河北省衡水中学2020届高三英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 衡水 中学 2020 届高三 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、衡水中学2019-2020学年度高三下学期期中考试英语试卷第二部分阅读理解 (共两节,每小题2分, 满分40分)AOccasions like anniversaries, weddings and reunions call for special event venues (场地). The following places may have a way out. Theres no need to spend money creating atmosphere at special event venues. Its built right in!Hard Rock Cafe Ancho
2、rage415 E. STREET, ANCHORAGE, ALASKA 99501Events, like great music are born of inspiration. Featuring a 13,600-square-foot facility that will seat 275 guests with private event space, we pride ourselves on delivering an exceptional experience with a rock and twist for each of our guests.Business Exp
3、o Center1960 S. ANAHEIM WAY, ANAHEIM, CALIFORNIA 92805The Business Expo Center is Orange Countys important event venue in Anaheim, California. Our flexible 36,000-square-foot expo center is home to space for conferences, trade shows and celebrations. We pride ourselves on providing a memorable exper
4、ience with excellent flexibility, services, and cost savings. We wont charge customers for on-site parking and provide high-speed Wi-Fi.Automobile Driving Museum610 LAIRPORT STREET, EL SEGUNDO, CALIFORNIA 90245Centrally located in the South Bay beach community of EI Segundo, California, the ADM offe
5、rs a wonderful venue for private parties and corporate events. Conveniently located 5 minutes south of LAX, right off the 405 and 105 Freeways, the 610 Lairport space has a special feel surrounded by our primary automobile collection. We offer several different venues inside and outside our facility
6、 for diverse events. To better our service, reservations are needed.Yamashiro Hollywood1999 N. SYCAMORE AVE., LOS ANGELES, CALIFORNIA 90068Yamashiro Hollywood is a restaurant and therefore, all food and wine must be handled in house. However, guests are allowed to bring in outside wine and champagne
7、 for a corkage fee (开瓶费).1. What can we learn about Business Expo Center?A. You can enjoy free parking.B. Its home to space for music shows.C. Its located in Los Angeles, California 92805D. You can experience high-speed Wi-Fi free of change.2. Which venue do you need to book in advance?A. Business E
8、xpo Center.B. Yamashiro Hollywood.C. Hard Rock Cafe Anchorage.D. Automobile Driving Museum.3. What do the four venues have in common?A. They are located in the same state.B. They are open to special events.C. They enjoy convenient transportation.D. They offer an exceptional experience and free servi
9、ces.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】这是一篇应用文。文章介绍了几个可供特殊目的使用的场所,如纪念日、婚礼和聚会等,并对其特点进行了说明。【1题详解】细节理解题。由第三段尾句We wont charge customers for on-site parking and provide high-speed Wi-Fi.(我们不会向客户收取现场停车费,并提供高速Wi-Fi)可知,在Business Expo Center你可以免费停车。故选A项。【2题详解】细节理解题。由倒数第二段中的To better our service, reservations are needed.(
10、为了更好地服务,我们需要预订)可知,Automobile Driving Museum需要提前预订。故选D项。【3题详解】推理判断题。由第一段Occasions like anniversaries, weddings and reunions call for special event venues (场地). The following places may have a way out. Theres no need to spend money creating atmosphere at special event venues.(像周年纪念日、婚礼和团聚这样的场合需要特殊的活动场
11、所。以下这些地方可能有作用。没有必要花钱在特别活动场所营造气氛)可推断出,文章中四个场所的共同特点就是对特殊活动开放,一些特殊活动可在这些地方举行。故选B项。BHas the volume in a restaurant ever made you finish your meal early? If so, youre not alone. Restaurants handle diners in various ways to influence food choices and consumption, from lighting to menu to server presentati
12、on. Unfortunately for those headache-prone restaurant goers, some places also choose to turn up the tunes and the background noise.Chef Mario Batali is often blamed for the phenomenon of very loud or noisy restaurants in the 1990s, when he decided to flood the dining room with the same loud tunes he
13、 was playing in his kitchen. And other chefs followed suit. Some restaurateurs felt a livelier atmosphere encouraged more customers, but a side benefit was quicker table turnover, thus increasing the number of people who could dine in a specific evening.A 1985 study out of Fairfield University looke
