东北三校(哈师大附中、东师大附中、辽宁省实验)2021届高三英语第一次联合模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 东北 师大附中 辽宁省 实验 2021 届高三 英语 第一次 联合 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、东北三校(哈师大附中、东师大附中、辽宁省实验)2021届高三英语第一次联合模拟考试试题(含解析)满分150分,考试时间120分钟。注意事项;1.答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷和答题十相应位置上。2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,不能答在本试卷上,否则无效。第I卷选择题(满分100分)第一部分听力(共两节 ,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有-个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒
2、钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读-遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C。1. What does the woman ask the man to do?A. Repeat what he said. B. Call her back soon, C. Stop listening to music.2. Where are the speakers?A. At an office. B. At a grocery store. C. Ata restaurant.3. What kind of
3、homework does the man give his students?A. Reading. B. Using the Internet. C. Interviewing someone.4. What does the woman think of Mrs. Dunkirk?A. She is strict. B. She is humorous. C. She gives good advice.5. Why doesnt the man want to go to book club tonight?A. He is running late. B. He didnt read
4、 the book. C. He usually misses it.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly talking about?A. Eating. B. Playing. C. Driving.7. Where are the speakers
5、going?A. To the mans house. B. To the beach. C. To a car repair shop. ;听第7段材料,回答第89题。8. What day is it today?A. Friday. B. Saturday. . C. Sunday.9. How will the woman deal with the sink until Monday?A. She will fix it herself. B. She will put a basin under it. C, She will ask for help from others.听第
6、8段材料,回答第10至12题。10. What did the man do last weekend?A. He went ice-skating. B. He played hockey. C. He went to the movies.11. What do the speakers decide to do this weekend?A. Visit the girls father. . B. Watch a hockey game. C. Join a professional hockey lean.12. Whats the relationship between the
7、speakers?A. Friends. B. Coach and player. C. Brother and sister.听第9段材料,回答第13至16题。13. How does the man probably sound in the beginning?A. Very excited. B. A bit angry. C. A little surprised.14. How many people will go to Shanghai?A Only one. B. Two. C.Three.15. What is the man worried about?A. The en
8、vironment on the train.B. The cost of the business trip.C. The public transportation in Shanghai.16. What does the man want to do at the end?A. Leave early. B. Reserve a hotel room. C. Talk to his assistant,听第10段材料,回答第17至20题。17. When will the reunion take place?A. In January. B. l March. C. In June.
9、18. If you attended with a guest, how much would you pay in total?A. $20. B.$ 10. C. $ 40.19. Where is the reunion taking place?A. In the front office. B. In the cafeteria. C. In the classroom.20. If you call Rob Jones,what are you most likely to do?A. Volunteer. B. Attend the reunion. C. Pay for pa
10、rking.第二部分阅读理解( 共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B C和D四个选项中,选出最佳选项。AArchitecture Summer SchoolCourse overviewIt will be an interesting design experience at the Royal College of Art School of Architecture. The Architecture Summer School offers a challenging and attractive programmer of
11、design studio experience visits, lectures and skill training.Admission criteriaParticipants must:have an undergraduate degree in design or a creative background;have a good level of English language;be 18 years or over.How to applyWe do not accept applications at the moment. The below information do
12、es not apply until the course is live again. To apply, please complete our online application form. This online form requires you to; submit your Curriculum Vitae (简历); submit a 300-word statement of interest outlining your relevant experience or practice and why you would like to join the Architect
13、ure Summer School.If your application is accepted, you will be emailed with a booking link so that you can make payment of the course fee. The place will be held until the payment deadline, and if you do not make payment by this date then your place will be offered to another participant.If your app
14、lication is unsuccessful, we will inform you by email. Unfortunately, we are not able to provide personal feedback due to the great number of applications that we receive.If the course is fully booked and your application is successful, we will add your name to a waiting list.Application deadlinesAp
15、plications will be assessed by the RCA course team every two weeks or until the course is fully booked. We will inform all applicants by email within two weeks after they submit an application. Participants are advised to apply early to avoid disappointment as places are strictly limited.1. Whats th
