河北省衡水中学2020届高三下学期第一次模拟考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省衡水中学2020届高三下学期第一次模拟考试英语试卷 WORD版含解析 河北省 衡水 中学 2020 届高三 下学 第一次 模拟考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20192020学年度高三年级下学期第一次模拟考试英语试卷时间:120分钟 分值:150满分 命题人:注意事项:1.答卷前,考试务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3.在答题卡上与题号相对应的答题区域内答题,写在试卷、草稿纸上或答题卡非题号对应的答题区域的答案一律无效第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅
2、读一遍。1.How will the woman go to the airport?A By car. B. By bus. C. By taxi.2.What are the speakers talking about?A. A friend. B. A weekend plan. C. A school.3.What has the man been doing recently?A. Learning Japanese online. B. Watching soap operas. C. Reading a novel.4.Where does this conversation
3、take place?A. At the speakers home. B. In the womans office. C. In a restaurant.5.What does the man want to major in at college?A. Medicine. B. Psychology. C. Geography.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why
4、 does the man look upset?A. He feels sick. B. He suffers physical pain. C. He lost his favorite player.7.What does the woman think of the mans feeling?A Understandable. B. Unacceptable. C. Unreasonable.听第7段材料,回答第8至10题。8.Who is a new student?A. The man. B. The woman. C. The womans friend.9.Which fore
5、ign country has the man been to?A. China. B. Britain. C. Japan.10.What are the speakers going to do?A. Walk around the school. B. Prepare for their trip. C. Have a class together.听第8段材料,回答第11至13题。11.Why does the man feel restless recently?A. He is too busy. B. He has nothing to do. C. His hands some
6、times hurt.12.What does the woman advise the man to do?A. To go out. B. To save money. C. To read a book.13.What will the speakers probably do next week?A. Go to Sams kindergarten. B. Meet at the mans home. C. Visit Sams grandparents.听第9段材料,回答第14至17题。14What type of movies does the woman like best?A.
7、 Action movies. B. Crime movies. C. Comedy.15.What is the ending of the movie Pay It Forward like?A. Touching. B. Funny. C. Awful.16.When did the man see The Three Amigos again?A. When he was a kid. B. Last month. C. Last weekend.17.Why does the woman like Jim Carrey?A. He is humorous. B. He won man
8、y awards. C. He acted in many movies.听第10段材料,回答第18至20题。18.Why did Darwin quit school the first time?A. He failed in the exam. B. His father asked him to quit. C. He had a great interest in nature.19.When did Darwin quit school the second time?A. In 1809. B. In 1827. C. In 1831.20.What does the speak
9、er mainly talk about?A. How Darwin became a great scientist.B. Why Darwin was regarded as a failure.C. What influence Darwins father had on him.第二部分 阅读理解(共两节,每小题2分,满分40分)AOur 3-day tour along the South Coast has it all!Stunning landscapes,the Golden Circle,ice caves, the Jokulsarlon Iceberg Lagoon a
10、nd Northern Lights watching.On the way we see waterfalls, volcanoes,floating icebergs,cliffs,black sand beaches,geysers,hot springs and so much more.There are even options for a glacier hike or a visit to the Secret Lagoon,and during the summer months you can add a boat tour on Jokulsarlon Glacier L
11、agoon.Included:Reykjavik pick-up & drop-off,minibus tour,English guidance,2 nights accommodation,glacier-hiking/ice-caving equipment,super jeep ride for some km,specialized guideto ice cave,entrance fees and northern lights(depending on conditions,visible from Sept-Apr).Not included:Food is not incl
12、uded on this tour except for breakfasts.The boat trip on the glacierlagoon is an optional extra(available in the summer months). This sells out very fast, so we recommend you book it when you arrange your tour.Bring with you:Warm outdoor clothing,waterproof jacket and pants,headwear and gloves.Good
13、hiking boots are essential.Note:You can always rent strong hiking boots,waterproof jacket and pants in the booking process.Ice Cave information:Our main cave isCrystal Ice Cave,but if it is inaccessible we will visit another cave.During the summer months(Apr-Oct),we go to the Katla Ice Cave.If the i
14、ce cave is inaccessible,we do a glacier hike instead.Drop-off information:We drop you off at your hotel sometime between 16:00-19:00 on day three, depending on weather and road conditions.Contact us:If you have a question about this tour you can use the contact form here below.If you have a general
