分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型湖北省武汉二中2014届高三全真模拟考试(二)英语试卷纯WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:344828
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:18
  • 大小:136KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北省 武汉 2014 届高三全真 模拟考试 英语 试卷 WORD 解析
    资源描述:

    1、第I卷(选择题)请点击修改第I卷的文字说明评卷人得分一、单项选择(题型注释)1 President Xi addressed on 50 years ChinaFrance ties to celebrate the 50th anniversary of the _ of diplomatic relations between China and France.A. assignmentB. distributionC. establishmentD. acquaintance【答案】C 【解析】试题分析:四个选项的意思分别是:A assignment分给,分配,任务,工作,(课外)作业,

    2、B distribution分配,分布,C establishment企业,建立,(通常反对变革的)当权派,D acquaintance相识的人,熟人,相识。句意:习近平主席就50年的中法关系发表演讲来庆祝中国和法国建交50周年。根据句意选C。考点:考查名词辨析2Chinese Foreign Ministry Spokesman Hong Lei said that China expect to see the various parties in Afghanistan work together to handle _ through dialogue and achieve peac

    3、e in the near future.A. disputesB. prejudiceC. determinationD. acquisition【答案】A【解析】试题分析:考查名词。四个选择项的意思分别为:A. disputes冲突;B. prejudice偏见;C. determination决心;D. acquisition获得。句意:中国外交部发言人洪磊说,中国希望看到阿富汗不同政党共同合作,通过对话处理争端,并在不久的将来实现和平。故A正确。考点:考查名词3A major search has been_ for a Malaysian Airlines jet with 239

    4、people on board after it lost contact flying from Kuala Lumpur to Beijing.A. identifiedB. launchedC. substitutedD. dissolved【答案】B【解析】试题分析:考查动词。A. identified识别;B. launched开展(活动、计划等);C. substituted替换;D. dissolved使消失。句意:在马来西亚航空公司一架载有239人的飞机从吉隆坡飞往北京失去联系之后,一场大型搜索已经展开。故B正确。考点:考查动词4Instead of praising your

    5、 kids for their intelligence, you should_ your praise on the effort they put into succeeding at task, expert say.A. allocateB. concentrateC. circulateD. accumulate【答案】B【解析】试题分析:考查动词。A. allocate分配;B. concentrate集中;C. circulate使循环;D. accumulate积累。这里考查短语concentrate on专注于。句意:专家说:不是赞扬你孩子的聪明,而你应该将你的赞扬集中在成

    6、功完成任务的努力上。故B正确。考点:考查动词5His first baby was born soon after he got married, which seemed to have _ his sense of responsibility.A. brought downB. brought outC. brought aboutD. brought in【答案】B【解析】试题分析:考查短语辨析。A. brought down降低;B. brought out使显示;C. brought about造成;D. brought in引进。句意:他结婚后很快第一个孩子出生了,似乎让他显现出

    7、责任感。故B正确。考点:考查短语辨析6Hundreds of Swedish workers are trialing a sixhour working day in the hopes that it will_ sick leave and save the country money.A. cut downB. turn downC. pull downD. cast down【答案】A【解析】试题分析:考查短语辨析。A. cut down砍倒,减少;B. turn down拒绝;C. pull down推倒;D. cast down降低成本。句意:几百个瑞典工人正尝试6小时工作日,希

    8、望此举将减少病假并节省国家的钱。故A正确。考点:考查短语辨析7Tibet is facing a(n)_task to maintain stability and all government workers must be on their highest guard.A. concernedB. subtleC. ridiculousD. urgent【答案】D【解析】试题分析:考查形容词。A. concerned关心的;B. subtle微妙的;C. ridiculous可笑的;D. urgent紧急的。句意:西藏正面临着一个维护稳定的任务,所有的政府人员必须高度警戒。故D正确。考点:

    9、考查形容词8China Daily was first released in 1981 and its European Weekly started in 2010, which is_ in nearly 30 countries in Europe and prints around 100000 copies.A. relevant B.contemporary C. controversial D. available【答案】D【解析】试题分析:考查形容词。A. relevant相关的;B.contemporary当代的;C. controversial有争议的;D. availa

    10、ble可用的。句意:中国日报在1981年首次发行,其欧洲周刊开始于2010年,在欧洲有近30个国家可以买到,印刷100000份左右。故D正确。考点:考查形容词9This is only a solution that can be adopted to solve the problem , so you have to find a better way.A. individually B.definitely C. temporarily D.continually【答案】C【解析】试题分析:考查副词。A. individually个别地;B.definitely明确地;C. tempor

    11、arily暂时地;D. continually连续地。句意:这是唯一能够被采用暂时解决问题的方法,因此你不得不找一个更好的方法。故C正确。考点:考查副词10Thanks to a South Korean drama currently on air, Man From the Stars, this new mix match junk food trend has become popular among young audiences, _its unhealthy nature.A. in favor of B.in terms of C. in case of D.in spite

