2021_2022学年新教材高中英语Unit1PEOPLEOFACHIEVEMENT单元测评含解析新人教版选择性必修第一册20210624152.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 新教材 高中英语 Unit1PEOPLEOFACHIEVEMENT 单元 测评 解析 新人 选择性 必修 一册 20210624152
- 资源描述:
-
1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Know what?I couldnt get back into my apartment and had to stay at a hotel last night.W:How did that happen?Did you lose your keys?M:No,I left them in
2、the apartment,and my wife was on a business trip.1.What happened to the man?A.He was locked out.B.He missed the train.C.He lost his keys.答案AM:Wow,so many choices,and so many people.So,what kind of film do you want to see?W:Its up to you,but nothing too violent,please.2.Where are the speakers?A.At a
3、gym.B.At a restaurant.C.At a cinema.答案CM:How was your trip to London?W:It was fantastic!I visited a lot of places:churches,museums,and the royal palaces.And the weather was fine.Horrible traffic,though.3.What does the woman dislike about her trip?A.The weather.B.The traffic.C.The scenery.答案BW:How mu
4、ch time do we have before the conference?We dont have to hurry,do we?M:Dont worry.Its 7:30 now.We still have an hour and a half.It takes only thirty minutes to get there.4.When will the conference begin?A.At 7:30.B.At 8:30.C.At 9:00.答案CM:Hey,did you see Ann in the office this morning?W:Yes,but why d
5、id she have such a long face?M:Im not sure.I heard she failed to get promoted.5.What are the speakers talking about?A.A job position.B.A fellow worker.C.A new office.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话和独白读两
6、遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:What about the problems Ive been having?W:Not serious.Take some medicine and you will get a better nights sleep.M:Thank you.How should I take the medicine?W:Take one pill about thirty minutes before you go to bed.M:How long should I take them?W:Thirty days.M:Is there anything else
7、 I can do?W:Dont worry so much about things at work.M:Should I stay home from work?W:No,its not necessary.Just remember to stay calm.6.What seems to be the mans problem?A.He doesnt sleep well.B.He has no more pills.C.He cant focus properly.答案A7.What is the man advised to do?A.Stay home from work.B.H
8、ave a check-up.C.Stop feeling anxious.答案C听第7段材料,回答第8至10题。W:Youre late!M:Yes,Im really sorry.I had to wait for ages for the bus.W:Why didnt you drive?M:Ah well,Ive sold my car.W:Oh,are you getting a new one?M:No,Im not getting another car.Ive decided to live without one.W:Wow.What made you do that?M:
9、I think there are too many cars.And this town is already far too polluted.W:Well,thats true.But a car is useful.M:I dont think so.Not in the city centre,anyway.I can never find anywhere to park.And you spend most of the time sitting in traffic jams.W:But how are you going to get to work?M:Im thinkin
10、g of getting a bicycle.W:Dont you think bicycles are dangerous?M:Not really.I dont think theyre as dangerous as cars.W:Well,I couldnt do without my car.I have to take the children to school every day.M:I dont think children get enough exercise these days.They should walk to school.W:Okay,I see what
11、you mean.8.How did the man get to work today?A.By bike.B.By bus.C.On foot.答案B9.What is the mans major concern about driving a car?A.Expenses.B.Health.C.Environment.答案C10.What does the woman think of using a car?A.Its costly.B.Its dangerous.C.Its convenient.答案C听第8段材料,回答第11至13题。M:Hey,Heather,can I sit
12、 here?W:Yeah,sure,Jonathan.Hows your day?M:Good.Say,are you planning your summer travels?W:Well,not yet.I was just reading a story about this woman,Ellen Wilson,who climbed up Mount Qomolangma.M:Yeah,I read that too.A rather extraordinary experience,isnt it?Ninety-six days!Shes actually a graduate o