16、e requirement if you want to apply for Architecture Summer School?A. Applying on line now.B. Being at least 18 years old.C. Holding a graduate degree, in design.D. Having a good command of foreign languages.2. What should you do when you complete the online application form?A. Submit your design wor
17、k.B. Pay 300 pounds in advance.C. Mail the school your course feeD. Describe your reason for joining the school.3. What if you dont pay by the payment deadline?A. You may not get the place.B. You may get a personal feedback.C. You will have to pay a double fee later.D. You will find your name on the
18、 waiting list.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章以广告的形式介绍了建筑学暑期学校课程的相关信息。【1题详解】细节理解题。由Admission criteria-Participants must下的“be 18 years or over.(年满18岁)”可知,如果你想申请建筑学暑期班,你年龄至少18岁。故选B项。【2题详解】细节理解题。由How to apply下的第一段“To apply, please complete our online application form. This online form requires you
19、to; submit your Curriculum Vitae (简历); submit a 300-word statement of interest outlining your relevant experience or practice and why you would like to join the Architecture Summer School.(如需申请,请填写我们的网上申请表。此在线表单要求你:提交简历;提交一份300字的兴趣声明,概述你的相关经验或实践,以及你为什么想加入建筑暑期学校)”可知,填写在线申请表时,你应该描述一下你加入学校的原因。故选D项。【3题详
20、解】细节理解题。由How to apply下的第二段“If your application is accepted, you will be emailed with a booking link so that you can make payment of the course fee. The place will be held until the payment deadline, and if you do not make payment by this date then your place will be offered to another participant.(如
21、果你的申请被接受,我们将通过电子邮件向你发送预订链接,以便你支付课程费用。该名额将一直保留到付款截止日期,如果你在此日期之前未付款,则你的名额将提供给其他参与者)”可知,如果你不在付款期限前付款,你的名额将提供给其他参与者,你可能得不到那个名额。故选A项。BIn a city where tall buildings can make one feel closed in, Bryant Park offers open space for citizens and tourists to relax. In a tiny section of the park, a close commun
22、ity comes together at The Tables. These free outdoor ping pong tables attract individuals (个体) who share a love of the sport. People of various ages,backgrounds and skill levels became friends first, then the family.The Tables are available to the public beginning at 11 a. m. with paddles and balls
23、provided by the park. Regulars start to show up around 4 p. m. with their own paddles in hand, ready to dominate (主导). Matches become more competitivedoubles on one table and singles on the otherand winners are able to stay on a table until they are defeated. Those waiting their turn can be seen pra
24、cticing on the sidelines,eagerly watching the game or joyfully greeting returning friends.Deeper than the healthy competition and love for the sport is a sense of belonging and inter-generational friendship and trust among the regular players. They come to have fun, connect, relieve stress and “feel
25、 alive”. What began as a marketing tool for a local ping pong center unexpectedly grew into the community it is today.Inspired by the diversity of players and the community they developed, Jon Bunning made a documentary called The Tables to share their story. “I just found it really fascinating that
26、 a homeless person could play as equals with a successful Wall Street banker,” says Bunning. “Thats one thing I think all, humans share. We all want to belong to something, or have a place to feel like you fit in and belong there.”4. What attracts people to come together at The Tables?A. The desire
27、of finding families.B. The same affection for ping pong.C. The ambition of winning the championship.D. The willingness to sell copies of The Tables.5. Whats paragraph 2 mainly about?A. The punishments for losing the game.B. The qualifications for the competitions.C. The management and operation of t
28、he park.D. The routine of playing ping pong at The Tables.6. What can we infer from the last two paragraphs?A. The homeless differ little from Wall Street hankers.B. The Tables developed the economy of the community.C. A sense of belonging, proves more attractive to regular players.D. A local ping,
29、pong center purposely turned the players into a community.7. Which can be a suitable title for the text?A. Sports Without BordersB. Love for Sports Matters MostC. Communities Free Sports ServiceD. Sports Promote Healthy Competition【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章讲述了布莱恩特公园为市民和游客提供了放松的空间The
30、Tables,吸引人们来此打乒乓球,锻炼休闲。【4题详解】细节理解题。由第一段中的“In a tiny section of the park, a close community comes together at The Tables. These free outdoor ping pong tables attract individuals (个体) who share a love of the sport.”(在公园的一小块,一个亲密的团体聚集在桌子旁。这些免费的户外乒乓球桌吸引了那些喜欢这项运动的人),可知喜欢乒乓球这项运动的人才会聚集在桌上,因为他们对乒乓球拥有同样喜爱的感情
