江苏省镇江第一中学2021-2022学年高二上学期期初阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省镇江第一中学2021-2022学年高二上学期期初阶段性测试英语试题 WORD版含解析 江苏省 镇江 第一 中学 2021 2022 学年 上学 期期 阶段性 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省镇江第一中学2021-2022学年高二上学期期初阶段性测试英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How did the woman feel during the first two days in Thailand?A. Upset.B. Happy.C. Tired.【答案】B【解析】【原文】M: Hows your hol
2、iday in Thailand?W: Well, in the first two days, I went to many places of interest and enjoyed myself. However, I had to stay at the hotel for three rainy days before I went back.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation take place?A. In a bookstore.B. In a shop.C. In a restaurant.【答案】C【解析】【原
3、文】W: Ill pass on your praise to our manager right away, sir. Dont forget to take your book and the bag on the table with you.M: Thanks for your reminding. This Friday evening, well come here for the fish, which is our favorite.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did the man go to Beijing last weekend?A. To mee
4、t his friend.B. To do shopping.C. To have lunch.【答案】A【解析】【原文】M: Last weekend I took the train to Beijing to meet my friend and he invited me to have lunch. How about you?W: I went there too. I just went window shopping with my friends, but I didnt buy anything. Im trying to save money.4. 【此处可播放相关音频,
5、请去附件查看】Whats the relationship between the woman and Franklin?A. Colleagues.B. Classmates.C. Teacher and student.【答案】C【解析】【原文】W: Hey! George. Recognize me? My name is.M: Oh! Its you, Martha! We were in the same class when we were in junior high school. Our head teacher was Frank Lin. So you are worki
6、ng here as a manager?5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man mean?A. He has been out of job.B. He dislikes his present job.C. He refuses the job offered.【答案】A【解析】【原文】W: How are things?M: Not that great. Im looking for a new job actually.W: Really? Thats a shame.M: I know. I really liked that job.第二节(
7、共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 6. How did the woman use to go to work?A. By bus.B. By car.C. On foot.7. What are the speakers mainly talking about?A. Saving traffic f
8、ares.B. Protecting the earth.C. Riding the bus.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】M: Hi, Claire. How is riding the bus?W: It is easy. Catching the bus and transferring is no problem.M: How long does it take to get to school?W: It only takes 30 minutes. In the past, I would drive to work, and it sometimes took lon
9、ger than that. And of course it cost much more.M: So will you ride the bus all the time?W: Yes, I will. It is also environment-friendly. All of us should have a try.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 8. Why is Kate going to the library?A. To borrow some poetry books.B. To write poems about America.
10、C. To get something for her paper.9. What did the man do last weekend?A. He went out with his mother.B. He saw the science fiction film.C. He went to the Odeon Cinema.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】M: Good afternoon, Kate. Where are you heading?W: Hi, there. Im going to the library to look up some information
11、 about poetry. You know, Ive been writing a paper about American poetry recently.M: Oh, great! By the way, the Odeon Cinema is showing a science fiction film at 6:30 pm tomorrow. Would you like to come and see it?W: Yes, of course! I enjoy watching these movies.M: OK. Can we meet at 5:30 pm? Well be
12、 able to buy snacks and have some coffee at the coffee shop near the cinema. Last weekend I went to the shop when I accompanied my mother to do shopping.W: Great idea! Thank you for the invitation. See you tomorrow.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 10. What class does the woman take?A. English.B.