    12、of【答案】D【解析】试题分析:考查短语辨析。A. in favor of支持;B.in terms of就而言;C. in case of以防,万一;D. in spite of虽然,尽管。句意:由于韩国当前热播的电视剧来自星星的你,这种新的垃圾食品混搭的趋势已经受到年轻人的欢迎,尽管其本质是不健康的。故D正确。考点:考查短语辨析评卷人得分二、完形填空(题型注释)A few years ago, my younger brother and I went to Norfolk, Virginian by plane. , before we took off, we heard the pi

    13、lots voice throughout the plane, “sorry, ladies and gentlemen. We have no on the plane. We have a generator(发电机), and we are going to the engines with it. We will in the air and head to Norfolk, and see what happens. ”See what happens? We are going to get up in the air, and see what happens? At this

    14、 point, one woman started crying. “Oh, no! We are going to !” There were sighs of desperation and spreading throughout the plane, and we hadnt even yet. Thirty minutes passed and we were still there. Then the voice of the pilot came over again,“ Ladies and gentlemen, I know you are , so we are. We o

    15、nly have one engine going right now, and it is working double time. ”There was crying we had walked into grave. But, the pilot told us our one engine was working double time, and his was to get up in the air and see what happens! Then we did. We got up in the air and happened. We arrived in Norfolk

    16、and everyone for still being alive.Although I do sincerely like to have a plan “see what happens”, which really isnt such a bad life strategy, all too often, I would see people pursuing their goals with inaction just because they dont have success. Actually, success will never be guaranteed. The thi

    17、ng that you can do is just get up in the air, and see what happens.If you are planning to learn a new skill, get up in the air, and see what happens! It might not be as as you thought. You might be smarter than you thought. It could be ! So dont stay there trying nothing just because there is no of

    18、guaranteed success.11A. HopefullyB. ExcitedlyC. UnfortunatelyD. Thankfully12A. serviceB. powerC. waterD. fuel13A. shutB. fixC. changeD. start14A. get upB. pack upC. light upD. speed up15A. waitB. delayC. crashD. suffer16A. rumorB. anxietyC. diseaseD. smoke17A. looked overB. gone outC. got acrossD. t

    19、aken off18A. sittingB. checkingC. watchingD. boarding19A. puzzledB. patientC. desperateD. embarrassed20A. even ifB. as ifC. what ifD. only if21A. commentB. complaintC. promiseD. plan22A. everythingB. somethingC. nothingD. anything23A. escapedB. cheeredC. sighedD. praised24A. less thanB. other thanC.

    20、 better thanD. more than25A. frozenB. annoyedC. concernedD. satisfied26A. realisticB. organizedC. potentialD. guaranteed27A. sameB. commonC. bestD. last28A. interestingB. challengingC. surprisingD. encouraging29A. funB. painC. sorrowD. trouble30A. meaningB. sighC. actionD. reward【答案】11C12B13D14A【小题5

    21、】C15B16D17A18C19B20D21C22B23C24A25D26C27B28A29B【解析】试题分析:文章讲述作者一次乘飞机的经历,飞机没有了动力,使用发电机发电,只有一个发动机,而飞行员还是计划起飞,看看会发生什么,虽然乘客非常绝望,但是结果还是很好的,虽然作者认为这件事可以有更好的计划,但是他认为在我们的生活中,有时有必要在没有十足把握的时候去尝试,这样才有可能成功。11考查副词。A. Hopefully有希望地;B. Excitedly激动地;C. Unfortunately不幸地;D. Thankfully感谢地。根据下文中的sorry, ladies and gentlem

    22、en. We have no on the plane可知飞机上没有电是不幸的。根据句意故选C。12考查名词。A. service服务;B. power电力;C. water水;D. fuel燃料。从下文信息:We have a generator(发电机), and we are going to the engines with it.可知飞机上没有电,将用发动机来发电。根据句意故选B。13考查动词。A. shut关闭;B. fix修理;C. change改变;D. start启动。此处指“我们要用它启动发动机”。根据句意故选D.14考查短语辨析。A. get up起床,上升;B. pac

    23、k up收拾行李;C. light up点亮;D. speed up加速。根据下文中的We are going to get up in the air, and see what happens?可知这里指升入天空。根据句意故选A。【小题5】考查动词。A. wait等待;B. delay拖延;C. crash坠毁;D. suffer遭受。因为飞机没有电了,所以乘客们害怕飞机会坠毁。根据句意故选C.15考查名词。A. rumor谣言;B. anxiety焦虑;C. disease疾病;D. smoke烟雾。在飞机里蔓延着绝望的叹气和焦虑。故选B。16考查短语辨析。A. looked over俯

    24、瞰;B. gone out熄灭;C. got across传达;D. taken off起飞。从上文 , before we took off可知我们还没有起飞。故选D。17考查动词。A. sitting坐;B. checking检查;C. watching观看;D. boarding登机。可知我们还没有起飞,30分钟过去了,我们还坐在那里。根据句意故选A。18考查形容词。A. puzzled困惑的;B. patient耐心的;C. desperate绝望的;D. embarrassed尴尬的。根据语境:乘客和机组成员都很绝望。故选C。19考查连词。A. even if即使;B. as if好

