分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型专题09 阅读理解精选【练习】-2021-2022学年七年级英语下学期期末单元复习高分必备(人教版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:830562
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:23
  • 大小:813.98KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    练习 专题09 阅读理解精选【练习】-2021-2022学年七年级英语下学期期末单元复习高分必备人教版 专题 09 阅读 理解 精选 2021 2022 学年 年级 英语 学期 期末 单元 复习 高分
    资源描述:

    1、期末复习之阅读理解1. 常考题细节理解题、推理判断题、主旨大意题、标题归纳题、词句猜测题、文章排序题、文章结构题等等。2. 解题步骤第一步:略读。先看题目,把题目中的关键信息圈出来,在阅读的时候答案就在关键词附近(关键词:时间、地点、数字等)。第二步:细读。结合题目看答案选项,选择和原文最贴近的选择;第三步:检查。做完所有题目后,从第一题到最后一题再检查一遍。解题步骤(简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原文,定主旨;(3)看选项,选最佳;(4)检答案,定答案。3. 解题技巧【技巧一】细节理解题:在原文的原句中基本得出答案,属于句子填空;【技巧二】推理判断题:结合相关的词汇或者语句判断出哪个答

    2、案选项最符合推理出来的结果;【技巧三】主旨大意题:用一句话概括出大意:谁/什么(在什么时间什么地点)做了什么(who/what, when, where, what);谁/什么是什么。【技巧四】标题归纳题:和主旨大意密切相关,是主旨大意的高度概括、升华;【技巧五】词句猜测题:结合上下句翻译画线单词的句子,选择最符合语境的一项。4. 针对训练(2021山东临沂七年级期末)解题步骤(简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原文,定主旨,看选项,选最佳;(3)检答案,定答案。When people think of healthy foods for eyes, they think of carrot

    3、s. Yes, carrots are god for eyes. But there are also many other healthy foods for eyes. If you want to have healthy eyes, eat them. Kale Kale is a dark green vegetable. It looks like a cabbage. If you eat kale often, you will still have healthy eyes where you are old. And the vitamin A in it can hel

    4、p you see well at night.ChickenChicken is great food for eyes. And you can cook it in many way. You can cook chicken soup, gongbao chicken, chicken noodles and chicken salad. All of them are delicious.FishIf you spend lots of time on the computer or often feel you have dry eyes, you can eat some fis

    5、h. You dont need to eat a lot each time. A little will be OK.根据短文内容,选择最佳答案。1The passage is talking about _.Ahow to keep healthyBhealthy foods for eyesChow to cook chicken【主旨大意题】根据文章第一段“When people think of healthy foods for eyes, they think of carrots. Yes, carrots are god for eyes. But there are al

    6、so many other healthy foods for eyes. If you want to have healthy eyes, eat them.”及全文可知,本文介绍了很多对眼睛有益的食物。故选B。2Kale is a kind of _.AdrinkBfruitCvegetable【细节理解题】根据“Kale is a dark green vegetable.”可知,羽衣甘蓝是一种深绿色蔬菜。故选C。3The underlined word “them” refers to(指的是) _.Afoods with chickenBchicken soupCchicken n

    7、oodles【词句猜测题】根据前文“Chicken is great food for eyes. And you can cook it in many ways. You can cook chicken soup, chicken noodles and chicken salad.”可知,此处指的是这些鸡肉制作的食物都很美味。故选A。4Marks eyes are a little dry these days. He can eat some _.AcarrotsBfishCchicken【推理判断题】根据“ If you spend lots of time on the comp

    8、uter or often feel you have dry eyes, you can eat some fish”可推知,如果Mark的眼睛这几天比较干的话,可以吃一些鱼。故选B。5. 综合训练01(2021广东平远县教师发展中心七年级期末)解题步骤(简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原文,定主旨;(3)看选项,选最佳;(4)检答案,定答案。Ms. Wang is a nurse from Jilin. At the time of COVID-19, she worked in Wuhan to help people fight COVID-I9.“I came here with