14、d at how chewing speed varied according to the type of music being played. Although the volume level was kept the same for both musical situations, its important to note that fast-tempo (节奏) music often gives the impression of being louder than slower music.A significant increase in the number of bi
15、tes per minute was found, and the effect was largest for fast music, the researchers wrote in the study. So, the faster, louder music gets people to down their food more quickly, relieving the table for future customers.There re opinions about whether or not this is a sound practice. A restaurant th
16、at places profit above dining experience often plays loud music with a fast tempo that puts diners under pressure 10 eat more quickly, even if that means theyre less able to enjoy their meal, writes Dr. Neel Burton in Psychology Today, adding that loud, fast music reduces appetite.Whats more, some w
17、ould-be repeat diners will shy away for fear of another very loud meal. The non-profit group Action on Hearing Loss found in a 2016 survey of nearly 1,500 people that 91% of those who view a restaurant as too noisy would choose not to return.4. Why did some bosses of the restaurants favour loud musi
18、c?A. It might help attract more customers.B. It was the favorite kind of music of them.C. It made the restaurants softer and sweeter.D. It could increase the popularity of their restaurants.5 What plays the most important role in the effect of music on diners according to the passage?A. Its content.
19、B. Its length.C. Its speed.D. Its quality.6. What is Dr. Neel Burtons attitude towards flooding restaurants with noisy music?A. Doubtful.B. Disapproving.C. Positive.D. Objective.7. What could be a suitable tile for the text?A. What People Think of Loud RestaurantsB. Are Customers Made to Eat Quickly
20、?C. Why Loud Restaurants Are Popular TodayD. Does Loud Music Really Benefit Restaurants?【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】这是一篇说明文。文章讲述了,如今很多饭店都喜欢播放响亮的音乐,响亮的音乐可以提高顾客的就餐速度,但却会因此失掉大部分潜在的顾客。【4题详解】细节理解题。由第二段中的“Some restaurateurs felt a livelier atmosphere encouraged more customers, but a side benefit was quicke
21、r table turnover, thus increasing the number of people who could dine in a specific evening.”(一些餐馆老板认为“更活跃”的气氛鼓励了更多的顾客,但另一个“好处”是更快的餐桌周转,从而增加了在特定晚上就餐的人数。),可知餐馆老板喜欢响亮的音乐是因为这可能有助于吸引更多的顾客。故选A项。【5题详解】细节理解题。由第三段中的“Although the volume level was kept the same for both musical situations, its important to no
22、te that fast-tempo (节奏) music often gives the impression of being louder than slower music.”(尽管两种音乐环境下的音量水平保持不变,但要注意的是,快节奏音乐通常给人的印象是比慢节奏的音乐声音大。),可知速度在音乐对就餐者的影响中起着最重要的作用。故选C项。【6题详解】推理判断题。由倒数第二段中的“A restaurant that places profit above dining experience often plays loud music with a fast tempo that put
23、s diners under pressure 10 eat more quickly, even if that means theyre less able to enjoy their meal, writes Dr. Neel Burton in Psychology Today, adding that loud, fast music reduces appetite.”(Neel Burton博士在今日心理学杂志上写道,一家把利润放在就餐体验之上的餐厅,经常以快节奏播放喧闹的音乐,让食客吃得更快,即使这意味着他们无法享受美食,”他补充道,响亮、快速的音乐会降低食欲。),可推断出N
24、eel Burton博士对就餐使用响亮的音乐持反对态度。故选B项。【7题详解】主旨大意题。阅读文章可知,本文一、二段从饭店播放音乐开始说起,后面四段围绕音乐对顾客的影响进行分析并得出:播放响亮的音乐可以提高顾客就餐速度,但会失去大部分潜在顾客,因此文章讲的是“大声的音乐真的有益于餐馆吗?”。故选D项。CSpace Hotel Promises Guests A Truly Out-Of-This World VacationLooking for a true out-of-his-world vacation? Then you are in luck! On Thursday, April
25、s, Texas-based start-up Orion Span announced they were taking reservations for Aurora (极光) Station, the worlds first luxury hotel in space, which is expected to launch in 2021 and begin welcoming visitors by 2022.The pill-shaped space station, which begins construction in 2019, will measure 43.5 fee
26、t long and 14.1 feet wideabout the size of a large private jets cabinwhen completed. It will accommodate four guests in two private suites (套房) and two crew members, most likely former astronauts. Flying about 200 miles above Earth, Aurora Station will circle the planet once every 90 minutes, enabli
