分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2022届高考英语一轮复习第二部分高考题型组合练组合练五阅读理解 阅读七选五含解析新人教版202106282166.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:347384
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:64.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高考英语一轮复习第二部分高考题型组合练组合练五阅读理解 阅读七选五含解析新人教版202106282166 2022 高考 英语 一轮 复习 第二 部分 题型 组合 阅读 理解 七选五含 解析
    资源描述:

    1、组合练(五)阅读理解阅读七选五.阅读理解A(2021青岛统一检测)Our 3day tour along the South Coast has it all! Stunning landscapes, the Golden Circle, ice caves, the Jokulsarlon Glacier Lagoon and Northern Lights watching. On the way we see waterfalls, volcanoes, floating icebergs, cliffs, black sand beaches, geysers, hot spring

    2、s and so much more. There are even options for a glacier hike or a visit to the Secret Lagoon, and during the summer months you can add a boat tour of Jokulsarlon Glacier Lagoon.Included: Reykjavik pickup & dropoff, the minibus tour, English guidance, 2 nights accommodations, glacierhiking/ice cavin

    3、g equipment, the super jeep ride for some km, the specialized guide to ice caves, entrance fees and northern lights (depending on conditions, visible from Sept.Apr.). Not included: Food is not included on this tour except for breakfasts. The boat trip on the glacier lagoon is an optional extra (avai

    4、lable in the summer months). This sells out very fast, so we recommend you book it when you arrange your tour.Bring with you: Warm outdoor clothing, the waterproof jacket and pants, headwear and gloves.Good hiking boots are essential.Note: You can always rent strong hiking boots, the waterproof jack

    5、et and pants in the booking process.Ice Cave information:Our main cave is “Crystal Ice Cave”, but if it is inaccessible we will visit another cave. During the summer months,we go to the Katla Ice Cave. If the ice cave is inaccessible, we do a glacier hike instead.Dropoff information: We drop you off

    6、 at your hotel sometime between 16:0019:00 on day three, depending on weather and road conditions.Contact us: If you have a question about this tour you can use the contact form here below.If you have a general inquiry (cancellations, feedback, rescheduling, etc.),please click here.语篇解读本文是一篇应用文。文章主要

    7、介绍了南海岸旅行项目的一些相关事宜。1What should you pay extra money for during the trip?AThe minibus tour.BThe glacier hiking.CEntrance fees. DLunch.解析:细节理解题。根据第三段中的“Food is not included on this tour except for breakfasts.”可知,除了早餐,其他餐都是不包含在费用内的。故选D。答案:D2If you want to have a boat trip on the glacier lagoon, you Acan

    8、 make it all year aroundBdont need to pay extra moneyCmust buy waterproof jacketsDhad better book the tickets in advance解析:细节理解题。根据第三段中的“The boat trip.This sells out very fast, so we recommend you book it when you arrange your tour.”可知,该项目非常火爆,最好提前预订。故选D。答案:D3Where does this text most probably come

    9、from?AA health newspaper. BA science fiction novel.CA travel website.DA project handbook.解析:推理判断题。结合全文内容以及文中的“Our 3day tour”“a boat tour”“Food is not included on this tour”等信息以及文末的click here可知,本文围绕旅游展开,最有可能来自旅行网站。答案:CB(2021合肥高三质检) Adventureseeker Emma broke her ankle when she fell awkwardly while cl

    10、imbing a rock and spent a week in hospital waiting for an operation on her foot. When she was sent home to recover under strict instructions not to bear any weight, she became so fearful of crutches (拐杖) that she didnt move for three weeks.“I tried crutches but I kept falling over and injuring mysel

    11、f. So I literally just stayed on the sofa all day,” says EmmAShe was gutted at the thought of missing the Wolf Runa quarterly event that she hasnt missed since 2014. “If you complete four Wolf Runs in a year, one in each season, you get Alpha Wolf status,” explains EmmA “This year was going to be my

    12、 fifth in a row as an Alpha Wolf and I was really upset that Id lose my status.” So she was willing to try anything to get through the courseeven with her injured ankle.“I was telling my friend that I was going to cancel, and he persuaded me to give it a go. Having something to aim for really kept m

