2020版英语课标二轮(广西专用)阅读理解专题特训15 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版英语课标二轮广西专用阅读理解专题特训15 WORD版含解析 2020 英语课 二轮 广西 专用 阅读 理解 专题 15 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解专题特训15能力升级训练第22页A(2017全国卷,B)Minutes after the last movie ended yesterday at the Plaza Theater,employees were busy sweeping up popcorns and gathering coke cups.It was a scene that had been repeated many times in the theaters 75-year history.This time,however,the cleanup was a little different.As
2、one group of workers carried out the rubbish,another group began removing seats and other theater equipment in preparation for the buildings end.The film classic The Last Picture Show was the last movie shown in the old theater.Though the movie is 30 years old,most of the 250 seats were filled with
3、teary-eyed audience wanting to say good-bye to the old building.Theater owner Ed Bradford said he chose the movie because it seemed appropriate.The movie is set in a small town where the only movie theater is preparing to close down.Bradford said that large modern theaters in the city made it imposs
4、ible for the Plaza to compete.He added that the theaters location(位置) was also a reason.“This used to be the center of town,” he said.“Now the area is mostly office buildings and warehouses.”Last week some city officials suggested the city might be interested in turning the old theater into a museum
5、 and public meeting place.However,these plans were abandoned because of financial problems.Bradford sold the building and land to a local development firm,which plans to build a shopping complex on the land where the theater is located.The theater audience said good-bye as Bradford locked the doors
6、for the last time.After 75 years the Plaza Theater had shown its last movie.The theater will be missed.【语篇导读】本文是一篇时事新闻。经营75年之久的老剧院在放映完最后一场电影后关门停业,不久将被拆除,原地建造一座购物中心。1.In what way was yesterdays cleanup at the Plaza special?A.It made room for new equipment.B.It signaled the closedown of the theater.C.
7、It was done with the help of the audience.D.It marked the 75th anniversary of the theater.答案:B解析:细节理解题。从第一段中的“This time,however,the cleanup was a little different.”和“in preparation for the buildings end”可知,昨天广场剧院散场后的清扫工作之所以特殊,是因为The Last Picture Show这部经典影片放映结束后老剧院就要关门了。2.Why was The Last Picture Sho
8、w put on?A.It was an all-time classic.B.It was about the history of the town.C.The audience requested it.D.The theater owner found it suitable.答案:D解析:细节理解题。从第二段第三、四句“Theater owner Ed Bradford said he chose the movie because it seemed appropriate.The movie is set in a small town where the only movie
9、theater is preparing to close down.”可知,剧院主人之所以选择The Last Picture Show这部老电影,是因为他感觉剧院的现状与这部电影的背景相契合。3.What will probably happen to the building?A.It will be repaired.B.It will be turned into a museum.C.It will be knocked down.D.It will be sold to the city government.答案:C解析:推理判断题。从文章倒数第二段最后一句可以推知,剧院应该是
10、会被推倒改建成购物中心。故选C项。4.What can we infer about the audience?A.They are disappointed with Bradford.B.They are sad to part with the old theater.C.They are supportive of the city officials.D.They are eager to have a shopping center.答案:B解析:推理判断题。从第二段第二句“Though the movie is 30 years old,most of the 250 seats
11、 were filled with teary-eyed audience wanting to say good-bye to the old building.”可以推知,观众对老剧院依依不舍。teary-eyed“热泪盈眶的”。B(2019全国卷,C)Before the 1830s,most newspapers were sold through annual subscriptions in America,usually $8 to $10 a year.Today $8 or $10 seems a small amount of money,but at that time
12、these amounts were forbidding to most citizens.Accordingly,newspapers were read almost only by rich people in politics or the trades.In addition,most newspapers had little in them that would appeal to a mass audience.They were dull and visually forbidding.But the revolution that was taking place in
13、the 1830s would change all that.The trend,then,was toward the “penny paper”a term referring to papers made widely available to the public.It meant any inexpensive newspaper;perhaps more importantly it meant newspapers that could be bought in single copies on the street.This development did not take
14、place overnight.It had been possible(but not easy)to buy single copies of newspapers before 1830,but this usually meant the reader had to go down to the printers office to purchase a copy.Street sales were almost unknown.However,within a few years,street sales of newspapers would be commonplace in e
15、astern cities.At first the price of single copies was seldom a pennyusually two or three cents was chargedand some of the older well-known papers charged five or six cents.But the phrase “penny paper” caught the publics fancy,and soon there would be papers that did indeed sell for only a penny.This
16、new trend of newspapers for “the man on the street” did not begin well.Some of the early ventures(企业)were immediate failures.Publishers already in business,people who were owners of successful papers,had little desire to change the tradition.It took a few youthful and daring businessmen to get the b
17、all rolling.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了“便士报”产生的背景及其发展的艰难过程。1.Which of the following best describes newspapers in America before the 1830s?A.Academic.B.Unattractive.C.Inexpensive.D.Confidential.答案:B解析:细节理解题。根据第一段的第四、五句“In addition,most newspapers had little in them that would appeal to a mass audience.The
18、y were dull and visually forbidding.”可知,当时的报纸枯燥无味,没有吸引力。2.What did street sales mean to newspapers?A.They would be priced higher.B.They would disappear from cities.C.They could have more readers.D.They could regain public trust.答案:C解析:推理判断题。根据第二段的 “.papers made widely available to the public.”和“.tha
19、t could be bought in single copies on the street.”可知,街头销售能让报纸有更多的读者。3.Who were the newspapers of the new trend targeted at?A.Local politicians.B.Common people.C.Young publishers.D.Rich businessmen.答案:B解析:细节理解题。根据最后一段的第一句 “This new trend of newspapers for the man on the street did not begin well.”中提到
20、的“the man on the street”可知,报纸的目标读者是普通人。4.What can we say about the birth of the penny paper?A.It was a difficult process.B.It was a temporary success.C.It was a robbery of the poor.D.It was a disaster for printers.答案:A解析:推理判断题。最后一段中提到“早期的一些企业是直接失败的。那些拥有成功报纸的出版商几乎不想改变传统。一些年轻大胆的商人才把这件事情推动起来”,由此推测,便士报的
21、推动过程比较艰难。C(2018北京卷,A)My First Marathon(马拉松)A month before my first marathon,one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks,leaving me only two weeks to train.Yet,I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school.In my first P.E.class,the teacher required us
22、 to run laps and then hit a softball.I didnt do either well.He later informed me that I was “not athletic”.The idea that I was “not athletic” stuck with me for years.When I started running in my 30s,I realized running was a battle against myself,not about competition or whether or not I was athletic
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