27、ng guests to enjoy 16 spectacular sunrises and sunsets daily, as well as scores of the breathtaking northern and southern auroras that the hotel is named after.While admiring the beauty of our planet, tourists can eat non-astronaut food and drinks or entertain themselves with playing cards. Those ho
28、ping to do something more worthwhile will be able to engage in astronautlike experiments such as growing food in a special environment. The Wi-Fi enabled spacecraft will make it easy for guests to share their experiences with friends and family members on Earth. At the end of the week and half-long
29、vacation, returning guests will be treated to a special heros welcome, similar to the one experienced by astronauts returning from a real mission.Before the once-in-a-lifetime trip, guests will have to undergo the three month-long special training learning how to move in a weightless environment, al
30、ong with the basics of spaceflight and orbital mechanics. Also, before you start packing your bags, you will have to pay $9.5 million for the 12-day round-trip vacation.While several companies are planning to build hotels in space, Orion Span hopes to transform sections of used rockets floating in s
31、pace into hotel rooms, instead of crowding the already messy skies with additional man-made objects.8. What can be learned about Aurora Station?A. People can visit it now.B. Its construction will last for about 5 years.C. It can only hold four people in this station.D. It looks like a pill with the
32、size of a small plane.9. Why is the station named Aurora Station?A. Because the hotel is lit up by the auroras of the Earth.B. Because the station will give off auroras while travellingC. Because guests can enjoy fantastic auroras of the Earth.D. Because the station will run around the auroras of th
33、e Earth.10. What can guests do in a space hotel?A. Communicate with their family.B. Enjoy astronaut food and drinks.C. Cook meals like they are at home.D. Receive welcome as a real hero.11. What can be inferred from the last paragraph?A. There is little room for people to live on the earth.B. Too ma
34、ny space crafts have aroused peoples concern.C. Space hotels will be necessary in the near future.D. Used rockets floating in space are easy to be recycled.【答案】8. D 9. C 10. A 11. B【解析】这是一篇新闻报道。文章讲述了,总部位于德克萨斯州的初创公司Orion Span宣布,他们正在为世界上第一家太空豪华酒店Aurora Station(极光站)做准备,预计2021年发射升空,2022年开始迎接游客。【8题详解】细节理
35、解题。由第二段中的“The pill-shaped space station, which begins construction in 2019, will measure 43.5 feet long and 14.1 feet wideabout the size of a large private jets cabin-when completed. It will accommodate four guests in two private suites (套房) and two crew members, most likely former astronauts.”(这座药丸
36、形状的空间站将于2019年开始建造,长43.5英尺,宽14.1英尺,大约相当于一架大型私人飞机机舱的大小。它将在两间私人套房内容纳四名客人和两名机组人员,很可能是前宇航员。),可知Aurora Station看起来像一架小飞机大小的药丸。故选D项。【9题详解】细节理解题。由第二段中的“Flying about 200 miles above Earth, Aurora Station will circle the planet once every 90 minutes, enabling guests to enjoy 16 spectacular sunrises and sunsets
37、 daily, as well as scores of the breathtaking northern and southern auroras that the hotel is named after.”(极光站在地球上空约200英里处,每90分钟环绕地球一圈,客人每天可以欣赏16次壮观的日出和日落,以及数十次令人惊叹的南北极光,酒店以极光来命名的。),可知命名为极光站是因为客人可以欣赏到奇妙的地球极光。故选C项。【10题详解】细节理解题。由第三段中的“The Wi-Fi enabled spacecraft will make it easy for guests to share
38、 their experiences with friends and family members on Earth.”(这艘支持Wi-Fi的太空船将使客人更容易与地球上的朋友和家人分享他们的经历。),可知在太空酒店客人可以和他们的家人交流。故选A项。【11题详解】推理判断题。由最后一段“While several companies are planning to build hotels in space, Orion Span hopes to transform sections of used rockets floating in space into hotel rooms,
39、instead of crowding the already messy skies with additional man-made objects.”(虽然有几家公司正计划在太空中建造酒店,Orion Span希望将漂浮在太空中的二手火箭部分改造成酒店客房,而不是用额外的人造物体挤满已经凌乱不堪的天空。),可推断出太空中有太多的太空飞行器,这些东西引起了人们的关注。故选B项。DFor several decades, there has been an organized campaign intended to produce distrust in science, funded b
40、y those whose interests are threatened by the findings of modern science. In response, scientists have tended to stress the success of science. After all, scientists have been right about most things, from the structure of the universe to the relativity of time and space.Stressing successes isnt wro
