河北省衡水中学2020届高三英语上学期第五次调研试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 衡水 中学 2020 届高三 英语 上学 第五 调研 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省衡水中学2020届高三上学期第五次调研考试英语试题本试卷满分150分,考试时间120分钟。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man do first?A. Learn more about prices. B. Find a supplier. C. Do reports.2. When will the meeti
2、ng be held?A. At 11:30. B. At 12:00. C. At l:00.3. Why is the woman leaving work early?A. To take care of her mother.B. To post a package.C. To pick up a car.4. What are the speakers talking about in general?A. A trip. B. Food. C. The weather5. What relation is the man with the woman?A. Her customer
3、. B. Her co-worker. C. Her boss.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A.B.C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the woman do on Saturday afternoon?A. Do her homework.B. Enjoy a concert.C. Watch a game.7. Whe
4、re will the woman go on Sunday?A. To a park. B. To a hospital. C. To the mans house.听第7段材料,回答第8.9题。8. What is the womans opinion about the computer screen?A. Big. B. Nice. C. Stylish.9. What brings the man a bit of trouble?A. The screen. B. The keyboard. C. The mouse.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the
5、 purpose of the call?A. To accept a position.B. To advertise a job opening.C. To check on a job application.11. For what day is the mans appointment scheduled?A. Tuesday. B. Thursday. C. Friday.12. What does the woman ask the man to do?A. Call her later.B. Meet with Victoria Smith.C. Wait at the fro
6、nt desk.听第9段材料,回答第13至16题。13. Which city does the man book a shuttle bus for?A. London. B. Milton. C. Toronto.14. What is the woman doing?A. Taking the mans information.B. Offering the flight timetable.C. Conducting an interview.15. When will the man probably leave for Milton?A. At 11: 30. B. At 12:0
7、0. C. At 12:30.16. What does the woman advise the man to do?A. Book his return ticket in advance.B. Collect his luggage first.C. Have some coffee.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did Fagin come to the speaker?A. To rent her house. B. To buy her house. C. To decorate her house.18. Why was the speaker hesita
8、nt about Fagins offer?A. She disliked him.B. The money was not much.C. Theyd damage some of her belongings.19. How long did it take to prepare the house for the film?A. Four days. B. A month. C. Two months.20. What did the speaker do when the crew left?A. She watched a film. B. She visited her relat
9、ives. C. She repainted the living room.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEnter for a Chance to Win a Montana AdventureImagine yourself hiking on the same route that Lewis and Clark once explored, fly fishing and white-water rafting in beautiful lakes and ri
10、vers, learning how to speak Blackfoot, digging for ancient dinosaur remains, and standing at the edge of a 6,000-year-old glacier in Glacier National Park. You have the chance to do all of this and much more with the National Geographic Kids Hands-On Explorer Challenge Expedition Team. The Hands-On
11、Explorer Challenge is heading west in 2020 to Montana.HIKE!Montana is the home of many species of plants and animals. Follow in the footsteps of legendary explorers and get a close-up view of waterfalls, wildflowers, and wildlife.DIG !Some of the most important dinosaur discoveries have been found i
12、n Montana Youll discover treasures yourself as you dig for ancient dinosaur remains in Montanas High Plains.CULTURE !Montana has eleven Native American tribes-each one filled with a unique heritage and lots of rich traditions. View the world as they see it through their dances, songs, food, games, a
13、nd languages.HOW TO ENTER1. Write an original, personal essay in English of no more than 300 words telling us how you explore your world and what it is about exploration that inspires and excites you.2. Take a photograph of what, where, or how you explored the subject of your essay.3. Enter by Janua
14、ry 7, 2020. Open to kids who will be ages 9-14 as of July l, 2020.4. Send your entry form, essay, and photo (as described in the Official Rules) to: NG Kids Hands-On Explorer Challenge, National Geographic Kids magazine/CDH, 1145 17th Street NW, Washington, D. C. 20036.FOR MORE INFORMATION, GO TOKID
15、S. NATIONALGEOGRAPHIC. COM/KIDS/CONTESTS/EXPLORER-TRIP-2020.1. What is true about Montana?A. Lewis and Clark used to live there.B. Many dinosaurs have been discovered there.C. Its Native American tribes share the same culture.D. It is home to many species of plants and animals.2. If you want to ente