    9、 worries, but I knew it was my job. Our work was hard, but we could always get power from patients(病人的) warm words. We didnt feel tired,” Ms. Wang said.It was the last day for Ms. Wang to work there. Her last four patients got well. Before leaving the hospital, the patients wrote letters of thanks t

    10、o Ms. Wang. One of them wrote:You saved us. We must say thanks to you. We will always remember you. Welcome to Hubei to take a trip one day.Ms. Wang cried (哭) after reading the letter. She cried a lot after she came to Wuhan. When she came on the first day and saw a lot of patients, she cried. She f

    11、elt sorry for them. When some patients lost their lives, she cried. She felt sad(难过的) for them, This time, she cried again. But this time, she felt warm.Ms. Wangs patients went back home with love and care from her. And Ms. Wang went back home too, with love from her patients.1Ms. Wang went to Wuhan

    12、 to _.Atake a tripBdo her workCvisit her familyDget some letters2The word “power” means “_” in Chinese.A建议B力量C警告D答案3Ms. Wangs last patients wrote letters to _.Ashow their thanksBsay sorry and goodbyeCgive her a surpriseDtell her their stories4Ms. Wang felt _ after she read the letter.AworriedBscared

    13、CwarmDtired5The reading wants to tell us _.AChinese peoples hard workBa lovely nurses family lifeCWuhan peoples love for the cityDthe love between a nurse and her patients02(2022河南罗山县教学研究室七年级期末)解题步骤(简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原文,定主旨;(3)看选项,选最佳;(4)检答案,定答案。Menu(菜单)HAMBURGERSChicken$ 5.20Fish$ 4.90Beef(牛肉)$ 4.5

    14、0DRINKSOrange Juice$ 1.70Cola$ 2.80Tea$ 1.50RICEFried (炒的)$ 3.50With Chicken$ 4.50With Vegetables$ 4.30DESSERTS(甜食)Ice Cream(冰淇淋)$ 3.00Fresh Fruit$ 3.30Chocolate$ 5.506Where can we often see the menu?AIn a hospital .BIn a restaurant.CIn an office.DIn a classroom.7How much is the rice with chicken?A$

    15、 3.50.B$ 5.20.C$ 4.50.D$ 4.90.8I have two dollars(美元). What can I buy?ACola.BIce cream.CChocolate.DOrange juice.9I want to have a fish hamburger, a beef hamburger and two ice creams. How much need I pay(支付)?A$ 15.40.B$ 12.40.C$ 16.40.D$ 13.10.10The most expensive(最贵) food on the menu is _ .Afried ri

    16、ceBchocolateCchicken hamburgerDchicken rice03(2022河南郸城县教育体育局基础教研室七年级期末)解题步骤(简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原文,定主旨;(3)看选项,选最佳;(4)检答案,定答案。On New Years Day, many people eat special food for good luck.In some Latin American (拉丁美洲) countries, people eat twelve grapes at 12 oclock on New Years Eve-one grape for good l

    17、uck in each month of the new year.In China, people always eat dumplings. Some people make dumplings with coins in them. Everyone wants to find the coins (硬币) for luck and money in the new year. Of course they dont eat the coins.Japanese people eat noodles on New Years Day and their birthdays. Becaus

    18、e they all look forward to (盼望) good luck and long life.11On New Years Day, many people eat special food for _.AhealthBmoneyClong lifeDgood luck12In some Latin American countries, people eat _ grapes on New Years Eve.A6B12C24D36513Chinese people eat dumplings with _ in them on New Years Eve.AgrapesB

    19、noodlesCcoinsDeggs14People in _ eat noodles on New Years Day.AJapanBthe USCChinaDthe UK15Which of the following is TRUE according to the passage ?APeople in China eat coins on New Years Day.BJapanese people eat dumplings on their birthdays.COne grape is for good luck in each hour of the New Years Da