13、f our college,class of 2012.W:Oh really?So,Jonathan,what amazing things have you done?M:Well,I just went cycling across South America.W:You didnt!M:I did.Just last year before I entered the graduate school.It was such a brilliant time.Four months on the road enjoying wonderful scenery in the country
14、,in towns and in cities all along the way.I got a bit tired,though.W:Sounds great.Hmm.Maybe I should think seriously about my big life adventure,like taking a long walk across a national park.M:Wow.Let me know if you need someone to go with you.11.Who reached the top of Mount Qomolangma?A.Ellen.B.Jo
15、nathan.C.Heather.答案A12.How long did the man spend on his adventure travel?A.Ninety-six days.B.Four months.C.One year.答案B13.What does the woman think about doing in the future?A.Walking through a national park.B.Cycling along a country road.C.Camping out in the mountains.答案A听第9段材料,回答第14至17题。W:Hi,Matt
16、.May I ask you a few questions?M:Certainly,Julian.What do you want to know?W:Im doing a study on the spending habits of students in our school.Im writing a paper for my social studies course.M:That sounds interesting.W:To begin with,how much money do you get from your parents a month?M:I get about f
17、ive hundred dollars.W:How do you spend your money?M:I spend about three hundred dollars on food.You know how I like to eat.W:Yes.What about the rest of the money?M:Well,I spend on shows about thirty dollars a month.Games,uh,for rental of tennis court and balls about fifty dollars.I do spend some on
18、things like reading material.And the rest I save.W:What about clothes?M:My mother buys them for me.W:Thanks a lot,Matt.M:Youre welcome!14.What is Julian doing?A.Planning her budget.B.Conducting an interview.C.Giving advice on studies.答案B15.Which costs Matt most each month?A.Food.B.Clothes.C.Books.答案
19、A16.How much does Matt spend on sports a month?A.About $15.B.About $30.C.About $50.答案C17.What is the probable relationship between the speakers?A.Strangers.B.Schoolmates.C.Co-workers.答案B听第10段材料,回答第18至20题。W:Hello everyone.Im very glad to be here to talk to you.People need to feel secure and comfortab
20、le so they can be creative.Well-designed workplaces often create environments that make employees better thinkers.So today,Ill talk about how to design workplaces that inspire creativity.I hope you can find it useful.First,the colour of the office walls.Decorate your office with green.Other bright c
21、olours such as light blue and yellow can also increase creativity.Calmer colours help us concentrate.Green also reminds us of nature,which may help us to relax.Avoid red when you are choosing a colour.While it can give us a feeling of energy,it also affects our ability to analyse information.Then,le
22、ts turn to lighting.Lighting is also important.Too dark,workers can feel sleepy.While,if it is too bright,it can make them feel anxious.The best kind of lighting is natural light.It makes us happier and more productive.When it comes to artificial lighting,warm colours are the best.But if we need to
23、concentrate,a bluer light is better.Space is another important matter.A company might want to develop a variety of spaces in an office so staff can find privacy if needed,but also work in open areas for creative thinking.18.Which colour is unsuitable for office walls?A.Green.B.Red.C.Yellow.答案B19.Wha
24、t effect does natural light have on office workers?A.It is good for their eyes.B.It helps them concentrate.C.It makes them feel cheerful.答案C20.Who are most likely to be interested in the talk?A.Managers.B.Painters.C.Teachers.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳
25、答案。AHotSpotsforRetireestoStartTheirEncoreCareerEncoreCareer: VocationalSchoolInstructorRetirein:LosAngeles,CAEver since IBM CEO Ginni Rometty coined the term “new collar” to describe well-paid jobs that require specific skills but not necessarily a degree,vocational schools have made a serious comeb
