2020版新高考英语考前保分训练江苏版练习:专题2 完形填空 第3节 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新高考英语考前保分训练江苏版练习:专题2 完形填空 第3节 WORD版含解析 2020 新高 英语 考前 训练 江苏 练习 专题 填空 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第3节议论文题组训练1话题:知足常乐难度:建议用时:17分钟History books are filled with wealthy people who were practically poor compared to me.I have storm windows, 1 Croesus,the last king of Lydia who was incredibly rich,did not.The entire population 2 before Alexander the Great,but he couldnt buy unpacked cat food.William ,
2、who conquered England some 930 years ago, 3 a compound saw(复合锯).Given how much 4 I am than so many famous 5 people,youd think Id be content.However,the 6 is that,like most people,I compare my wealth with 7 of living persons:neighbors,school classmates,TV personalities.The 8 I feel toward my friend H
3、owards new kitchen is not 9 by the fact that no French king 10 had a refrigerator with glass doors.There is really no rising or falling 11 of living.Over the centuries people simply find different things to 12 about.Youd think that merely not having a disease would put us in a good 13 ,but no,we wan
4、t a hot bathtub,too.Of course,one way to achieve happiness would be to 14 that even by contemporary standards the things I 15 are pretty nice.My house is 16 than the houses of many investment bankers,but even so it has a lot more rooms than my wife and I can keep 17 . 18 ,to people looking back at o
5、ur era from a century or two in the future,those bankers,fancy counter tops and my own worn ones will seem 19 shabby.I cant 20 my neighbor right now.But just wait.语篇解读本文通过论述告诫人们,“知足常乐,不攀比”。1.A.as B.whileC.when D.since答案B解析as由于;while然而;when当时候;since既然。根据本句句意“我有防风窗,而吕底亚的最后一位非常富有的国王克里萨斯却没有。”可知,此处是并列句,前
6、后形成鲜明对比,while“然而”符合语境。故答案为B。2.A.jumped B.smiledC.laughed D.trembled答案D解析jump跳跃;smile微笑;laugh大笑;tremble颤抖。根据本句句意“在亚历山大大帝面前,所有的人都战栗不已,但他却买不到没有包装的猫粮。”及but可知前后是一种转折关系,故答案为D。3.A.lacked B.possessedC.abandoned D.lost答案A解析lack缺乏;possess拥有;abandon遗弃;lose丢失。根据本句句意“930年前征服英国的威廉一世缺少一把复合锯。”并结合上文中的“did not”和“he c
7、ouldnt buy”可知,填lacked。故选A。4.A.well off B.better offC.worse off D.badly off答案B解析well off处境好;better off 经济状况更好的;worse off更糟糕的;badly off穷困的。根据“youd think Id be content”可知,作者比这么多已逝的名人经济状况更好。故选B。5.A.living B.aliveC.dead D.deadly答案C解析living活的;alive活泼的;dead死的;deadly致命的。根据常识可知,前面提到的这些人已经死去,故选C。6.A.problem B
8、.dangerC.pleasure D.question答案A解析problem棘手的问题,难题;danger危险;pleasure快乐;question问题。由However,可知,作者的问题是与活着的人比财富。故选A。7.A.those B.thisC.that D.one答案C解析作者拿自己的财富与活着的人的财富相比较。此处用that替代不可数名词wealth,故答案为C。8.A.surprise B.envyC.anger D.puzzle答案B解析surprise惊讶;envy嫉妒;anger生气;puzzle迷惑。作者妒忌朋友家的新厨房。故选B。9.A.increased B.re
9、lievedC.added D.refused答案B解析increase增加;relieve减轻;add添加;refuse拒绝。作者并没有因为没有一个法国国王有过玻璃门冰箱这个事实而减轻了对朋友新厨房的嫉妒。故选B。10.A.ever B.neverC.often D.sometimes答案A解析ever曾经;never从来没有;often经常;sometimes有时候。句意参考上题解析。故选A。11.A.condition B.levelC.stone D.standard答案D解析condition状况;level水平;stone石头;standard标准。“生活标准确实没有上升或下降。”
