四川省绵阳中学2022-2023学年高二英语上学期第四次月考试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 绵阳 中学 2022 2023 学年 英语 上学 第四 月考 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、绵阳中学高2021级高二英语上学期月考卷(四)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,选出最佳选项。1. Where does the conversation probably take place?A. In a gym. B. In a restaurant. C. In a playground.2. Who is the man probably?A. A cook. B. A doctor. C. A pilot.3. Where did the man want to go?A The UK. B. Spain. C.
2、Portugal.4. What will the speakers be doing at 11:00 am today?A. Doing exercise. B. Watching a play. C. Having a math class.5. What are the speakers talking about?A. A teacher. B. A show. C. A textbook.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,选出最佳选项。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman probably doing now
3、?A. Giving advice. B. Asking a favor. C. Sending an invitation.7. When can people visit the museum?A. At 9:00 am. B. At 10:00 am. C. At 1:00 pm.听第7段材料,回答第8至10题。8. What does the woman plan to do in 15 minutes?A. Make a presentation. B. Chair a meeting. C. Fix the main screen.9. How does the woman pro
4、bably feel at first?A. Annoyed. B. Pleased. C. Worried.10. What will the man probably do for the woman?A. Draw the curtains. B. Find a new room. C. Try out the equipment.听第8段材料,回答第11至14题。11. How often does the woman see Erica?A. About once a week. B. About once a month.C. About once every two months
5、.12. How long does it take the woman to see Erica every time?A. About an hour. B. About two hours. C. About three hours.13. Why does the man suggest the woman take the train?A. It is cheaper. B. It is quicker. C. It is safer.14. What do we know about Erica?A. She is a student. B. She is the mans wif
6、e. C. She stays in a new city.听第9段材料,回答第15至17题。15. How did the womans friends feel about her move at first?A. Disappointed. B. Surprised. C. Excited.16. Where does the woman do most of her work after her move?A. In the office. B. At home. C. In the cafe.17. What problem did the woman face in the ear
7、ly days?A. There were few shops. B. There was no place to park.C. There were a lot of power cuts.听第10段材料,回答第18至20题。18. How will the listeners probably go back to the hotel?A. By bus. B. On foot. C. By car.19. What are the listeners advised to do?A. Buy a postcard.B. Book tickets online.C. Get an inf
8、ormation brochure.20. Where does the speaker advise the listeners to go finally?A. The shop. B. The Roman room. C. The entrance hall.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AScience WorldFrom Europes biggest science festival to the coolest projects, check out this
9、months science events.Edinburgh Science FestivalFor two weeks every April, Scotlands capital city Edinburgh is home to Europes biggest science festival. This years festival will have a particular focus on life forms, life cycles and how to fight climate change.Highlights include the City Art Centre,
10、 which has been transformed into a five-floor science playground. Meanwhile, over at the National Museum of Scotland, visitors can become an immunologist (免疫学家) for the day and make their own vaccine. For those not in Edinburgh, EdSciFest on Demand is an online resource with workshops and quizzes, w
11、hich will be free until 7 May. To find out more visit: sciencefestival.co.ukDino KingdomFrom 1-18 April, dinosaurs are coming to Londons Gunnersbury Park. At Dino Kingdom you can see life-sized models of dinosaurs. To be in with a chance of winning a family ticket to this event, send an email to com
12、petitionsscience-nature.co.uk by 11:59 pm on 8 April. For rules: sciencenature.theweekjunior.co.uk/termsCoolest ProjectsDo you have an idea for a cool tech project? Why not share it with the world by entering the Raspberry Pi Foundations Coolest Projects competition? You can enter either as an indiv