26、ack.Apparently instructors are in short supply in sunny L.A.,where there are 13 jobs at vocational schools for every applicant on the market.This is a great opportunity for skilled retirees since,unlike teaching at a public school that requires a state certificate,the only requirement here is that y
27、ou be a seasoned expert in your field.EncoreCareer: BusinessConsultantRetirein:Miami,FLConsulting is a great option for a retired business professional looking to make their own hours,be their own boss,and earn as much or as little as needed to maintain their standard of living.For every consultant
28、in Miami right now there are 13 businesses hoping to hire them.Theres even greater demand here than in Washington D.C.,which is typically considered the consulting capital of the world.EncoreCareer: TouristWranglerRetirein: Austin,TXAs the economy continues to boom and more Americans have extra inco
29、me to spend,the tourism industry has taken off.This is particularly true in Austin,TX,where there were astonishing 36 tourism jobs for every applicant in July.Between four-star hotels,the noisy rocknroll scene,and a new food culture,Austin is the place to be if you want to work in service industry.E
30、ncoreCareer: SupporteroftheArtsRetirein:Charleston,SCIf youre a Baby Boomer with a degree in the arts,now could be the perfect time to revisit your passion for creativity,especially if you also want to live in the center of southern Charm.Between the 14 art galleries on King Street in Old Town,an ab
31、undance of acting companies and theaters,and music festivals,its not surprising there were 25 jobs for every art applicant in Charleston.【语篇解读】本文是应用文。文章主要介绍了面向退休人员的四则招聘信息,包括工作地点、提供的职位、能力要求等。21.Whichcareerfocusesonanapplicantsskillsinsteadofadiploma?A.VocationalSchoolInstructor.B.SupporteroftheArts.C
32、.BusinessConsultant.D.TouristWrangler.答案A解析细节理解题。根据第一部分的“.thatrequirespecificskillsbutnotnecessarilyadegree,vocationalschoolshavemadeaseriouscomeback.”可知,职业学校需要的是技能。22.Whichcityoffersanapplicantmorejoboptionsthantheothers?A.LosAngeles.B.Miami.C.Austin.D.Charleston.答案C解析细节理解题。对比上文提到的工作机遇“LosAngeles13
33、jobs;Miami13businesses.;Austin36tourismjobs;Charleston25jobs”可知,给求职者提供更多选择的是Austin,所以选C项。23.Whoisthetextintendedfor?A.Children.B.Graduates.C.Retirees.D.Tourists.答案C解析推理判断题。根据短文的标题“HotSpotsforRetireestoStartTheirEncoreCareer”可知,本文的目标读者是退休人员。BBeing compared to great people like Stephen Hawking and Alb
34、ert Einstein is not something that happens to the average person.At the age of just 23,Sabrina Gonzalez Pasterski has already achieved much more goals than most of us ever will in our lifetime.When she was only 14 years old,the Chicago girl made her own single engine airplaneby herself.She then flew
35、 it across Lake Michigan,becoming the youngest person to ever fly their own plane.She graduated from Illinois Mathematics and Science Academy (IMSA) in 2010 and entered Massachusetts Institute of Technology (MIT).At first,she had to wait to be accepted into the school,but once Professors Allen Hagge
36、rty and Earll Murman watched her video they had no doubt.Femalista quoted Haggerty as saying: After just three years at MIT she has already achieved the highest possible grade point average of 5.0.She is now studying further at Harvard University,with full academic freedom.Once again she is only 23
37、years old.Whats even more impressive is that she is no longer interested in building planes but has turned her attention to physics,namely black holes and how gravity (重力)affects space and timethat is why she is being compared to Einstein and Hawking.Pasterski records all of her work on her website
38、Physics Girl,but if you are a little shocked by her achievements,she has some words for you.During an interview with Marie Claire earlier this year she said,“Being optimistic about what you believe you can do.When youre little,you say a lot of things about what youll do or be when youre olderI think
