2021版高考英语一轮复习 核心素养测评十六 必修4 Unit 1 Women of achievement(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 核心素养测评十六 必修4 Unit Women of achievement含解析新人教版 2021 高考 英语
- 资源描述:
-
1、核心素养测评 十六必修4 Unit 1Women of achievement(限时35分钟). 阅读理解 A The Melbourne Magic Festival in Australia attracts crazy fans of all ages to the Arts Centre Melbourne. The annual event includes the Junior Championships of Magic, a showcase for Australias promising magicians under the age of 18. The competit
2、ors in 2018 included Nicola Gidley, 16, who competed in both the stage magic and close-up magic competitions. For her stage act, Nicola performed a soccer routine: She floated a soccer ball and somehow caused a whistle to disappear. For the close-up act, Nicola performed mind-bending tricks with Rub
3、iks Cubes. Her impressive routines earned her third prize in both competitions. Nicola entered the world of magic when she was just 12, almost by chance. After injuring her knee playing cricket, Nicola needed surgery. This left her on crutches for three months. With nothing to do, she found a pack o
4、f cards and began to “learn simple tricks off YouTube, ” she said. “Then I moved on to bigger and better things, such as tricks with rabbits and doves. ”Nicolas hard work has been paying off. Just last year, she was awarded a full scholarship to the well-known Tannens Magic Camp in Pennsylvania. The
5、 camp is situated in a “Harry Potter-like castle”, Nicola explained, where students participate in classes and workshops run by leading magicians. Stepping on stage in front of an audience can be worrying, Nicola acknowledged. “But with each show, ” she added, “I become more and more confident. ”Whe
6、n asked for advice for ambitious magicians, Nicola said, “Perform any chance you get. The more experience you have on stage in front of an audience, the better you become as a performer and a magician. ”【文章大意】本文是一篇记叙文。文章记叙了澳大利亚16岁女孩Nicola Gidley, 12岁开始玩魔术, 在2018年的墨尔本魔术节中获得青少年组三等奖, 她给了有志成为魔术师的人一些宝贵的建
7、议。1. What does the underlined word “mind-bending” in Paragraph 2 mean?A. Ridiculous. B. Sensitive. C. Flexible. D. Exciting. 【解析】选D。词义猜测题。根据第二段最后两句“For the close-up act, Nicola performed mind-bending tricks with Rubiks Cubes. Her impressive routines earned her third prize in both competitions. ”可知,
8、在近距离表演中, Nicola用魔方表演了激动人心的魔术。她的令人印象深刻的表演在两项比赛中都获得了三等奖。ridiculous滑稽的;sensitive敏锐的;flexible灵活的;exciting激动人心的。故选D。2. How did Nicola begin to learn magic?A. By watching videos. B. By following magicians. C. By attending classes. D. By joining Magic Camp. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段中的“With nothing to do, she foun
9、d a pack of cards and began to learn simple tricks off YouTube, ”可知, 12岁时, Nicola在打板球时膝盖受伤后, 需要手术, 这让她用拐杖走了三个月, 因为无事可做, 她找到了一包卡片, 并开始在YouTube上学习简单的魔术技巧。YouTube是视频网站, 故选A。3. What made Nicola become an excellent magician?A. Crazy fans. B. Her hard work. C. Her luck. D. Good stages. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段第
10、一句“Nicolas hard work has been paying off. ” 可知, Nicola的艰苦的努力使她在魔术表演中取得成功。故选B。4. What does Nicolas advice imply in the last paragraph?A. Where there is a will, there is a way. B. Seeing is believing. C. Practice makes perfect. D. Well begun is half done. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段Nicola所给的建议Perform any chan
11、ce you get. The more experience you have on stage in front of an audience, the better you become as a performer and a magician. 可知, 利用任何机会去表演, 在舞台上在观众面前表演得越多, 你就越能成为好的表演者和魔术师。她的建议隐含了一个道理: 熟能生巧。A“有志者事竟成”;B“眼见为实”;C“熟能生巧”;D“良好的开端是成功的一半”。故选C。B On Saturday evening, CCTV showed a computer-generated image
12、of the Change 3 landers path as it approached the surface of the moon, saying that during the landing period it needed to have no contact with Earth. As it was just hundreds of meters away the landers camera broadcast images of the moons surface. The Change 3s solar panels, which are used to absorb
13、sunlight to generate power, opened soon after the landing. The mission blasted off (发射) from southwest China on Dec. 2 on a Long March-3B carrier rocket. It is named after a mythical Chinese goddess of the moon and the “Yutu” rover vehicle, or “Jade Rabbit” in English, is named after the goddess pet
14、. Chinas military-backed space program has made much progress in a relatively short time, although it is behind the United States and Russia in technology and experience. China sent its first astronaut into space in 2003, becoming the third nation after Russia and the United States to achieve manned
15、 space travel independently. In 2006, it sent its first probe (探测器) to the moon. China plans to open a space station around 2020 and send an astronaut to the moon after that. “They are taking their time with getting to know about how to fly humans into space, how to build space stations, how to expl
16、ore the solar system, especially the moon and Mars. They are making big advancements, and I think over the next 1020 years theyll certainly be matching Russia and America in this area and maybe overtaking them in some areas. ”【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲述的是中国在太空探索方面正在取得的进展。中国将在太空探索领域取得成功。5. What is this text
17、mainly about?A. An unknown flying object. B. China is making progress in the space exploration. C. Chinas intention of taking over the space. D. How will Change 3 be sent into space?【解析】选B。主旨大意题。根据最后一段中They are taking their time with getting to know about how to fly humans into space, how to build s
18、pace stations, how to explore the solar system, especially the moon and Mars. They are making big advancements, 可知, 中国在太空探索方面正在取得进展。故选B。6. According to the text, what is the “Jade Rabbit”?A. Someones pet. B. A goddess in Chinas myth. C. The name of the carrier rocket. D. The name of the rover vehicl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357457.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
