(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:评估检测(五)选择性必修 第二册 .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版一轮复习作业课件:评估检测五选择性必修第二册 新教材 2022 英语 人教版 一轮 复习 作业 课件 评估 检测 选择性 必修 第二
- 资源描述:
-
1、阶段评估检测(五)(选择性必修 第二册)(120分钟 150分)听力材料为教师用书独具第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:May I take your order now?W:Yes,please.Please give us a full English breakfast.M:OK.Anything else?W:No,thank you.Thats enou
2、gh.1.Where does the conversation take place?A.At a shop.B.In the office.C.In a restaurant.答案:CText 2W:I beg your pardon?M:I said“Do you need any help?”W:Thats very nice of you.I guess I could use some help.M:Just tell me what youd like me to do.2.What will the man want to do?A.Ask for help.B.Offer t
3、o help.C.Thank the woman.答案:BText 3M:Excuse me,could you tell me where is the post office?W:Go three blocks and turn right.Its right there.M:Should I take the bus?W:No.It takes only about five minutes to walk.M:Thank you very much.3.What is the man looking for?A.A bookstore.B.A bus station.C.A post
4、office.答案:CText 4M:Whats the temperature today?W:Its about 5 degrees centigrade.M:Whats the weather forecast for tomorrow?W:The weatherman says its going to snow tomorrow.4.Whats the weather forecast for tomorrow?A.Its going to snow.B.Its going to rain.C.Its going to clear up.答案:AText 5M:Anna,lets g
5、o out and see a movie tonight!W:Sorry,I cant.I have to work late at the laboratory.M:Come on!You surely lead a dogs life.Whats up with that?W:My boss wants me to finish this project tonight.5.Why cant the woman go out to see the movie?A.She wants to relax.B.She has to work on a project.C.She already
6、 has a date.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第 6、7题。Text 6M:Ladies and Gentlemen,lets welcome Jane Carter.Jane,you are so young.How can you sing so well?W:Well,Mr Green.I like sin
7、ging very much.And Ive been doing this for a while,above all I have Mr James as my teacher.M:No wonder.I believe youll do a wonderful job tonight.Now ladies and gentlemen,Jane Carter.6.What is the man doing?A.Giving a speech.B.Chairing a meeting.C.Introducing a person.答案:C7.Why does the woman sing s
8、o well?A.She has a great teacher.B.She teaches singing.C.She is young.答案:A听第7段材料,回答第8、9题。Text 7M:Excuse me,I am new to this school and not familiar with this library.Can you help me?W:Certainly.Whats your topic?M:Im looking for information on tropical fish.W:All right.You can use the computer over t
9、here,enter“tropical fish”under“subject”.If you know the title of the book,enter it under“title”.M:Great,thank you.W:You are welcome.8.What is the man doing?A.He is reading.B.He is cooking.C.He is looking for some information.答案:C9.How can he find the information on tropical fish?A.By asking his teac
10、her for help.B.By looking through the books on the shelf.C.By using the computer to search for it.答案:C听第8段材料,回答第10至12题。Text 8M:Hey,Janet.It is the fourth time Ive seen you in the library this week.What are you busy with?W:Im here all the week round doing my paper.Its quiet here so I dont do much at
11、home or in the classroom.And it is nearly completed.M:Let me have a look at it.Australian population in year of 2025.So in what way do you think the Australian population will change in 2025?W:Well,the major reason for population change is the change in birth and death rates.Over the past 150 years,
12、the improvement on Australian health care has led to a drop in the death rate.So I think in the year of 2025,the population in Australia will increase.M:That makes sense.I know you must have done a lot of work on it.W:Absolutely.I am sure it is a perfect paper.10.Where does the woman do most of her
13、paper?A.At home.B.In the classroom.C.In the library.答案:C11.What is the womans paper about?A.Australian health care.B.Australian population in 2025.C.Australian birth and death rates.答案:B12.What does the woman think of her paper?A.Satisfying.B.Time-wasting.C.Practical.答案:A听第9段材料,回答第13至16题。Text 9M:Do
14、you fancy going to see a show tonight?W:Sure!Great idea!Whats on?M:Ive got the paper here.Ill have a look.Theres a circus from Moscow.I love the circus,especially the clowns.W:I dont find the clowns very amusing.I never have.M:Oh,OK.Well,lets forget the circus then.What about this The DancingQueen.I