    20、y.DPeople in different places eat different food for good luck on New Years Day.04(2022河南商城县教育体育局教学研究室七年级期末)解题步骤(简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原文,定主旨;(3)看选项,选最佳;(4)检答案,定答案。Soccer campCome to our camp if you are 715 and you love soccer. At the camp we will teach you how to play soccer well and you will have a gr

    21、eat time with other soccer lovers.When and where8:30 a. m.11:00 a. m.2:30 p. m.5:00 p. mJanuary 1315, 2022Park Junior High school, Shanghai, ChinaThings you needT-shirt; shorts; sport shoesThis is a FREE camp!If you want to come, please email Mr Robin at soccer camp 2021 163. com. before November 30

    22、, 2021.We are happy about having you at your camp.16Who can go to the soccer camp?AJack, 6.BEric, 13.CTim, 16.DJohn, 17.17How long is the soccer camp?ATwo days.BThree days.CFour days.DFive days.18Where is the soccer camp?AIn the USABIn the UK.CIn China.DIn Canada.19If Mark wants to go to the soccer

    23、camp, he must _.Aplay soccer wellBtake a soccer ball with himCpay Mr Robin about 500 yuanDemail Mr Robin before November 30, 202120Which statement is TRUE?AThe soccer camp is for boys.BPark Junior High school is in Beijing.CStudents can get sports shoes from the camp.DStudents play sports for 5 hour

    24、s every day at the camp.05(2021广东平远县教师发展中心七年级期末)解题步骤(简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原文,定主旨;(3)看选项,选最佳;(4)检答案,定答案。We have a thirty minutes break (课间休息) between classes. Look! Most of us are playing during the break time. Some students are on the playground. They are playing basketball. Oh! A boy is running with t

    25、he ball. And another boy is trying to stop him. They look so cool. And there are some girls watching the game. Some students are in the classroom. They are talking. A few of them are reading and doing homework. Look! A girl is looking at the birds in the tree in front of the classroom. She must be t

    26、hinking of something interesting because she is smiling.What are the teachers doing? Some of them are working in the office. And some are talking with students. Everyone is doing his or her things, busy but happy!21Where are the students playing basketball?AOn the playground.BIn front of the classro

    27、om.CIn front of the tree.DIn the tree.22How does the girl looking at the birds in the tree feel?ASad.BAngry.CHappy.DWorried.23What are the teachers doing?AWorking or talking with students.BWatching the basketball game.CPlaying with the students.DWriting on the blackboard.24How long do the students h

    28、ave a break?AFor an hour.BFor two hours.CFor three hours.DFor half an hour.25The passage is mainly (主要) about _.AstudentsBa basketball gameCbreak time activitiesDteachers06(2021广东普宁市教育局教研室七年级期末)解题步骤(简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原文,定主旨;(3)看选项,选最佳;(4)检答案,定答案。As we know, there are many kinds of clubs in the US mi

    29、ddle schools, such as the music club, the sports club, the chess club, the swimming club. But do you know the homework club? Let me tell you more about the homework club.The homework club is popular in many US middle schools. More and more students spend their afternoons in the homework club. The US

    30、 middle school students need a quiet place to study. But games, computers and TVs are all around kids at home. So the homework club is just for them to do their homework. The club is quiet and its good for students to study. Some teachers are there, too. They can answer students questions and help w

    31、ith their homework. If students finish their homework on time, they can get a snack. Its always childrens favorite food. Then they can go home and play games or watch TV happily.26The students in the US middle schools can go to the homework club _.Ain the morningBin the afternoonCat noonDat night27T

    32、he underlined word“snack”means _ in Chinese.A交通B零食C箱子D蛇28What can the students do in the homework club?ADo their homework.BLearn to swim.CPlay the guitar.DWatch TV.29Which is NOT true about the homework club?AThe homework club is popular in the US middle schools.BIts good for students to study in th

