河北省衡水中学2020届高三上学期调研考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省衡水中学2020届高三上学期调研考试英语试题 WORD版含解析 河北省 衡水 中学 2020 届高三 上学 调研 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、衡水中学2019-2020学年度第一学期高三调研考试英语试题考生注意:1. 本试卷分四部分,共150分。考试时间120分钟。2. 请将各题答案填涂在答题卡上。3. 本试卷主要考试内容:高中综合。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转 涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选岀最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下 一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is th
2、e shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是Co1. What is the time right now according to the woman?A. 5:15. B. 7:15. C. 9?15.2 . Why does the man probably want to see the headmaster?A. To apply for a job. B. To ask for directions. C. To have a meeting.3. What does the woman want her son to do?A. Finish re
3、ading a book.B. Borrow books from library.C. Go camping with his friends.4. Whats the probable relationship between the speakers?A. Workmates. B. Relatives. C. Classmates.5. What do we know about the womans daughter?A. She has got a new office.B. She has realized her dream.C. She has been admitted i
4、nto a university第二节.(共15小题;每小题1. 5.分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各 小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What do the speakers think of the restaurant?A.It is large. B. It is different. C. It is traditional.7. What will the speakers
5、do next?A.Have some drinks. B. Wait for. a Californian. C. Order a large pizza.听第7段材料,回答第8、9题。8.Which program does the man dislike most?A Educational programs. B. Police shows. C. News shows.9. How does the woman feel about the TV programs?A. Few of them are interesting.B. Most of them are excellent
6、.C. Most of them are educational.听第8段材料,回答第10至12题。10. How long has the man been in London?A.Two weeks. B. Two months. C. Half a year.11. What is the mans problem?A. He is not used to the weather.B. He has been feeling lonely.C. His English hasnt been improved.12. What is the womans advice?A. To go t
7、o parks and have a chat.B. To read English novels.C. To watch English weather. .听第9段材料,回答第13至16题。13. How long did the bus leave before the scheduled time?A. Ten minutes. B. Thirty minutes. C. An hour.14. When did the woman probably get on the next bus?A. At 4:35. B. At 4:45. C At 5:05.15. What is th
8、e man worried about?A.The daily expense. B. The womans safety. C. The public transportation.16. What does the woman decide to do in the end?A. Buy a car.B.Work for the newspaper.C.Write to the local officials.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is Harry?A. A bird. B. A dog. C. A boy.18. Why did Harry catch a
9、n apple a day?A. Because he loved it very much.B.Because it often fell on the ground.C.Because he liked to play with it.19. What did Harry do on the snowy day?A.He brought the apples to the ground.B.He dug holes to put the apples in them.C.He ate up all the apples.20. Why did the birds fly to the ga
10、rden?A. To look for Harry.- B. To eat the apples. C. To make new homes.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Best and Worst Things to Buy in MarchFrozen foodGrocery store ads arent the only places to find deals on freezer-section treats. To take advantage o
11、f the deepest discounts, combine coupons (优惠券) from sponsoring brands, such as Dole, Green Giant and Tyson Foods, with grocery store sales. Plus, look for printable savings on Coupons. com and EasyHomeM. Brands participating in National Frozen Food Month will offer more than 180, 000 coupons that ma
12、ke frozen food among the best things to buy in March.Boxed chocolatesIf you desire to give a gift to a friend in March, consider chocolate. Two minor holidays in March provide the perfect excuse: National Chocolate Caramel Day on March 19 and National Chocolate-Covered Raisin Day on March 24. You ca
13、n discover chocolate deals online as well as in stores. Head to sites like RetailMeN to find discount coupons for boxed chocolate savings of 10 percent or more.New carsWith the latest car models filling dealers lots youll have a hard time finding discounted models from the year before. Car dealershi
14、ps are less motivated to offer steep discounts from March through May. Instead, plan to buy your car during the fall or winter. You should also research the auto you want at TrueCar before heading for the dealership. The site offers information on what people in your area paid for vehicles equipped
15、with the options you want.Spring clothingWhen warm weather makes you want to head outdoors, resist the urge to do so wearing the latest fashions. You wont find March deals on swimsuits, Easter dresses or other spring items. To find discounts on clothes of this spring, hold off until Memorial Day wee
16、kend. You can also look for online and in- store savings at Amazon, Macys, Saks Fifth Avenue and other retailers.1. Which things offer discounts in March according to the text?A. Frozen food and new cars.B. Boxed chocolates and new cars.C. Frozen food and boxed chocolates.D. Boxed chocolates and spr
17、ing clothing.2. What does the author advise us to do?A. Register on a site.B. Attend a holiday event.C. Consult people in our areas,D. Look for discount information online.3. Which of the following festivals is celebrated after March?A. Memorial Day.B. National Frozen Food Month.C. National Chocolat
