2022届高考英语一轮总复习 练案11 必修3 Unit 1 Festivals around the world练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案11 必修3 Unit Festivals around the world练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 11 必修 world 练习 解析
- 资源描述:
-
1、必修三Unit 1Festivals around the world.完形填空(2020惠州市第一次调研)When 69-year-old Dobrgyal started looking after the wild macaques (猕猴) at a scenic spot in Chinas Tibet Autonomous Region,their population 1.A only 40-50.Today, 18 years later, that same place is 2.C to over 2, 800 Tibetan macaques.Dobrgyals rela
2、tionship with the Tibetan macaques has been described as a 3.D love story between man and monkeys.A former 4.A keeper, Dobrgyal has been driving 5 km almost every day just to feed the macaques, show them 5.C and make sure they are healthy. 6.B , he has even taken some of the sick animals home and 7.
3、D them back to health.C reports that Dobrgyal has been the only one working as a 8.A in the Gongbogyamda area for the last 18 years, and 9.B him as the main reason that the macaque population is rising.Tibetan macaques are a(n) 10.B species in China, and their food is provided by the Gongbogyamda fo
4、restry bureau(局), but its Dobrgyal who loads the bags into his truck and 11.D it to the monkeys personally.Thanks to his 12.C , the macaques have become very 13.A with tourists, many of whom also help to 14.B the animals.Having dedicated almost two decades of his life to the macaques, Dobrgyal now 1
5、5.A himself about what will happen to them if his physical 16.D no longer allows him to take care of them properly.“Now Im so old, nearly 70 years old,” Dobrgyal said recently.“In the 17.C of my life I will do my best to take care of the monkeys, but if someday my health 18.D me feeding them anymore
6、, I will have my sons replace me.” 19.B , the furry creatures will be able to rely on their 20.C human father for many years to come.文章大意:本文是一篇记叙文。主要叙述了在Dobrgyal的努力下,野生猕猴的数量增加,同时他们之间也建立了一份真挚的感情。1A.numbered Breduced Cconfirmed Dturned解析:根据下文“Today, 18 years later, that same place is 2 to over 2,800 T
7、ibetan macaques.”的提示可知,此处表示它们的数量总共(numbered)只有40到50只。2A.seen Bfun Chome Dknown解析:根据上文“looking after the wild macaques (猕猴) at a scenic spot in Chinas Tibet Autonomous Region”的描述可知,18年后的今天,这里是2 800多只西藏猕猴的家(home)。3A.mouthwatering Bheartbreaking Cbreathtaking Dheartwarming解析:根据下文“Dobrgyal has been driv
8、ing 5 km almost every day just to feed the macaques, show them 5 and make sure they are healthy”的描述可知,此处为Dobrgyal和西藏猕猴之间的关系被描述为人类和猴子之间的一个暖人的(heartwarming)爱的故事。mouthwatering“令人垂涎的”;heartbreaking“使人心碎的”;breathtaking“惊人的”。4A.forest Bhouse Cgarden Dsoccer解析:根据上文中的“looking after the wild macaques(猕猴) at
9、a scenic spot”可推知,此处应为Dobrgyal以前是一个森林(forest)看守人。5A.honor Brespect Caffection Dmercy解析:根据上文“Dobrgyals relationship with the Tibetan macaques has been described as a 3 love story between man and monkeys”的描述可知,此处为向它们表达喜爱(affection),并确保它们是健康的。6A.In return BOn occasion CIn vain DOn purpose解析:根据上文“Dobrgy
10、al has been driving 5 km almost every day just to feed the macaques, show them 5 and make sure they are healthy”的描述可知,此处前后形成语意上的衔接,所以此处为偶尔(On occasion),他也带一些生病的猴子回家照顾。7A.expected Bsent Cforced Dnursed解析:根据上文“he has even taken some of the sick animals home”的描述可知,此处为照顾(nursed)它们直到它们恢复健康。8A.feeder Blea
11、der Cfriend Dfarmer解析:根据上文“Dobrgyal has been.just to feed the macaques”的描述可知,此处表示作为唯一的饲养员(feeder)。9A.guesses Bcredits Cassumes Dquestions解析:根据上文“China.org. cn reports that Dobrgyal has been the only one working as a 8 in the Gongbogyamda area for the last 18 years”的描述可知,此处前后形成并列关系,表示“把猕猴数量上升归功于(cred