    33、e homework club.CThe teachers in the homework club can help the students study.DAll the US middle school students like the homework club.30What is the best title for the passage?AClubs in the US middle schools.BStudents and homework.CThe homework club.DStudy and hobbies.07(2021广东普宁市教育局教研室七年级期末)解题步骤(

    34、简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原文,定主旨;(3)看选项,选最佳;(4)检答案,定答案。31The passage is _.Aa ticketBa mapCa menuDa show32Where is the farm?ABetween North Road and Middle Road.BBetween South Road and Middle Road.CBetween East Street and South Road.DBetween West Street and South Road.33How many streets and roads are there in

    35、 the map?AThree.BFour.CFive.DSix.34The farm is to the _ of the school.AeastBwestCsouthDnorth35Which of the following is TRUE according to the passage?AWe can see a hospital in the map.BThere arent any trees in the map.CThere are some flowers in the map.DThe house is to the east of the farm.08(2022江苏

    36、盱眙县教师发展管理中心研训部七年级期末)解题步骤(简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原文,定主旨;(3)看选项,选最佳;(4)检答案,定答案。Today is Saturday. Its also the Teachers Day, Millie and Toms mothers festival. They get up early in the morning and want to help their mother do the housework. They first clean the room and then wash the clothes. And then they

    37、make breakfast for their mother Rita. It takes Millie and Tom a long time to make the breakfast. They make a chicken hamburger and some salad. These are Ritas favourite food. They also prepare a glass of milk. They think its healthy for their mother. Then they go to their parents room with the food

    38、and drink.Dad sits on the sofa and reads a newspaper to Rita. There is much interesting news(新闻) in it. Rita also thinks it is fun. They seem very happy. “Good morning, Mum and Dad,” say Millie and Tom. Then they walk to their mother and say, “Mum, Happy Teachers Day!”Mum looks at the children and t

    39、he breakfast. “Thank you so much!” Rita feels very warm.36What do Millie and Tom do first in the morning?AThey do the dishes.BThey wash the clothes.CThey make breakfast.DThey clean the room.37Millie and Tom take _ to their mother.a cup of tea some salad some bread a glass of milk a hamburgerABCD38Ri

    40、ta _ when Millie and Tom go to her room.Areads a newspaperBcleans the roomClistens to her husbandDsleeps39Rita feels _ when she sees the breakfast.AhappyBsorryCangryDtired40From the passage we can know Rita is a _.AdoctorBteacherCworkerDpolicewoman09(2022河南商城县教育体育局教学研究室七年级期末)解题步骤(简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原

    41、文,定主旨;(3)看选项,选最佳;(4)检答案,定答案。Hello, everyone. I am Eric, a Grade Seven student in No. 1 Middle school. Now let me tell you something about my favorite teacher.My favorite teacher is Mrs Plath. She is my English teacher. She is my friend Johns aunt, too. She is good to every student in my class. Every

    42、one likes her. Mrs Plath gives us interesting homework. Its relaxing(放松)for me to do the homework. Now, Mrs Plath is too busy. She has many things to do. She has three classes a day, and she helps in the library after school. She helps children read and makes them love books.I think good teachers ca

    43、n make students love school. They have a good influence(影响)on their students. Mrs Plath is a good teacher. I want to thank her. I want to be a teacher like her.41Who is Mrs Plath?AJohns friend.BJohns aunt.CEries friend.DErics aunt.42Eric thinks his English homework is _.AdifficultBboringCinteresting

    44、Deasy43What does Mrs Plath do after school?AShe writes books.BShe helps in the library.CShe plays games with her students.DShe helps her students with their homework.44Whats Mrs Plaths influence on Eric?AHe likes to read.BHe likes going to the library.CHe is good to his classmates.DHe wants to he a

    45、good teacher.45The best title is _.AA Fun TeacherBTeachers DayCMy Favorite TeacherDA Teacher and Her Students10(2021河北石家庄市第四十四中学七年级期末)解题步骤(简化)(1)读题目,圈关键;(2)读原文,定主旨;(3)看选项,选最佳;(4)检答案,定答案。Tom is a cook and owner(主人)of many restaurants. Hes good at making interesting cook. He thinks cooking is fun. “Wh