16、r the contest you mustA. be over 14 years oldB. send a photo with your essayC. have rich exploration experienceD. write an English article over 300 words3. What is the purpose of the passage?A. To provide travel information.B. To describe Montanas scenery.C. To announce a kid competition.D. To sugge
17、st some outdoor activities.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】这是一篇应用文。文中是一个关于儿童写作比赛的通知。通知中明确地告知了一些参赛条件,包括参赛者年龄、参赛作品要求及字数限制等。【1题详解】推理判断题。根据第一段的Imagine yourself hiking on the same route that Lewis and Clark once explored, fly fishing and white-water rafting in beautiful lakes and rivers, learning how to speak Blac
18、kfoot, digging for ancient dinosaur remains, and standing at the edge of a 6,000-year-old glacier in Glacier National Park. You have the chance to do all of this and much more with the National Geographic Kids Hands-On Explorer Challenge Expedition Team (想象一下,你在刘易斯和克拉克曾经探索过的同一条线路上徒步行走,在美丽的湖泊和河流中飞钓和激
19、流泛舟,学习如何说Blackfoot,挖掘古老的恐龙遗骸,站在冰川国家公园一个有6000年历史的冰川边缘。和National Geographic Kids Hands-On Explorer Challenge Expedition Team一起,你有机会做所有这些和更多)可推测Montana有种类繁多的植物和动物,还有冰川和恐龙化石。D. It is home to many species of plants and animals. (它是很多种植物和动物的所在地)符合以上说法,故选D项。【2题详解】细节理解题。根据HOW TO ENTER部分下的4. Send your entry
20、form, essay, and photo (as described in the Official Rules)可知,参赛时要发送参赛表格,文章和照片。B. send a photo with your essay (照片和文章一起发送)符合以上说法,故选B项。【3题详解】推理判断题。根据文章的主要内容,和HOW TO ENTER以及最后一部分FOR MORE INFORMATION, GO TO KIDS.NATIONALGEOGRAPHIC.COM/KIDS/CONTESTS/ EXPLORER-TRIP-2020.(想要了解更多信息,请访问:KIDS. NATIONALGEOGRA
21、PHIC. COM/ KIDS/ CONTESTS/ EXPLORER-TRIP-2020.) 可推测本文主要是给读者介绍一个儿童比赛项目。C. To announce a kid competition. (为了介绍一个儿童竞赛项目)符合以上说法,故选C项。BFor the past two years I have been travelling and living abroad. Home has become more of a feeling than a place. I feel at home when I am with my family in London, but I
22、 also feel at home in Italy with friends I love. Home is no longer a picture of a house with a front door and some windows. It is more complicated than that.This is one of the reasons that celebrating the new year has become very important for me. I do not care about New Years resolutions(愿望)” - liv
23、ing abroad has made me constantly reconsider what kind of person I want to be and how I will live my life, so I dont feel the need to plan for change: I live for change.New Years Eve has become my time to reconnect with the friends that makes me feel at home. Every year we try to reunite wherever we
24、 are and remember the time when we knew each other so well that we felt like a family. It is a moment to reconnect and get to know each other again. Last year, we travelled to a cottage in Ireland where we had no internet and no neighbours. In the middle of the countryside, away from our big and con
25、stantly changing lives, we were able to become like a little family again.This year, we went to Barcelona. It was a very big change. We were surrounded by culture and life and joy. There were bars and parties. It was different, but one thing stayed very much the same-I felt at home again and we felt
26、 like a family again.A lot of people feel that New Years Eve cannot live up to expectations. Ideas such as the New Years kiss and resolutions create a lot of pressure for people to have a night to remember, a night that will change their lives and perhaps make the next year one worth living. I think
27、 those people are missing the point. If Christmas is about family, why cant New Year be about friends?4. What does the underlined word It in Paragraph I probably mean?A. Family.B. Living abroad.C. Home.D. Staying with friends.5. Why doesnt the author care about New Years resolutions?A. New Years res
28、olutions cannot be reached.B. His lifestyle makes him always ready for change.C. Its meaningless to make any big changes in life.D. Making New Years resolutions creates much pressure.6. What does the author try to convey through his experiences in Ireland and Barcelona?A Life is peaceful and enjoyab
29、le.B. Living abroad is a happy experience.C. Staying with friends makes one feel at home.D. Travelling abroad enriches ones life experience.7. Which of the following can be the best title for the text?A. New Years Celebration:How?B. True Friendship: What?C. Living Abroad: Comfortable or Complicated?