    13、e going.” Emma completed the run wearing an iWALK2.0, which is a medicallyapproved device and it basically functions like a hitech artificial leg, allowing users to walk freely. I decided to get one and it completely changed my recovery.“I could move around the house and start getting out and about

    14、again, which had a real impact on my mental wellbeing.”On the day of the race, Emma was nervous but the sound of people cheering her on kept her motivated. Emma made it over the finish line in just under six hours and clocked up her 23rd Wolf Run in five years. “It was an incredible day and my deter

    15、mination to finish combined with the support I received along the way kept me going,” says EmmA 语篇解读本文是一篇记叙文。文章讲述了冒险探索家Emma在受伤严重的情况下,凭借顽强的毅力完成跑步比赛的故事。4Why was Emma frightened to use a crutch?AShe was afraid of recovering slowly.BShe was warned not to move around.CShe just had an operation on her foo

    16、t.DShe often got injured when using one.解析:细节理解题。根据第一段中的“.she became so fearful of crutches that she didnt move for three weeks.I tried crutches but I kept falling over and injuring myself.”可知,她害怕用拐杖是因为拐杖让她不停地摔倒并且受伤。故选D项。答案:D5What does the underlined word “gutted” mean in paragraph 2?AExtremely sad.

    17、BA bit relieved.CVery surprised. DPretty cheerful.解析:词义猜测题。根据画线词所在段的语境可知,此处是说,一想到要错过2014年以来她从未错过的Wolf Run活动,她就很沮丧。且根据本段下文中的“.I was really upset that Id lose my status.”也可推知,画线词的意思应是“十分沮丧的”。故选A项。答案:A6What actually made Emma take part in the race?AHer new hitech artificial leg.BHer fear of letting her

    18、 friend down.CHer strong desire to achieve her ambition.DHer complete recovery from the operation.解析:推理判断题。根据第三段第二句“Having something to aim for really kept me going.”可推知,她实现抱负的强烈欲望让她坚持参加了比赛。故选C项。答案:C7Which of the following best describes Emma?AStrongwilled. BSupportive.CCreative. DHumorous.解析:推理判断题。

    19、根据文章的叙述尤其是最后一段的内容可知,Emma带伤用了不到6个小时冲过了终点线,并在5年内完成了第23次Wolf Run。由此可知Emma是一个意志坚强的人。故选A项。答案:AC(2021厦门高三质检)Fancy your own satellite? Arizona State University is working towards making this a reality with its SunCube FemtoSat project. Smaller than a standard CubeSat, the lowcost studentdesigned spacecraft

    20、 is aimed at providing greater access to space for scientists and hobbyists alike.Assistant professor Jekan Thanga and a team of students have been developing the SunCube FemtoSat for the past two years. The small 333cm cube weighs in at just 35g and a longer (339cm, 100g) model has also been design

    21、ed, which includes storage space. Each SunCube FemtoSat has its own communication, data collection and propulsion (推进) systems and is powered by solar panels. It is made of offtheshelf parts that are available in shops, and the energyefficient solar panels are cut from scrap (碎片), which makes it sav

    22、e energy, sold at a discount by manufacturers. “With a spacecraft of this size, any university can do it,” says ThangA“Thats part of our major goalspace discovery for everybody.” The team says that while launching your own satellite would usually cost between $60,00070,000 per kilo, it would only co

    23、st $1,000 to send a SunCube FemtoSat to the International Space Station, and $3,000 to send it into low earth orbit. Leaving the earths gravity would cost an estimated $27,000.The FemtoSat would be packed with a “jack in the box” style system that matches standard CubeSat sizes (around 10 cubic cm),

    24、 simplifying the process of getting the tiny satellite into orbit. NASA has sent 30 CubeSats into space over the last years, with another 50 awaiting launch.Thanga and his staff view the FemtoSat as a starting point for scientists and students, and even hope the device could be bought on the website

    25、 like Amazon one day. Thanga imagines developing four main applications for the device, including handson testing experiences for students, and artificial gravity experiments. In addition, groups of SunCube FemtoSats could eventually be able to do the job of larger spacecraft at a vastly discounted