13、Spanish.C. Art.11. How many times a week does the man go to school?A. Once.B. Twice.C. Three times.12. Where does the woman work on weekends?A. At the library.B. At the grocery store.C. At the zoo.【答案】10. A 11. B 12. B【解析】【原文】M: So how are you doing?W: Good. Do you study here?M: Yes, Ive been learni
14、ng Spanish and taking an art class. What about you?W: I am taking an English class. How many times a week do you go to school?M: Well, I usually go to school on Mondays and Wednesdays. How often do you go to school?W: I always go three times a week, on Monday, Tuesday and Friday. I sometimes study a
15、t the library on the weekend evening.M: Where do you work?W: I work at the grocery store on the weekend. What are you doing?M: Im working at the library on the weekend morning and volunteering at the zoo in the afternoon.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 13. What do we know about the woman?A. She
16、knew nothing about the band.B. She wants to join the band, too.C. She was a member of the band.14. How old was the man when he started to play base guitar?A. 15.B. 16.C. 2115. Where does the man usually play music?A. In the city theatres.B. On the town square.C. In local clubs.16. Why does the man j
17、oin the band?A. To make money.B. To have fun.C. To meet stars.【答案】13. A 14. B 15. C 16. B【解析】【原文】W: I heard you have joined a band?M: Yeah.W: Could you tell me something about the band?M: Well, its called Swedish Bubblegum Punk Band.W: Oh? Ive never heard of it before. What exactly is that?M: I dont
18、 know, but people always call it like this.W: OK, sounds interesting. What do you play in your band?M: Base guitar.W: How long have you been playing it?M: Well, when I was 15, I began playing the violin and one year later, I learnt to play base guitar. I found it so appealing. Ive played it for five
19、 years.W: Im sure you will be a great rock star. Are there any other instruments you can play?M: Of course, erhu, a Chinese musical instrument.W: Wow, so nice! Do you tour or do you just play where you live?M: Well, most of time, we play in local clubs, sometimes on the city square and sometimes in
20、the local theatres.W: Whats the best thing about being a musician in the band?M: Well, though I can get paid sometimes and often meet famous stars, I do it just for fun and relaxation. After all, playing music is my hobby, not my full-time job.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 17. Where will the cla
21、ssical concert take place?A. In Building 1.B. In a gallery.C. In Building 2.18. What is Larry Higgins?A. A musician.B. A painter.C. A writer.19. When will Victoria present her pictures?A. At 12.B. At 3 pm.C. At 5 pm.20. What event will be held at 4 pm?A. The classical concert.B. The show for childre
22、n.C. The modern art exhibition.【答案】17. A 18. C 19. A 20. B【解析】【原文】Welcome to the annual Festival of Western Art. The festival will start at 3 pm with the classical concert where the violinists from different countries of Eastern Europe will perform a range of works of classical music. If you wish to
23、 attend this concert, please go to the second floor of Building 1 at 2:45 pm. No latecomers are admitted.For those of you interested in literature, Larry Higgins will be reading his own works from 5 oclock onward. Besides his best-known short stories, today Mr. Higgins will read some of his favorite
24、 abstracts. You will be able to buy copies of his stories at the bookshop.If painting is your interest, you may visit the modern art exhibition. There at noon a famous painter Victoria Serebryanska will present her pictures. Visitors interested in meeting Victoria Serebryanska should go to the far e
25、nd of the gallery.The show for children which will include special children entertainment of music, dance and drama is going to start at 4 pm in the hall of Building 2.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABike Share Toronto is the citys official bike share pro
26、gram, designed to give locals and visitors a fun, affordable and convenient alternative to walking, taxis, buses and the subway. There are 200 Bike Share Toronto stations and 2,000 bikes across the city, making Bike Share the most accessible way to get around and explore.How it worksBecome an Annual