15、inquiry(cancellations,feedback,reschedule,etc.)please click here.1. What should you pay extra money for during the trip?A. Minibus tour.B. Glacier hiking.C. Entrance fees.D. Lunch.2. If you want to have a boat trip,you_A. can make it all year aroundB. dont need to pay extra moneyC. must buy waterpro
16、of jacketsD. had better book the tickets in advance3. Where does this text most probably come from?A. A health newspaper.B. A science fiction.C. A travel website.D. A project handbook.【答案】1. D 2. D 3. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。介绍了一个为期三天、沿着南部海岸的旅行,以及关于旅行安排的详细信息、注意事项和联系方式等。【1题详解】细节理解题。根据文章中的“Not included: Foo
17、d is not included on this tour except for breakfasts.”(不包含项目:本次旅行不包含除了早餐之外的食物。)可知,午餐需要额外付钱。故选D。【2题详解】细节理解题。根据文章中“The boat trip on the glacier lagoon is an optional extra(available in the summer months). This sells out very fast, so we recommend you book it when you arrange your tour.”(冰川泻湖上的游船是可选择的额
18、外项目,仅在夏季提供。这个项目销售很快,因此我们建议您在安排旅行时进行预定。)可知,如果想要体验游船,最好先提前订票。故选D。【3题详解】推理判断题。根据“Our 3-day tour along the South Coast has it all! Stunning landscapes, the Golden Circle, ice caves, the Jokulsarlon Iceberg Lagoon and Northern Lights watching.”(我们沿着南部海岸进行的为期3天的旅行应有尽有!令人惊叹的景观、金色的圆圈、冰洞、Jokulsarlon冰山泻湖和北极光。
19、)及下文的关于旅行的信息,联系方式等,可知,本文是一个关于旅行的广告,因此最可能来自旅游网站。故选C。BLaurie Santos greeted her Yale University students with slips of paper that explained: No class today.It was mid-semester (学期). With exams and papers coming, everyone was exhausted and stressed. There was one rule: They couldnt use the one hour and
20、 a quarter of unexpected free time to study, and they had to just enjoy it. Nine students hugged her. Two burst into tears.Santos, a professor of psychology, had planned to give a lecture about what researchers have learned about how important time is to happiness, but she created a special class on
21、 the psychology of living a joyful, meaningful life and she wanted the lessons to stick. All semester, she explained why we think the way we do. Then, she challenged students to use that knowledge to change their own lives.On that spring afternoon, nearly a quarter of the undergraduate students were
22、 enjoying an unexpected break at the same time. No, not just enjoying it-really loving the gift they had been given. Skyler Robinson, a sophomore, had been confused for a moment by all the possibilities it opened up. He felt very, very happy. Then, he took a nap. “That nap,” he said, “was fantastic.
23、”Santos designed this class after she realized, as the head of a residential college at Yale, that many students were stressed out and unhappy, struggling through long days that seemed to her far more crushing (惨重的) and joyless than her own college years.Santos said students were most skeptical of t
24、he idea that good grades arent essential to happiness. And when she joked she was going to teach them that by giving everyone “D”, she was flooded with calls from frightened students and parents. Santos told them she was creating a center for the good life at the college she leads at Yale. As for th
25、e good life, she told them they already know how to live it-they just have to practice and put in hard work.So many students have told her the class changed their lives. “If youre really grateful, show me that.” she told them. “Change the culture.”4. What did Santos ask her Yale students to do that
26、day?A. Study for the coming exams.B. Enjoy the free time in her class.C. Apply their way of thinking to life.D. Realize the importance of time.5. What does Santos think of her Yale students?A. They care nothing about grades but happiness.B. They are stressed into a hopeless generation.C. They are li
27、ving a joyful and meaningful life.D. They suffer great pressure from learning.6. How was Santos special class that day?A. Popular.B. Discouraging.C. Humorous.D. dull7. What is the best title for the text?A. Yale has a special course about social life.B. Yale teaches its students about good grades.C.
