河北省沧州市任丘市第一中学2019-2020学年高二英语6月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 沧州市 任丘市 第一 中学 2019 2020 学年 英语 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省沧州市任丘市第一中学2019-2020学年高二英语6月月考试题(含解析)本试卷分第卷和第卷两部分,共150分,考试时间120分钟第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When did the man go to Canada?A. Last year. B. Two years ago. C. Five years ago.2. What doe
2、s the woman ask the man to do?A. Get her some water. B. Buy her some plants. C. Water her plants.3. What is the man doing?A. Asking for leave. B. Making a complaint. C. Talking with his boss.4. What will the woman do next?A. Take some exercise. B. Do her homework. C. Attend a class.5. Where does the
3、 conversation take place?A. At a restaurant. B. At a supermarket. C. At a hotel.第二节 (共15小题);每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Where are the speakers?A. At the airport. B. In the scho
4、ol. C. In the company.7. What will the woman do this afternoon?A. Give a lecture. B. Travel on business. C. Visit a computer company.听第7段材料,回答第8至9题。8. What do we know about the woman?A. She will have a baby. B. She lives with her parents. C. She wants to rent a small house.9. What is the man probabl
5、y?A. A doctor. B. A landlord. C. A house agent.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the possible relationship between the speakers?A. Colleagues. B. A couple. C. Neighbors.11. What will the man do tomorrow morning?A. Buy a book. B. Make a call. C. Take photos.12. When does the conversation take place?A. In
6、the evening. B. In the afternoon. C. In the morning.听第9段材料,回答第13至16题13. What is the man doing?A. Applying for a loan. B. Having a drink. C. Searching the Internet.14. How does the man plan to deal with the drinks?A. Ship them abroad.B. Sell them directly to the public.C. Sell them through other comp
7、anies.15. What do we know about the mans company?A. The product is mainly targeted at young people.B. The production process is very complicated.C They will use imported fruits as raw materials.16. Where will the man do his marketing?A. On TV. B. In the street. C. On the Internet.听第10段材料,回答第17至20题。1
8、7. Where does the speaker come from?A. America. B. England. C. Australia.18. What do people think of Americans?A. Impolite. B. Self-centered. C. Humorous.19. What did the speaker like to do in the afternoon in England?A. Have a cup of tea. B. Watch comedy shows. C. Play with her friends.20. What did
9、 the speaker find amazing in England?A. The people. B. The tea shop. C. The old buildings.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AWe thought we had it all-a beautiful house, three healthy children and one more on the way, two cars, a couple of four-wheelers for
10、entertainment-and we loved it. Then, the market turned and my husbands job at a construction company was gone. The company was closing down for good.We both started looking for jobs right away, but there werent any to be found. With each passing day we were getting increasingly worried and we contin
11、ued to work together in order to pull our family through. The more we pulled together, the closer we got. I felt feelings of admiration for my husband that I hadnt felt in years.Thats why it was so hard for me to watch him blame himself for our present situation. I continually asked him to stop, but
12、 he seemed to want to punish himself for not having a job.Finally, one afternoon I pulled him aside and said, “We have four healthy children. Thats whats important. That makes you a rich man.”“But what if we lose the house? Theyll hate me-youll hate me,” he replied.I smiled at him and put my hands o
13、n both sides of his face to make him look me in the eye. “No matter where we live I will be happy-as long as I have you.” I smiled again. In all the struggling together I had found that deep love for him that I had on the day we said “I do”.I could see his shoulders and neck relaxed. He held me clos
14、e and we were able to talk and plan and dream together in a way that we hadnt for quite some time. It was a turning point for us as a couple and a family.We are still struggling for our better life, but I consider us well-off because we have something that money cant buy and no one can take away fro
15、m us.1. Why was it hard for the author to watch her husband blame himself?A. She thought she should be blamedB. She thought he had tried his bestC. She thought he would get a job somedayD. She thought it would remind her of sad memories2. Which of the following can best describe the couples present
16、life?A. Bitter but quietB. Comfortable and easyC. Hard but happyD. Well-off and relaxing3. The best title of the text might be .A. We Have It AllB. We Find It AgainC. A Perfect CoupleD. A Hard Time【答案】1. B 2. C 3. A【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者和丈夫因为失业,生活变得艰辛,但是彼此拥有就是最大的财富。【1题详解】细节理解题。根据第二段“We both started loo
17、king for jobs right away”可知,作者和丈夫在失业后立刻就开始找工作了。再根据第三段“Thats why it was so hard for me to watch him blame himself for our present situation. I continually asked him to stop, but he seemed to want to punish himself for not having a job.”可知,作者不想看到丈夫因为现状责备自己,也一直让丈夫不要自责,丈夫却想为失业惩罚自己。故作者不想看到丈夫自责的原因是认为丈夫已经尽
18、力找工作了。故选B项。【2题详解】推理判断题。根据文章内容,尤其是最后一段“We are still struggling for our better life, but I consider us well-off because we have something that money cant buy and no one can take away from us.”可以看出,作者和丈夫虽然失业了,但仍然认为自己很富有因为他们一家拥有着金钱无法买到的东西,还在为更好的生活努力。所以作者的家庭生活是艰苦但却快乐的。故选C项。【3题详解】主旨大意题。根据文章内容,尤其是第四段中“We h
19、ave four healthy children. Thats whats important. That makes you a rich man.”可知,本文主要讲述了作者的家庭因为失业变得艰辛,但是拥有四个健康的孩子和彼此,等于拥有了全部,这是最大的财富。由此可知“我们拥有一切”可以作为本文的标题。故选A项。BDo you think that puppet shows (木偶戏) are just for children? In some parts of the world, like Indonesia, a puppet show is an activity enjoyed
20、 by people of all ages.At most puppet shows, the audience sits on one side of the screen and the puppeteer (操纵木偶的人) sits on the other. However, at an Indonesian front shadow puppet show, the audience can choose which side to sit on. From out front, audience members see shadows of puppets acting out
21、exciting scenes of romance or battle. These people enjoy the fantasy that “real” events are taking place.Behind the scenes, it can be fascinating to see a dalang, or puppeteer, in action. The dalang manipulates puppets made of buffalo hide (水牛皮) by moving attached rods (棒) of buffalo horn or bamboo.
