《二轮参考》高优指导2016高三英语二轮复习专题能力训练十七 阅读理解(八) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 二轮参考 二轮参考高优指导2016高三英语二轮复习专题能力训练十七 阅读理解八 WORD版含解析 二轮 参考 指导 2016 英语 复习 专题 能力 训练 十七 阅读 理解 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题能力训练十七阅读理解(八)能力升级训练第55页A(2014安徽合肥第一次质检)Steve knew hed been adopted as a baby,and when he turned 18,in 2003,he decided hed try to track down his birth mother.The agency from which hed been adopted gave him his mothers name,Tallady.But online searches didnt turn up any results about it,and Steve had
2、 to let it go.In 2007,though,he searched for the name again online.This time,the search results included a home address near the Lowes store where Steve,then 22,worked as a deliveryman.When he mentioned the coincidence to his boss,his boss said,“You mean Tallady,who works here?”Steve and Tallady,a c
3、ashier,had said hello to each other a few times at the store,but theyd never really talked.He hadnt even known her name.Steve thought there was no possible way she was his mother though they shared the same name.For a few months,Steve avoided Tallady.“I wasnt sure how to approach her,” he told a loc
4、al reporter.Finally,the agency volunteered to arrange their reunion.When Tallady realized that the nice guy shed been waving at was his son,she sobbed.Shed always hoped to meet her birth son one day.Later that day,mother and son talked for almost three hours at a nearby bar.Shed given him up for ado
5、ption in 1985,when she was 23.“I wasnt ready to be a mother,” she told him.Married with two other children,Tallady says,“I have a complete family now.”1.Steve gave up the online search for his birth mother in 2003 because .A.the agency didnt give him any helpB.there was no information about his moth
6、erC.his mother didnt respond to him onlineD.he missed the information about his mother答案:B解析:细节推理题。根据第一段说明可知,Steve想通过在线搜索来找到生母的信息,但网上没有出现结果,所以他只能放弃。故选B项。2.What did Steve find about his mother online in 2007?A.Her home address.B.Her full name.C.Her bosss name.D.Her new job.答案:A解析:细节判断题。根据第二段第二句可知,200
7、7年他搜索到了一个家庭住址。故选A项。3.Why did Steve avoid Tallady for months?A.Because she didnt want to talk to him.B.Because he was not fully prepared for the reunion.C.Because she was difficult to approach.D.Because he didnt think she was his mother.答案:B解析:推理判断题。根据第三段内容,尤其是他告诉记者的那句话,不难看出对于Steve要和他妈妈团聚还没有作好充分的心理准备
8、。由此推断选项B为正确答案。4.The best title for the passage is .A.The love of motherB.An unexpected meetingC.The power of the InternetD.An unusual reunion答案:D解析:文章标题题。文章介绍了Steve和其生母团聚的过程。这是孩子在被收养二十多年后的团聚,故不同寻常。D选项作为标题较为切题,为正确答案。B(2014福建四地六校第三次联考)The China Daily newspaper group is looking for English-language sen
9、ior business editors,senior copy editors,copy editors and graphic designers to strengthen its international team.We offer a competitive salary package,accommodation with furniture paid for 90 percent medical reimbursement(报销),a seven-day paid leave,eleven-day public holidays and a return ticket to t
10、he country of residence.Senior Business EditorYou must:(1)assist the business editor in setting goals and working on achieving them;(2)be an excellent team person who can generate ideas and think creatively and be able to rewrite articles totally if needed;(3)ideally have been working or have worked
11、 in a position of responsibility and understand what leadership intends;(4)have had at least five years editing experience working on editing The Business Desk and be familiar with industry software.Senior Copy EditorYou must:(1)work on shifts in The Business Desk and usually have the last word befo
12、re the page is sent to print;(2)edit or rewrite copies and give smart headlines and captions(说明文字);(3)have had at least two years editing experience working on editing desks and be familiar with industry software.Copy EditorYou must:(1)be good at editing or rewriting copies and writing smart headlin
13、es and captions;(2)be able to work on shifts for different pages,and usually have the last word before the page is sent to print;(3)have two years of editing experience working on copy desks,and be familiar with industry software.Graphic DesignerYou must:(1)have excellent skills in information graph
14、ics;(2)be good at illustrations and freehand drawings;(3)be experienced in newspaper or magazine layouts(布局);(4)have a good sense of typography(版面设计);(5)have good news judgment;(6)be fluent in English.For enquiries or to apply,write to job.【语篇导读】本文是中国日报报业集团招聘新雇员的广告。5.What is the purpose of this pass
15、age?A.To advertise for employing some good employees.B.To tell you how to become part of this group.C.To describe the working conditions of the China Daily newspaper group.D.To describe the positions of the China Daily newspaper group.答案:A解析:写作意图题。根据第一段的第一句 “The China Daily newspaper group is lookin
16、g for.to strengthen its international team.” 可知,本文为一则招聘广告,旨在招收新雇员,因此选A项。6.What is NOT required about Graphic Designer?A.Have a good sense of typography.B.Have excellent skills in information graphics.C.Write smart headlines and captions.D.Be expert in freehand drawings.答案:C解析:细节理解题。根据Graphic Designe
17、r下面的要求可知,A、B和D项分别在该职位要求中的(4)、(1)和(2)中提及,故选C项。7.How many positions need editing experience?A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.答案:B解析:细节理解题。Senior Business Editor要求中的第(4)点、Senior Copy Editor要求中的第(3)点、Copy Editor要求中的第(3)点都提到必须有编辑经验,因此选B项。8.Which of the following can be the best title of the passage?A.China Da
18、ily:New Employees WantedB.China Daily:The Best Working ConditionC.China Daily:NewspaperD.China Daily:An International Team答案:A解析:主旨大意题。本文是中国日报报业集团招收新雇员的广告,因此A项为最佳标题。C(2014郑州第一次质量预测)Americans use many expressions with the word“dog”.People in the United States love their dogs and treat them well.They
19、take their dogs for walks,let them play outside and give them good food and medical care.However,dogs without owners lead a different kind of life.The expression“to lead a dogs life”describes a person who has an unhappy life.Some people say we live in a dog-eat-dog world.That means many people are c
20、ompeting for the same things,like good jobs.They say that to be successful,they have to work like a dog.This means they have to work very hard.Such hard work can make people dog-tired.And,the situation would be even worse if they became sick as a dog.Some people say,“Every dog has its day.”This mean
21、s that every person enjoys a successful period during his or her life.To be successful,people often have to learn new skills.Yet,some people say that you can never teach an old dog new tricks.They believe that old people do not like to learn new things and will not change the way they do things.Some
22、 other people are compared to dogs in bad ways.People who are unkind or uncaring can be described as meaner than a junkyard dog.Junkyard dogs live in places where people throw away things they dont want.But mean dogs are often used to guard the property,for they bark at or attack people who try to e
23、nter the property.However,sometimes a person who appears to be mean and threatening is really not so bad.We say his bark is worse than his bite.Dog expressions are also used to describe the weather.The dog days of summer are the hottest days of the year.A rainstorm may cool the weather,but we do not
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-787283.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