10、故选D。12.A.talk B.careC.complain D.joke答案C解析talk谈话;care关心;complain抱怨;joke笑话。几个世纪以来,人们只是找到不同的事情来抱怨。complain about“抱怨”,故选C。13.A.mood B.expressionC.state D.status答案A解析mood情绪;expression表情;state状态;status地位。不是仅仅没有疾病就能让我们心情好。in a good mood“有一个好心情”,故选A。14.A.suggest B.realizeC.suppose D.expect答案B解析suggest建议;re
11、alize意识到;suppose假设;expect期盼。获得幸福的一个方法就是意识到,即使以当代的标准来衡量,我拥有的东西也是相当不错的。故选B。15.A.do B.likeC.hate D.own答案D解析do做;like喜欢;hate厌恶;own拥有。句意参考上题解析。故选D。16.A.larger B.prettierC.smaller D.uglier答案C解析larger更大;prettier更美丽;smaller更小;uglier更丑。我的房子比银行投资家的房子小,所以选C。17.A.clean B.messyC.comfortable D.unpleasant答案A解析clean
12、干净的;messy混乱的;comfortable舒适的;unpleasant不愉快的。但是就我有的这些房间我和我妻子也不能全都保持干净。故选A。18.A.However B.BesidesC.Therefore D.Even答案B解析however然而;besides另外;therefore所以;even甚至。此外,对于未来一两个世纪回顾我们这个时代的人来说,那些银行家们和我同样显得寒酸。故选B。19.A.especially B.extraordinarilyC.equally D.extremely答案C解析especially特别地;extraordinarily非凡地;equally平
13、等地;extremely极其。句意参考上题解析。故选C。20.A.keep away from B.keep in withC.keep on at D.keep pace with答案D解析keep away from远离;keep in with 不断讨好;keep on at 纠缠;keep pace with并驾齐驱。我现在不如我的邻居过得好。故选D。2话题:旅行中学会与人相处难度:建议用时:16分钟My father was born in a small town in the US.He wasnt sure what he wanted from 21 ,but somethi
14、ng told him to 22 and begin a new adventure.He began that adventure traveling to cities in the US before going on to Australia,New Zealand and the Philippines.He took my mother and us three daughters with him and went wherever the road 23 him.Its easy to feel 24 when youre on the road.We made lots o
15、f new friends on our tripmost of them are mechanics,since we often 25 hours in repair shops.But that was a way much 26 than sitting by the roadside while waiting for the engine to 27 when it was 40 outside.Getting along well sometimes seemed 28 .There were always a lot of 29 ,especially among us bac
16、k-seat passengers about who had to 30 in the middle.But even if it was hard,we learned a lot about 31 .When we were traveling in the Philippines,we drove to Quezon City one day.It should have been an hours drive but was nearly three thanks to bad roads and 32 traffic.“Did you put our suitcases in th
17、e car?” my father asked my mother as we arrived there.From the back seat,we saw her 33 turn toward my father.“No,”she said.“I thought you did.” That was how a seven-hour car trip turned into a 16-hour one,which was mostly spent in 34 .On occasions like that,we had to learn to let go of our anger bec
18、ause we were 35 in a rolling box with the same people for the rest of the 36 .Even if I sometimes felt like opening the car door and 37 one of my sisters out,I kept my feelings to myself.This is why road trips were like 38 universities to us.We 39 our PHDs (博士学位) in how to get along with other peopl
19、e just by traveling in our old car.If we were 40 given a second chance at life,we would do it all over again.Only this time would I put the suitcases in the car myself.语篇解读作者的父亲喜欢冒险,经常带着家人去旅行,作者通过旅行感悟到旅行让我们学会与他人相处。21.A.move B.lifeC.experience D.belief答案B解析父亲来自小镇,他不太确定自己想从生活中得到什么。move行动; life生活; expe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-592239.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