28、 Yale has a course all about living happily.D. Yale helps its students reduce learning pressure.【答案】4. B 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍耶鲁的一门关于幸福生活的课程。【4题详解】细节理解题。根据第一段Laurie Santos greeted her Yale University students with slips of paper that explained: No class today.“劳丽桑托斯(Laurie Santos)向耶鲁大学(
29、Yale University)的学生们打招呼时递上了一张纸条,上面写着:今天不上课。”由此可知,Santos那天让她的Yale学生享受她课堂上的自由时间。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第二段中With exams and papers coming, everyone was exhausted and stressed.“随着考试和论文的到来,每个人都筋疲力尽,压力很大。”由此可知,Santos认为她的Yale学生承受着巨大的学习压力。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第二段中Nine students hugged her. Two burst into tears.“九名学生拥
30、抱了她。两个人突然哭了起来。”和最后一段第一句So many students have told her the class changed their lives.“很多学生告诉她,这课改变了他们的生活。”由此可知,Santos的特殊课是受欢迎的。故选A。【7题详解】标题判断题。根据第三段中Santos, a professor of psychology, had planned to give a lecture about what researchers have learned about how important time is to happiness, but she c
31、reated a special class on the psychology of living a joyful, meaningful life and she wanted the lessons to stick.“Santos是一名心理学教授,她本打算做一个讲座,介绍研究人员在时间对幸福的重要性方面的研究成果,但她开设了一门关于快乐而有意义的生活的心理学的特殊课程,她希望这些课程能够深入人心。”由此可知,耶鲁有一门关于幸福生活的课程。所以文章最佳标题为C“耶鲁有一门关于幸福生活的课程 ”。故选C。CWeve known that sitting for long periods
32、of time every day has countless health consequences, like a higher risk of heart disease. But now a new study has found that sitting is also bad for your brain.A study published last week, conducted by Dr. Prabha Siddarth at the University of California, showed that sedentary(久坐的)behavior is associa
33、ted with reduced thickness of the medial temporal lobe(中颞叶), a brain area that is critical to learning and memory.The researchers asked a group of 35 healthy people, ages 45 to 70, about their activity levels and the average number of hours each day spent sitting and then scanned their brains. They
34、found that the subjects who reported sitting for longer periods had the thinnest medial temporal lobes. It means that the more time you spend in a chair the worse it is for your brain health, resulting in possible damage to learning and memory.What is also interesting is that this study did not find
35、 a significant association between the level of physical activity and thickness of this brain area, suggesting that exercise, even severe exercise, may not be enough to protect you from the harmful effects of sitting.It then surprisingly turned out that you dont even have to move much to enhance cog
36、nition(认知); just standing will do the trick. For example, two groups of subjects were asked to complete a test while either sitting or standing. Participants are presented with conflicting stimuli(刺激), like the word “green” in blue ink, and asked to name the color. Subjects thinking on their feet be
37、at those who sat by a 3-milicond margin.The cognitive effects of severe physical exercise are well known. But the possibility that standing more and sitting less improves brain health could lower the bar for everyone.I know, this all runs counter to received ideas about deep thought, from our grade
38、school teachers, who told us to sit down and focus, to Rodins famous “Thinker,” seated with chin on hand.They were wrong. You can now all stand up.8. What can we infer from Paragraphs 3 and 4?A. Severe exercise can lessen the damage of sitting.B. Severe exercise can greatly improve our brain health.
39、C. Sedentary behavior will possibly damage our brain.D. Brain health has nothing to do with sedentary behavior.9. What does the underlined word “margin” in Paragraph 5 mean?A. blank.B. edge.C. decrease.D. difference.10. What is the received idea about deep thought?A. Sitting more is good for our men
40、tal health.B. Sitting is better when we think.C. Exercise more can improve our cognition.D. We should stand while thinking.11. The passage mainly tells us _.A. people tend to sit while thinkingB. standing more can make our brain healthierC. physical exercise can improve our brain healthD. sedentary
41、behavior leads to countless health problems【答案】8. C 9. D 10. B 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了站着思考能够使人的大脑更加健康、思维更加敏捷的这一现象。【8题详解】推理判断题。由第三段最后一句“It means that the more time you spend in a chair the worse it is for your brain health, resulting in possible damage to learning and memory.”(这意味着,你在椅子上坐的时间越久,就越不
42、利于你的大脑健康,可能会导致学习和记忆受损。)和第四段中的“What is also interesting is that this study did not find a significant association between the level of physical activity and thickness of this brain area, suggesting that exercise, even severe exercise, may not be enough to protect you from the harmful effects of sitti