27、 Member or buy a day Pass to access the system.Find an available bike nearby and get a ride code or use your member key to unlock it.Take as many short rides as you want while your pass or membership is activeReturn your bike to any station, and wait for the green light on the dock(停靠点)to make sure
28、its locked.Choose a planFor visitorsDay Pass: $7. Unlimited 30-minute rides in a 24-hour period.3-Day Pass: $15. Unlimited 30-minute rides in a 72-hour period.For localsMonthly Pass: $25. Unlimited 30-minute rides for a month.Annual Membership: $90. Unlimited 30-minute rides for a whole year. The An
29、nual Membership is the best deal for locals of Toronto and other frequent riders.The first 30 minutes of each ride is included with the membership or pass price. Avoid extra fees by dropping off your bike every 30 minutes at any other station. If you keep a bike out for longer than 30 minutes at a t
30、ime, you will be charged an extra $1.50 for the first 30 minutes over, $4 for the next 30 minutes, and $7 for each additional 30 minutes after that.Contact usCustomer Service: (855)898-2388Repair Service: (855)-2378Employment Opportunities: (855)898-2498Corporation Partners: (855)898-239821. Which i
31、s the most suitable choice for locals in Toronto?A. 3-Day PassB. Day PassC. Annual MembershipD. Monthly Pass22. How much will the extra fee be if you travel for two hours by bike?A. $5.5B. $12.5C. $19.5D. $2123. For more information about working at Bike Share Toronto, which of the following numbers
32、 is for contact?A. (855)898-2388B. (855)898-2378C. (855) 898-2498D. (855)8989-2398【答案】21. C 22. B 23. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了多伦多自行车共享项目的工作机制。【21题详解】细节理解题。根据第六个黑点下的“Annual Membership: $90. Unlimited 30-minute rides for a whole year. The Annual Membership is the best deal for locals of Toronto and oth
33、er frequent riders.(年会员:90美元。全年不限时间30分钟。对于多伦多本地人和其他经常乘车的人来说,年度会员是最好的选择。)”可知,多伦多本地人最适合的选择是年度会员。故选C。【22题详解】细节理解题。根据最后一段“If you keep a bike out for longer than 30 minutes at a time, you will be charged an extra $1.50 for the first 30 minutes over, $4 for the next 30 minutes, and $7 for each additional
34、30 minutes after that.(如果你每次停放自行车的时间超过30分钟,超过30分钟的前30分钟将额外收取1.5美元,接下来的30分钟收取4美元,之后每多停放30分钟收取7美元。)”可知,多骑行了一个半小时,即1.5+4+7=12.5。故选B。【23题详解】细节理解题。根据倒数第二个黑点“Employment Opportunities: (855)898-2498(就业机会:(855)898 - 2498)”可知,想了解更多关于在多伦多共享单车工作的信息,应联系(855) 898-2498。故选C。BMany schools across the US hold graduat
35、ion ceremonies this time of year. In some schools, even 5 and 6-year-olds observe their graduation from kindergarten. And so can older people, much older. Meet 70-year-old Jerry Reid, who just graduated from the University of Virginia in Charlottesville. He earned a bachelors degree.Mr. Reid might n
36、ot look like the average college student; his hair is definitely grayer. But still Jerry Reids age is easy to forget other UVA students know him as one of their own.Mr. Reid sat into the “Hoo Crew,” a group that cheers loudly for the school at sports events. He also joined a mens group on campus. He
37、 sang drinking songs along with many other students. Mr. Reids school friends say they can talk to him just about anything.About a half century ago, in his 20s, Mr. Reid was not in school. Instead, he was racing cars and chasing girls. But he says his friend Bill invited him to UVA parties.“Bill tol
38、d me what a terrible life I had unless I came up here and went to school with him,” said Reid.That was in 1963. Jerry Reid says it took him 48 years to take that advice. In 2011, he entered college. UVA Professor Luke Wright says Mr. Reid influences students. He opened the minds of the young adults.
39、 The teacher says Mr. Reid showed them that life does not end at 40. Instead, the 70-year-old college graduate believes that getting older can be the beginning of a dream.“Remember that path that you left waits for you. Its there. Its yours. All you must do is to get out of your own way and get back
40、 to it. And, thats exactly what I did,” said Reid.Mr. Reid says that he and his wife Susan now would take some time off to enjoy his college degree. Then, hell return to UVA to begin studying for his graduate degree.24. Which of the following is true of Mr. Reid?A. He was laughed at by other student
41、s.B. He was interested in study in his youth.C. He enlarged the views of young people.D. He got his graduate degree at the age of 70.25. From the third paragraph, we can infer that Mr. Reid was _.A. considerateB. independentC. intelligentD. energetic26. What does Paragraph 6 mainly discuss?A. How Mr