18、e Caramel Day.D. National Chocolate-Covered Raisin Day.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了三月份买的最好和最糟的东西。【1题详解】细节理解题。根据文章第一段To take advantage of the deepest discounts, combine coupons (优惠券) from sponsoring brands, such as Dole, Green Giant and Tyson Foods, with grocery store sales.和第二段You can disc
19、over chocolate deals online as well as in stores. Head to sites like RetailMeN to find discount coupons for boxed chocolate savings of 10 percent or more.可知,三月份冷冻食品和盒装巧克力都有打折活动。故选C。【2题详解】细节理解题。根据文章第二段最后一句Head to sites like RetailMeN to find discount coupons for boxed chocolate savings of 10 percent
20、or more.可知,作者建议我们到网上寻找更多的折扣信息。故选D。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一段To find discounts on clothes of this spring, hold off until Memorial Day weekend.可知,三月之后,庆祝的节日是美国阵亡将士纪念日(Memorial Day)。故选A。BThroughout the past few years, I have tried lo give myself to others. I have bounced around to find where I truly fit in,
21、I found my place while I stayed in Guatemala, an orphanage (孤儿院) with the children living there. Through hearing many stories of their lives. I was moved to tears and started question my living ways and gave up everything that wasnt essential: makeup and any other sort of luxury (奢侈品). I lived like
22、they did. It was the most relaxing feeling in the world.When at Nuestros Pequenos Hermanos, we were given the task of creating a pig pen(猪圈). At first, I thought it should be easy. After arriving at the area where the pig pen should he, we saw a hill. We were told to uproot the weeds as well as leve
23、l the entire area. Looking at it we felt it would be impossible. On my own faith journey, I have felt this type of doubt before. The hoe” , as we referred to, is a symbol of my faith journey. It appeared to be an obstacle I could not overcome, but in the end completed it with efforts. I feel this pi
24、g pen wasnt easy to create but was so rewarding to give.Ive always struggled to be on a journey of faith, but Ive never completely stepped foot onto the path until Guatemala. Ive always tried to open my heart to everyone around me and give them my love, I feel as though I cut open my heart and share
25、 every bit of love I had with these orphans, There is one orphan named Ceto who will always remain very close to my heart, In Guatemala, I sponsor with thirty dollars a month, hat it doesnt seem enough. Ill return there next summer and give more of my love for a whole month.When it was time to leave
26、. I looked out of the window and saw not just ordinary children. Over all, the most significant accomplishment I m in Guatemala was stepping towards my own faith journey and not looking back.4. What resulted in the author s decision to live a new life?A. Desire to help othersB. Decrease in his incom
27、eC. A knowledge of the orphans life.D. Awareness of the difficulty in his life5. What does the underlined word it in Paragraph 2 refer lo?A. Removing the doubtB. Uprooting the weed.C. Starting the faith journeyD. Creating the pig pen6. What did the author think of his experience in Cuaternala?A. It
28、was regretfulB. It was meaningfulC. It was interesting.D. it was frightening7. What may be the best title for the text?A. A Step into a New WorldB. An Awful Faith JourneyC. A Great Success in LifeD. A Return of Confidence【答案】4. C 5. D 6. B 7. A【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在危地马拉期间,作者改变了自己的生活,从而改变了他的人生。【4题详解
29、】细节理解题。根据文章第一段I found my place while I stayed in Guatemala, an orphanage (孤儿院),with the children living there. Through hearing many stories of their lives, I was moved to tears and started to question my living ways and gave up everything that wasnt essential可知,我在危地马拉的时候找到了我的住处,一个孤儿院,孩子们住在那里。 听了很多他们
30、的故事后,我感动得流下了眼泪,开始质疑我的生活方式,是时候放弃一切不重要的东西了。作者了解到孤儿的生活之后,决定改变自己的生活。故选C。【5题详解】词义猜测题。根据划线后的句子I feel this pig pen wasnt easy to create可知,我觉得这个猪圈不是那么容易建造出来的。所以通过下文语境可以判断出出,it代指Creating the pig pen.建造猪圈。故选D。【6题详解】推理判断题。根据文章最后一段Overall, the most significant accomplishment I made in Guatemala was stepping tow
31、ards my own faith journey and not looking back.可知,总的来说,我在危地马拉取得的最重大成就是走向自己的信仰之旅,而不是回头看。由此推断出,作者认为在危地马拉的经历是有意义的。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据文章最后一段Overall, the most significant accomplishment I made in Guatemala was stepping towards my own faith journey and not looking back. 可 知,总的来说,我在危地马拉取得的最重大成就是走向自己的信仰之旅,而不
32、是回头看。所以危地马拉期间,作者改变了自己的生活,从而改变了人生。故用A 选 项“迈入新的世界”作为本文的标题。故选A。CCould the device, smartphone or PC, which you re using affect the moral decisions you make when using it? To test it, researchers presented multiple dilemmas to a sample set of 1,010 people. The participants were assigned a device at rando
33、m.One case of the questions participants were asked is the classic “trolley(有轨电车) problem”: A runaway trolley is headed towards five people tied up on a-set of train tracks. You can do nothing, resulting in the deaths of five people, or push a man off a bridge, which will stop the trolley. The pract