13、idual or a team. Judges will score the projects according to how cool they are, how well designed, and how usable. Registration closes on 11 May. To find out more visit: coolestprojects.org1. Where can visitors make their own vaccine?A. At the National Museum of Scotland.B. At Londons Gunnersbury Pa
14、rk.C. At the Raspberry Pi Foundation.D. At the City Art Centre.2. How can people get a family ticket to see life-sized models of dinosaurs?A. They must email competitionsscience-nature.co.uk.B. They should be a member of Dino Kingdom.C. They have to be a winner of a tech project.D. They need to take
15、 an online test.3. What is the deadline for entering the Coolest Projects competition?A. 8 April.B. 18 April.C. 7 May.D. 11 May.【答案】1. A 2. A 3. D【解析】【导语】本文是应用文。介绍了这个月的科学事件。【1题详解】细节理解题。根据小标题Edinburgh Science Festival下的“Meanwhile, over at the National Museum of Scotland, visitors can become an immuno
16、logist (免疫学家) for the day and make their own vaccine.(与此同时,在苏格兰国家博物馆(National Museum of Scotland),游客可以成为当天的免疫学家,并制作自己的疫苗)”可知,游客可以在National Museum of Scotland制作自己的疫苗。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据小标题Dino Kingdom下的“To be in with a chance of winning a family ticket to this event, send an email to competitionsscie
17、nce-nature. co. uk by 11: 5 9 pm on 8 April.(想要有机会赢得这次活动的家庭门票,请在4月8日晚上11点5分9分之前发送电子邮件至competitionsscience-nature.co.uk)”可知,游客必须发邮件到competitionsscience-nature.co.uk才能得到家庭票去看真人大小的恐龙模型。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据小标题Coolest Projects下的“Registration closes on 11 May.(报名截止日期为5月11日)”可知,参加Coolest Projects竞赛的截止日期是5月1
18、1日。故选D项。BBrian Taylor had a successful pet grooming (宠物美容) business in New York City. “COVID-19 brought my business to a screeching halt (突然停止),” says Brian. “I had to let all my employees go. That really affected me. So as I was rebuilding my business, I felt the need to give back. I kept thinking
19、about the restaurant industry and what they have done. Even though they were suffering themselves, they started offering meals to the people who were saving lives,” Brian continues.“Thats when I started the Pandemic Pup Relief Fund. The idea was, whatever money a pet parent would donate would go tow
20、ard free grooming for someone who couldnt afford to have their pups done. In one month, I raised over $2,000,” Brian says.“The satisfaction of giving help made me want to do more,” shares Brian. “I got the idea of doing a Pandemic Pup Relief Tour and put it out over social media to see if there was
21、any interest from my colleagues to give free grooming to dogs in need. Soon, 55 professional groomers signed up to participate.” In addition, a GoFundMe account was set up and over $27,000 was raised for this amazing project.Brian drove to each city and hosted a grooming event at a local groomers sa
22、lon. Many of the volunteers lived within 50 miles of the locations where they signed up to help, but some came from much farther. At the NYC stop, the Diva Dogg Grooming team of eight traveled from Rhode Island. Candice of Kandi Kutz House Calls, along with a team of four, traveled from Indiana to v
23、olunteer. Some groomers from Washington, D.C. offered to travel to Wilmington, North Carolina to lend a hand at that location as well.The first Pandemic Pup Relief Tour is now over, but it will have a lasting impact on every community they helped, and has laid the groundwork for future projects. “I
24、think I made it fun for groomers to give back,” says Brian. “They got to connect with other groomers and learn different skill sets, as well as helping others what could be better than that?”4. What inspired Brian to start the Pandemic Pup Relief Fund?A. His employees leaving.B. People who were savi
25、ng lives.C. The satisfaction of giving help.D. Generous acts of the restaurant industry.5. What did participants involved in the Pandemic Pup Relief Tour do?A. They taught pet owners how to attend to their dogs.B. They provided free grooming services to dogs.C. They collected money for dogs in need.