    46、en I think of a new idea for food, I get really happy,” he says, “I am like a child in an ice-cream shop. I want people in my restaurant to feel the same way.”Tom has lots of restaurants. Theres one in London and three in a town called Bray. Then theres a fifth one at Heathrow Airport(机场). His resta

    47、urants arent cheap, but many people like to eat in them. Thats because food in his restaurants is very special. He takes ideas from many different places. He is interested in the history of food and the science of food. Toms food tastes and looks good, and it also sounds great. It sounds great? Real

    48、ly? Yes, he sometimes uses sounds with his food. The Sound of the Sea, for example, is a seafood(海鲜)soup. People can listen to the sound of the sea when they enjoy their soup.Tom also writes many food books and his books are very popular. If you are interested in his food. why not come and have a ta

    49、ste?46What is Tom good at?AMaking ice-creams.BThinking of new ideas.CMaking interesting food.DTaking care of children.47How many restaurants does Tom have now?A2.B3.C4.D5.48Why do people like to eat in Toms restaurants?ABecause the food is cheap.BBecause the food is very special.CBecause his books a

    50、re popular.DBecause the music is wonderful.49When people eat The Sound of the Sea, they _.Amay take some home laterBcan listen to the sound of the seaClearn a lot about seafoods historyDcan know how to cook the seafood50What is the best title(标题)for the passage?AA great cook.BA food book.CA special

    51、dish.DA poplar bookshop.参考答案:1B2B3A4C5D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了王护士作为医务人员去武汉与新冠肺炎作斗争,在快要离开时,患者写了一封信给她表示感谢,让她感受到了爱和温暖。6细节理解题。根据文章第一段中的“At the time of COVID-19, she worked in Wuhan to help people fight COVID-19”可知,她在疫情爆发时,在武汉工作,帮助人们抗击疫情,故选B。7词句猜测题。根据文章第二段中的“Our work was hard, but we could always get powe

    52、r from patients(病人的) warm words. We didnt feel tired,”可知,我们的工作很辛苦,但我们总能从病人温暖的话语中获得力量,因此不知疲倦。由此可推知power是“力量”的意思,故选B。8细节理解题。根据文章第三段中的“Before leaving the hospital, the patients wrote letters of thanks to Ms. Wang”可知,出院前,病人们给王护士写了感谢信,表达了他们的感谢,故选A。9细节理解题。根据文章第五段中“This time, she cried again. But this time

    53、, she felt warm.”可知,王护士读完信后是感到温暖。故选C。10主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述的是一个护士和病人之间的故事,护士辛苦地救治病人,病人非常感谢护士,所以文章主要想告诉我们病人和护士之间的爱,故选D。6B7C8D9A10B【解析】【导语】本文是一家餐馆的菜单。6推理判断题。根据“HAMBURGERS”和“DRINKS”可知这是一家餐馆的菜单,里面包括汉堡和饮品等。故选B。7细节理解题。根据“RICE Fried (炒的) $ 3.50 With Chicken $ 4.50”可知鸡肉米饭的价格是4.5美元。故选C。8细节理解题。根据“Orange Juice

    54、$ 1.70”可知橙汁的价格是1.7美元,如果你有2美元,可以买橙汁。故选D。9推理判断题。根据“HAMBURGERS.Fish $ 4.90.Beef(牛肉) $ 4.50”和“Ice Cream(冰淇淋) $ 3.00”可知鱼肉汉堡4.9美元、牛肉汉堡4.5美元、冰激凌3美元,因此需要价格是4.9+4.5+32=15.4美元。故选A。10细节理解题。根据菜单和“Chocolate $ 5.50”可知菜单中最贵的是巧克力。故选B。11D12B13C14A15D【解析】【导语】本文主要介绍了不同国家的人新年吃不同的食物。11细节理解题。根据文章第一段“On New Years Day, man

