2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 二十一 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 二十一GREAT SCIENTISTS WORD版含解析 2021 英语 全能 一轮 复习 人教版 话题 专攻 十一 GREAT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。话题语篇专攻练 二十一必修5Unit 1Great scientists(限时35分钟). 阅读理解AJoseph Frederick Engelberger, the father of robotics, was born on July 26, 1925, in Brooklyn. He received his B. S. in physics in 1946, and M. S. in Electric Engineering in 1949 from Colu
2、mbia University. He worked as an engineer with Manning, Maxwell and Moore, and then he met George Devol at a party in 1956, two years after Devol had designed and patented an industrial robotic arm. However, Manning, Maxwell and Moore was sold and Engelbergers division was closed that year. Finding
3、himself jobless but with a business partner and an idea, Engelberger co-founded Unimation with Devol, creating the worlds first robotics company. And the introduction of robotics to the manufacturing process effectively transformed the automotive industry. Over the next two decades, the Japanese too
4、k the lead by investing heavily in robots to replace people performing certain tasks. In Japan, Engelberger was widely described as a key player in the post-war ascendancy(支配地位, 优势) of Japanese manufacturing quality and efficiency. After observing the help his aging parents needed, Engelberger saw t
5、he robotics automation could be used in the medical field. In 1984, Engelberger founded Transitions Research Corporation(TRC). He introduced the HelpMate and hoped to kick-start a new industry for in-home robots, but he started in 1988 by selling his first HelpMate to Danbury Hospital. The medical r
6、obot was successful enough that the hospital ended up purchasing another, and within a decade, well over 100 hospitals worldwide operated HelpMates. After Engelberger was awarded the Japan Prize in 1997, Senator Joseph Lieberman delivered a speech in the U. S. Senate in praise and recognition of the
7、 inventor, calling the HelpMate an example that shows the federal investment in science and technology for patients can lead to new products that employ Americans and make for a better quality of life. Engelberger liked working. So even after he got into his 80s, he remained active in the promotion
8、and development of robots for use in elder care. He died on December 1, 2015, in Newtown, a little more than four months after celebrating his 90th birthday. 【文章大意】本文是一篇人物传记, 主要介绍了机器人之父Joseph Frederick Engelberger 的生平。1. What motivated Engelberger to set up TRC? A. His desire to gain wide acceptance
9、. B. The success of founding Unimation. C. The challenge from other companies. D. His parents demanding aid from others. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段可知, Engelberger年迈的父母需要别人帮助的事实激发了他建立TRC。2. Whats Liebermans attitude toward HelpMate? A. Concerned. B. Doubtful. C. Positive. D. Opposed. 【解析】选C。观点态度题。根据第四段中的“an
10、example that shows the federal investment in science and technology for patients can lead to new products that employ Americans and make for a better quality of life”可知, Lieberman对the HelpMate持支持的态度。 3. Which of the following can be the best title for the text? A. The home of robots UnimationB. The
11、father of robotics EngelbergerC. The strong personality Engelberger hadD. The great contribution Engelberger made to medicine【解析】选B。主旨大意题。纵观全文可知, 本文主要介绍了机器人之父Joseph Frederick Engelberger 的生平。B “Once there was the Stone Age, then the Bronze Age, and now we are in the middle of the Plastic Age, ” said
12、 teenager Boyan Slat. “Every year, we produce 300 million tons of plastic. Much of it reaches our oceans. ” At the age of 16, Boyan Slat dived off Greece in the Mediterranean Sea seeing more rubbish floating on and under the surface. He said, “At first, I thought I was swimming through strange jelly
13、fish. Instead, I swam through more plastic bags than fish. ” Seeing all the ocean trash, he asked himself, “Why not clean it up? ” Slat quit his Aerospace Engineering studies to create www. theoceancleanup. com in order to fund his research on how to pick up all the plastic trash floating on the oce
14、ans of the world. Researchers discovered that 46, 000 pieces of plastic float on every square mile of the oceans, produced by billions of humans around the planet throwing their plastic into rivers, streams and directly into the oceans. Whats worse, plastic does not break down. Today, we find plasti
15、c in the tissue of about every creature in the oceans. Additionally, millions of tons of plastic gather in giant ocean going garbage patches (垃圾带). You may Google “The Great Pacific Garbage Patch”. It grows from 60 to 90 feet deep in places. It kills millions of sea birds, turtles, sharks, dolphins
16、and whales. Being a brilliant, innocent teenager, Boyan Slat decided to construct designs of some equipment that would collect millions of tons of plastic floating on our oceans. He created a solar-powered trawler (拖网渔船) to pick up surface plastic, chew it up and store it in huge bins for collection
17、. He also created floating booms (水栅) that allow the oceans to sweep the plastic for efficient pickup. When you see the designs, they will blow your mind. Boyan Slat stands at the head of his class in creating solutions for the folly of humans. If ever humans need leaders to stand up and be counted,
18、 we need more people like Boyan Slat to lead us out of damaging our planet home towards a biologically healthy future. 【文章大意】16岁的Boyan Slat设计出了专门用于收集海洋塑料垃圾的设备, 为保护海洋生态系统作出了杰出的贡献。4. Boyan Slat said we are in the Plastic Age because nowadays _. A. the use of plastic is all humans big concernB. there i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354206.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
