(河南专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练三 阅读理解课件(新版)人教新目标版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南专版2022春八年级英语下册 期末专项训练三 阅读理解课件新版人教新目标版 河南 专版 2022 年级 英语 下册 期末 专项 训练 阅读 理解 课件 新版 新目标
- 资源描述:
-
1、专项三 阅读理解期末专项训练12341234提示:点击进入习题51234答案呈现5(A)BBCDACBDDCABDD(B)(C)1234CBDA(D)5A5D12341234512345(E)BDCABBCDABAEDC(F)(G)1234CDAE(H)5D5B答案呈现A【2021 山东潍坊改编】1.Which word has the similar meaning to the underlined word“weird”in Picture 2?A.awful B.strangeC.fantastic D.interesting请同学们看点拨训练第105页原文。B【点拨】weird:奇怪
2、的,四个选项中只有strange意思相同。2.Whats Alexs opinion?A.Dave is different.B.Ballet is only for girls.C.Football is only for boys.D.Tony is worried about his feet.B【点拨】Alex认为男生跳芭蕾舞很奇怪。3.What are the three boys mainly talking about?A.Dances.B.Sports.C.Hobbies.D.Classes.C【点拨】根据I like playing football.I like balle
3、t可知他们谈的是各自的爱好。4.What kind of tone(语气)does Alex use?A.Sad.B.Angry.C.Serious.D.Mocking.D【点拨】Alex并不喜欢男生跳芭蕾,再结合上下文,Alex在嘲笑Tony。5.What can we learn from this dialogue?A.Tony likes ballet.B.Alex is clever.C.Dave isnt friendly.D.Tony is weird.A【点拨】根据这三个人的对话可以知道Tony喜欢芭蕾舞。B【2021 河南洛阳涧西区期中】1.How did the write
4、r go to Uganda?A.By ship.B.By train.C.By air.D.By subway.请同学们看点拨训练第105页原文。C【点拨】根据原文I had never left the country,and never been on a plane even.可知C项正确。2.What has made a difference to the writers life?A.Being a doctor in England.B.Being a volunteer in Uganda.C.Being with strangers in a village.D.Being
5、 a rich man in Uganda.B【点拨】根据原文Ive just spent a year as a volunteer in Uganda.可知答案。3.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?A.The writer came from England.B.The writer worked as a doctor in Uganda.C.The writer made a few good friends in Uganda.D.The people in England didnt have
6、much money.D【点拨】根据原文中句子The people I was with didnt have much money,可知D项错误。4.What does the underlined word“That”mean?A.People didnt have much money.B.I worked as a doctor there.C.There were too many people.D.There were few resources.D【点拨】根据The main problem was that there were almost no resources.That
7、 made the work very difficult,可知答案。5.Where is the passage probably from?A.A newspaper.B.A science book.C.A poster.D.An ad.A【点拨】结合文章内容可知本文可能来自报纸。1.What did the principal do to deal with the class?A.He asked some students to leave the school.B.He gave an IQ test to all the students.C.He called a teach
8、er from another school.D.He gave the teacher who taught the class a higher salary.CC请同学们看点拨训练第105、106页原文。【点拨】根据he principal(校长)called a teacher who had just quit her job at a different school.可知答案。2.What does the underlined word“quit”mean in Paragraph 1?A.辞职B.提升C.改变D.测试A【点拨】根据原文句子he principal called
9、 a teacher who had just quit her job at a different school.校长打电话给一个刚刚辞去另一所学校工作的老师。可知答案。3.How did the students behave in the new teachers class?A.They didnt follow the rules.B.They behaved very well.C.They praised the teacher.D.They did better on their tests.B【点拨】根据原文the students were wellbehaved.可知答
10、案。4.How did the teacher deal with these students?A.She tested the students IQs before starting the class.B.She made a plan with the principal before the class.C.She told them a secret that she discovered about them.D.She worked hard to make her class interesting for them.D【点拨】根据原文I knew that I had a
11、 challenging group of kids here theyre so smart that I would have to work really hard to make school interesting for them.可知答案。5.Whats the purpose of this passage?A.To show how wise the principal is.B.To explain how clever the teacher is.C.To introduce how the students behave.D.To show the influence
12、 of expectation.D【点拨】根据原文“I looked in the desk drawer andfound a list of the students IQ scores”知道学生们的智商很高,老师对他们抱有很高的期望和最后2段学生们IQ值是他们储物柜的号码。可知答案1.How does the writer start the passage?A.By telling stories.B.By comparing numbers.C.By raising questions.D.By giving suggestions.D【2020 重庆B 卷改编】C请同学们看点拨训练
13、第106页原文。【点拨】根据原文In China,each year we produce about 150 million tons of city waste according to a report.Where does the waste go?可知答案。2.What does the underlined word“sustainable”in Paragraph 2 mean?A.可享受的B.可持续的C.可借鉴的D.可复活的B【点拨】“sustainable development”的意思是可持续发展,所以答案为B。3.What can we know from the pas
14、sage?A.Waste does harm only to the environment.B.Those who break the law may not be punished.C.China stops getting waste from developed countries.D.Waste sorting starts to become popular in China.D【点拨】根据原文Waste pollutes the environment,harms peoples health and causes animals to die;Anyone who breaks
15、 the law will be punished;We are taking less waste from developed countries.可知答案。4.What may the structure of the passage be?(=Paragraph 1 =Paragraph 2 =Paragraph 3=Paragraph 4 =Paragraph 5 =Paragraph 6)A5.Which part of a newspaper may this passage be taken from?A.Language study.B.Art style.C.Sports
16、world.D.Environment problem.D【点拨】本文讲的是废物的处理,四个选项中,只有D项在文章中出现,多以答案为D。1.What cant we use to tell the time on a rainy day according to the passage?A.Water clocks.B.Sun clocks.C.Digital clocks.D.Mechanical clocks.E【2020 四川南充】B请同学们看点拨训练第107页原文。【点拨】根据原文On cloudy days or at night it was impossible to tell
17、the time with a sun clock or a sundial.可知答案。2.Whats the meaning of the underlined word“ordinary”?A.现代的 B.特殊的C.富有的 D.普通的D【点拨】根据原文It was also cheaper for ordinary people to own a clock.对于普通人来说,拥有一个钟也更便宜。可知答案。3.How many kinds of clocks are mentioned in the passage?A.Four.B.Five.C.Six.D.Seven.C【点拨】sun c
18、lock,sundial,Water clock,mechanical clock,quartz clock,digital clock.可知答案。4.Which of the following shows the structure(结构)of the passage?(=Paragraph 1 =Paragraph 2)A【点拨】第1段引出钟表,第2、3段是钟表的发展,第4段总结钟表的好处。可知答案为A。5.What does the passage mainly talk about?A.The importance of time.B.The development of timek
19、eeping.C.The inventions of clocks.D.The history of a digital clock.B【点拨】从sun clock到现在mobile phones.可知本文讲述的是计时的发展。1.What can we learn from the first paragraph?A.We are either losers or winners.B.We should face winning and losing properly.C.We can do nothing about winning and losing.D.We are always co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356255.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
黑龙江省齐齐哈尔市实验中学人教版高中语文必修四课件 《念奴娇 赤壁怀古》2 .ppt
