2021版新高考英语人教版一轮核心素养测评 必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考英语人教版一轮核心素养测评 必修4 UNIT THEME PARKS WORD版含解析 2021 新高 英语 人教版 一轮 核心 素养 测评 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 二十必修4 Unit 5Theme parks(限时35分钟). 阅读理解Attractions in New YorkEmpire State BuildingTowering over 444 meters into the sky, the building has an indoor and outdoor observation deck on the 86th and 102nd floor, where you can see the over
2、all view of the New York City. The building houses more than 1000 businesses. You can buy your ticket online in advance to avoid waiting. Telephone: 212-736-3100Location: 350 5th Avenue, New York City, NY 10118. Open Hours: 08: 00-02: 00Central ParkFor more than 150 years, visitors have come to Cent
3、ral Parks 843 green acres in the heart of Manhattan. Since 1980, the Park has been managed by the Central Park Conservancy, in partnership with the public. You can visit the official website of Central Park to learn more about Park happenings and activities and to learn how to help Central Park Tele
4、phone: 212-310-6600Location: 59th to 110th Street, Manhattan Borough from Central Park West to 5th Avenue, New York City, NY 10022Open Hours: 06: 00-23: 00The National 9/11 Memorial & MuseumThe National 9/11 Memorial & Museum is a place of remembrance honoring those who lost their lives in the terro
5、rist attacks of September 11, 2001. The 9/11 Memorial Museum displays Monumental artifacts linked to the events of 9/11, while presenting stories of loss, sympathy and recovery that are central to telling the story of the 2001 attacks and the consequence. It also explores the global impact of 9/11 a
6、nd its continuing significance. Telephone: 212-312-8800Location: 180 Greenwich St. World Trade Center New York City, NY 10007Open Hours: 09: 00-20: 00The Metropolitan Museum of ArtAt New York Citys most visited museum and attraction, you will experience over 5, 000 years of art from around the world
7、. The Met is for anyone as a source of inspiration, and understanding. You can learn, escape, play, dream, discover and connect. Telephone: 212-535-7710Location: 1000 5th Avenue, New York City, NY 10028-0198Open Hours: 10: 00-17: 30【文章大意】这是一篇说明文。介绍了纽约市的四处景点, 包括: 帝国大厦, 中央公园, “九一一”国家纪念馆以及大都会艺术博物馆。1. H
8、ow can you get more information about the activities in Central Park?A. By writing to the manager. B. By consulting the staff. C. By visiting its website. D. By calling the park. 【解析】选C。细节理解题。由Central Park中的“You can visit the official website of Central Park to learn more about Park happenings and a
9、ctivities”可知, 从中央公园的官网可以了解到公园活动, 故选C。2. Which number should you call if youre interested in art?A. 212-736-3100. B. 212-310-6600. C. 212-310-8800. D. 212-535-7710. 【解析】选D。细节理解题。根据The Metropolitan Museum of Art中的“you will experience over 5, 000 years of art from around the world”可知, 如果对艺术感兴趣可以去The Me
10、tropolitan Museum of Art, 故选D。3. Where does the passage probably come from?A. A product handbook. B. A popular magazine. C. A tourist brochure. D. An official report. 【解析】选C。推理判断题。本文主要介绍了纽约市的四处参观景点, 因此文章最有可能选自旅游手册, 故选C。【知识拓展】长难句分析Towering over 444 meters into the sky, the building has an indoor and
11、outdoor observation deck on the 86th and 102nd floor, where you can see the overall view of the New York City. 分析: 本句是一个复合句。Towering over 444 meters into the sky为现在分词短语作伴随状语;主句为the building has an indoor and outdoor observation deck on the 86th and 102nd floor;where在句中引导定语从句, 修饰先行词observation deck。翻