30、D. Change:Plan it or Make it?【答案】4. C 5. B 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了对于怎样庆祝新年这个问题,作者的答案是和朋友一起度过。【4题详解】推理判断题。上文Home is no longer a picture of a house with a front door and some windows.说家不再是一幅有前门和一些窗户的房子的图画。由此可知,下文的意思是家比这更复杂。It指代上文提到的“家”,故选C。【5题详解】细节理解题。答案定位在第二段I do not care about New Years
31、resolutions” - living abroad has made me constantly reconsider what kind of person I want to be and how I will live my life, so I dont feel the need to plan for change: I live for change.(我不在乎“新年愿望”在国外生活让我不断地重新考虑我想成为什么样的人,我将如何生活,所以我觉得没有必要为改变做计划:我为改变而活。)由此可知,作者不在乎“新年愿望”是因为他的生活方式使他时刻准备着改变,故选B。【6题详解】推理
32、判断题。根据第三段In the middle of the countryside, away from our big and constantly changing lives, we were able to become like a little family again.(在乡村的中心,远离我们不断变化的大生活,我们又能像一个小家庭了。)和第四段It was different, but one thing stayed very much the same-I felt at home again and we felt like a family again.(这是不同的,但有
33、一件事是非常相同的我感觉像回到了家,我们感觉像一个家庭。)由此推断出,作者试图通过他在爱尔兰和巴塞罗那的经历表达和朋友呆在一起让人有回家的感觉,故选C。【7题详解】主旨大意题。第三段New Years Eve has become my time to reconnect with the friends that makes me feel at home.(除夕已经成为我和朋友们重新联系的时间,这让我感到宾至如归。)是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了对于怎样庆祝新年这个问题,作者的答案是和朋友一起度过,故选A。【点睛】推理判断题要求考生在理解原文表面文字信息的基础上,做出一
34、定的判断和推理,从而得出文章的隐含意义和深层意义。推理判断题属于主观性较强的高层次阅读理解题,做这类题目时,同学们应严格依据作者所陈述的细节、事实以及作者的措词、态度和语气等,找出能够表露作者思想倾向和感情色彩的词语,然后利用自己已获得的相关知识进行推理判断,从而得出符合逻辑的结论。小题3,根据第三段In the middle of the countryside, away from our big and constantly changing lives, we were able to become like a little family again.(在乡村的中心,远离我们不断变化
35、的大生活,我们又能像一个小家庭了。)和第四段It was different, but one thing stayed very much the same-I felt at home again and we felt like a family again.(这是不同的,但有一件事是非常相同的我感觉像回到了家,我们感觉像一个家庭。)由此推断出,作者试图通过他在爱尔兰和巴塞罗那的经历表达和朋友呆在一起让人有回家的感觉,故选C。CThe clock always seems to be ticking rather too fast in the doctors office and th
36、e queue of patients outside the door seems to be pressing rather too hard. Some say its high time for the model of short, sharp one-to-one appointments to give way to shared medical appointments (SMAs共享医疗预约).SMAs are doctor-patient visits in which a group of patients receive patient education and co
37、unseling(咨询), physical examination and medical support in a group setting. Typically SMAs are designed to have one or more doctors attend to a group of patients who share a common illness or medical condition. In contrast to one-to-one visits, SMAS provide a longer appointment time-frame as well as
38、the opportunity for patients to have improved access to their physicians and meanwhile pick up additional information and support from peers.However, doctors who have pioneered the shared appointment approach report that there are significant challenges involved. Dr. Sumego, director of shared medic
39、al appointments, Cleveland Clinic,identifies culture change as the most significant challenge. Physicians and nurses are trained in a model of personal service and privacy; the SMA approach is a fundamental challenge to those fixed ideas. They need shared goals and a way of testing the innovation ag
40、ainst agreed standards. Dr. Sumego says, “The physicians may be worried about the possible chaos and efficiencies that are marketed. They also have to make the patients understand what their appointment is, and what the expectation is.”“So, if an organization was looking to start shared medical appo
41、intments, I would advise them to start the buy-in from a few champion physicians, develop the work-flow and develop some experience. Provide some support behind what that best practice should look like. Create some standards so that, as the concept spreads, you can employ that experience to start th
42、e next shared medical appointments and the next.”8. What is the purpose of the SMA approach?A. To improve medical service.B. To promote doctors reputation.C. To conduct medical research.D. To meet patients expectation.9. According to Dr. Sumego, what prevents the SMA approach from being widely adopt
43、ed?A. Personal service.B. Fixed ideas.C. Lack of equipment.D. Shared goals.10. What can the underlined “buy-in”in Paragraph 4 be replaced by?A. practice.B. organization.C. purchase.D. support.11 What can be learned about the SMA approach in the last paragraph?A. It is currently being questioned.B. I