    55、y people eat special food for good luck”可知,新年许多人吃特别的食物以求好运,故选D。12细节理解题。根据文章第二段中的“In some Latin American (拉丁美洲) countries, people eat twelve grapes at 12 oclock on New Years Eve”可知,拉丁美洲的人们在新年前夕吃12个葡萄,故选B。13细节理解题。根据文章第三段中的“Some people make dumplings with coins in them”可知,中国人在新年前夕吃有硬币的饺子,故选C。14细节理解题。根据

    56、文章最后一段中的“Japanese people eat noodles on New Years Day”可知,日本人在新年吃面条,故选A。15细节理解题。根据文章第二段中的“In some Latin American(拉丁美洲) countries, people eat twelve grapes at 12 oclock on New Years Eve”和第三段中的“In China, people always eat dumplings. Some people make dumplings with coins in them”以及第四段中的“Japanese people

    57、eat noodles on New Years Day and their birthdays”可知,不同国家的人新年吃不同的食物,故选D。16B17B18C19D20D【解析】【导语】本文主要介绍了一足球训练营活动的相关信息。16细节理解题。根据第一栏“Come to our camp if you are 715 and you love soccer.”可知,参与该训练营的年龄规定是7岁到15岁,因此13岁的Eric符合条件。故选B。17细节理解题。根据第二栏“When and where.January 1315, 2022”可知,该训练营活动时间是2022年1月13日到15日,共三

    58、天。故选B。18细节理解题。根据第二栏“When and where.Park Junior High school, Shanghai, China”可知,训练营活动的地点是中国上海。故选C。19细节理解题。根据最后一栏“If you want to come, please email Mr Robin at soccer camp 2021 163. com. before November 30, 2021.”可知,Mark想去的话必须在2021年11月30之前给Robin先生发电子邮件。故选D。20推理判断题。根据第二栏“When and where 8:30 a. m.11:00

    59、a. m. 2:30 p. m.5:00 p. m”可知,该足球训练营活动时间是每天上午2.5小时,下午2.5小时,每天一共活动5小时,D项正确。故选D。21A22C23A24D25C【解析】【导语】本文介绍的是课间休息的活动,还介绍了学生和老师们各自正在做的事情。21细节理解题。根据“Some students are on the playground. They are playing basketball.”可知,男孩子们是在操场上打篮球。故选A。22推理判断题。根据“A girl is looking at the birds in the tree in front of the

    60、classroom. She must be thinking of something interesting because she is smiling.”可知,女孩微笑地看着树上的鸟儿,可推测出女孩很快乐。故选C。23细节理解题。根据“What are the teachers doing? Some of them are working in the office. And some are talking with students.”可知,老师们正在办公室讨论或谈论学生。故选A。24细节理解题。根据“We have a thirty minutes break (课间休息) b

    61、etween classes.”可知,课间休息时间是半个小时。故选D。25主旨大意题。通读全文可知,本文介绍的是课间休息的活动,还介绍了学生和老师们各自正在做的事情。故选C。26B27B28A29D30C【解析】【导语】本文主要介绍了家庭作业社团。26细节理解题。根据文章第二段中的“More and more students spend their afternoons in the homework club”可知,美国中学的学生下午去家庭作业社团,故选B。27词句猜测题。根据文章第二段中的“Its always childrens favorite food”可知,“snack”是孩子们

    62、最喜欢的食物,推知“snack”是“零食”的意思,故选B。28细节理解题。根据文章第二段中的“So the homework club is just for them to do their homework”可知,学生们在家庭作业社团做作业,故选A。29推理判断题。根据文章第二段中的“More and more students spend their afternoons in the homework club”可知,越来越多的学生参加家庭作业社团,不是所有学生都喜欢家庭作业社团,故选D。30最佳标题题。通读全文可知,本文主要介绍了家庭作业社团,“家庭作业社团”最符合文章标题,故选C。