22、 Each of a puppets arms and the main part of its body have their own rods, but its legs are rarely moved on their own.Each puppet has its own voice and its own way of moving. The “good” puppets usually speak calmly and move gracefully; the “bad” ones have rough voices and move in a funny way. The st
23、ories acted out by the puppets are often based on ancient myths or legends. A specially written puppet show might also celebrate a birth, wedding, or harvest. Sometimes a dalang chooses an old story that he thinks is appropriate for the village where the performance will take place. Before the show,
24、 he may ask local people about current events in the village and then use the puppet show to illustrate possible solutions to local problems.The audience of a shadow puppet show expects to settle in for a long evening. A show may start in the later afternoon and not end until four oclock the next mo
25、rning! Children and adults alike may fall asleep in the middle of a show and wake up hours later to find it still going on. Of course, the dalang must remain alert (警觉的) throughout the show. One dalang remarked, “I have no real sense of time until its all over.”4. How is an Indonesian puppet show di
26、fferent from most other puppet shows?A. A dalang may take a rest during a showB. People can leave in the middle of a showC. It is an activity enjoyed by people of all agesD. The audience can choose to sit on either side of the screen5. The underlined word “manipulates” in Paragraph 3 means “ ”.A. bu
27、ildsB. choosesC. controlsD. watches6. What can we learn from the fourth paragraph?A. The “good” puppets move in a funny wayB. A dalang offers solutions to local problems before the showC. The audience determines the puppets voice and way of movingD. The dalang attempts to personalize the puppet show
28、 for the audience【答案】4. D 5. C 6. D【解析】这是一篇说明文。文章向我们介绍了什么是木偶戏以及印度尼西亚的木偶戏的特点。【4题详解】细节理解题。根据第二段关键句“At most puppet shows, the audience sits on one side of the screen and the puppeteer (操纵木偶的人) sits on the other. However, at an Indonesian front shadow puppet show, the audience can choose which side to s
29、it on.”可知,在大多数木偶戏中,观众坐在屏幕的一边,操纵木偶的人坐在另一边。然而,在印尼木偶戏中,观众可以选择坐在哪一边。再结合后文可知,观众可以坐在屏幕的前面,也可以坐在屏幕的后面。由此可推断出,印尼木偶戏和其他木偶戏的不同之处在于,观众可以选择坐在屏幕的任何一边。故选D项。【5题详解】词义猜测题。画线词所在句意为:操纵木偶的人通过移动附在水牛角或竹子上的棒来_水牛皮制成的木偶。根据画线词上句“Behind the scenes, it can be fascinating to see a dalang, or puppeteer, in action.”可知,在幕后可以看到操纵木偶
30、的人的动作。由此可推断出,操纵木偶的人是通过自己的动作来操纵木偶的动作的,controls意为“控制”,符合句意。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据第四段关键句“Sometimes a dalang chooses an old story that he thinks is appropriate for the village where the performance will take place.”可知,有时候,操纵木偶的人会选择一个古老的故事,一个他认为适合演出所在的村庄的故事。由此可推断出,通过第四段的内容我们可以得知,操纵木偶的人试图将木偶戏个性化,为不同的观众演出与之相关
31、的木偶戏。故选D项。CA new study a project of the researchers from the University of Pittsburgh in Pennsylvania, finds the fitness tracker probably does not help with weight loss.The devices are designed to record your physical activity. They are usually worn around the wrist, where they measure a persons hea
32、rt rate. The research team looked at two groups of individuals. The first wore a fitness tracker and took part in health counseling (咨询) with experts to consider the best weight-loss plan. The researchers compared this group with people who only got health counseling.The study found that those only
33、speaking with the health experts lost nearly 6 kilograms, but those using a fitness tracker lost only 3.5 kilograms. John Jakicic, the lead researcher, questioned the use of electronic devices for weight control in place of “effective behavioral counseling for physical activity and diet. ”The study
34、involved 470 subjects aged between 18 and 35. Some of them were overweight, while others were considered obese (肥胖的). Over three fourths of the subjects were women. All the subjects were told to increase physical activity and start on a low-calorie diet. They had their weight measured once every six
35、 months. After six months, researchers divided the group into two parts: one continued with monthly counseling, while members of the other group were given a fitness tracker. Eighteen months later, both groups “showed significant improvements in fitness, physical activity, and diet,” with no major d
36、ifference between groups. However, when it came to losing weight, the people who only spoke with experts lost nearly twice as much weight.Jakicic said, “the studys findings are important because effective long-term treatments are needed to address Americas obesity. ” More information is needed, he a
