分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型广西藤县2017高考英语一轮阅读理解过关题(二)及答案 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:350864
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:49KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西藤县2017高考英语一轮阅读理解过关题二及答案 WORD版含解析 广西 藤县 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 过关 答案 WORD 解析
    资源描述:

    1、广西藤县2017高考英语一轮阅读理解过关题(二)及答案【2015新课标全国卷I】阅读理解BThe freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter, so when the chance came for a weekend to Sarasota, Florida, my bags were packed before you could say “sunshine”I left for the land of warmth and vitamin C(维生素C), thinking of

    2、 beaches and orange trees.When we touched down to blue skies and warm air, I sent up a small prayer of gratefulness.Swimming pools, wine tasting, and pink sunsets(at normal evening hours, not 4 in the afternoon) filled the weekend, but the best particularly to my taste, dulled by months of coldweath

    3、er root vegetables was a 7 am.adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call. The market, which was founded in 1979, sets up its tents every Saturday from 7:00 am to 1 pm, rain or shine, along North Lemon and State streets.Baskets of perfect red stra

    4、wberries, the redpainted sides of the Java Dawg coffee truck; and most of all, the tomatoes: amazing, large, soft and round red tomatoes.Disappointed by many a broken, vineripened(蔓上成熟的) promise, Ive refused to buy winter tomatoes for years.No matter how attractive they look in the store, once I get

    5、 them home,theyre unfailingly dry, hard, and tasteless.But I homed in, with uncertainty, on one particular table at the Browns Grove Farms stand, full of fresh and soft tomatoes the size of my fist.These were the real deal and at that moment, I realized that the best part of Sarasota in winter was g

    6、oing to be eating things that back home in New York.I wouldnt be experiencing again for months. Delighted as I was by the tomatoes in sight, my happiness deepened when I learned that Browns Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty, a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton, whe

    7、re luckily for me.I was planning to have dinner that night.Without even seeing the menu, I knew Id be ordering every tomato on it.【试题分析】文章讲述了作者生活在冬天寒冷的纽约,当有一个到佛罗里达州萨拉索塔一周的机会,作者体验到不同的冬天。1. What did the author think of her winter life in New York?AExciting. BBoring.CRelaxing. DAnnoying.解析:推理判断题。根据文章第一

    8、段第一句“The freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter,”可以推测出作者在纽约冬天的生活是令人厌烦的。故选B。答案:B2What made the authors getting up late early worthwhile? AHaving a swim. BBreathing in fresh air. CWalking in the morning sun. DVisiting a local farmers market. 解析:细节理解题。根据文章第一段最后一句“d

    9、ulled by months of coldweather root vegetables was a 7 am.adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call.”可知作者早上7点到农产品市场是有意义的。可知选D。答案:D3. What can we learn about tomatoes sold in New York in winter? AThey are soft. BThey look nice. CThey taste great.

    10、 DThey are juicy.解析:推理判断题。根据文章第三段第二句“No matter how attractive they look in the store, once I get them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless.”可知,纽约的西红柿在商店里看起来是很吸引人的。可知选B。答案:B4What was the author going to that evening? AGo to a farm. BCheck into a hotel. CEat in a restaurant. DBuy fresh veg

    11、etable.解析:推理判断题。根据文章最后一段尤其倒数第一二句可知,作者晚上计划在餐馆吃饭,并且点西红柿。故选C。答案:C 社会生活型阅读理解(二)-(一)Increased use of the Internet and mobile phones is undermining pupils capacity for independent study and promoting poor grammar, it was claimed.Cranfield School of Management found almost 6 in 10 schoolchildren were copyi

    12、ng information directly from websites for homework tasks without properly reading it.More than a quarter thought it was an acceptable practice, even though they knew it was considered plagiarism (剽窃)The study, based on a sample of around 260 pupils aged from 11 to 18 at a secondary school in the Mid

    13、lands, raised fresh concerns that modern technology was having a destructive effect on young people.Andrew Kakabadse, professor of International Management Development at Cranfield, said, “Our research shows that technology obsession prevents spelling skills, encourages plagiarism, and disturbs clas

    14、sroom learning.”“Despite school policies restricting mobile phone usage, students use the phone frequently, with the majority making calls from the toilets. The mobile phone continues to be a main channel of social communication during the school day.”The report revealed that the socalled “textspeak

    15、” was increasingly finding its way into pupils school work.3 in 10 students admit to using text message shortcuts, such as “r u ok” in essays and classroom tasks.It followed a study earlier this year that found almost half of teachers failed to understand some pupils writing because it was so full o