44、t is impractical in some areas.C. It will enjoy wide popularity soon.D. It should be carried out step by step.【答案】8. A 9. B 10. A 11. D【解析】本文是一篇说明文,介绍了SMAs(共享医疗预约)模式,以及这种模式面临挑战。【8题详解】推理判断题。根据In contrast to one-to-one visits, SMA provide a longer appointment time-frame as well as the opportunity for
45、patients to have improved access to their physicians and meanwhile pick up additional information and support from peers.可知SMAs模式为患者提供了更长的预约时间,也为患者提供了更好地与医生接触的机会,同时还能从同行那里获得额外的信息和支持。这说明SAMs的出现是为患者提供更好的医疗服务。故选A项。【9题详解】推理判断题。根据Dr. Sumego, director of shared medical appointments, Cleveland Clinic,. per
46、sonal service and privacy; the SMA approach is a fundamental challenge to those fixed ideas.可知Dr. Sumego认为,文化转变是最大的挑战。医生和护士接受的是针对个人服务和隐私的培训; SMAs方法是对这些固定想法的根本挑战。也就是说,改变这些已经固定的想法是一种挑战,所以这些固定的想法会阻碍SMAs模式的推广,故选B项。【10题详解】词义猜测题。根据if an organization was looking to start shared medical appointments,I would
47、 advise them to start the buy-in from a few champion physicians可知如果一个组织要寻求共享医疗模式的话,Dr. Sumego建议他们从一些优秀的医师开始他们的buy-in, 根据语境,A项(实践)最符合,也就是要从一些优秀的医师开始他们关于共享医疗的实践,故选A项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段So, if an organization was looking to start shared medical appointments, I would advise them to start the buy-in from
48、 a few champion physicians, develop the appointments and the next.可知如果一个组织要开始SMAs,Dr. Sumego建议他们从一些优秀的医师开始,开发一些流程,积累一些经验。制定一些标准,以便随着概念的推广,他们可以利用这种经验开始下一次共享医疗预约然后将下次的经验用到下下次。这说明SMAs的实施需要一步一步来,不会一步到位。故选D项。DOnline programs to fight depression are already commercially available. While they sound efficie
49、nt and cost-saving, a recent study reports that theyre not effective, primarily because depressed patients are not likely to engage with them or stick with them.The study looked at computer-assisted cognitive (认知的) behavioral therapy (CBT) and found that it was no more effective in treating depressi
50、on than the usual care patients receive from a primary care doctor.Traditional CBT is considered an effective form of talk therapy for depression, helping people challenge negative thoughts and change the way they think in order to change their mood and behaviors. However, online CBT programs have b
51、een gaining popularity, with the attraction of providing low-cost help wherever someone has access to a computer.A team of researchers from the University of York conducted a randomized (随机的) control trial with 691 depressed patients from 83 physician practices across England. The patients were spli
52、t into three groups: one group received only usual care from a physician while the other two groups received usual care from a physician plus one of two computerized CBT programs. Participants were balanced across the three groups for age, sex, educational background, severity and duration of depres
53、sion, and use of antidepressants(抗抑郁药).After four months, the patients using the computerized CBT programs had no improvement in depression levels over the patients who were only getting usual care from their doctors.Its an important, warning note that we shouldnt get too carried away with the idea
54、that a computer system can replace doctors and therapists, says Christopher Dowrick, a professor of primary medical care at the University of Liverpool. We do still need the human touch or the human interaction, particularly when people are depressed. Being depressed can mean feeling lost in your ow
55、n small, negative, dark world, Dowrick says. Having a person, instead of a computer, reach out to you is particularly important in fighting that sense of isolation. When youre emotionally fragile, youre even more in need of a caring human being, he says.12. What does the recent study say about onlin
56、e CBT programs?A. Patients may not be able to carry them through for effective cure.B. Patients cannot engage with them without the use of a computer.C. They can save patients trouble visiting physicians.D. They have been well received by a lot of patients13. What has made online CBT programs increa
57、singly popular?A. Their effectiveness in combating depressionB. The low efficiency of traditional talk therapy.C. Their easy and inexpensive access by patients.D. The recommendation by primary care doctors.14. What is Professor Dowricks advice concerning online CBT programs?A. They should not be neg
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