43、ng.”(有趣的是,这项研究没有发现身体活动水平和大脑区域厚度之间有显著的关联,这表明运动,甚至是剧烈运动,可能不足以保护你免受坐姿的有害影响。),可知久坐的行为可能会损害我们的大脑。故选C项。【9题详解】词义猜测题。由第五段最后一句“Subjects thinking on their feet beat those who sat by a 32-millisecond margin.”(站着思考的受试者会以32毫秒的差异击败坐着的受试者。),可知margin在此处意为“差异”。故选D项。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段“I know, this all runs counter
44、to received ideas about deep thought, from our grade school teachers, who told us to sit down and focus, to Rodins famous “Thinker,” seated with chin on hand.”(我知道,这一切都与我们从小学老师那里得到的关于深思熟虑的想法背道而驰,他们让我们坐下集中注意力,还有罗丹著名的“思想者”,手托下巴坐着。),可知我们以前接受的关于深思熟虑的想法是坐着思考更好。故选B项。11题详解】主旨大意题。根据第一段中的“But now a new study
45、 has found that sitting is also bad for your brain.”( 但现在一项新的研究发现,坐着对大脑也有害。), 第三段最后一句“It means that the more time you spend in a chair the worse it is for your brain health, resulting in possible damage to learning and memory.”(这意味着,你在椅子上坐的时间越久,就越不利于你的大脑健康,可能会导致学习和记忆受损。),第五段中的“It then surprisingly t
46、urned out that you dont even have to move much to enhance cognition; just standing will do the trick.”(结果令人惊讶的是,你甚至不需要移动太多来增强认知能力;仅仅站着就可以了。)和最后一段“They were wrong. You can now all stand up.”(他们错了。你们现在都可以站起来了。)可知,文章主要介绍了多站立能够使人的大脑更加健康、思维更加敏捷的现象。故选B项。DScientists have developed a new type of smart banda
47、ge (绷带) that can signal the type of bacterial (细菌的) infection its protecting, just like a traffic light, as well as release the right type of drugs on demand. The traffic light system works just like this: Green means no bacteria or a low concentration of bacteria, yellow means drug-sensitive (DS) b
48、acteria responsive to standard antibiotics (抗生素) and causes antibiotic release, and red means drug-resistant (DR) bacteria that need extra help to be wiped out.In testing the bandage on mice, the research team was able to successfully treat both DS and DR infections using the new method. However, th
49、e common methods of sensing resistance are limited by time, the requirement for professional personnel, and expensive instruments. Moreover, the abuse of antibiotics causes the accelerated process of bacterial resistance.Its easy to see how a simple bandage and light could overcome some of these lim
50、itations. Treatment doesnt have to wait for a doctor to make a diagnosis, and the bandage can get the right sort of drugs applied at the earliest opportunity. Whats more, the person wearing the bandage gets real-time feedback on whats happening with the infection, if theres an infection at all. The
51、researchers say it offers numerous benefits over existing treatments that make use of light, including photodynamic therapy or PDT.Weve been seeing quite a few upgrades to the traditional bandage in recent years, thanks to advances in science like the nanofiber mesh that attracts bacteria and draws
52、some of it out, speeding up the healing process. Then theres the novel bandage for treating burns, which stops bacteria from multiplying and lowers the risk of infection.The more work that a bandage can do while its protecting a wound, the better. Efforts to improve bandages continue and now weve go
53、t a bandage that not only releases antibiotics, but also tells the patient exactly whats going on too.12. What is the smart bandage mainly designed to do?A. Avoid the use of antibiotics.B. Clear out harmful bacteria.C. Detect bacterial infections.D. Increase treatment options.13. What is the advanta
54、ge of the smart bandage?A. It saves much time and cost.B. It removes the risk of infection.C. It prevents the bacterial resistance.D. It improves doctor-patient relationship.14. What can be inferred from the last two paragraphs?A. Traditional bandages are out of use now.B. More smart bandages will b
55、e developed.C. Progress in science calls for more research.D. People are urged to study medical science.15. What does the text focus on?A. A successful test on mice.B. A colour-changing bandage.C. Sensing drug-resistant bacteria.D. Preventing abuse of antibiotics.【答案】12. C 13. A 14. B 15. B【解析】【分析】这
56、是一篇说明文。文章主要说明了科学家们已经开发出一种新型的智能绷带,它可以像交通灯一样显示出它所保护的细菌感染类型,并根据需要释放出正确的药物类型。文章说明了这种绷带的优势以及预测未来的发展。【12题详解】细节理解题。根据第一段中Scientists have developed a new type of smart bandage (绷带) that can signal the type of bacterial (细菌的) infection its protecting, just like a traffic light, as well as release the right t
57、ype of drugs on demand.可知,科学家们已经开发出一种新型的智能绷带,它可以像交通灯一样显示出它所保护的细菌感染类型,并根据需要释放出正确的药物类型。由此可知,智能绷带的主要功能是检测细菌感染。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第二段中However, the common methods of sensing resistance are limited by time, the requirement for professional personnel, and expensive instruments.可知,然而,常用的电阻检测方法受到时间、专业人员的要求和昂
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