39、 its important not to forget those dreams.”【语篇解读】本文是一篇人物传记。文章介绍了SabrinaGonzalezPasterski以及她所取得的成就。24.WhydoestheauthormentionEinsteinandHawkingatthebeginning?A.Tohonourthetwoscientists.B.Tocomparethetwoscientists.C.Tobringoutthekeycharacter.D.Tointroducetheirachievements.答案C解析推理判断题。根据第一段“Beingcompare
40、dtogreatpeople.thanmostofuseverwillinourlifetime.”可知,作者在开头提到爱因斯坦和霍金是为了引出本文的关键人物。25.WhatcanweinferfromHaggertyswords?A.Pasterskihadtowaitthreemonths.B.HethoughthighlyofPasterski.C.HehadsomedoubtaboutPasterski.D.Pasterskihadaveragegradesatcollege.答案B解析细节理解题。根据第四段的“AfterjustthreeyearsatMITshehasalready
41、achievedthehighestpossiblegradepointaverageof5.0.”可知,他对于Pasterski的评价很高,所以选B项。26.WhatisevenmoreimpressiveaboutPasterski?A.ShehasfullacademicfreedomatHarvard.B.Sherecordsallofherworkonherwebsite.C.Shebecomestheyoungestpersontoflyaplane.D.Sheisinterestedinsomespecialfieldsofphysics.答案D解析推理判断题。根据倒数第三段中的
42、“Whatsevenmoreimpressive.spaceandtime”可知,Pasterski对物理学的某些特殊领域感兴趣。27.AccordingtoPasterski,whicharetheimportantqualitiesthatpeopleneedtosucceed?A.Independenceandconcentration.B.Concentrationandoptimism.C.Optimismanddetermination.D.Friendlinessanddetermination.答案C解析推理判断题。根据最后一段“DuringaninterviewwithMar
43、ieClaireearlier.Ithinkitsimportantnottoforgetthosedreams.”可知,Pasterski认为,人们成功所需要的重要品质是乐观和决心。CViolette Childe,67,is a dining companion who helps serve patients lunches.The role was introduced ten years ago by a dietitian concerning that some patients were not eating their meals.“Many of our patients
44、are elderly and can be confused by the noisy,busy environment of the hospital and so wont focus on eating,” explains Yvonne Donglas-Morris,head of volunteering,who oversees the activities of all 528 of the trusty volunteers.“Staff are busy with the clinical side of things,so the dining companions we
45、re introduced.They will assist the patients and encourage them to eat.”Violette,a retired library manager,has been helping out for six years.“It makes me feel a bit more complete,” she says simply.“Helping with the meals frees up the nurses to get on with other things.I believe in being a part of th
46、e community and this hospital is part of my community.”Another key role is played by the discharge volunteers,who offer support to the elderly,especially those aged 70 and overleaving hospital to return to an empty home.The team has a budget of 10 per person and will pop to the shops and buy milk,br
47、ead and a meal to tide them over for the first few hours.They then call the patients regularly,for as long as they need,to check how they are getting on and if they need extra support.The volunteers in Kingston work from a dedicated officea small room in one of the buildings on the hospital grounds,
48、where a Christmas tree decorated with baubles (小饰物) bearing the faces of volunteers sits in the corner.“All the volunteers come and gather here;it gets very busy at times,” smiles Nicola Hutin,67,a discharge support volunteer.A mother of two,and grandmother of four,she was a membership coordinator (
49、协调员) for a trade association until she retired,and has since volunteered at the hospital one morning a week for 18 months.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章通过讲述志愿者的工作,告诉我们“人多力量大”。28.What can we learn about dining companions?A.Their working conditions are noisy.B.They are great assistants for doctors.C.They often mak
50、e patients more nervous.D.The occupation existed more than ten years ago.答案A解析细节理解题。根据第二段中“Manyofourpatientsareelderlyandcanbeconfusedbythenoisy,busyenvironmentofthehospitalandsowontfocusoneating”可知,他们的工作环境很嘈杂。29.What does Violette think of her work?A.She finds it tiring and boring.B.She finds it ea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-606757.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