26、D. They built shelters for homeless dogs.6. What can we learn about the Pandemic Pup Relief Tour?A. It fueled the pet salon boom.B. It ran into some financial problems.C. Its volunteers are from different cities.D. Its purpose is to call on people to love dogs.7. What does Brian want to say in the l
27、ast paragraph?A. He is planning to launch a second tour.B. It takes months to see the impact of a project.C. People should help each other during hard times.D. The project has brought many benefits to groomers.【答案】4. C 5. B 6. C 7. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个宠物美容师在疫情期间如何帮助他的社区和同行。【4题详解】细节理解题。根据文章第三段
28、“The satisfaction of giving help made me want to do more,” shares Brian. “I got the idea of doing a Pandemic Pup Relief Tour and put it out over social media to see if there was any interest from my colleagues to give free grooming to dogs in need. Soon, 55 professional groomers signed up to partici
29、pate.”(“给予帮助的满足感让我想做更多的事情,”Brian分享道。“我萌生了开展Pandemic Pup Relief Tour的想法,并把它发布在社交媒体上,看看我的同事们是否有兴趣为有需要的狗狗免费梳理毛发。很快,就有55名专业美容师报名参加。”)”可知,Brian萌生了开展Pandemic Pup Relief Tour的想法是源于给予帮助的满足感。故选C。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段“Thats when I started the Pandemic Pup Relief Fund. The idea was, whatever money a pet parent w
30、ould donate would go toward free grooming for someone who couldnt afford to have their pups done. In one month, I raised over $2,000,” Brian says.(“就在那时,我成立了the Pandemic Pup救济基金。这个想法是,无论宠物主人捐出多少钱,都将用于为那些负担不起宠物狗美容费用的人提供免费美容服务。在一个月内,我筹集了2000多美元。”Brian说)”以及文章第三段“I got the idea of doing a Pandemic Pup R
31、elief Tour and put it out over social media to see if there was any interest from my colleagues to give free grooming to dogs in need. Soon, 55 professional groomers signed up to participate.” (我萌生了开展Pandemic Pup Relief Tour的想法,并把它发布在社交媒体上,看看我的同事们是否有兴趣为有需要的狗狗免费梳理毛发。很快,就有55名专业美容师报名参加。)”可知,参与该项目的人为狗免费
32、提供美容服务。故选B。【6题详解】细节理解题。根据文章第四段“Brian drove to each city and hosted a grooming event at a local groomers salon. Many of the volunteers lived within 50 miles of the locations where they signed up to help, but some came from much farther. At the NYC stop, the Diva Dogg Grooming team of eight traveled f
33、rom Rhode Island. Candice of Kandi Kutz House Calls, along with a team of four, traveled from Indiana to volunteer. Some groomers from Washington, D.C. offered to travel to Wilmington, North Carolina to lend a hand at that location as well.(Brian开车到每个城市,在当地的美容院举办美容活动。许多志愿者住在距离他们报名帮助的地点不到50英里的地方,但有些人
34、来自更远的地方。在纽约站,Diva Dogg Grooming的八人团队从罗德岛赶来。Kandi Kutz上门服务的Candice和四人小组从印第安纳州来到这里做志愿者。一些来自华盛顿特区的美容师也提出前往北卡罗来纳州的威尔明顿,在那里伸出援手。)”可知,该项目的志愿者来自不同的城市。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“The first Pandemic Pup Relief Tour is now over, but it will have a lasting impact on every community they helped, and has laid the g
35、roundwork for future projects. “I think I made it fun for groomers to give back,” says Brian. “They got to connect with other groomers and learn different skill sets, as well as helping others what could be better than that?”(第一次Pandemic Pup Relief Tour活动现在已经结束,但它将对他们帮助的每个社区产生持久的影响,并为未来的项目奠定了基础。Bria
36、n说:“我认为我让美容师回馈社会变得很有趣。他们可以和其他美容师交流,学习不同的技能,同时帮助别人还有什么比这更好的呢?”)”可知,Brian认为这个项目也给美容师带来了好处。故选D。CNew Mexico is famed for roasted green chillies with a distinctive smoky flavour, but it comes at a cost producers in the state typically use propane (丙烷) as fuel, releasing an estimated 7,800 tonnes of CO2 a
37、 year. Ken Armijo at the National Solar Thermal Test Facility (NSTTF) wanted to see if he could match the flavour without the need for fossil fuels.Armijo, whose family owns a chilli farm, works with solar concentrators at NSTTF, normally used for experiments boiling liquid to produce electricity, o