12、译: 塔高444米多, 插入云霄, 这个大楼在86层和102层有室内外观景平台, 在这里你可以看到纽约全景。. 完形填空Axel Winch was born nearly 13 weeks prematurely(早产地). He 1 2 pounds, 12 ounces and had bleeding in his brain, vision and hearing problems. After a week in the 2 in Grand Junction, where his parents Melissa and Adam Winch live, he 3 a life-t
13、hreatening intestinal(肠道的) condition. Doctors decided to airlift(空运) Axel and Melissa more than 200 miles to Childrens Hospital in Aurora. His health remained 4 over the next few weeks as his lungs shut down. “There were many times we didnt think he was going to live. ” Adam said. 5, support was on
14、the way. Melissa, 39, is a police officer. The police department in Grand Junction 6 officers in Aurora. Soon, members of the Aurora police department 7 into the hospital with offers of help. One brought them banana bread. A detective gave the 8 a place to stay. But then things got 9 again. After we
15、eks of caring for Axel in Aurora, the couple had to briefly return to Grand Junction on two separate occasions. First, their house had been under contract and they had to 10 in two days. The second time, Melissas 11 had run out, so she had to return to work for a few days. They hated having to aband
16、on their son, who had improved but was still facing 12 surgeries. “We were afraid he was going to die while we were gone, ” Adam says. Aurora police Mike set up a 13 for his officers to spend time with Axelwhen his parents couldnt be there. They 14 the parents photos of themselves asleep with Axel a
17、nd updates from the nurses. After four months in the hospital, Axel was 15 enough to go home. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章叙述了早产儿阿克塞尔体弱多病, 被转院到奥罗拉的儿童医院。当地的警察向这个多灾多难的家庭给予了无私的帮助。经过四个月的住院治疗, 孩子终于与家人团聚。1. A. lostB. measuredC. weighedD. gained【解析】选C。lose丢失;measure测量;weigh称重量;gain获得。句意: 他重2磅12盎司, 脑部出血, 视力和听力都有问题。由“pre
18、maturely, 2 pounds, 12 ounces”可知, 早产儿的重量只有2磅12盎司。故选C。2. A. hospitalB. familyC. prisonD. church【解析】选A。hospital医院; family家庭; prison监狱; church教堂。由下文可知, 医生决定将孩子转院, 那么孩子一定是出生在医院, 并在那里住了一周的院。故选A。3. A. determinedB. changedC. improvedD. developed【解析】选D。determine决定;change改变;improve提高;develop(开始)患。句意: 在他的父母梅丽
19、莎和亚当温奇居住的Grand Junction医院住了一周后, 他患上了一种危及生命的肠道疾病。住院一周后, 又患上了肠道疾病。所以developed“(开始)患”正确。故选D。4. A. stableB. safeC. dangerousD. harmful【解析】选C。 stable稳定的; safe安全的;dangerous危险的; harmful有害的。由“his lungs shut down. ”可知, 他的肺停止了工作, 所以健康状况仍然很危险。故选C。5. A. GraduallyB. ObviouslyC. ProperlyD. Fortunately【解析】选D。Gradu
20、ally逐渐地;Obviously明显地;Properly正确地;Fortunately幸运地。由“support was on the way”可知, 他们得到了其他人的帮助, 这是很幸运的。故选D。6. A. contactedB. firedC. praisedD. persuaded【解析】选A。contact联系;fire解雇; praise赞扬;persuade说服。由下文可知, 奥罗拉警察局的警员涌入医院向他们提供帮助。所以Grand Junction警察局联系了Aurora的警察, 与他们沟通了这件事情。故选A。7. A. escapedB. leftC. floodedD.
21、shut【解析】选C。escape逃脱; leave离开; flood涌入;shut关闭。很多的警察都很热心, 愿意帮助他们。所以 flooded“涌入”符合语境。故选C。8. A. teamB. childC. coupleD. policeman【解析】选C。 team组;child孩子;couple夫妇; policeman警察。孩子被转移到了奥罗拉的儿童医院, 父母就需要陪护和照顾孩子。由于他们身处异地, 一定是没有地方住的, 所以一个侦探向这对夫妇提供了住的地方。故选C。9. A. correctB. toughC. normalD. easy【解析】选B。 correct正确的;t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353553.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