34、ical response is to kill one man to save five lives, which 33. 5 percent of smartphone users chose, compared to 22.3 percent of PC users.“What we round in our study is that when people used a smartphone to view classic moral problems, they were more likely to make more unemotional, reasonable decisi
35、ons when presented with a highly emotional dilemma, “Dr Albert Barque-Duran, the lead author of the study, told City, University of London. “This could be due to the increased time pressure often present with smartphones and also the increased psychological distance which can occur when we use such
36、devices compared to PCs.”As for why the researchers started this study, Dr Barque-Duran noted, “Due to the fact that our social lives, work and even shopping take place online, it is important to think about how the contexts where we typically face moral decisions and are asked to engage in moral be
37、havior have changed, and the impact this could have on the hundreds of millions of people who use such devices daily. “its clear that we need more research on how our devices affect our moral decision making because were using screens at an ever increasing rate.8. Why did the author mention the trol
38、ley problem?A. To introduce a difficult problem to readers.B. To introduce the aim of carrying out the study.C. To show an example of the questions in the studyD. To show the difficulty in dealing with dilemmas.9. How do the smartphone users of the study behave in dealing with emotional dilemmas?A.
39、Calmly.B. Cruelly.C. Hesitantly.D. Enthusiastically.10. Dr Albert believes that compared with PCs, smartphones .A. help people bear more pressureB. help people make decisions quickC. make people feel more mentally distantD. make people stay happier to solve problems11. What can we infer from the tex
40、t?A. Shopping online has a great effect on making moral decisions.B. The people using smartphones are more than those using PCs.C. People who often use smartphones or PCs always meet with dilemmas,D. It is common for people to be involved in making moral decisions in daily life.【答案】8. C 9. A 10. C 1
41、1. D【解析】本文是一篇科普类文章。你所使用的手机或电脑设备能否影响你的道德决策?为此,研究者对1,010位参与者做了研究。【8题详解】推理判断题。根据文章第二段One case of the questions participants were asked is the classic “trolley (有轨电车) problem”可以推断出,作者提及到电车问题,只是展示了研究中问题中的一个例子。故选C。【9题详解】细节理解题。根据文章第三段What we found in our study is that when people used a smartphone to view
42、classic moral problems, they were more likely to make more unemotional, reasonable decisions when presented with a highly emotional dilemma可知,处理情感困境,手机使用者更能够镇定的处理。故选A。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段This could be due to the increased time pressure often present with smartphones and also the increased psychologi
43、cal distance which can occur when we use such devices compared to PCs.可知,与电脑相比较,手机更使人感到精神上的疏远。故选C。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段Its clear that we need more research on how our devices affect our moral decision making because were using screens at an ever-increasing rate可知,在日常生活中,人们参与道德决策是很普遍。DThere is a brea
44、kthrough in building aircrafts. Bendable wings covered with overlapping(部分重叠) pieces resembling fish sizes could be used to build swifter, fuel-efficient aircraft, a new study finds.Nowadays, conventional aircrafts typically rely on ailerons (副翼) to help control the way the planes tip as they fly. H
45、owever, when the Wright brothers flew the first airplane, Flyer 1, over a century ago, they used no ailerons but wires and pulleys that twisted the wood-and-canvas wings, to control the plane,Scientists have long sought to develop aircrafts that can alter their wings during flight, just as birds can
46、. However, most previous attempts have failed because they relied on heavy mechanical control structures within the wings. These structures were also complex and unreliable, said Neil Gershenfeld, a physicist and director of the Center for Bits and Atoms at Massachusetts Institute of Technology (MIT
47、).The new wing consists of a system of tiny, strong, lightweight modules. The shape of the wing can be changed uniformly along its length using two small motors, which apply a twisting pressure to each wingtip. These wings are covered in “skins” of overlapping strips of flexible material resembling
48、fish sizes. These strips move across each other as the wings alter, providing a smooth outer surface, the researchers explained.Wind-tunnel tests of these wings showed that they at least matched the aerodynamic properties of conventional wings, at about one-tenth the weight. Initial tests using remo
49、tely piloted aircrafts made with these wings have shown great promise, said Benjamin Jenett, a graduate student at the Center for Bits and Atoms at MIT.The new modular structures the scientists developed could be manufactured quickly in mass quantities and then installed by teams of small robots. Th
50、ese modular structures also can be disassembled more easily, making repairs simpler.“Still, the first aircraft built using this strategy will not be a passenger jet, ”Gershenfeld said. “Instead, the technology will likely first be tested on unmanned aircraft, leading to drones (无人机) that can fly for
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