    25、像;C. what if倘若又如何?D. only if但愿。这里指有人在哭泣,好像要走进坟墓了。故选B。20考查名词。A. comment评论;B. Ccomplaint抱怨;C. promise许诺;D. plan计划。根据上文We will in the air and head to Norfolk, and see what happens.可知飞行员是有计划的。故选D。21考查代词辨析:A. everything一切,B. something某些事情,C. nothing没有什么,D. anything任何东西,从下文的:We arrived in Norfolk and ever

    26、yone for still being alive.可知我们起飞了,但是没有什么事情发生,故选C22考查动词辨析:A. escaped逃跑,B. cheered欢呼,C. sighed叹气,D. praised表扬,大家都因为活着而欢呼。根据句意故选B23考查短语辨析。A. less than少于;B. other than除了;C. better than好于;D. more than多于。虽然我希望有个计划要比看到所发生的要好。可知应选C。24考查形容词。A. frozen呆住了;B. annoyed恼火的;C. concerned关心的;D. satisfied满意的。我经常看到追逐目

    27、标的人们因为不作为而停滞。故选A。25考查形容词。A. realistic现实的;B, organized有组织的;C. potential潜在的;D. guaranteed有保证的。仅仅是因为他们没有确保的成功。根据句意故选D.26考查形容词。A. same相同的;B. common普通的;C. best最好的;D. last最后的。你能做的最好的事情是起飞看看会发生什么。故选C。27考查形容词。A. interesting有趣的;B. challenging有挑战性的;C. surprising令人惊讶的;D. encouraging鼓舞人心的。这里指的是上文的技能,它可能不会像你认为的那

    28、样有挑战性。根据句意故选B.28考查名词。A. fun有趣的事情;B. pain痛苦;C. sorrow悲伤;D. trouble困难。根据上文It might not be as as you thought. You might be smarter than you thought.可知它是一件有趣的事情。根据句意故选A.29考查名词。A. meaning意思;B. sigh标志;C. action行动;D. reward奖赏。所以不要留在那里什么也不做,仅仅因为没有确保成功的标志。根据句意故选B。考点:记叙文评卷人得分三、阅读理解(题型注释)The owner of an Alabam

    29、a Chinese restaurant named “Good Friend” shot at a customer who complained about a fly in her eggroll Thursday night. The bullet narrowly missed 20-year-old Birmingham resident Jatari Walker who told the Daily News she is scarred by the entire experience. “I cant sleep,” she said Saturday afternoon.

    30、 “And since it happened Ive had no appetite.”Walker ordered a combination platter(大浅盘)and eggroll from the Good Friend Chinese and Seafood Restaurant on Dennison Ave. Thursday evening. After paying her $7 bill she went back to her car and discovered a fly inside. “I thought I need to take this back,

    31、” she said. The customer went back and asked for a repayment and said the owner Chun HinChing, 52, was unhappy with her because she announced her discovery in front of other customers. After an argument he repaid the money and Walker who is now a former frequent customer of the business turned and w

    32、alked to the exit. Thats when Ching drew a handgun and fired a single shot over her head. “He just shot the gun at me and I ran,” she said, adding she could feel the bullet whiz past her head. Birmingham Police Department spokesman Lt. Sean Edwards told the News the owner was charged with attempted

    33、murder and was transported to Jefferson County Jail on $100,000 bail(保释金).Police believe Ching intended to hit Walker with the bullet and missed, Edwards said. The bullet hit the top of the door frame of the take-out business.Ching did not tell police why he fired at Walker, Edwards said.Edwards sai

    34、d he did not recall any previous problems at the business. He said Ching did not say why he had a weapon but added it was not uncommon for stores in that neighborhood.“No one was injured from the gunshot”, Edwards said.Calls placed to the restaurant Saturday afternoon were not answered.31What happen

    35、ed on Thursday night in Good Friend Chinese and Seafood Restaurant?A. A fire broke out but luckily no one was injured.B. The restaurant owner refused to repay the money.C. The egg rolls caused sickness among some customers.D. A young woman narrowly escaped being killed by a bullet.32Why did Walker g

    36、o back to the restaurant after buying the food?A. Because she left her car key in the restaurant.B. Because she discovered a fly in the egg roll.C. Because she forgot to take the combination platter.D. Because she found the owner charged her too much.33The restaurant owner fired on Walker when _.A.