    26、cost.语篇解读本文是一篇说明文。文章主要介绍了一款小巧却五脏俱全的简易航天器。它的外形、价格和设计者的精心设计等让人们探索太空变得更有可能。8What is the major goal of the SunCube FemtoSat project?ATo assist average individuals to explore space.BTo provide easy access to spacecraft design.CTo help carry out a classroom experiment.DTo act on college teaching in outer

    27、space.解析:细节理解题。根据第一段中的“Smaller than a standard CubeSat, the lowcost studentdesigned spacecraft is aimed at providing greater access to space for scientists and hobbyists alike.”及第三段中的“Thats part of our major goalspace discovery for everybody.”可知,该项目的主要目的是帮助普通人探索太空。故选A。答案:A9What is special about SunC

    28、ube FemtoSats?AThey are used to collect information.BThey are designed for lab use.CThey are of the same weight.DThey are energysaving.解析:细节理解题。根据第三段中的“It is made of offtheshelf parts that are available in shops, and the energyefficient solar panels are cut from scrap, which makes it save energy, so

    29、ld at a discount by manufacturers.”可知,这个航天器的特别之处在于它节约能源。故选D。答案:D10What does Thanga expect of SunCube FemtoSats?ATheyll be available online.BTheyll be provided for free.CTheyll match the size of CubeSats.DTheyll be sent into space with CubeSats.解析:细节理解题。根据最后一段中的“Thanga and his staff view the FemtoSat

    30、 as a starting point for scientists and students, and even hope the device could be bought on the website like Amazon one day.”可知,Thanga希望将来有一天人们能在网上购买SunCube FemtoSats。故选A。答案:A11What can be the best title for the text?AFemtoSats Will Rule SpaceBYour Own Satellite Is ComingCGoing into Space Has Been

    31、 AffordableDYou Can Design Your Own Spacecraft解析:标题归纳题。根据第一段中的“Fancy your own satellite?”及全文内容可知,本文主要介绍的是一款小巧却五脏俱全的简易航天器,它让普通人也能拥有自己的卫星变得更有可能,因此B项最适合作为本文的标题。答案:BD(2021胶东六校联考)What kind of amusing activities will you participate in during your life? Will you be spending your free time doing safe sport

    32、s with little danger or will you always be one of the first people to try the next popular extreme activity? Scientists have been interested in finding out why some people seem to prefer dangerous activities.Researchers have found that men often try to impress other people by proving that they are c

    33、ourageous and fearless, and they are more likely to take risks when people are watching them or when they are competing against other men. Research also shows that as people get older they usually behave more responsibly and try not to take unnecessary risks. In addition, when people are in stable r

    34、elationships, they seem to be less attracted to daring activities.Some people seem to be more daring than others, but there are many different types. Do they take all types of risks? Psychologists have identified a number of categories of risks. These include financial risks, risks related to health

    35、 and safety, amusing risks and social risks. Psychologists discover that just if a person enjoys bungee jumping (蹦极), it doesnt mean he or she will take chances when investing money or that he or she will tell a joke to a group of strangers.Interestingly, research shows that in most cases men are le

    36、ss cautious than women, but women take more social risks than men. Men are more likely to make career changes as they get older and to express unpopular opinions in business meetings.Yet, at the end of the day, the probability of particular people taking a risk depends on what type of people they be

    37、long to. In general, optimistic people are more likely to take risks because they focus on the possible positive outcomes of their actions. On the other hand, pessimistic people are the complete opposite.语篇解读本文是一篇议论文。文章主要讨论了不同年龄、性别、性格的人的冒险心理。12Why do men try to prove they are brave according to rese

    38、arch?ATo take on more responsibility.BTo make favorable impressions on people.CTo attract peoples attention.DTo develop stable relationships with others.解析:细节理解题。根据第二段中的“.men often try to impress other people by proving that they are courageous and fearless”可知,男性通常想通过证明自己勇敢无畏来试图给他人留下好印象,故选B。答案:B13Wh

    39、at does the example of bungee jumping indicate?APeople take one type of risk, but not another.BThere are more than one type of risk.CSome people are more courageous than others.DBungee jumping is dangerous, but popular.解析:推理判断题。根据第三段的内容可知,作者提到心理学家的发现是为了回答前面提到的问题“Do they take all types of risks?”,蹦极的