37、dded, to learn how to best use these devices to change “physical activity and diet behaviors” in adults who want to lose weight.7. All the subjects in the study were asked to _.A. start on a high-calorie dietB. wear a fitness trackerC. increase physical activitiesD. record their heart rates8. Why do
38、es Jakicic think the findings are important?A. Wearing fitness trackers hardly helps people lose weight.B. Physical activity and diet have no effect on weight loss.C. Handling obesity requires effective long-term treatments.D. There are great differences in fitness between both groups.9. What can we
39、 infer about the study mentioned in the text?A. The study went on for about two years.B. More than 120 men took part in the study.C. Health counseling helps lose almost 6 kilograms.D. Wearing a fitness tracker is useful for keeping slim.10. The purpose of the text is to _.A. describe how the researc
40、hers were conducting the studyB. indicate regular counseling for weight control is necessaryC. convince readers to wear fitness trackers for weight controlD. warn women are more likely to suffer from weight problems【答案】7. C 8. C 9. A 10. B【解析】这是一篇科技说明文。文章讲述了宾夕法尼亚州匹兹堡大学的研究人员通过实验发现佩戴健身追踪器对减肥并没有什么帮助。【7
41、题详解】细节理解题。根据第四段中的All the subjects were told to increase physical activity and start on a low-calorie diet.可知,所有对象都被要求增加体育活动和开始低热量的饮食,故选C。【8题详解】细节理解题。根据最后一段中的the studys findings are important because effective long-term treatments are needed to address Americas obesity可知,这次研究发现非常重要,因为要解决美国的肥胖问题需要长期有效
42、的治疗,故选C。【9题详解】推理判断题。根据第四段中They had their weight measured once every six months. After six months, researchers divided the group into two parts: one continued with monthly counseling, while members of the other group were given a fitness tracker. Eighteen months later, both groups “showed significant
43、 improvements in fitness, physical activity, and diet,” with no major difference between groups.可知,参与实验的人先是做了六个月,六个月之后他们被分成两组,过了八个月之后对这些人进行了研究,所以这次研究持续了大约两年的时间,故选A。【10题详解】推理判断题。根据第三段中的John Jakicic, the lead researcher, questioned the use of electronic devices for weight control in place of “effectiv
44、e behavioral counseling for physical activity and diet. ”可知,研究者John对用电子设备来代替有效的对运动和饮食的咨询提出了质疑,而且研究表明电子设备并不能对减肥起到作用,因此可以推断,有效的咨询是不能被代替的,是必要的。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。People have been making and flying kites for about 2,000 years. _11_Some historians believe it
45、 the ancient Chinese may have started kite flying 2000 years ago. It is still a popular hobby in China, Japan and Korea and in other countries of the Far East where beautifully decorated appear in different colors._12_Simple kites are made by crossing two sticks and covering them with paper or cloth
46、. Then you attach a string at the end. More expensive kites have frames made of fiberglass, plastic or aluminum. The name comes from a graceful bird called kite._13_A flat kite is the oldest and simplest type of kite It flies because air flows over and under the kites wing. The pressure under the wi
47、ng helps the kite lift into the air._14_Early scientists sent kites up into the air to measure temperature at different heights. In 1752, Benjamin Franklin used a kite to prove that lightning was a form of electricity. He attached a metal key to the string of a kite. When lightning hit the kite, ele
48、ctricity passed down the string and Franklin got an electric shock. It was a very dangerous experiment that you shouldnt copy.Kites were also used to develop airplanes. The Wright Brothers experimented with kites before they flew the first airplane. _15_ In World War I the Germans developed a large
49、kite that could transport people to a submarine. Kites were also used to carry radio signals over long distances.Today most people fly kites as a hobby. Kite festivals are organized in many cities in all parts of the world. A. Kites are made in many different sizes, colors and shapes.B. flying kites
50、 is great fun and it is easy if you know some secrets.C. Kites have also been used in experiments.D. No one knows for sure who invented the kite.E. In Japan families fly fish kites on Childrens Day, May5th.F. Stories of kites were brought to Europe till the end of the 13th century.G. In the past, ki
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349163.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
