新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习:UNIT 1 STARTING OUT .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习:UNIT STARTING OUT 新教材 2021 2022 学年 英语 外研版 选择性 必修 第二 练习 UNIT
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。一Unit 1Starting out & Understanding ideas. 根据语境和汉语提示写出单词的正确形式1. He was a man of the highest personal integrity(正直诚实). 2. The students put the books on the library desk, and the librarian(图书馆管理员) checked them in. 3. The country has no acce
2、ss to foreign loans(贷款) or financial aid. 4. She won the court case, but she had to pay an enormous amount of legal(法律的) fees. 5. She doesnt approve(赞成, 同意) of me leaving school this year. 6. Computers have become household(家用的) toys. 7. The companys commitment(承诺) to providing quality furniture at
3、a reasonable price has been vital to its success. 8. The work was done with the minimum(最少的) amount of effort. 9. They are calling for large spending cuts and tax(税) increases. 10. They are emotionally mature(成熟的) and should behave responsibly. . 选词填空for an instant, approve of, be suitable for, a mi
4、nimum of, grow up, have a say, in fact, behind the wheel, take responsibility for, contribute to1. Youll change your mind as you grow up. 2. We had a say in the decision to sell the company. 3. In fact, light is a form of energy. 4. Who was behind the wheel when the car crashed? 5. Someone had to ta
5、ke responsibility for the mistake. 6. He hesitated for an instant. 7. You made a good decision, and I thoroughly approved of it. 8. I dont think I should be suitable for the job. 9. This will take a minimum of one hour. 10. Honesty and hard work contribute to success and happiness. . 完成句子1. The wind
6、ow displays tempted the shoppers to buy/into buying things. 橱窗陈列诱使购物者去买东西。2. I dont like the way (that/in which) he treated the old. 我不喜欢他对待老人的方式。3. After two days we finally arrived at the small village, only to be told that the old man had passed away. 两天后, 我们终于到了那个小村庄, 却被告知那位老人已经去世了。4. He was bra
7、ve enough to save the girl in danger. 他很勇敢地救了那个处于危险中的女孩。5. After taking the medicine, she felt much better. 吃了药之后, 她感觉好多了。. 结合课文主题使用本单元词汇与句型, 根据提示写一篇80词左右的短文1. 长大意味着(mean)有更多的权利(right)。2. 可以拿到驾照、拥有选举权和获得信用卡等。3. 也意味着应该对自己的行为负责, 并独立负责自己的日常事务(daily affairs)。Growing up means we will have more rights. Ma
8、ny rights are connected with our daily life. We can get a drivers licence, get the right to vote and get a credit card and so on when we turn 18 However, it also means that we should take responsibility for our own actions and be in charge of our daily affairs on our own, which can be of great signi
9、ficance to our future life. . 阅读理解AOne evening, when I asked my 17-year-old son, Ray, for help with dinner, his response took me by surprise. “Whats a colander (漏勺)? ” he asked. I could only blame myself. In the family, nobodys hands went in the sauce except my own. But as I explained with a touch o
10、f panic that a colander is the thing with holes in it, I wondered what else I hadnt prepared Ray for. Suddenly it hit me: Hed be leaving the house in a year to attend college. No way was I going to set a spoiled prince into the world. As parents, while we focus on our childrens character, we are als
11、o raising someones future roommate, husband, or father. Id raise a boy who would never ask the woman in his life, “Whats for dinner? ” So, I came up with a plan to offer Ray a private home economics course. Gladly, he didnt say no. For two hours, three days a week, Ray was all mine. One day, as his
12、tomato sauce reduced on the stove, he washed and seasoned a chicken for roasting. Then he rolled out the piecrust(馅饼皮) and filled it with apples, all while listening to my explanation on the importance of preheating an oven. One day we covered Advanced Laundry, in which I taught him never to mix a r
13、ed sweatshirt with white. I knew that he would rather have been shooting hoops in the driveway than learning to mend socks with his motherhe tried to beg off sewing lessonsbut it couldnt be denied that he was learning, and more than just housekeeping. “I appreciate what you do as a mom, ” he told me
14、 one day. Ray now understands the finer points of cooking, and more importantly, he realizes there is nothing masculine (有男子汉气概的) about being helpless. Not only can he make his own dinner, but also he can make a big meal for his family. Thats what I call a man. 【文章大意】本文为一篇记叙文, 记叙了“我”作为母亲, 为了让孩子更加适应生