15、ts a musical I read a review of it in a magazine.Its supposed to be extremely funny!Shall we go and see that?W:Im not really into musicals.Is there anything else on?M:Sure.Theres Take It or Leave It.It came out last week.W:What kind of play?M:Its a comedy.W:Oh,right.That isnt my favorite kind of pla
16、y.In fact,I really dont like stage comedies at all.M:Alright.There are lots of other things on.For example,theyre showing an old black and white comedy.Do you like old silent films?W:To be honest,silent films dont make me laugh.M:Fine.Lets forget that,then.How about a more modern film?W:Good idea.M:
17、Heres one called Sweet Dating.Its a romantic comedy.W:Im tired of seeing romantic comedies.Sorry.M:Well,why dont we just go to the comedy club in the town centre?They always have good comedians there.W:Im not a big fan of comedy clubs.But I suppose I could give it a go.M:Great!13.What does the man s
18、uggest seeing at first?A.A circus.B.A musical.C.A comedy.答案:A14.Which of the following is a new play?A.The Dancing Queen.B.Take It or Leave It.C.Sweet Dating.答案:B15.How does the woman feel about the romantic comedy the man mentions?A.Its funny.B.Its boring.C.Its old.答案:B16.What do the speakers decid
19、e to do at last?A.Attend a club.B.Enjoy the clowns.C.See a silent film.答案:A听第10段材料,回答第17至20题。Text 10Mia is a carbon copy of her sister Ella,and people can hardly tell them apart.They specialize in different fields.Mia has a good comprehensive quality.She majored in electricity at college and success
20、fully entered a famous American technology company after graduation.Because of her outstanding achievements plus her exceptional capacity,soon she was promoted to a senior management position in the company.Now she is one of the companys core decision makers.Ella is four years older than Mia.Ella ad
21、ored seeing movies as a child and she became a director when she grew up.A decade ago,my communication with her reminded her of the subject of law.So she decided to shoot a TV series featuring a fair and honest judge.Before the shoot,not only did she carefully learn about the law,but also she sought
22、 professional legal advice.The series is scheduled for release in August this year.Despite the tough times in the film and television industry in recent years,the series,which is professional as well as interesting,will surely bring huge economic and social effects to Ella.Mia and Ella have succeede
23、d in their respective careers,and they are the pride of their parents.17.What major did Mia study at college?A.Law.B.Management.C.Electricity.答案:C18.Why could Mia enter the core decision-making level in the company?A.Because of her fair judgement.B.Because of her extraordinary ability.C.Because of h
24、er enthusiasm for movies.答案:B19.What does Ella do?A.A director.B.A manager.C.A technician.答案:A20.In order to shoot the TV series,what did Ella do?A.She studied sociology.B.She turned to professionals.C.She sought economic support.答案:B第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个
25、选项中选出最佳选项。AIn an effort to inform our citizens of clearing the street snow,the city adopts a snow removal plan.Routes used by City Emergency Services come first.Secondly,connected streets will be cleared,which allows citizens the greatest access to public roads.And thirdly,roads within neighborhoods
26、 will be cleared.Snow removal and ice control will start when:*Snow accumulates 4 inches or more.*Weather conditions do not endanger the safety of the road crews.*Snow falls during peak traffic periods of heavy use of main streets.Snow and ice removal will be delayed or cancelled when:*There is seve
27、rely cold,significant wind and limited visibility.*The snowfall occurs on the weekend or a holiday and is not considered a threat to public safety.In that case,snow and ice removal may take place on the next normal weekday.*Snow and ice may be left on roadways if melting is obvious.Your cooperation
28、is requested during snow removal and these suggestions may apply:*Limit travel during storms.Travel is possible once roads have been cleared or salted by the road crew.*Avoid removing snow from your driveway into the road.Pile the snow in your yard.*Park your vehicles in your driveways and off the r
