2021春新教材高中英语 UNIT 5 WORKING THE LAND单元素养评估卷(五)测评(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021春新教材高中英语 UNIT WORKING THE LAND单元素养评估卷五测评含解析新人教版选择性必修第一册 2021 新教材 高中英语 LAND 单元 素养 评估 测评 解析 新人
- 资源描述:
-
1、单元素养评估卷(五)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWhere to See Amazing Colours Around the WorldLake DistrictAs you wander along Windermere to the centre of Ambleside, autumn colours are rich. Looking across the water, it seems that the tree line is
2、alight(闪亮的) with red and orange leaves. As you round the bend on to the road into town, you are faced with a hillside that celebrates autumn at its best.Canada Dorset Lookout Tower, near TorontoBefore you reach Dwight, climb the Dorset Lookout Tower, 142 metres above the Lake of Bays. From up here,
3、the canopy(树冠) is an autumnal quilt reaching to the horizon, refreshing the eyes and invigorating the spirit.Great Smoky Mountains, Tennessee/North CarolinaAutumn in this national park is amazing. Just outside quaint Townsend, Tennessee, it is a bikeable and drivable 11-mile loop(环形车道 ), but be sure
4、 to explore the cabins and fields on foot. Late October and early November is my favourite time to visit it; the colours are great and the weather is cool enough to allow nice walks and hikes.Kamikochi National Park, HonshuIn central Honshu, three hours drive northeast of Nagoya, is one of the most
5、charming places in the Japanese Alps. The mountain slopes are covered with forests of larch(落叶松) and beech that blaze scarlet and orange in autumn. Wisps of smoke hang in the still air above Yakedake Volcano, and the glass surface of Taisho Pond perfectly reflects the trees and snow-dusted mountains
6、.1. What season scenery does the text describe?A. Spring.B. Summer.C. Autumn.D. Winter.解析:细节理解题。根据第一部分中“. autumn colours are rich.”,第二部分中“an autumnal quilt reaching to the horizon”,第三部分中“Autumn in this national park is amazing.”以及最后一部分中“. and beech that blaze scarlet and orange in autumn.”可知,本文是写秋天的
7、颜色。答案:C2. Where would you go if you like to ride a bike?A. Lake District.B. Canada Dorset Lookout Tower.C. Great Smoky Mountains, Tennessee/North Carolina.D. Kamikochi National Park, Honshu.解析:细节理解题。根据第三部分中“it is a bikeable and drivable 11-mile loop”可知C项正确。答案:C3. What is different from others about
8、Kamikochi National Park?A. People can enjoy colourful leaves from up.B. You can appreciate the snow scene.C. The scenery here is the most charming.D. No smoke can be seen above the volcano.解析:细节理解题。根据文章最后一句中的“. and the glass surface of Taisho Pond perfectly reflects the trees and snow-dusted mountai
9、ns.”可知,B项是最与众不同的地方。答案:BBNorma Burns has been running her organic farm for the last 18 years, but shes now looking to turn over a new leaf, so shes giving the farm away to whoever wins her essay contest(作文竞赛).The Bluebird Hill Farm has been everything to Norma during the last 18 years, but running it
10、 takes a lot of work, and after Normas husband died in 2005, shes been having a tough time taking care of everything alone. She has decided to go back to the city, but she hopes to leave her beloved farm in good hands.Although its been valued at around $450,000, she doesnt want to sell her farm. She
11、 wants to give it away to a couple who can best explain why they would be her best choice in a 200-word essay. “To me, theres no better thing in life than raising organic food,” Norma said. “Im looking for a couple who have experience and training in organic farming and are willing and able to put i
12、n the long days and hard work that farming requires. The only thing they dont have is an actual farm.”The “A Gift of Good Land” essay contest gives farmers the chance to live the life theyve always dreamed of. Apart from the $300 entry fee, there are a few important conditions. First of all, applica
13、nts must have the experience and training required to operate an organic farm. Secondly, the contest mentions “couples” for the reason that the farm cant be operated successfully by a single person. Ever since Norma made public the news of her essay contest, her phone hasnt stopped ringing. “It just
14、 kind of exploded,” she said.If youve always wanted to be an organic farmer but couldnt afford a farm, this is your chance. Head over to the Bluebird Hill Farm website, and sign up for the contest. Norma would pick the winning couple at last.4. What does the underlined part “turn over a new leaf” in
15、 paragraph 1 mean?A. Live a new life.B. Depend on others.C. Help those in need.D. Make things better.解析:词义猜测题。由第一段中“Norma Burns has been running her organic farm for the last 18 years .”及第二段中“She has decided to go back to the city .”可知,诺玛柏恩斯想把自己苦心经营的农场赠送给别人,自己到城市里过新的生活,故可推断画线部分意为“过上新的生活”。答案:A5. Why
16、does Norma want to give her farm away?A. She is in need of more organic food.B. The life on the farm is boring and lonely.C. She wants to help new farmers get started.D. It requires more work than she can handle.解析:细节理解题。由第二段中“. but running it takes a lot of work, and after Normas husband died in 20
17、05,shes been having a tough time taking care of everything alone.”可知,自从丈夫去世后,Norma一个人无法管理这么大的一个农场,这是她决定把农场赠送给别人的原因。答案:D6. What can we learn about the essay contest?A. It charges applicants no fee.B. Many people show interest in it.C. The winner will be announced on the website.D. Experienced farmers
18、 are not allowed to take part in it.解析:推理判断题。由倒数第二段中“Ever since Norma made public the news of her essay contest, her phone hasnt stopped ringing.”可知,自从Norma赠送农场的消息公布后,她的电话一直响个不停。由此可推知,很多人对作文赛感兴趣。答案:B7. What would be the best title for the text?A. An Essay to Write for a Contest B. A Gift to Present