31、。故选B项。【5题详解】主旨大意题。由第二段“The Tables are available to the public beginning at 11 a. m. with paddles and balls provided by the park. Regulars start to show up around 4 p. m. with their own paddles in hand, ready to dominate (主导). Matches become more competitivedoubles on one table and singles on the oth
32、erand winners are able to stay on a table until they are defeated. Those waiting their turn can be seen practicing on the sidelines,eagerly watching the game or joyfully greeting returning friends.”(从上午11点开始,公园提供的球拍和球可供公众使用。老百姓下午4点左右开始出现,手里拿着自己的球拍,准备好主导比赛。比赛变得更有竞争力一桌双打,另一张单打胜利者可以留在桌上直到他们被击败。等待轮场的人被看
33、到在场边练习,急切地观看比赛,或者快乐地问候归来的朋友),可知第二段主要介绍了人们在The Tables打乒乓球的日常流程。故选D项。【6题详解】推理判断题。由倒数第二段中的“Deeper than the healthy competition and love for the sport is a sense of belonging and inter-generational friendship and trust among the regular players.”(比健康的比赛和对这项运动的热爱更深的是一种普通运动员之间的归属感和代际友谊与信任。)和最后一段中的“I just
34、found it really fascinating that a homeless person could play as equals with a successful Wall Street banker,” says Bunning. “Thats one thing I think all, humans share. We all want to belong to something, or have a place to feel like you fit in and belong there.”(“我刚刚发现无家可归的人能和一个成功的华尔街银行家平等的比赛,这真的很迷
35、人,” Bunning说,“这是我认为所有人都有的一件事,人类都有。我们都想属于某个东西,或者有一个地方让你觉得自己适合和归属于那里”),可知在The Tables打乒乓球,对于普通运动员来说,归属感更具吸引力,所以无家可归的人和成功的华尔街银行家会来这里打乒乓球,那是因为他们觉得自己适合和归属于这里,有归属感。故选C项。【7题详解】主旨大意题。第一段讲“布莱恩特公园为市民和游客提供了放松的空间The Tables,不论年龄、背景和技能水平,人们都可来此打乒乓球”,第二段讲“人们在The Tables打乒乓球的日常流程”,第三段讲“The Tables让普通运动员有归属感,拉近了彼此的距离”,
36、最后一段讲“Jon Bunning制作了一部名为桌子的纪录片,无家可归的人和成功的华尔街银行家在这里并没有区别,一样打乒乓球,再次表明这是一个让人有归属感的地方”,可知文章主要讲The Tables是一个让乒乓球热爱者感到有归属感的地方,在这里,打乒乓球是没有界限的,不会看你的年龄、身份怎么样,你都可以在这打乒乓球,可以说的上是一个运动无界限的场所,A项“运动无界限”符合文意。故选A项。CWhat does an outdoor cat do all day? A study of more than 900 house cats shows when they kill small bird
37、s and mammals, their influence is concentrated in a small area, having a bigger effect than wild predators (食肉动物) do.Roland Kays, a scientist at North Carolina State University and his colleagues collected GPS data from cats in six countries. “These cats are moving around their own backyard and a co
38、uple of their neighbors backyards, but most of them are not ranging very much further,” Kays said. “So initially I thought, Oh, this is good news. Theyre not going out into the nature preserves.”Then Kays took how much cats kill m that small area into consideration. Some cats in the study were bring
39、ing home up to 11 dead birds a month, which doesnt include what they ate or didnt bring home.“It actually ends up being a really high rate of predation, Kays said. He calculates that cats can have 4-to-10 times the influence of a wild predator. Native predators, like jungle cats, also kill a lot of
40、small animals, but their influence is spread out over a larger area. One study indicates that house cats kill billions of birds every year.“The simplest thing to do is to keep your cat indoors,” Kays said.For those who refuse to keep their cats inside, there are potential options. St. Lawrence Unive
41、rsity associate professor Susan Willson went looking for one. She found a special brightly colored collar online. “The whole idea is that the bird will be able to visually see the cat creeping (爬) up on it before the cat attacks it,” she said. Willson tested the collar on both her cat and dozens of
42、others. It greatly reduced the number of birds the cats brought home.“Im not saying these collars can make a significant difference in the massive bird death that were seeing,” she said. “But each individual bird that somebody in their backyard is not finding dead, I think matters.”8. Why does Kays
43、say “this is good news”?A. House cats can be tracked by GPS.B. House cats wont kill birds in large numbers.C. House cats are protected from wild predators.D. House cats feel comfortable in their own backyard.9. How do wild predators differ from house cats in terms of killing animals?A. They prefer t
44、o attack larger animals.B. They kill 4-10 times the number of house cats.C. Their victims are distributed in a bigger range.D. They kill less than house cats on a monthly basis.10 What can we infer from the passage?A. Birds cant sense the danger when cats attack them.B. Willson considers keeping her
45、 cat inside a good idea.C. The only way to protect birds is to keep them indoors.D. The colored collar can be a sign of potential danger to birds.11. Which word can best describe Willsons attitude to using collars to save birds?A. Concerned.B. Positive.C. Doubtful.D. Cautious.【答案】8. B 9. C 10. D 11.