    37、she was about to leave B. she was arguing with him C. she asked for a repayment D. she announced her discovery34We can learn from the passage that _.A. this is the first time for Walker to buy food from Good Friend Restaurant B. the owner was unhappy with the complaint and refused to repay the money

    38、 C. it is common for a restaurant owner in that neighborhood to have a weapon D. if someone had been hit, Ching would have been charged with attempted murder【答案】31D32B33A34C【解析】试题分析:文章大意:美国亚拉巴马州伯明翰市的一家中餐馆险些发生人命案,菜里有苍蝇顾客要求退款遭老板开枪射击。31D细节理解题。根据第一段最后一句The bullet narrowly missed 20-year-old Birmingham r

    39、esident Jatari Walker who told the Daily News she is scarred by the entire experience.可知Jatari Walker侥幸逃脱。故D正确。32B细节理解题。从第三段的句子After paying her $7 bill she went back to her car and discovered a fly inside.可知因为她在鸡蛋卷里发现了一只苍蝇。故B正确。33A细节理解题。根据第四段最后一句After an argument he repaid the money and Walker who i

    40、s now a former frequent customer of the business turned and walked to the exit.及第五段可知她正要离开的时候。故A正确。34C推理判断题。根据文章倒数第三段He said Ching did not say why he had a weapon but added it was not uncommon for stores in that neighborhood.可知在那附近饭店主人拥有武器是正常的。故C正确。考点:考查故事类短文阅读In December 2008, Caroline Kennedy daug

    41、hter of the late U.S. President John F. Kennedysat down, as a frontrunner for the Senate seat in New York, for a televised interview that helped decide the future of her campaign. The result was a disaster.Her performance wasnt well received, in part because her speech was full of filler words“ums,”

    42、 “ahs” and “you knows.” One listener counted 27 “ums” and 38 “you knows” in the space of five minutes. A few weeks after the interview, Kennedy ended her Senate campaign.Filler words may seem natural in everyday speech, but they can be deadly in formal presentations. “Using excessive fillers is the

    43、most annoying speech habit,” said Susan Ward, a speech specialist. “They take your listeners attention away often to the point that he doesnt hear anything you say. Your message is entirely lost.”Many speakers are afraid of pause. They believe their audience will think they are inarticulate (不善于表达)

    44、if they pause to think of what to say next, so they use filler words to avoid the silence. However, a pause is actually more impressive than a filler word. Listeners know that the speaker is thinking, trying to find the right word. Sometimes a pause can actually improve a speech, as when an actor us

    45、es a dramatic pause to hold the attention of his audience. A speaker shouldnt be afraid to pause occasionally during a speech; it shows self-confidence.It takes some work to cut out filler words. You can begin by taking a few seconds to think about what you want to say the next time you are asked a

    46、question. This pause will help you begin powerfully, and it will help you avoid using a filler word.The same public speaking technique applies when you are shifting from one idea to another. While you may be tempted to fill the silence between ideas with a filler word, remember to allow yourself to

    47、pause and think about what you want to say next.If you need help overcoming your “um” problem, consider asking a family member or a friend to point out when you use filler words. You also could record an upcoming presentation and then watch yourself in action. You may be amazed at how often you say

    48、“um” or “uh”!Although we live in a fast-paced society that seemingly demands instant answers, we must use the pause to our advantage. Finally, we should only speak when we are ready.35In the first two paragraphs of the article the writer intends to _.A. introduce Caroline Kennedy to readersB. illust

    49、rate how deadly filler words can be in the public speechC. explain what filler words areD. remind readers that they should count filler words used in public speeches36The reason why filler words are considered annoying by speech specialist is that _.A. they prevent the listener from focusing on what

    50、 the speaker is saying.B. they convey the speakers superiority to the listener.C. they mean the speaker is not articulate at all.D. they make the speaker appear self-confident.37When used properly, pauses in speeches can actually _.A. give the speaker more credibilityB. hold the attention of the aud

    51、ienceC. show the speakers deep insightD. help the audience relax38Which of the following is NOT suggested as a way to get rid of filler words?A. To have mental training in order to think faster.B. To ask someone else to point out when you use filler words.C. To watch a recording of your own speech.D

    52、. To practice thinking for a moment before answering a question.【答案】35B36A37B38A【解析】试题分析:文章大意:我们在讲话过程中会经常用“嗯”、“呃”、“那个”,我们又怎么才能停止用太多填充词呢?35B细节理解题。文章第一、二两段用美国已故总统肯尼迪女儿的事例说明了在公共演讲中致命的填充词。故B正确。36A细节理解题。从第三段的句子:They take your listeners attention away often to the point that he doesnt hear anything you sa

    53、y. Your message is entirely lost.可知其原因。故A正确。37B细节理解题。从文章第四段:Sometimes a pause can actually improve a speech, as when an actor uses a dramatic pause to hold the attention of his audience.可知可知恰当的停顿能够吸引观众的注意力。故B正确。38A细节理解题。根据文章倒数四段可知作者建议去除填充词的一些方法可以判断出B、C、D符合。故A正确。考点:考查社会类短文阅读The English test will be r

    54、emoved from Chinas college entrance exam by 2020, according to details of exam and admission reform revealed by the Ministry of Education. The national college entrance exam, known as the “Gaokao” has been used to evaluate Chinese students for three decades. The Ministry of Education has worked out

    55、a plan for reforming exams and enrollment. The Ministry will solicit(征求) public opinions before its release. Instead, tests will be held several times a year to allow students to choose when and how often they sit the exam so as to alleviate study pressure and change Chinas once-in-a-lifetime exam s

    56、ystem. The plan and suggestions for its implementation will be announced in the first half of next year. It will be piloted in selected provinces and cities and promoted nationwide from 2017. A new exam and admission system will be established by 2020, according to the education ministry.The decisio