42、. Reid realizes his dream.B. What teachers think of Mr. Reid.C. When Mr. Reid entered college.D. Why the students likes Mr. Reid.27. What lesson can we learn from the story of Jerry Reid?A. It is never too late to learn.B. Two heads are better than one.C. Actions speak louder than words.D. A friend
43、in need is a friend indeed.【答案】24. C 25. D 26. B 27. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。讲述了一个70岁的老人上大学并成功毕业并对年轻学生产生了积极影响。【24题详解】推理判断题。根据第六段中的“UVA Professor Luke Wright says Mr. Reid influences students. He opened the minds of the young adults. The teacher says Mr. Reid showed them that life does not end at 40. Inste
44、ad, the 70-year-old college graduate believes that getting older can be the beginning of a dream.( 弗吉尼亚大学教授卢克赖特(Luke Wright)说,里德影响了学生。他开阔了年轻人的眼界。这位老师说,里德先生向他们表明,生命并不会在40岁时结束。相反,这位70岁的大学毕业生认为,变老可能是梦想的开始。)”可知,Reid先生70岁大学毕业,打开了年轻学生的视野。40岁并不是人生事业的结束,故选C项。【25题详解】推理判断题。根据第三段“Mr. Reid sat into the “Hoo Cre
45、w,” a group that cheers loudly for the school at sports events. He also joined a mens group on campus. He sang drinking songs along with many other students. Mr. Reids school friends say they can talk to him just about anything. ”可知,70岁的Reid参加了体育比赛的啦啦队,加入了男子团体队,和年轻学生一起唱饮酒歌,无话不谈。故可以推测他是精力充沛的,故选D项。26题
46、详解】主旨大意题。根据第六段中的“UVA Professor Luke Wright says Mr. Reid influences students. He opened the minds of the young adults. The teacher says Mr. Reid showed them that life does not end at 40. Instead, the 70-year-old college graduate believes that getting older can be the beginning of a dream.( 弗吉尼亚大学教授卢
47、克赖特(Luke Wright)说,里德影响了学生。他开阔了年轻人的眼界。这位老师说,里德先生向他们表明,生命并不会在40岁时结束。相反,这位70岁的大学毕业生认为,变老可能是梦想的开始。)”可知,Reid先生影响了学生,他打开了年轻一代的视野。本段主要讲述Luke Wright教授对他的评价,故选B项。【27题详解】推理判断题。本文主要讲述了一位70高龄的老者依然矢志不渝地上大学并成功毕业。这正映照一句话“活到老,学到老”,故选A项。CKids and science seem to be made for each other!The basic science is a combinat
48、ion of thought and experiment called the scientific method. Its where you start with an idea, create a way to prove or disprove your idea, and show what you learned based on facts. Learning to follow this process helps you think logically (逻辑地) and carefully. These important thinking skills can be u
49、sed in many areas of study. To give a child practice with these thinking skills is like giving vitamins (维生素) to a developing mind.One of the greatest things we can teach our children is to love learning. Learning science is a great way to do so. Children are easy to be interested in science. Becaus
50、e much of science is hands-on, it attracts most children. Nothing makes a child sit up and take notice like the “WOW!” of a great science showing.Science opens doors to many subjects at school. Building love for science can be helpful in other areas of study. For example, one cannot love science for
51、 very long without becoming good at its language-math! So science encourages children to study math. An interest in science is an interest in how things were once understood compared to how they are understood now. Thus studying science lends itself easily to studying history. And after you do an ex
52、periment, you need to write a lab report. Therefore, writing becomes an important part of science. Science is the basic thing for much of our life. The science of farming shows how our food is produced; biomedical science keeps us healthy; even our beds these days are designed according to scientifi
53、c facts. We almost eat, sleep and breathe with the help of science! When we prepare the next generation (一代) of voters, creators and policy makers, it is important to make sure they are not only comfortable but also good at science.28. What is the text mainly about?A. How kids can make use of scienc
54、e.B. Why science is important.C. Why kids should learn science.D. What kids should learn at school.29. According to Paragraph 2, what does learning the scientific method mean to kids?A. Learning to do experiments.B. Learning many areas of study.C. Helping them develop thinking skills.D. Refusing any
55、 ideas that are not logical.30. If a child works hard at science at school, he/she _.A. usually has no time for other subjects.B. is likely to learn many other subjects well.C. is usually bad at such subjects like history.D. usually loses interest in other activities.31. Which of the following state