    16、f confusing language. Phrases such as “innit” and “Gr8” were regularly found in school work, it was claimed.The Cranfield study found that mobile use was so common that many pupils chose to ignore school rules on phones.More than a third said they would use their mobile phones in class, while nearly

    17、 three quarters said they would not even make an excuse to leave class to answer a phone call.1The underlined word “undermining” in the first paragraph can best be replaced by “_”AdeterminingBkeepingCweakeningDincreasing2It can be inferred from what Kakabadse said that _Ahe is in favour of students

    18、mobile phone usage at schoolBhe believes schools are responsible for technology obsessionCthe research finds a new way to improve school managementDit is hard to limit students mobile phone usage at school3What can we learn from the passage?AMost students writing skills are becoming worse.BText mess

    19、age language may affect pupils language skills.CStudents like to invent new words in their writing.D30% of pupils often send text messages when studying.4The passage is mainly about _Athe negative effect of technology on students studyBtechnologys positive influence on students achievementCthe impor

    20、tance of online social communicationDthe rapidly growing role of communication technologies5Whats the attitude of the author to the problem?AOptimistic. BApproving.CAnxious. DTolerant.(一)【要点综述】使用互联网和手机的学生越来越多了,可是,科技不仅给学生们带来了便捷,也给他们的学习带来了很多不利影响。1C词义猜测题。根据第二、三段可知,靠照搬网上资料完成家庭作业,实际上是一种抄袭,会影响学生的独立学习能力。un

    21、dermine是“逐渐损害,削弱”的意思,故此处可以用weakening来代替。2D推理判断题。根据第六段第一句的“with the majority making calls from the toilets”和第二句“The mobile phonethe school day.”可推断,限制学生在学校使用手机是很困难的。3B细节理解题。根据第七至九段可知,短信语言可能会给学生的语言技能带来不利影响。4A主旨大意题。文章的第一段就点明了中心“高科技的使用对孩子的学习有不好的影响”。故选A。5C观点态度题。从文章的字里行间可以看出,作者对学生使用高科技产品(诸如手机之类)持忧虑态度。故答案为

    22、C。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。BEIJING - Chinas National Tourism Administration (NTA) said Saturday that 215 Chinese tour groups in Japan were safe and sound after a devastating 8.8-magnitude earthquake jolted the countrys eastern coast Friday.A total of 4,578 Chinese tourists were staying in

    23、Japan at the time of the quake. By Saturday noon, all the 215 tour groups that they booked with had contacted domestic travel agencies, with no death or injury reported, said the NTA upon information from local tourism authorities.The NTA has activated the emergency response system and issued a trav

    24、el alert for Japan and countries along the Pacific Rim, it said in a statement on its website.The NTA has also called for travel agencies to protect the security of Chinese tourists in Japan and keep in touch with the Chinese embassy and consulates in Japan, as well as Chinas tourism authorities.Chi

    25、nese tour agencies had started to bring back tourists from the quake-hit Japan and many trips had been called off.China CYTS Tours, one of Chinas major travel agencies, had promised a full refund for trip cancellation and offered to bear the extra expense for tourist protection in disasters and unre

    26、st.A massive 8.8-magnitude earthquake struck the east coast of Japans main Honshu Island at 1:46 pm Beijing Time Friday, which had triggered huge tsunami along Japans Pacific coast and caused hundreds of deaths and catastrophic damage.1. Where are we likely to find this passage? AIn a tour guided bo

    27、ok BIn a geography book CIn a book DIn a newspaper2. In the first paragraph,the meaning of devastating is .Acatastrophic Bdestructive Ctragic Ddisastrous3. Which of the following is TRUE according to the passage? AIn all, 4,578 Chinese were staying in Japan at the time of the quake.BJapan also calle

    28、d for travel agencies to protect the security of Chinese tourists.C215 Chinese tour groups in Japan were organized by China CYTS Tours.DEarthquake-caused tsunami resulted in hundreds of deaths and disastrous damage.【参考答案】13、DBD (二)If you want to know how crazy people can be about their pets, you mig

    29、ht remember that Helmsley left $12 million to her little Maltese dog when she died.The dogs name is Trouble. And apparently Trouble is still alive. Of course, I would hang on,too, if someone left me $12 million. Look! Topshelf dog food, soft pillows everywhere, drivers walking me in nice leafy parks

    30、. I would live to be 110 in dog years.The dogs story is still fresh in my mind the other night when I leave a steak house after a superb meal. Then I notice a woman carrying a small bag out of the door behind me.Once outside, she walks over to where a man is holding a tiny dog and its a baby. The do

    31、g looks like a Maltese, too, barking and annoying, with a cute haircut.And now I am treated to an absolute astonishing sight. Because now the woman reaches into the bag and begins pulling out little pieces of meat, which she puts on a plastic spoon and feeds to the dog.This is no cheap steak house.