46、 B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了,一项研究表明,猫捕杀小鸟和哺乳动物时,它们的影响集中在一个小区域,比野生食肉动物的影响更大。【8题详解】细节理解题。由第一段中的“A study of more than 900 house cats shows when they kill small birds and mammals, their influence is concentrated in a small area, having a bigger effect than wild predators (食肉动物) do.(一项对900多只家猫的研究表明,当它们杀死小鸟类和哺
47、乳动物时,它们的影响集中在一个小区域,其影响比野生掠食动物的作用更大)”和第二段中的“These cats are moving around their own backyard and a couple of their neighbors backyards, but most of them are not ranging very much further,” Kays said. “So initially I thought, Oh, this is good news. Theyre not going out into the nature preserves.”(Kays说
48、:“这些猫在自家后院和几个邻居的后院四处走动,但大多数都没有走得更远,所以一开始我想,哦,这是个好消息。他们不会去自然保护区的。”)”可知,家猫会捕食小区域内的鸟类等,但因为家猫不会走的很远,从而捕猎范围变小,不会去猎物更多的自然保护区,杀死的鸟更少,因此是个好消息。故选B项。【9题详解】细节理解题。由第四段中的“Native predators, like jungle cats, also kill a lot of small animals, but their influence is spread out over a larger area.(本地的食肉动物,如丛林猫,也杀死了很
49、多小动物,但它们的影响是蔓延到更大的地区)”可知,相比于家猫,野生食肉动物(如丛林猫)可以去更大更远的地方捕猎,它们的受害者分布范围更广。故选C项。【10题详解】推理判断题。由倒数第二段中的“She found a special brightly colored collar online. “The whole idea is that the bird will be able to visually see the cat creeping (爬) up on it before the cat attacks it,” she said. Willson tested the col
50、lar on both her cat and dozens of others. It greatly reduced the number of birds the cats brought home.(她在网上发现了一个特别的颜色鲜艳的项圈。“整个想法是,在猫攻击小鸟之前,小鸟能够从视觉上看到猫爬上来,”她说。Willson在她的猫和其他几十只猫身上测试了项圈。这大大减少了猫带回家的鸟的数量)”可知,彩色项圈能够提醒鸟类有危险存在,它可能是提醒鸟类有潜在危险的标志。故选D项。【11题详解】推理判断题。由最后一段“Im not saying these collars can make a
51、 significant difference in the massive bird death that were seeing,” she said. “But each individual bird that somebody in their backyard is not finding dead, I think matters.”(我并不是说这些项圈能对我们所看到的大量鸟类死亡造成重大影响,”她说,“但我认为,后院里的每一只鸟并没有被发现死亡,这很重要。”)”可推知,Willson对用项圈拯救鸟类持积极态度。故选B项。DWe know that China is the la
52、rgest and fastest-growing consumer market in the world. What is less well understood are the forces that shape consumerism in the worlds most populous country. In my view, there are some social and cultural aspects at play that drive consumer spending.Consumerism is related to freedom. To have a cho
53、ice means to have consumer choice. You are what you consume. Consumption is an expression of self. It allows you to explore the world through its products,to experiment with lifestyle choices,and to do so safely and anonymously (匿名地). You might never get to France,but you can try French wine. Califo
54、rnia might be faraway,but you can go to Shanghai Disneyland. Indeed,the enthusiasm for choice is reflected in the enthusiasm Chinese consumers have for online shopping.Consumerism is a statement of success. American economist Thorstein Veblen popularized the concept of “conspicuous consumption”. Whe
55、n consumption is no longer driven only by need, it becomes a way of making a statement that you have disposable (可支配的) income and you canat least in certain respectsenjoy life on your terms. Simple pleasuresa pair of Nikes,a smartphone,designer clothing become statements of personal identity.Collect
56、ive experience is focused. We like participating in group events. FOMO, the Fear of Missing Out, goes beyond cultures. But I suspect this trend is stronger in China than in the West because Confucian culture does not celebrate outliers as the West does. Social media reinforces (强化) this collective p
57、attern so that shopping and dining are shared experiences. Opinions are crowd-sourced. And the merchants reinforce this pattern by supporting holiday sales,group buying, and other promotions.Successful brands in China are able to handle most or all of the above considerations. The consumer must not
58、only be delighted with your product. The journey of the consumer must also respect these socio-cultural aspects.12. Whats mainly talked about in the passage?A. Chinas population growing wealthier.B. Chinas fast-growing market economy.C. Chinese socio-cultural influences on consumerism.D. Chinese con
59、sumers preference of quality to quantity.13. What does paragraph 2 focus on?A. Shopping online is a new experience.B. Consumption can be a reflection of freedom.C. Foreign products can be purchased in China.D. Shopping around the world is a favorable choice.14. What does the underlined words “conspi
60、cuous consumption” in paragraph 3 mean?A. The ability to cover ones real needs in daily life.B. Spending money in order to keep up with others.C. The purchase of expensive items to display status.D. Buying abundant goods to acquire personal identity.15 Why does the author think FOMO is stronger in C
61、hina?A. Social media play a bigger role in their lives.B. Following the trend is what people like better.C. Chinese people have less contact with the strangers,D. Confucian culture is less likely to appreciate outsiders.【答案】12. C 13. B 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章论述了哪几个社会和文化因素推动中国的消费支出。【12题详解】主旨大意题
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342299.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