19、for FarmingC. A Farm to Win by Writing an EssayD. A Farm to Give Away for Nothing解析:标题归纳题。本文主要讲述了Norma决定通过作文竞赛的方式把自己苦心经营的农场赠送给别人的故事。申请者用200词阐述自己接管农场的理由,写得最好的人就是最佳人选。故C项作为标题最佳。答案:CCThe fact that trees are vital to our life is not a secret. Trees provide us with food, wood and most importantly, oxygen
20、. Now there is one more thing we can add to this listblocking out harmful bacteria from water.The discovery was made by a team consisting of scientists from the Massachusetts Institute of Technology (MIT) and high school students who were seeking a natural water filter(过滤器)one that would help commun
21、ities in developing countries that do not have access to modern water filter systems.The researchers, led by Professor Rohit Karnik, decided to turn to trees for help because they could allow liquid to flow through, while blocking out air bubbles.They began by cutting 1.5-inch-wide sections of tree
22、bark from the branches of a white pine tree. The researchers then tested the woods filtering ability by pouring water containing red dye particles of different sizes through. To their surprise, they found that it was effective in trapping all the particles. Encouraged, the team conducted another exp
23、eriment, this time with water that contained bacteria. Sure enough, the sapwood held back 99% of the bacteria, allowing only 1% to flow through.Mr. Karnik said that the bark was able to filter water containing much smaller particles. This means that it can be used to get rid of a majority of bacteri
24、a, since most are at least 10 times as wide. However, what troubles them is that tree bark isnt blocking out viruses, which tend to be much smaller.Also, while the pine sapwood is effective, we must remember one thingit only works when it is damp. This means that before this natural filter can be pu
25、t into practical use, the researchers will have to figure out how to keep the wood damp, or find a way to keep the barks great filtering ability even when its dry!But the team is not done yet. They plan on testing other types of sapwood, including those from flowering trees which have smaller pores(
26、气孔). They think that these may be more effective in trapping smaller particles and even viruses.8. What problem troubles the researchers when they use tree bark as water filters?A. Viruses cannot be blocked out.B. Not all bacteria will be held back.C. Viruses dont make air bubbles.D. Tree bark needs
27、 to be kept in water.解析:细节理解题。由第五段末的“However, what troubles them is that tree bark isnt blocking out viruses, which tend to be much smaller.”可知,让研究人员感到困扰的是树皮无法挡住病毒,因为病毒要比细菌小得多。故选A。答案:A9. We can learn from the passage that tree bark can filter water when it .A. is dampB. is dryC. has been cut downD.
28、is processed by researchers解析:细节理解题。由倒数第二段中的“. it only works when it is damp.”和“the researchers will have to figure out how to keep the wood damp”可知,树皮只有在潮湿的时候才有过滤作用。故选A。答案:A10. The team is planning to conduct other experiments to .A. find all wood bark with such abilityB. find which trees have the
29、smallest poresC. improve trees filtering abilityD. test other wood barks filtering ability解析:推理判断题。由最后一段的内容可知,研究者们打算用其他种类的边材进行测试,目的是测试其他种类树皮的过滤能力。故选D。答案:D11. In which column of a newspaper can we read this passage?A. Nature.B. Science.C. Lifestyle.D. Society.解析:文章出处题。本文是一个科研方面的发现,因此最有可能出现在报纸的科学专栏中。故
30、选B。答案:BDThe process of making milk chocolate removes most of the antioxidants(抗氧化剂) in dark chocolate. Antioxidants dont taste good but are very healthy. Lisa Dean, a food scientist, and her team now report having found a way to top up the antioxidants in milk chocolate. They made it by adding a sur
31、prising thing. Even better news: The process doesnt change the sweet taste of milk chocolate.Most peanuts in the United States go to make peanut butter. Their skins, about 100 million pounds, end up being buried as wastes underground every year in the US. Dean recalls, “We thought, what can we do wi
32、th this food waste?” She and her team decided to extract(提取) antioxidants from the peanut skins. Then, to cover the bitter taste of the antioxidant, they mixed the peanut-skin extracts with maltodextrin(麦芽糖糊精), which is made from food like potatoes and rice.Next, the team added the mixture to milk c
33、hocolate. This gave the chocolate antioxidant the levels typical of dark chocolate. Best of all, there was no change in the candys taste. Just to be sure, the team asked 100 volunteers to taste three pieces of milk chocolate. Only one piece in the three had the peanut-skin extract and maltodextrin.
34、Eight in every ten volunteers tasted no difference between the regular milk chocolate and the improved one. The other 20 percent picked up on some bitterness. These volunteers are what scientists call supertasters, who have an unusually strong sense of taste. Dean says only about 20 percent of all p
35、eople are supertasters.Some candy makers are experimenting to add antioxidants to their milk chocolate. But Dean says she hasnt heard of any who have used peanut skins. She also warns that milk chocolate having peanut skins would need clear labels so that people with peanut allergies can avoid it.12
36、. Why did the scientists decide to add antioxidants to milk chocolate at first?A. To reduce food waste.B. To make use of peanut butter.C. To change the taste of milk chocolate.D. To make milk chocolate healthier than dark chocolate.解析:细节理解题。根据第二段中的“Their skins, about 100 million pounds, end up being
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352522.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