    63、31B32A33C34D35D【解析】【分析】本文是一幅地图,涉及五条街道和三个建筑物,还有一些树。31推理判断题。根据图片可知,本文是一幅地图,故选B。32细节理解题。根据地图可知,农场在North Road和Middle Road之间,故选A。33推理判断题。根据图片可知,地图中一共有五条街道,故选C。34细节理解题。根据地图和街道名可知,农场在学校的北边,故选D。35推理判断题。根据地图和街道名可知,房子在农场的东边,D正确,故选D。36D37B38C39A40B【解析】【导语】本文主要讲米莉和汤姆为他们的妈妈庆祝教师节。36细节理解题。根据“They first clean the r

    64、oom.”可知,米莉和汤姆早上先打扫房间。故选D。37细节理解题。根据“They make a chicken hamburger and some salad. These are Ritas favourite food. They also prepare a glass of milk.”可知,米莉和汤姆拿一个鸡肉汉堡、一些沙拉和一杯牛奶给妈妈。故选B。38细节理解题。根据“Dad sits on the sofa and reads a newspaper to Rita.”可知,当米莉和汤姆去到丽塔的房间时,丽塔正在听她的丈夫读报纸。故选C。39推理判断题。根据“Rita feel

    65、s very warm.”可知,当看到米莉和汤姆做的早餐,丽塔感到很温暖、很高兴。故选A。40推理判断题。根据“Its also the Teachers Day, Millie and Toms mothers festival.”可知,丽塔是一名老师。故选B。41B42C43B44D45C【解析】【导语】本文中Eric介绍了自己最喜爱的老师,并详述了喜爱这位老师的原因。41细节理解题。根据“My favorite teacher is Mrs Plath. She is my English teacher. She is my friend Johns aunt, too.”可知,Pla

    66、th老师是John的姑姑。故选B。42细节理解题。根据“She is my English teacher.”和“Mrs Plath gives us interesting homework.”可知,Eric认为英语作业是有趣的。故选C。43细节理解题。根据“she helps in the library after school”可知,她课后在图书馆帮忙。故选B。44细节理解题。根据“Mrs Plath is a good teacher. I want to thank her. I want to be a teacher like her.”可知,Plath老师对Eric的影响是让

    67、Eric也想成为一个好老师。故选D。45标题归纳题。根据第一段“Now let me tell you something about my favorite teacher.”可知,全文围绕“我”最喜爱的老师展开,因此C“我最喜爱的老师”适合作标题。故选C。46C47D48B49B50A【解析】【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了汤姆是一名厨师,拥有很多家餐馆,对食品史和食品科学感兴趣,所以他的餐馆的食物很特别,吸引了很多人来他的餐馆吃饭。46推理判断题。根据文中“Hes good at making interesting cook.”可推理出,汤姆擅长做有趣的食物。故选C。47推理判断题

    68、。根据文中“Theres one in London and three in a town called Bray. Then theres a fifth one at Heathrow Airport(机场).”可推理出,汤姆现在有五家餐馆。故选D。48细节理解题。根据文中“Thats because food in his restaurants is very special.”可知,人们喜欢在汤姆的餐馆吃饭是因为食物很特别。故选B。49细节理解题。根据文中“The Sound of the Sea, for example, is a seafood(海鲜)soup. People can listen to the sound of the sea when they enjoy their soup.”可知,当人们吃“大海之声”时,他们能听到海的声音。故选B。50最佳标题题。通读全文可知,短文主要讲述了汤姆是一名厨师,拥有很多家餐馆,对食品史和食品科学感兴趣,所以他的餐馆的食物很特别,吸引了很多人来他的餐馆吃饭。故文章的最佳标题应是“一位很棒的厨师”。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题09 阅读理解精选【练习】-2021-2022学年七年级英语下学期期末单元复习高分必备(人教版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-830562.html
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1