    57、n has aroused a heated discussion among Shanghai educators and parents who doubted the reform would reduce the burden of learning English or if the substitute test could reflect a students English skills and help students learn English better.“The reform shows China is learning from the West to give

    58、 students more test-taking chances. But more chances might become more of a burden since Chinese students are likely to repeat the test until they get the highest score,” said Cai Jigang, a professor at Fudan Universitys College of Foreign Languages and Literature and chairman of the Shanghai Adviso

    59、ry Committee for College English Teaching at Tertiary Level.Yu Lizhong, chancellor of New York University Shanghai, where classes are in English and students are required to have a high standard of English, said the most important aspect of the reform lay in what to test and how to test.“ As far as

    60、I see, the reform doesnt mean English is no longer important for Chinese students after it will be excluded from the unified college entrance exam,” Yu said. “In a way, English is even more important than before since the test would only serve as reference, while every college and university, even e

    61、very major, can have different requirements of a students English skills under a diverse evaluation system. ”Yu said some students will have their study pressure reduced if the major they choose doesnt need excellent English while others still need to study hard if they want to be among the best stu

    62、dents.The education ministry said the reform would not affect students attending the college entrance exam over the next three years.39What can we learn from the first paragraph?A. English will become less and less important in the stage of compulsory education.B. It has been 30 years since English

    63、became one subject of national college entrance exam.C. Chinas once-in-a-lifetime exam system is unacceptable at all.D. The system that tests are held several times does more good than once-in-a-lifetime exam system.40According to the passage, Shanghai educators and parents argue that _.A. the new e

    64、xam and admission system will make no differenceB. English shouldnt be removed from Chinas college entrance examC. the reform may accomplish the very oppositeD. Western educational system does not apply to China41What does the passage try to express in the underlined sentence?A. Students neednt lay

    65、a good foundation during the period of high school.B. Whether students should study hard English may depend on their major.C. Students can constantly strive for perfection only in their major.D. English must be close to full mark.42Whats the purpose of the passage?A. To advise students not to devote

    66、 themselves to English.B. To call on Education Department to remove English from “Gaokao”.C. To support the act of Ministry of Education.D. To encourage students to do as they have planned.【答案】39D40C41B42D【解析】试题分析:文章大意:文章介绍了高考中英语考试改革方案,作者的观点与家长和教育工作者不同,他认为英语是否要学习取决于学生的专业。39D推理判断题。根据第一段最后一句Instead, t

    67、ests will be held several times a year to allow students to choose when and how often they sit the exam so as to alleviate study pressure and change Chinas once-in-a-lifetime exam system.可知,一年多考要比只考一次有更多的好处。故D正确。40C细节理解题。从第三段的句子:The decision has aroused a heated discussion among Shanghai educators a

    68、nd parents who doubted the reform would reduce the burden of learning English or if the substitute test could reflect a students English skills and help students learn English better.可知上海的父母和教育工作者认为这项改革其结果可能与预期的相反。故C正确。41B句意理解题。此句的含义为:如果一个学生的专业不需要很好的英语就可以减轻压力,而如果想成为最优秀的学生还是需要认真学习英语,也就是说:学生是否学习英语取决于他

    69、们的专业。故B正确。42D写作意图题。根据文章倒数第三段的句子As far as I see, the reform doesnt mean English is no longer important for Chinese students after it will be excluded from the unified college entrance exam,英语考试改革不意味英语就不重要了,所以可知作者写此文是为了鼓励学生按照自己的计划去选择。故D正确。考点:考查教育类短文阅读The popular US drama series “House of Cards”, which

    70、 has already started its second season, features Chinese elements in its storyline. Traditional heroes are no longer sought after anymore. Today, its unconventional leading figure -like Francis J. Underwood from “House of Cards” who are winning audiences hearts.The political drama, which airs on the

    71、 Internet service Netflix, has won the applauses of viewers around the world since its debut(首次亮相) on February 1, 2013. And it has caught the attention of real politicians, including US President Barack Obama.Kevin Spacey plays Francis J. Underwood, a cold-blooded Democrat who moves his way up the p

    72、olitical ladder by any means necessary. He often uses his under-exposure in media to carry out misdeeds that will later benefit him.The revenge(报仇) theme plays a heavy role throughout the storyline, Underwood, who had high hopes for an appointment as Secretary of State in the first season, was betra

    73、yed by the US President and his former colleagues. He and his wife then conducted a plan of revenge and swore to unseat those who turned their backs against him. Through their plan, Underwoods own hunger for power grew and empowered him to get rid of whoever stood in his Way.The release of the trail

    74、er(预告片) of the second season excited millions of viewers around the world, including US President Barack Obama, who has been a loyal fan since the series debuted. Obama expressed his admiration for Underwood. “This guys getting a lot of stuff done,” he said. Although the President is anxious to watc

    75、h the story unfold, hed like to do it at his own pace. After the release of the second season on February 14, 2014, Obama sent words on his Twitter account, “Tomorrow: HouseOfCards. No spoilers , please.”The second season has promised to be darker, with more unexpected turnouts, and is to include mo