38、r simulating (模拟) the effect of re-entry on materials used in spacecraft. The facility uses rings of mirrors to focus sunlight on a 60-metre tower at the centre. He improved a traditional chilli roaster and loaded it with 10 kilograms of chillies before placing it in the tower to roast at 480C.A gro
39、up of green chilli connoisseurs (品鉴师) blind-tasted the solar-roasted version alongside the traditional variety and rated them higher for both flavour and smell. Armijo says infrared (红外线的) imaging showed solar heating produced a more even distribution (分布) of heat with fewer hotspots. “Solar-roasted
40、 chillies appeared to have a much cleaner taste because the localised heat from propane roasting can cause localised burning,” says Armijo.Although this test took place at a research facility, Armijo says the cost of solar concentrators is dropping and it could be possible to use technology develope
41、d at Sandia to build small solar concentrators at low cost. These could produce the high temperatures needed for roasting chillies and other foods.Armijo is eager to try the technique with other foodstuffs, including cocoa and coffee beans, which are grown in lower-income countries and could be sola
42、r roasted.Pete Schwartz at California Polytechnic State University, who has been exploring solar cooking for many years, said that he was not sure “whether solar concentrators will catch on in lower-income countries, where he has seen many solar projects fail due to lack of training and technical su
43、pport.”Armijo says he has been approached by at least 15 companies and is in discussions on ways to commercialise the technology. He is seeking extra funding from the US Department of Energy and other organisations to pursue small solar concentrators for food processing.8. Why did Armijo roast green
44、 chillies using solar concentrators?A. To increase profits.B. To create a new recipe.C. To reduce air pollution.D. To improve chillies taste.9. What advantage do solar concentrators have over traditional ones?A. They are lower in production cost.B. They work with higher efficiency.C. They spread hea
45、t more equally.D. They are easier to operate.10. What is Schwartzs attitude to solar concentrators application in poor countries?A. Favourable.B. Intolerant.C. Unclear.D. Doubtful.11. What can we infer about Armijos technology from the last paragraph?A. It has been adopted by some companies.B. It is
46、 on its way to the market.C. It has been officially recognised.D. It is in need of technical support.【答案】8. C 9. C 10. C 11. B【解析】【导语】本文是说明文。讲述了使用太阳能烤制辣椒的新技术,Armijo在太阳能聚光器上进行实验,能够制造出更加清新的口感和气味,相比使用丙烷作为燃料的传统烤制方法更环保和节能以及Armijo计划将该技术推广应用于其他食品的烘烤,并正在探讨商业化的可能性。【8题详解】推理判断题。根据第一段“New Mexico is famed for ro
47、asted green chillies with a distinctive smoky flavour, but it comes at a cost producers in the state typically use propane (丙烷) as fuel, releasing an estimated 7,800 tonnes of CO2 a year. Ken Armijo at the National Solar Thermal Test Facility (NSTTF) wanted to see if he could match the flavour witho
48、ut the need for fossil fuels.(新墨西哥州以其独特的烟熏味烤青椒而闻名,但这是有代价的该州的生产商通常使用丙烷作为燃料,每年释放约7800吨二氧化碳。国家太阳能热测试设施(NSTTF)的Ken Armijo想看看他是否能在不需要化石燃料的情况下获得同样的味道)”可知,Armijo用太阳能聚光器烤青椒是为了减少二氧化碳的排放,也就是减少空气污染。故选C项。【9题详解】细节理解题。根据第三段“A group of green chilli connoisseurs (品鉴师) blind-tasted the solar-roasted version alongsid
49、e the traditional variety and rated them higher for both flavour and smell. Armijo says infrared (红外线的) imaging showed solar heating produced a more even distribution (分布) of heat with fewer hotspots. “Solar-roasted chillies appeared to have a much cleaner taste because the localised heat from propa
50、ne roasting can cause localised burning,” says Armijo.(一群青辣椒鉴赏家盲品了太阳烤的青辣椒和传统品种的青辣椒,对它们的味道和气味都给予了更高的评价。Armijo说,红外成像显示,太阳能加热产生的热量分布更均匀,热点更少。Armijo说:“太阳能烤辣椒的味道似乎更干净,因为丙烷烘烤产生的局部热量会导致局部燃烧。”)”可知,太阳能聚光器的优势是它们更平均地传播热量。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Pete Schwartz at California Polytechnic State University, who ha