29、oad or walks.*Keep public sidewalks next to your house clear of snow and ice.*Be responsible for removing this snow which is thrown by the snow plough(犁)from your driveways.Hopefully,you can understand this inconvenience.【文章大意】本文是一篇应用文。文章主要介绍了城市的除雪工作安排、注意事项和市民需要配合做的事情。21.When will the snow have to b
30、e removed?A.If it reaches a certain thickness.B.If the main streets are not busy.C.If the snow and ice begin to melt.D.If extreme weather makes roads dangerous.【解析】选A。细节理解题。根据文中“Snow accumulates 4 inches or more.”可知,当积雪累计达4英寸或以上时,除雪工作将开始。也就是说积雪达到一定厚度时,就必须开始除雪工作。22.What should citizens do to cooperat
31、e in the snow removal?A.Help to put the salt on the road.B.Pile the snow nearby to the road.C.Throw the snow into the driveways.D.Clear the sidewalks close to their houses.【解析】选D。细节理解题。由文中“Keep public sidewalks next to your house clear of snow and ice.”可知,市民被要求清理自己家附近的公共人行道上的冰和雪。23.Which of the foll
32、owing is TRUE according to the text?A.Clearance of emergency routes has a priority.B.Snow and ice must be removed on the weekends.C.Citizens play the most important role in snow removal.D.The poster is to inform citizens of an oncoming heavy snow.【解析】选A。推理判断题。由文中“Routes used by City Emergency Servic
33、es come first.”可知,城市应急服务线路优先,也就是说清除紧急路线是优先事项。【知识拓展】removal n.移动;搬迁;清除safety n.安全in that case既然那样,假使那样的话长难句:secondly,connected streets will be cleared,which allows citizens the greatest access to public roads.分析:which引导定语从句。译文:其次,连接的街道将被清理,这将使市民最大限度地进入公共道路。BOn a recent trip to the island of Newfoundl
34、and,Canada,my husband asked our talkative cab driver what made him most proud to be a native.“Our generosity and hospitality(好客),”he replied in a strong local accent.“If your car breaks down in the middle of nowhere,someone will stop to help.People here are kind like that.”His answer rang in my mind
35、 during that ride with my husband and teenage kids,as we headed out to explore on the first day of our vacation.Little did I know we were about to experience some of that remarkable Newfoundland kindness for ourselves.We met Alma that same morning at the start of a long hike.Our teenagers hurried ah
36、ead,and as we walked behind,admiring the scenery,two women in sunglasses and summer hiking equipment stopped.Theyd heard us discussing different routes,and then asked if wed like suggestions.They looked to be in their 40s,and were both enthusiastic to share their local expertise.We listened eagerly,
37、taking mental notes,until one of the women asked,“You have a car,right?”I explained that there were no cars available during our week on the island,so we had to rely on cabs instead.“Oh no,”she said,“you need a car.”And then,as casually as if offering a piece of chewing gum(口香糖),she said,“Take mine!
38、”My husband and I just smiled in disbelief,dumbfounded.“Why not?”she insisted.“You need a car to get to know all these places.”“But you dont even know us,”I said.“That doesnt matter,”she continued with absolute determination.Surprised,I looked over at her friend,who shrugged and said,“Thats Alma.”Fo
39、rty minutes of talking later,my family climbed into Almas car.We spent the rest of our vacation discovering different areas of this beautiful island.But it wasnt the groups of whales we saw,or the vast areas of woodland,that made this place so memorable.Instead,it was the act of kindness from a comp
40、lete stranger that made us realize how special Newfoundland really was.Next year,theres no doubt where well be taking our summer vacation.Who knows what act of kindness well meet then?【文章大意】本文是一篇记叙文。作者一家去加拿大纽芬兰岛旅行时,最让他们难忘的不是那里的美景,而是一位陌生的善良的女士将私家车借给作者一家,让他们自驾体验美景24.What did the cab driver take pride
41、in as a native?A.Their kindness and enthusiasm.B.Their cheap service and friendliness.C.Their unselfishness and determination.D.Their rich experience and local knowledge.【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“Our generosity and hospitality,he replied in a strong local accent.If your car breaks down in the middle of n
42、owhere,someone will stop to help.People here are kind like that.”可知,当地人的善良和热情让出租车司机自豪。25.The underlined word“dumbfounded”in Paragraph 5 probably means“_”.A.annoyedB.satisfiedC.shockedD.embarrassed【解析】选C。词义猜测题。根据第五段第二句“And then,as casually as if offering a piece of chewing gum,she said,Take mine!”可知,