    40、例子正好说明了一个人可能冒A类型的险,并不一定会冒B类型的险。答案:A14What have researchers discovered about women?AThey are always changing jobs.BThey are good at doing business.CThey are more willing to take risks.DThey are usually more conservative than men.解析:细节理解题。根据第四段中的“research shows that in most cases men are less cautious

    41、 than women”可知,研究人员发现,在大多数情况下,男性不如女性谨慎,反之,女性通常比男性保守,故D项正确。答案:D15What mainly determine whether people take risks possibly?ATheir social relationships.BTheir financial conditions.CTheir personalities.DTheir expectations of outcomes.解析:推理判断题。根据最后一段的内容可知,一个人是否具有冒险心理主要取决于这个人属于什么类型的人;乐观的人更有可能冒险,因为他们关注的是自己

    42、行动可能带来的积极结果,另一方面,悲观的人更有可能避免冒险。故可推知人们是否具有冒险心理主要取决于其性格。答案:C.阅读七选五(2021八省市联考模拟卷)Apps (short for applications) are becoming increasingly popular nowadays, and for good reason. They can help you out in just about every area of your life, whether its keeping fit, communicating with friends, or even learni

    43、ng a language. 16 Heres what you should think about before downloading an app for language learning.Learn from diverse sources (not just apps)Any seasoned language learner will tell you that the beauty of mastering a foreign language is the world which it opens up to you. This is a world of diverse

    44、sources (来源) of information, from newspapers and books to TV, radio, music and even real people. Would you limit yourself to one medium in your native language? 17 Establish your purpose and plan your habitsDo you want to be fluent in weeks or are you in it for the brain training? The good apps are

    45、designed to help you fit your studies around your timetable. 18 These apps encourage habit building, because the successful formation of a habit ensures your safe and regular return.Make it social 19 I mean social for real. I owe the speed of progress I made in Italian to the support from Jim, my pa

    46、rtner in study time. Find a friend to accompany you. Take an evening class. Borrow a book. Buy a book. Book a week away and attend a language school. Just dont forget your phone!If I may speak sincerely, the combination of app, language school, evenings out, and a choice book or two proved extremely

    47、 effective. 20 AI recommend it.BRemember that an app is just a tool.CNo, I dont mean posting your progress online.DI encourage you to use apps as often as you can.EProbably not, so why do so in your new language?FThe best apps adapt themselves based upon your behavior.GHowever, you need to know how

    48、to use them properly to really benefit.语篇解读本文是一篇说明文。互联网时代,app无处不在,为语言学习提供了便利。然而,只有合理使用app,我们才能真正受益。那么,下载语言学习app前要考虑哪些问题呢?作者给出了三条建议。16解析:空前提到app在生活、学习等多方面让人受益,空后则提到人们在下载app进行语言学习之前应该考虑一些问题,故本句与上文为转折关系,只有知道了如何合理地使用,才能真正受益。G选项中them指代上文中的apps。故G项符合语境。答案:G17解析:根据空前的问句“学习母语时,你会局限于一种学习方式吗?”可知,本空应承接上文,作出回答,

    49、即“也许不会”,之后进一步提出反问“那学习新语言时为什么要如此呢?”故E项符合语境。答案:E18解析:根据空前的“好的app是为了帮助你按照时间表来安排学习所设计的”可知,本段探讨什么是好的学习app。F项“最好的app可以根据使用者的行为习惯自行调整”符合语境,the best apps对应下文中的these apps。答案:F19解析:根据小标题“使之社交化”以及空后的“我的意思是真正的社交”可知,本空应该是在说明与下文意思相反的情况,选项C“不,我不是说让你把学习进展发布到网上”符合语境,I dont mean与I mean形成前后对照。答案:C20解析:根据空前句以及上段可知,作者结合自己的语言学习成功案例,给出建议,并真诚推荐自己亲历的行之有效的方法,即各种学习方式的结合。故选项A符合语境,it指代上文的combination of.。答案:A

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高考英语一轮复习第二部分高考题型组合练组合练五阅读理解 阅读七选五含解析新人教版202106282166.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347384.html
    相关资源 更多
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1