12、its) Dobrgyal”。10A.aggressive Bprotected Cdangerous Dcontrolled解析:根据常识和空后的“and their food is provided by the Gongbogyamda forestry bureau(局)”可知,西藏猕猴在中国是受保护的(protected)动物。11A.donates Bdeclares Creturns Ddelivers解析:根据空前的“loads the bags into his truck and”可知,此处为亲自把食物送给(delivers)猴子。12A.wisdom Bbravery C
13、efforts Dintentions解析:根据上文的内容及语境可知,由于Dobrgyal所做出的努力(efforts),西藏猕猴在游客中很受欢迎(popular)。13A.popular Bconfident Cshy Dcautious解析:参见上题解析。confident“自信的”;cautious“谨慎的”。14A.raise Bfeed Cbuy Dobserve解析:根据上文“the macaques have become very 13 with tourists”可知, 此处前后形成因果关系,表示许多游客也帮忙去喂养(feed)它们。15A.concerns Badvises
14、Cpredicts Dcomments解析:根据下文“what will happen to them if his physical 16 no longer allows him to take care of them properly”可知,让Dobrgyal担心(concerns)的是如果他的身体状况(condition)不再允许他充分地照顾猕猴了怎么办。16A.age Bbody CattitudeDcondition解析:参见上题解析。17A.process Bmiddle Crest Dnext解析:根据上文“Now Im so old, nearly 70 years old
15、”的描述可知,此处表示“在我的余生中(in the rest of my life)”。18A.keeps Bpermits Callows Dprevents解析:根据上文“In the 17 of my life I will do my best to take care of the monkeys”可知,此处前后形成转折,也即“但如果有一天我的健康状况阻止(prevents)我再喂养它们,我会让我的儿子们接替我”。19A.UnfortunatelyBHopefully CGenerally DActually解析:根据空后的“the furry creatures will be a
16、ble to rely on their 20 human father for many years to come”可知,此处为表达希望,故Hopefully“有望”符合语境。20A.official Btypical Cadoptive Dspiritual解析:这些毛茸茸的动物在未来的许多年里将有望能够依靠收养它们的人类父亲生存。adoptive“有收养关系的”符合语境。.阅读理解(2021北京市东城区高三综合练习二)The Education Outreach Section of the United NationsDepartment of Public Information
17、invites young people fromaround the world between the ages of 15 and 24 to submit 10-to15-second videos in English on how the Sustainable DevelopmentGoals can build peace. When making your videos, think aboutwhy ending poverty, addressing climate change, forging equalityand ensuring access to educat
18、ion are important to creating a morepeaceful world.The most engaging videos will be featured on the United Nations International Day of Peace YouTube channel. Some will even be shown at an official event at United Nations Headquarters in New York on 16 September.We will be posting selected clips at
19、www. youtube. com/channel from 13 June (the start of the 100-day countdown)through 21 September, the International Day of Peace.When you make your video, please state your name and country at the beginning. And remember that all videos should be appropriate for younger audiences.Well be accepting yo
20、ur submissions from now until 1 September. So start sending your videos to unitednationspeaceday gamail. com today!Background: The International Day of Peace falls on 21 september.The General Assembly has declared this as a day devoted to strengthening the ideal of peace, both within and among all n
21、ations and peoples. Every year on this day, the United Nations calls on the people of the world to remember their common humanity and join together to build a future free of conflicts. The theme for this year, “The Sustainable Development Goals: Building Blocks for Peace”, highlights how ending pove
22、rty, protecting the planet and ensuring prosperity for everyone all contribute to global harmony. The Sustainable Goals cover a broad range of issues, including poverty, hunger, health, education, climate change, gender equality, water, sanitation, energy, environment and social justice.More informa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347401.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