    76、re Chinese elements. “Perhaps the team, including myself, has realized that in the next decade, Asia will be an extensively important region, and China will play an active role in its transition and change,” says Spacey.43The second season is different in that _.A. it is a political dramaB. more Chi

    77、nese elements are involvedC. it has caught the attention of US President Barack ObamaD. Kevin Spacey, a cold-blooded Democrat, plays FrancisJ. Underwood44The 3rd and 4th paragraph mainly deal with _.A. the plot of the drama seriesB. the background of the drama seriesC. the characters of the drama se

    78、riesD. the popularity of the drama series45The author may agree that _.A. the second season is expected to be darker with more deathsB. audiences lose their heart to traditional heroes in the dramaC. the drama is the reflection of politics of America in real lifeD. the drama has won the recognition

    79、of viewers since its first season46The message sent by Obama on his Twitter account proves that he_.A. doesnt wish to be told what to do as a drama fanB. adores the drama so much that he wants to watch it in advanceC. doesnt want to be disturbed while watching the dramaD. hopes nobody will inform hi

    80、m of the plot of the drama in advance【答案】43B44A45C46D【解析】试题分析:文章大意:流行美剧纸牌屋第二季已经开播,中国元素出现在故事情节中。43B细节理解题。根据第一段首句The popular US drama series “House of Cards”, which has already started its second season, features Chinese elements in its storyline.可知第二季与众不同在于融入了中国元素。故B正确。44A主旨大意题。从第三段和第四段的内容可知其主要介绍纸牌屋电

    81、视剧的一些情节。故A正确。45C推理判断题。根据文章中对电视剧情节的介绍可以推断出,电视剧中的一些情节反映了美国真实的政治生活。故C正确。46D主旨大意题。根据文章倒数第二段After the release of the second season on February 14, 2014, Obama sent words on his Twitter account, “Tomorrow: HouseOfCards. No spoilers , please.”可知奥巴马希望有人不要剧透。故D正确。考点:考查社会类短文阅读Its the place where smart people

    82、make smart machines work even smarter. Its also in the heart of sunny California, a great place to start a family and raise kids. What could be better?But something is happening to their children. Up until the age of two they develop normally. But then everything seems to go backwards. The children

    83、become locked into their own small world, unable to communicate at all.They call it the “curse(诅咒)of Silicon Valley,” but the medical name for the condition is autism(自闭症). It used to be thought that autism was a kind of mental illness. Now doctors are sure that it is a neurological disease transmit

    84、ted genetically. It seems that the people leading the communications revolution are having children who cannot communicate at all.But even the parents have trouble communicating. Aspergers Syndrome is a mild version of autism. People who have it are highly intelligent and often brilliant with number

    85、s or system but have no social skill. This very combination of symptoms makes Aspergers sufferers into ideal computer professionals.The Aspergers sufferer has always been a wellknown figure in popular culture. He or she was the eccentric but dedicated scholar or the strange uncle or auntie who never

    86、 married. But the high numbers of such people in Silicon Valley mean that they can meet others who understand them and share their interests. And while they might not be personally attractive, they can earn truly attractive amounts of money. They can get married and have kids. Unfortunately, many of

    87、 the children of two Aspergers parents seem to be developing serious autism.There is little anyone can do. It takes hours of work just to make autistic child realize that anyone else exists. And there is no cure in sight. Some argue that no cure should be found. “It may be that autistics are essenti

    88、ally different from normal people, but that these differences make them invaluable for the evolution of the human race,” says Dr. Kirk Whilhelmsen of the University of California. “To eliminate the genes for autism could be disastrous. ”It seems that the children of Silicon Valley are paying the pri

    89、ce of genius.47What does Dr Kirk Whilhelmsen think of autism?A. It is disastrous to society.B. It is not completely a bad thing.C. It is a punishment to those working in Silicon Valley.D. People with autism should never marry.48What can we learn about autism according to the passage?A. It is believe

    90、d to be a king of mental illness that can be cured.B. People with autism cant find people sharing their interests.C. They do not care about the presence of others.D. They are a burden for the society.49Why do people call autism “curse of Silicon Valley”?A. Because autistic people live in Silicon Val

    91、ley.B. Because many people working in Silicon Valley have autism children.C. Because people with autism will be driven out of Silicon Valley.D. Because people with autism are not personally attractive and not liked by others.50What can we know about Aspergers Syndrome according to the passage?A. Asp

    92、ergers sufferers are ideal computer professionals.B. Aspergers sufferers never get married and have children.C. Aspergers sufferers are ashamed of themselves and locked into their own world.D. Aspergers sufferers can be beneficial to society if they are cured.【答案】47B48C49B50A【解析】试题分析:文章大意:文章介绍了很多在硅谷

    93、工作的人都有自闭症的孩子,他们缺乏与人交流的能力,不关注周围的人。而Asperger的患者也有同样严重的问题,同时他们也是电脑方面的天才。47B细节理解题。根据倒数第二段的句子:but that these differences make them invaluable for the evolution of the human race可知Dr. Kirk Whilhelmsen认为自闭症不完全是件坏事。故B正确。48C细节理解题。根据文章第五段的句子:It takes hours of work just to make autistic child realize that anyo

