2021年高考英语大一轮复习 课时作业12 Module 6 Films and TV Programmes(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业12 Module Films and TV Programmes含解析外研版 2021 年高 英语 一轮 复习 课时 作业 12 Programmes 解析
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业12.阅读理解(陕西省咸阳市高三模拟)English teenagers will receive cooking lessons in schools. The idea is to encourage healthy eating to solve the problem that many people are overweight. Also, it worries people that basic cooking and food preparation skills are being lost because parents use too much prepre
2、pared fast food.Cooking was once regarded as an important part of education in Englandeven if it was mainly for girls. In recent years cooking has become less important in schools. But the rising level of obesity has led to rethink about the food that children are given and the skills they should be
3、 taught.“What we want is to teach young people how to do basic, simple meals, which they can use now at home and then in their life,” said Ed Balls, an education expert.The new lessons will start in September, but some schools without kitchens will be given a longer time to prepare. Also, there may
4、be a shortage of teachers with the right skills, since schools have been teaching food technology rather than practical cooking. Besides, the lessons for handon cooking will only be one hour a week for one term. But the wellknown cookery writer, Pru Leith, believe it will be worth it.“If wed done th
5、is thirty years ago we might not have to face the problem about obesity and lack of knowledge about food and so on. Every child should know how to cook, not just so that theyll be healthy, but because its a life skill which is a real pleasure.”The renewed interest in cooking is an effort to reduce t
6、he obesity rate, which is almost the highest in Europe, and according to the government, half of all British people will be obese in 25 years if present trends are not halted.1The passage mainly talks about _.Athe reason for obesityBthe lost cooking skillsCthe healthy eatingDthe cooking classes答案:D解
7、析:主旨大意题。由第一段第一句是本文的主旨English teenagers will receive cooking lessons in schools.可知,这篇文章主要讲的是烹饪课。故选D。2Which of the following is NOT the aim of bringing back cooking lessons in Britain?ATo encourage teenagers to eat healthy food.BTo reduce the countrys increasing obesity rate.CTo stop parents from turn
8、ing to preprepared fast food.DTo prevent basic cooking and food preparation skills from being lost.答案:C解析:细节理解题。由第一段最后一句it worries people that basic cooking and food preparation skills are being lost because parents use too much preprepared fast food可知“阻止父母们去吃预先准备好的快餐”不是在英国带回烹饪课程的目标。故选C。3How will co
9、oking lessons do good to the students?AAll of them will become good cooks in their later life.BStudents will be healthy and enjoy the pleasure of such a life skill as well.CStudents will be able to make food experiments with the knowledge and skills.DStudents will be able to control the level of obe
10、sity in the whole country.答案:B解析:细节理解题。由倒数第二段最后一句.not just so that theyll be healthy, but because its a life skill which is a real pleasure可知,不仅因为学生们将会很健康,而且因为这是一种生活技能,是一种真正的乐趣。故选B。4The underlined word “halted” in the last paragraph probably means “_”Acontinued BstoppedCdiscussed Dkept答案:B解析:词义猜测题。根
11、据最后一段The renewed interest in cooking is an effort to reduce the obesity rate, which is almost the highest in Europe, and according to the government, half of all British people will be obese in 25 years if present trends are not halted. 人们重新燃起对烹饪的兴趣,是为了降低肥胖率,这在欧洲几乎是最高的。根据政府的说法,如果目前的趋势没有停止,英国一半的人口将在2
12、5年内肥胖。由此推知,画线词的意思是“停止”,故选B。.七选五(靖远一中月考)Here are some ways parents can use to encourage a healthy selfimage in their children.Teach what real value is. I think kids sometimes are confused about values. How valuable you are is not measured by how pretty you are on the outside. _1_ We were watching the
13、 Oscars and my 6yearold son said, “She is so pretty, and then quickly looked at me and said you are prettier, Mom.” And I said, “Its okay. There are many people prettier than me on the outside. I know thats not why you love me.” _2_Tell your kids about “the grass is always greener” syndrome. It is v
14、ery easy for all of us to see the charm, whether it is in a famous singer or the most popular girl in the school. Do not think too highly of famous people, _3_ Maybe they have the same struggles, like wanting acceptance from peers._4_ Dont be afraid to have conversations with your child about how th
15、eyre feeling about ads songs, etc. You are the parent! _5_ Take a stand and have confidence enough not to be followers and not to purchase clothing, music, or magazines that you dont believe send the right message to your children!AUse your mouth.BBe patient with your kids.Cabout what problems they
16、might have.DIt is important to teach children this from an early age.ESuccess is not measured by how famous you are, either.FGirls tend to like famous singers while boys prefer sports stars.GIn fact, kids of all ages want and need boundaries from you.本文介绍一些父母可以用来鼓励孩子健康自我形象的方法。1E解析:根据上句:你的价值并不是由你在外表上
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350812.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