56、ments would the author agree with?A. Science is too difficult for children.B. Children usually consider science boring.C. Science could make children love learning.D. Children who cant think carefully shouldnt learn science.【答案】28. C 29. C 30. B 31. C【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要讲述了小孩需要学习科学,因为学习科学对他们而言有很多好处。
57、【28题详解】主旨大意题。文章结构为总分总结构,首段“Kids and science seem to be made for each other!( 孩子和科学似乎是天生的一对!)”为文章主题句,因此可知,本文主要从几个方面讲述了小孩为什么需要学习科学。选项C“Why kids should learn science.”贴合主旨要义。故选C项。【29题详解】细节理解题。根据文章第二段内容“Learning to follow this process helps you think logically and carefully. These important thinking ski
58、lls can be used in many areas of study. To give a child practice with these thinking skills is like giving vitamins to a developing mind.(学习遵循这个过程可以帮助你更有逻辑、更仔细地思考。这些重要的思维技能可以在许多领域的学习中使用。让孩子练习这些思考技能就像给发育中的大脑补充维生素一样。)”可知,学习科学可以帮助孩子培养好的思维方式。故选C项。【30题详解】细节理解题。根据文章第四段内容“So science encourages children to
59、study math. An interest in science is an interest in how things were once understood compared to how they are understood now. Thus studying science lends itself easily to studying history. And after you do an experiment, you need to write a lab report. Therefore, writing becomes an important part of
60、 science.(所以科学鼓励孩子学习数学。对科学的兴趣是对过去如何理解事物与现在如何理解事物的兴趣。因此,研究科学对于研究历史是很容易的。在你做了实验之后,你需要写一份实验报告。因此,写作成为科学的重要组成部分。)”可知,学好科学的话,学好其他科目的可能性也会增大。故选B项。【31题详解】细节理解题。根据文章第三段内容“One of the greatest things we can teach our children is to love learning. Learning science is a great way to do so.(我们能教给孩子的最伟大的事情之一就是热爱学
61、习。学习科学是一个很好的方法。)”可知,作者认为学习科学可以让孩子爱上学习。故选C项。【点睛】找到主题句,确定文章主旨主题句一般出现在文章的开头或结尾。主题句具有简洁性、概括性的特点。找到主题句,能够有效帮助确定文章主旨。比如文章第1小题:1. What is the text mainly about? A. How kids can make use of science. B. Why science is important. C. Why kids should learn science. D. What kids should learn at school.通读文章可知,主题句
62、为文章首段“Kids and science seem to be made for each other!”,且后文通过不同方面分析了学好科学对于孩子的有益之处,即:为什么学科学。选项C“Why kids should learn science.”简洁概括了文章主旨要义。故选C项。DAn air-conditioner has become a sign of middle-class status in developing nations. But as air-conditioners appear from windows and storefronts across the wo
63、rld, scientists are becoming increasingly alarmed about the impact of the gases on which they run.The oldest CFC coolants used in air-conditioners, which are highly damaging to the ozone layer, have been largely rejected from use; and the newest ones, used widely in industrialized nations, have litt
64、le or no effect on the ozone layer. But these newest gases have an another impact they contribute to global warming thousands of times more than CO2 does, the standard greenhouse gas. Indeed, the leading scientists in the field have just calculated that if all the equipment entering the world market
65、 uses the newest gases currently employed in air-conditioners, up to 27 percent of all global warning will result from those gases by 2050.So the treatment to cure one global environmental disaster is now seeding another. There is precious little time to do something, to act, said Stephen O. Anderse
66、n, the co-chairman of an international organizations technical and economic advisory panel.Promising technologies wait, blocked in the wings. In China and a few other countries, room air-conditioners using hydrocarbons which cause little warming or ozone damage are already coming off assembly lines
67、in small numbers but have not yet been approved for sale, in part because the chemicals are flammable (易燃的).Yet in Europe, refrigerators that cool with hydrocarbons have been in use for years, and some companies in the United States, such as Pepsi and Ben and Jerrys, have recently changed in-store c
68、oolers from HFCs to hydrocarbons as part of sustainability plans. But the patent is being argued. And some governments have still not finished safety testing.Mr. Wypior, whose agency is trying to promote climate-friendly air-conditioning industries in India and China, said: “The technologies are ava
69、ilable. Theyre well known. Theyre proven though not at scale. So why arent we moving?”32. Whats Paragraph 2 mainly about?A. Air-conditioners influence on the ozone layer.B. Scientists efforts to control the greenhouse gases.C. The seriousness of global warning faced by the whole world.D. The harmful
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-341005.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