    94、ne else exists.可知自闭症患者是不关心别人的存在的。故C正确。49B细节理解题。根据文章第三段的句子:It seems that the people leading the communications revolution are having children who cannot communicate at all.可知人们将自闭症为“curse of Silicon Valley”是因为很多在硅谷工作的人都有自闭症的孩子。故B正确。50A细节理解题。从文章第四段的句子:People who have it are highly intelligent and ofte

    95、n brilliant with numbers or system but have no social skill. This very combination of symptoms makes Aspergers sufferers into ideal computer professionals.可知Asperger的患者是理想的电脑专业人员。故A正确。考点:考查科普类短文阅读第II卷(非选择题)请点击修改第II卷的文字说明评卷人得分四、单词拼写(题型注释)评卷人得分五、短文改错(题型注释)评卷人得分六、阅读填空(题型注释)评卷人得分七、信息匹配(题型注释)评卷人得分八、书面表达(

    96、题型注释)51请根据以下提示,结合你生活中的事例,用英语写一篇短文。 Telling lies is what we are taught not to do, but in some cases, telling lies seems to be what we have to do.注意:无须写标题,不得照抄英语提示语;除诗歌外,文体不限;内容必须结合生活或学习中的一个事例,写出真情实感。文中不得透漏个人姓名和学校名称;词数不少于120字左右。 【答案】 With great importance attached to honesty, children are taught not t

    97、o tell lies. However, there are occasions when we realize that telling lies seems to be the only choice.My best friend Li Hua used to be rather poor in English, especially his terrible and strange pronunciation. Hardly could he make himself understood when speaking English. Bearing a heavy load in m

    98、ind, he felt desperate and upset. He dared not speak English in class. When asked questions by our English teacher, he was always nervous and embarrassed. The classmates always made fun of him, saying that he was speaking Japanese! Once I met him in the corridor. Therefore I praised that his pronunc

    99、iation was very special and kind of like Obamas. Believing what I said, he got greatly inspired. He spared no effort to practice speaking English every day. Now, he can speak English fluently with a perfect accent.Recently, he told me that it wasnt long before he knew that what I said just a little

    100、white lie but he appreciated it badly, without which, he said, he couldnt have achieved such great progress.【解析】试题分析:本书面表达是一篇开放式作文,话题是“要不要说谎言?”,贴近考生实际生活,对既定的话题进行讨论,考生有一定的自由发挥空间,畅所欲言,各抒己见。写作的时候注意以下几点:1、仔细阅读有关提示,弄清试题提供的所有信息,明确有哪些要点。2、要在提纲的范围内进行分析、构思和想象。要依据提示情景或词语,按照一定逻辑关系来写。3、根据要表达的内容确定句子的时态、语态;语言表达要符

    101、合英语习惯。【亮点说明】文中使用了非常好的短语和句子为文章增色不少,比如attach to,be poor in,make oneself understood,make fun of, spare no effort to, long before, make great progress , achieve such great progress;并注意了句子的衔接如:however,when,once,before等等。there are occasions when we realize that telling lies seems to be the only choice.这句用

    102、了定语从句,Hardly could he make himself understood when speaking English.用了倒装句,Bearing a heavy load in mind, he felt desperate and upset.用了非谓语动词,Believing what I said, he got greatly inspired.用了名词性从句。考点:考查开放式写作评卷人得分九、其他(题型注释)阅读下列各小题,根据括号内的汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上的相应题号后。52There are three kinds of p

    103、aper to make a card with, _easily. (tear)有三种纸可以用来制造卡片,没有一种容易撕破。 53Several new subway lines are reported _in Wuhan, which will make it more convenient for people to go outing. (build)据报道武汉将建几条新的地铁线路,这让人们的出行会更方便。54“Salute builders of the Chinese Dream” was the call issued by President Xi on Sunday, _

    104、outstanding workers ahead of International Workers Day. (talk)“致敬中国梦建设者”是由习书记星期日与优秀的工人在国际劳动节交谈时发出的呼吁。55Had it not been for the hazy weather, you in the distance easily yesterday. (see)要不是因为雾霾天气,你昨天就会看见远处那座美丽的桥。56The reason why he is absent from the meeting is, I think, _of it. (inform)我认为他缺席会议的原因是他可

    105、能不知道此事。57He didnt_ when and where the meeting would be held. (make)他没有把何时何地召开会议搞淸楚。58Chinese style of crossing road should be banned. Not only Chinas image in the world, but also it puts peoples life in danger. (influence)中国式过马路应该被禁止,因为它不但影响中国在世界的形象而且她让人们的生命处于危险之中。59Since the earthquake broke out, e

    106、ach doctor and each nurse _saving the injured round the clock. (engage)自从地震爆发以来,每一个医生和护士都一直在夜以继日地忙于抢救伤员。60Mary_her behavior at the party, her tears streamed from her face while she was making apologies to her friends. ( ashamed)玛丽为她在晚会上的行为感到羞愧,当她向朋友们道歉时,眼泪不停地从脸上流下来。61Where Are We Going, Dad? Present