41、ng, but for many people its not persuasive. An alternative answer to the question “Why trust science?” is that scientists use the so-called scientific method. But what is called the scientific method isnt what scientists actually do. Science is dynamic: new methods get invented; old ones get abandon
42、ed; and at any particular point, scientists can be found doing many different things. False theories sometimes lead to true results, so even if an experiment works, it doesnt prove that the theory it was designed to test is true.If there is no specific scientific method, then what is the basis for t
43、rust in science? The answer is the methods by which those claims are evaluated. A scientific claim is never accepted as true until it has gone through a long process of examination by fellow scientists. Scientists draft the initial version of a paper and then send it to colleagues for suggestions. U
44、ntil this point, scientific feedback is typically fairly friendly. But the next step is different: the revised paper is submitted to a scientific journal, where things get a whole lot tougher. Editors deliberately send scientific papers to people who are not friends or colleagues of the authors, and
45、 the job of the reviewer is to find errors or other faults. We call this process “peer review” because the reviewers are scientific peersexperts in the same fieldbut they act in the role of a superior who has both the right and the responsibility to find fault. It is only after the reviewers and the
46、 editor are satisfied that any problems have been fixed that the paper will be printed in the journal and enters the body of “science.”Some people argue that we should not trust science because scientists are “always changing their minds.” While examples of truly settled science being overturned are
47、 far fewer than is sometimes claimed, they do exist. But the beauty of this scientific process is that science produces both creativity and stability. New observations, ideas, explanations and attempts to combine competing claims introduce creativity; transformative questioning leads to collective d
48、ecisions and the stability of scientific knowledge. Scientists do change their minds in the face of new evidence, but this is a strength of science, not a weakness.12. Scientists stress the success of science in order to _.A. promote basic knowledge of scienceB. remind people of scientific achieveme
49、ntsC. remove possible doubts about scienceD. show their attitude towards the campaign13. What can we learn about the so-called scientific method?A. Its an easy job to prove its existence.B. It usually agrees with scientists ideas.C. It hardly gets mixed with false theories.D. It constantly changes a
50、nd progresses.14. What can we learn about “peer” review?A. It seldom gives negative evaluation of a paper.B. It is usually conducted by unfriendly experts.C. It aims to perfect the paper to be published.D. It happens at the beginning of the evaluation process.15. The underlined sentence in the last
51、paragraph implies that _.A. it is not uncommon for science to be overturnedB. scientists are very strong in changing their mindsC. people lose faith in those changeable scientistsD. changes bring creativity and stability to science【答案】12. C 13. D 14. C 15. D【解析】这是一篇议论文。因为科学和科学方法的变动,某些组织企图煽动人们怀疑科学。而文
52、章用科学的成功来进行反驳,并指出科学论文的发表是非常严苛的,而且正是科学的改变为科学带来了创新和相对稳定性。【12题详解】推理判断题。根据第一段中For several decades, there has been an organized campaign intended to produce distrust in science, funded by those whose interests are threatened by the findings of modem science. In response, scientists have tended to stress t
53、he success of science.(几十年来,一个有组织的运动旨在让人们怀疑科学,该组织由那些利益受到现代科学威胁的人资助。作为回应,科学家强调科学的成功)可推测,科学家强调科学的成功使为了消除人们对科学的怀疑。故选C。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段的Science is dynamic: new methods get invented; old ones get abandoned; and at any particular point, scientists can be found doing many different things.(科学是动态的:新的方法被
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