    32、Its_actually_way_out_of_my_leagueIm there only because its a special occasion. I can tell you this: if I walked out of the place with any leftover steak, it sure wouldnt go to a dog. Not at those prices.So now the woman is spoonfeeding the dog and the man is just standing there, holding this dog and

    33、 looking as if this is the most normal thing in the world. And the dog is calmly chewing these pieces of steak as if hes a little king. And this dog is in no hurry. Hes having a great time.A few minutes go by, and now the dog finishes all of his steak. At this point, I hear the woman say to the man,

    34、“Think hes still hungry?” And she glances behind her at the restaurant, as if she might go back to get more steak for the dog.Watching all this, Im afraid Im going to shout, “Are you out of your mind feeding all that pricey steak to that little dog? Do you see what our American life is like today? W

    35、ere all going to be eating dog food if this keeps up!”1Why does the author say he would live to be 110 in dog years?ABecause he is always in poor health and falls ill.BBecause a Maltese dog lives longer than a human being.CBecause his grandparents left him a large sum of money.DBecause he thinks the

    36、 dog is treated extremely well.2What is the story mainly about?AAn American familys happy life.BA Maltese dog getting $12 million from its owner.CA New Yorker spending $ 8 billion for a few banks.DA pet dog being fed with expensive food.3The underlined part “Its actually way out of my league” (in Pa

    37、ra. 6) means “_”Athe restaurant is too expensive for the authorBthe author hates the dog being taken thereCthe superb restaurant is about to be out of serviceDthe dog doesnt belong to the authors group4Seeing the dog is being treated to expensive steak, the author becomes extremely _AindifferentBann

    38、oyedCconcernedDenvious(二)【要点综述】本文通过举例说明了在现在的美国社会里,很多宠物得到了超乎寻常的待遇。1D推理判断题。根据文章第二段“Of course,I would hang on,too,if someone left me $12 million.Look!Topshelf dog food,soft pillows everywhere,drivers walking me in nice leafy parks.”可知这只狗的待遇非常好,让作者很羡慕,所以他才这样说。故D项正确。2D主旨大意题。文章讲述的是一个富人给一只狗吃昂贵的牛排的故事。故D项正确。3A推理判断题。根据本段“This is no cheap steak house.Its actually way out of my leagueIm there only because its a special occasion.”可知这里的牛排很贵,超出了作者承受的范围。故A项正确。4B推理判断题。根据文章最后一段可知作者很生气。故B项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西藤县2017高考英语一轮阅读理解过关题(二)及答案 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350864.html
    相关资源 更多
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高中英语必修二课件:UNIT 5 MUSIC READING .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高中英语必修二课件:UNIT 5 MUSIC READING .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Bodylanguage含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Bodylanguage含解析新人教版必修4.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Astronomythescienceofthestars含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Astronomythescienceofthestars含解析新人教版必修3.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Underthesea含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Underthesea含解析新人教版选修7.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Traveljournal含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Traveljournal含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Computers含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Computers含解析新人教版必修2.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 4 EARTHQUAKES-WARMING UP AND READING课件 (共22张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 4 EARTHQUAKES-WARMING UP AND READING课件 (共22张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL-LEARNING ABOUT LANGUAGE课件 (共37张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL-LEARNING ABOUT LANGUAGE课件 (共37张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheUnitedKingdom含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheUnitedKingdom含解析新人教版必修5.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 2 TRAVEL JOURNAL-GRAMMAR课件 (共40张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 2 TRAVEL JOURNAL-GRAMMAR课件 (共40张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheOlympicGames含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheOlympicGames含解析新人教版必修2.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-READING课件 (共38张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-READING课件 (共38张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Robots含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Robots含解析新人教版选修7.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-GRAMMAR课件 (共24张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-GRAMMAR课件 (共24张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Poems含解析新人教版选修6.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Poems含解析新人教版选修6.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Englisharoundtheworld含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Englisharoundtheworld含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Cloning含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Cloning含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Womenofachievement含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Womenofachievement含解析新人教版必修4.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1