    107、s a new generation of men who, in a break from Chinese tradition, now realize its_ their children as its to build a career. (accompany)综艺节目“爸爸去哪儿”展现了打破传统的新时代男人意识到陪伴子女同建立事业一样重要。【答案】52none of which tears53to be built54when (he was) talking with55would have seen the beautiful bridge56that he may not ha

    108、ve been informed57make it clear58does it influence59has been engaged in60(being/feeling)ashamed of61as important to accompany【解析】52考查定语从。句中先行词为three kinds of paper,定语从句用代词none + 介词of + 关系词which引导,而这里用tears是主动表被动。53考查非谓语动词。Sb./Sth. is reported + 不定式,因为是将要被建,所以用不定式的被动to be built。54考查时间状语从句的省略式。when (h

    109、e was) talking with因为主从句的主语一致,所以可以省略从句的主语和be动词。55考查虚拟语气。从句是Had it not been for the hazy weather=if it had not been for the hazy weather,是和过去相反的虚拟语气,主句是would have seen the beautiful bridge56考查表语从句。主语是reason的时候,表语从句用 that连接,这句话还使用了may have done过去可能做了, 57考查it做形式宾语。make it clear明确,后面的when and where the meeting would be held是真正的宾语从句58考查倒装句。Not only放在句首的时候,句子用部分倒装,助动词 does 放在it前面59考查时态和词组。和Since the earthquake broke out连用用现在完成时,词组“忙于”be engaged in。60考查独立主格结构。因为两句话之间没有连词,所以用独立主格结构,Mary是逻辑主语,后面是非谓语动词做补语,因为Mary和 be /fee ashamed of是主动关系,用现在分词。61考查同级比较。as+adj+as,所以填as important to accompany考点:考查完成句子

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北省武汉二中2014届高三全真模拟考试(二)英语试卷纯WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344828.html
    相关资源 更多
  • 2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅣGrammar.doc2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅣGrammar.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅡWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2RobotsSectionⅡWarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod3LearningaboutLanguage课时规范训练新人教版选修7.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod3LearningaboutLanguage课时规范训练新人教版选修7.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod2WarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod2WarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod1WarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robotsperiod1WarmingUp.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册课件:UNIT 1 FOOD FOR THOUGHT SECTION Ⅱ USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册课件:UNIT 1 FOOD FOR THOUGHT SECTION Ⅱ USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅴ WRITING—倡议书 WORD版含解析.DOC2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅴ WRITING—倡议书 WORD版含解析.DOC
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots5SectionⅤWriting教案新人教版选修72020031801011.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots5SectionⅤWriting教案新人教版选修72020031801011.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅲ GRAMMAR——现在分词和过去分词作补足语 WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅲ GRAMMAR——现在分词和过去分词作补足语 WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots4SectionⅣGrammar知能演练轻松闯关新人教版选修720200318099.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots4SectionⅣGrammar知能演练轻松闯关新人教版选修720200318099.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 6 EARTH FIRST SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots3SectionⅢLearningaboutLanguage.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 5 ON THE ROAD SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 5 ON THE ROAD SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots2SectionⅡWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots2SectionⅡWarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Robots1SectionⅠWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2Robots1SectionⅠWarmingUp.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 4 STAGE AND SCREEN SECTION Ⅰ STARTING OUT & UNDERSTANDING IDEAS WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 4 STAGE AND SCREEN SECTION Ⅰ STARTING OUT & UNDERSTANDING IDEAS WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Poems单元质量评估检测卷二新人教版选修6.doc2019_2020学年高中英语Unit2Poems单元质量评估检测卷二新人教版选修6.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅣGrammar.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅣGrammar.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 3 ON THE MOVE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 3 ON THE MOVE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅢLearningaboutLanguage.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 2 LET’S CELEBRATE! SECTION Ⅴ WRITING—节日习俗 WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册学案:UNIT 2 LET’S CELEBRATE! SECTION Ⅴ WRITING—节日习俗 WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅡWarmingUp.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅡWarmingUp.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅠPre_reading练习新人教版选修620200429055.doc2019_2020学年高中英语Unit2PoemsSectionⅠPre_reading练习新人教版选修620200429055.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2Healthyeating学业质量标准检测新人教版必修3.doc2019_2020学年高中英语Unit2Healthyeating学业质量标准检测新人教版必修3.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 4 STAGE AND SCREEN WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 4 STAGE AND SCREEN WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 2 LET’S CELEBRATE! WORD版含解析.doc2020-2021学年高中新教材英语外研版必修第二册单元质量检测 UNIT 2 LET’S CELEBRATE! WORD版含解析.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅢGrammar.doc2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅢGrammar.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅡLearningaboutLanguage.doc2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅡLearningaboutLanguage.doc
  • 2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅠWarmingUpPre_readingandReading练习新人教版必修3.doc2019_2020学年高中英语Unit2HealthyeatingSectionⅠWarmingUpPre_readingandReading练习新人教版必修3.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1