15、活, 教会他生活技能的故事。1. Hearing her sons question, the author felt _. A. angryB. disappointedC. shockedD. calm【解析】选C。细节理解题。根据第一段“his response took me by surprise”可知, 听到儿子的问题, 作者感到震惊。【方法技巧】细节理解题巧定位首先搜寻题干中的关键词(本题中的关键词为question与felt), 然后在文章中定位(根据question定位于第一段“Whats a colander? ”), 最后结合选项思考答案(要找的答案为felt什么, 对应
16、第一段中的surprise, 与选项C意思重合)。2. What made the author panic? A. Rays lack of basic living skills. B. Rays absence in the kitchen. C. Rays leaving to attend college. D. Rays misunderstanding of a colander. 【解析】选A。 推理判断题。根据第一段“Whats a colander? ”及第二段“In the family, nobodys hands went in the sauce except my
17、 own. ”推测出, Ray在“我”的溺爱下, 缺乏基本的生活技能。3. What can we learn from the text? A. Ray preferred sewing to cooking. B. Ray made great progress in cooking. C. Ray thought doing housework was helpless. D. Ray was unwilling to take the course originally. 【解析】选B。 细节理解题。根据最后一段“Ray now understands the finer points
18、 of cooking. . . Not only can he make his own dinner, but also he can make a big meal for his family. ” 可知, Ray在烹饪方面取得了很大的进步。4. The underlined part “more than just housekeeping” in Paragraph 5 shows that Ray _. A. fell in love with houseworkB. did other work in the houseC. acknowledged his mothers e
19、ffortsD. began to be more independent【解析】选C。 推理判断题。根据第五段. . . but it couldnt be denied that he was learning, and more than just housekeeping. “I appreciate what you do as a mom, ”可知, 画线部分“more than just housekeeping”表明了Ray感谢他母亲所付出的努力。B(2021石家庄高二检测)Im a student in my third year at Robert Gordon Unive
20、rsity, but I also work 35 hours a week at Sainsburys to make ends meet. I constantly have to force myself to stay awake, and to be alert, whatever it takes. The work I do at Sainsburys is very physical like stacking shelves. I am lucky because the amount I lift at work is nothing compared with the w
21、eight I lift in the gym. I know I have the strength to bear it. I am originally from Nigeria. I came here when I was seven. Money was always tight. My parents gave me everything I needed, but there was no money for luxuries. I worked hard at school though and, with the help of professors, I got the
22、best A-level grades in my class. Unfortunately, though I had applied for“settled” British residential status the Home Office waited until I was in sixth form to approve my application. That meant I was not eligible for a student loan. The only way I could afford to go to university was that I got a
23、job that would pay for all my living costs and my parents paid for my tuition fees. I dont have much time to socialize because of my job. Ideally, Id like to have more time to study so I can excel at my course. Yes, I have a lot on my plate, but working hard isnt new for me. Growing up, my parents c
24、ultivated in me the importance of working hard for what I want in life. My dream is to get a job in the National Health Service. But now, Im just focused on trying to get the best grades I can. Whenever I find life hard, I tell myself this is about my future. 【文章大意】本文是一篇记叙文。作者是 Robert Gordon大学三年级的一名
25、学生, 他每周要在Sainsburys工作35个小时来维持生计。每当作者发现生活艰难时, 作者都会告诉自己要为未来而拼搏。5. Why does the author work long hours and sometimes overtime every week? A. To pay for his own living expenses. B. To pay for his tuition fees. C. To prove his ability to earn money. D. To help his parents pay off the debts. 【解析】选A。细节理解题。
26、根据文章第四段最后一句可知“我上得起大学的唯一方法是找一份能支付我所有生活费用的工作, 而我的父母支付我的学费。”可推知, 作者每周要工作很长时间, 有时还要加班是为了自己支付生活费用。故选A。6. What does the underlined word “eligible” in Paragraph 4 refer to? A. Responsible. B. Anxious. C. Qualified. D. Accessible. 【解析】选C。词义猜测题。根据画线词前句“不幸的是, 尽管我申请了定居英国的居住身份, 但英国内政部一直等到我上六年级时才批准了我的申请。” 可推测作者不
27、符合学生贷款的资格。所以画线词eligible意思为“合格的, 有资格的”。故选C。7. Which of the following can NOT be used to describe the author? A. Persistent. B. Diligent. C. Sociable. D. Ambitious. 【解析】选C。推理判断题。根据文章倒数第二段第一句“因为我的工作, 我没有太多的时间去社交。”可推测, 作者并不是一个善于社交的人。故选C。【阅读多维训练】1. 句式分析The only way I could afford to go to university was
28、that I got a job that would pay for all my living costs and my parents paid for my tuition fees. 分析: 本句是主从复合句。I could afford to go to university是省略引导词that或in which引导的定语从句; that I got. . . all my living costs是that引导的表语从句, that would pay for all my living costs是that引导的定语从句。句意: 我能上得起大学的唯一方法, 就是我找到了一份能支
29、付我所有生活费用的工作, 而我的父母为我支付了学费。2. 文章结构Part 1(Paras. 1 and 2)Im a college student working to make ends meet. Part 2(Paras. 3 and 4)The reason why I paid for my living costs by myself was that my parents money was tight. Part 3(Paras. 5 and 6)I benefited from my job. . 阅读填句(2021威海高二检测)Stay on the brighter
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347087.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