51、s been exploring solar cooking for many years, said that he was not sure “whether solar concentrators will catch on in lower-income countries, where he has seen many solar projects fail due to lack of training and technical support.”(加州州立理工大学(California Polytechnic State University)皮特施瓦茨(Pete Schwar
52、tz)多年来一直在研究太阳能烹饪,他说,他不确定“太阳能聚光器是否会在低收入国家流行起来,在那里,他看到许多太阳能项目由于缺乏培训和技术支持而失败。”)”可知,施瓦茨对在贫穷国家应用太阳能聚光器的态度尚不清楚。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“Armijo says he has been approached by at least 15 companies and is in discussions on ways to commercialise the technology.(Armijo说,至少有15家公司与他接洽,目前正在讨论如何将这项技术商业化)”可知,正在讨论如
53、何将这项技术商业化,所以是它在去往市场的路上。故选B项。D“If the self or person of today, and that of tomorrow, are not the same, but only like persons, the person of today is really no more interested in what will befall (降临到头上) the person of tomorrow, than in what will befall any other person,“ Joseph Butler, a well-known ph
54、ilosopher wrote in 1736.The theory caught the attention of a researcher called Hal Hershfield, who suspected that a disconnection from our future selves might explain many unreasonable elements of human behaviour including our unwillingness to exercise often.To find out, Hershfield first had to find
55、 a way to measure someones ”future self-continuity”. He settled on a simple graphic that presented pairs of circles representing the current self, and a future self (see below).The circles overlapped (重叠) to varying degrees,and the participants had to identify which pair best described how similar a
56、nd how connected they felt to a future self 10 years from now.He then compared these responses to his participants real-life hehavior. Hershfield first looked at his participants real-life savings and he found that the more the participant felt connected to their future self, the more money they had
57、 already squirrelled away. Whats more, people who score highly on the future self-continuity measure have higher moral standards than the people who struggle to identify with their future selves.Hershfield confirmed that someones (in) ability to identify with their future self can have long-term con
58、sequences for their overall wellbeing and that our sense of connection to our future selves can be strengthened. You might consider a simple imaginative exercise in which you write a letter to yourself 20 years from now, describing what is most important for you now and your plans for the coming dec
59、ades.It might seem strange to start a “conversation“ with an imagined person but once your future self becomes alive in your mind, you may find it much easier to make the small personal sacrifices (牺牲) that are essential to preserve your wellbeing.12. What do we learn about the assumed person descri
60、bed by Joseph Butler?A. He is a self-centered person.B. He is curious about his future life.C. He is bored with the same old routine day after day.D. He is seldom worried about the long-term consequences of his actions.13. What were the participants required to do in Hershfields experiment?A. Draw a
61、 simple graph.B. Select a pair of circles.C. Predict their overall wellbeing.D. Compare their real-life behaviours.14. Which of the following best explains “squirrelled away” underlined in paragraph 4?A. Cost.B. Taken out.C. Donated.D. Set aside.15. What is a way to lead a happier life according to
62、the text?A. Considering your future self.B. Being grateful for what you have.C. Reflecting on your previous behavior.D. Making personal sacrifices to help others.【答案】12. D 13. B 14. D 15. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项新的研究发现,该研究表明如果一个人觉得现在的自己与未来的自己有联系,那么他就越会为了未来而努力。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段“If the self or p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-948911.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