43、那位女士让我们用她的车;结合该句“My husband and I just smiled in disbelief,dumbfounded.”可推知,听到陌生人给我们提供汽车,我和丈夫应是不敢相信,感到很惊讶。画线词与该句中的“in disbelief”相呼应,表示“惊呆的”。26.What impressed the author most during her stay in Newfoundland?A.The local culture of the island.B.The answer from the cab driver.C.The beautiful scenery of
44、the island.D.The help from an enthusiastic stranger.【解析】选D。细节理解题。根据倒数第二段最后一句“Instead,it was the act of kindness from a complete stranger that made us realize how special Newfoundland really was.”可知,最让作者难忘的是一位陌生人友好的帮助,即她将自己的车借给了作者。27.What can we infer about the author from the last paragraph?A.She ex
45、pects to visit Newfoundland again.B.She hasnt decided where to go next year yet.C.She is looking forward to meeting Alma once more.D.She also wants to be kind to others during the vacation.【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知,作者希望再次去纽芬兰岛旅游。【知识拓展】长难句分析Little did I know we were about to experience some of that remar
46、kable Newfoundland kindness for ourselves.分析:该句为主从复合句。句中we were about to experience some of that remarkable Newfoundland kindness for ourselves为省略了that的宾语从句,作及物动词know的宾语;否定词little置于句首,构成部分倒装,需将助动词did放到主语I的前面。CTime Travel If you could travel in time,where would you go?Perhaps you would watch an origi
47、nal performance of a Shakespeares play in Elizabethan England?What about hanging out with Laozi in the Spring and Autumn Period?Or maybe youd voyage far ahead of the present day to see what the future holds.The possibility of time travel is indeed appealing.Stories exploring the subject have been ar
48、ound for hundreds of years.Perhaps the best known example is science fiction novel The Time Machine,which was written by H.G.Wells and published in 1895 for the first time.It was adapted into at least two feature films of the same name,as well as two television versions,and a large number of comic b
49、ook adaptations.It is generally credited with the popularization of the concept of time travel using a vehicle that allows an operator to travel purposefully and selectively.The term“time machine”,coined by Wells,is now universally used to refer to a vehicle transporting people into the far future.B
50、ut could time travel actually be possible?Some scientists say yes,in theory.They propose using cracks in time and space called“wormholes”,which could be used as shortcuts to other periods.Einsteins theory of relativity allows time travel in extreme circumstances.And British physicist Stephen Hawking
51、 says you could travel into the future with a really fast spaceship going at nearly the speed of light.Though building such a spaceship would of course be no simple task.Even if you could travel into the past,there is something called the“grandfather paradox”.It asks what would happen if a time trav
52、eler were to go back in time and have his own grandfather killed for some reason,and therefore prevent himself from being born.If the time traveler wasnt born,how would he travel back in time?And would you really like to visit the future?In H.G.Wells book,the main character travels into distant time
53、 where he arrives at a beach and is attacked by giant crabs.He then voyages 30 million years into the future where the only living thing is a black object with tentacles(触角).If thats whats in store,maybe we are better just living in the present day after all.【文章大意】这是一篇议论文。人类一直对时间旅行很感兴趣。从理论上来说,时间旅行是可
54、以的。但是,从另一个角度而言,时间旅行未必是好事。因此作者认为我们还是生活在现在更好。28.The novel The Time Machine mentioned in Paragraph 2 aims to show _.A.the contribution of H.G.WellsB.the storys different featuresC.the long history of time travelD.peoples interest in time travel【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“The possibility of time travel is inde
55、ed appealing.”可知,时间旅行的可能性确实很吸引人。在第二段中提到这部小说就是想说明人们对时间旅行的兴趣。29.Einsteins and Hawkings theories _.A.suggest the possibility to invent the time machineB.push the invention of the first spaceshipC.have proved wrong by some time travelersD.have similarities in many ways【解析】选A。细节理解题。根据第三段中的“But could time
56、 travel actually be possible?Some scientists say yes,in theory.Einsteins theory of relativity allows time travel in extreme circumstances.And British physicist Stephen Hawking says you could travel into the future with a really fast spaceship going at nearly the speed of light.”可知,霍金和爱因斯坦的理论证明了时间旅行的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780580.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
