2021版高考英语一轮复习Unit1Womenofachievement课后达标检测新人教版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 Unit1Womenofachievement 课后 达标 检测 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Women of achievement(建议用时:40分钟).阅读理解A(2020唐山一模)Stan Lee, cofounder of the Marvel Universe(漫威宇宙) and cocreator of many of its most popular superheroes, died at the age of 95.Lee was born Stanley Martin Lieber in New York in 1922. As a son of workingclass Jewish immigrants from Romania, times w
2、ere hard and he lived with his family in a shabby singlebedroom apartment. After graduating from high school at 16, Lieber landed a job as an assistant at Timely Comics. By the early 1940s, he was a temporary editor for the company. It was at this time that he began using his pen nameStan Lee. In 19
3、47, two years after returning from serving for the U. S. Army, Lee married his wife, Joan. The two began their 70year marriage and had two children.In the late 1950s, DC Comics breathed new life into its classic superhero and experienced a significant success with its updated version of the Flash, a
4、nd later with superteam the Justice League of America.To compete against DC Comics, Lee was given the task of creating their own group of superheroes. In 1961, Timely Comics changed its name into Marvel Comics after Atlas Comics, and that November saw the debut(首次亮相) of the Fantastic Four. Lees late
5、r famous and lasting creations of comicbook superheroes included SpiderMan, the Hulk, Thor, Iron Man and the XMen.Over the course of his career, Lee was an icon of Marvel Comics. As a writer and editor and, at various points, both the publisher and vice president of Marvel Comics, Lee not only intro
6、duced interesting characters to the industry, but changed the way that comic books came together. He also created a cooperative workflow between writers and artists, which became known as the “Marvel Method”. Lee received a National Medal of Arts in 2008 for his innovations that revolutionized Ameri
7、can comic books.【解题导语】本文主要介绍了漫威创始人斯坦李富于传奇色彩的一生。作为一名漫威创始人,他对美国的漫画进行了革新,创造了许多超级英雄,荣获了国家艺术奖章。1What do we know about Lee from paragraph 2?AHe served for the US. Army for two years.BHe suffered from an unfortunate marriage.CHe had a tough and struggling childhood.DHe adopted his pen name at the age of 16
8、.C解析:细节理解题。根据第二段中的“As a son of workingclass Jewish immigrants from Romania, times were hard and he lived with his family in a shabby singlebedroom apartment.as an assistant at Timely Comics.”可知,斯坦李拥有一个艰辛的童年,故选C项。2What was the company called when SpiderMan was created?ATimely Comics.BMarvel Comics.CA
9、tlas Comics. DDC Comics.B解析:细节理解题。根据第四段中的“In 1961,Timely Comics changed its name into Marvel Comics after Atlas Comics”可知,公司的名字按照时间顺序依次为Timely ComicsAtlas ComicsMarvel Comics,神奇四侠于1961年首次推出,而蜘蛛侠是之后创作的,所以创作蜘蛛侠时公司的名称应是漫威(Marvel Comics)。故选B项。3What does the underlined word “icon” in the last paragraph m
10、ean?AStatue. BAgent.CAssistant. DSymbol.D解析:词义猜测题。最后一段介绍了斯坦李的成就,作为漫威宇宙的创始人之一,斯坦李可以算是美漫历史上最伟大的人物之一,没有他可能就没有现在的漫威世界,所以他可以被称为是漫威宇宙的标志。由此可推知,icon意为“标志”,故选D项。4What can be the best title for the text?AStan Lee, the Godfather of Marvel ComicsBThe Development of Marvel ComicsCStan Lee, a Superhero in Comic
11、BooksDThe Popular Superheroes of Marvel ComicsA解析:标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了漫威创始人之一斯坦李的传奇一生,他对美国漫画的影响力是令人瞩目的,他生前所创作的经典作品在世界上都可以称作是顶级的文化品牌,所以他被称为漫威之父。godfather意为“开拓者;发起者;创始人”,故选A项。B(2020东北三省四市二模)You cant see your sleeping pets brain waves, but its behavior can tell you when your cat might be dreaming. If you
12、 watch closely, youll see that as she falls asleep, her breathing becomes slow and regular with her body still. She has entered the first stage of sleep, called slowwave sleep. After about 15 minutes youll notice a change in her breathing. Her eyes move under her closed lids, her paws twitch(抽动) and
13、 she flicks(轻拂) an ear. She has entered dreaming. Although she twitches and makes little grunting noises, messages from her brain to the large muscles in her legs are blocked, so she cant run about. She is in a state of “sleep paralysis(麻痹)”Michel Jouvet, a French scientist, interrupted their sleep
14、paralysis. Even though they were completely asleep, the dreaming cats began to run for balls that Jouvet couldnt see and arched their backs at unseen enemies. He figured he was watching them act out their dreams! Obviously, the dreaming cats seemed to be practising important cat skills: following, p
15、ouncing, and fighting.In another study, Matt Wilson recorded rats brain waves while they learned mazes. One day, he left the brainwaverecording machine on while the rats fell asleep. The pattern of brain waves in the sleeping rats matched the pattern from the maze so closely that Wilson could figure
16、 out exactly which part of the maze each rat was dreaming about!Many researchers now think that in both people and animals, one purpose of dreams is to practise important skills and figure out recent learning. This may explain why so many people dream about fighting and escaping, skills that were pr
17、obably important to our ancestors, and why dreaming affects our ability to learn.Do all animals dream? From looking at the brain waves of sleeping animals, how often animals dream seems to be tied to body size. Cats dream about every 15 minutes, mice every 9 minutes, and elephants every 2 hours. And
18、 though cows and horses usually sleep standing up, they only dream when lying down.【解题导语】本文是一篇说明文。研究发现,动物和人类一样,也经常会做梦,梦的内容常常跟学习重要的技能和弄清最近学习的东西相关;体型越小的动物,做梦的频率越高。5What does Michel Jouvet find in his study?AThe dreaming cats are in a state of body paralysis.BThe dreaming cats often practise their impo
19、rtant skills.CThe eyes of dreaming cats move while bodies are still.DThe legs of the dreaming cats cant move.B解析:细节理解题。根据第二段尾句“Obviously, the dreaming cats seemed to be practising important cat skills:following, pouncing, and fighting.”可知,这些做梦的猫似乎在练习重要的猫科动物技能:跟随、猛扑和打斗。据此可知,Michel Jouvet在研究中发现,睡梦中的猫经
20、常训练重要的技能,故B项正确。6What can you know about dreaming from the passage?ADreaming a lot can help humans learn more.BLearning mazes is the basic skill for cats to learn.CRats often dream to work out their recent learning.DFighting and escaping are not important skills for ancestors.C解析:推理判断题。根据第四段第一句“Many
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357521.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
