分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021版高考英语一轮复习课时提能练35Module5Cloning外研版选修6.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:357677
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:44.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 35 Module5Cloning 外研版 选修
    资源描述:

    1、课时提能练(三十五)选修6Module 5Cloning课时作业A:基础层面.语境语法填空1Absorbed(absorb) in thought, he almost knocked into a tree while walking (walk) to the dormitory.Seeing this, we couldnt resist laughing(laugh)2Although knowing angels(天使) are all imaginary(imagine), the little girl still wishes that she had(have) a pair

    2、 of beautiful wings(wing) like angels and could fly freely in the sky.3When the murderer(murder) saw his old father with a wrinkled(wrinkle) face, he almost broke down.4Suspected(suspect) of stealing the money, he nearly lost control of his emotion. On arriving home, he threw himself(he) on the bed,

    3、 bursting into tears.5When she went back home, the fire had burned out,_leaving nothing but ruins.Seeing the terrible/terrifying (terrify) scene, she stood there, shaking with fear.语境改错文中共有8处错误,每句中最多有两处,请找出并改正。As is known to all, cancer is a terrified disease.If a person is suspected having cancer,

    4、perhaps he will break down.Is it not until we have cancer that we take our health serious?In order to keep health, we should form a good habit.Each morning we can take a walk in the wood, breathe the fresh air.Having a balanced diet is also benefit to our health, and we should resist to junk food.Ho

    5、w I wish everyone can enjoy a healthy habit as well as a healthy body.答案As is known to all, cancer is a disease.If a person is suspected having cancer, perhaps he will break down.Is it not until we have cancer that we take our health ?In order to keep , we should form a good habit.Each morning we ca

    6、n take a walk in the wood, the fresh air.Having a balanced diet is also to our health, and we should resist to junk food.How I wish everyone enjoy a healthy habit as well as a healthy body.根据提示补全句子1为了所有中国公民的利益,中国一直在推动公立医院的改革。(benefit)China has been pushing the reform of public hospitals for_the_bene

    7、fit_of its citizens.2一到家,这个男孩就忍不住炫耀起自己受到了老师的表扬。(resist)The boy couldnt_resist_showing_off his being praised by the teacher on arriving home.3我兄弟如此专注于我们的谈话以至于在去机场的路上他转错了弯。(absorb) So absorbed_was_he_in_our_talk_that my brother took a wrong turn on the way to the airport.4在一家工厂工作的时候,我开始认识他,一个奇怪但能干的工人。

    8、(while ving)I began to know him, a strange but able worker while_working_in_a_factory.5在这个村子里有很好的社交生活,并且我希望我能再有一次机会去更多地参与。(wish宾语从句)There is a good social life in the village, and I_wish_I_had_a_second_chance to become more involved.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019郑州市第一次质量预测)If youve ever had a dog, you know j

    9、ust how deep a connection you can develop with “mans best friend”But a dogs life is much shorter than humans, about 12 to 15 years long, which means every dog owner has to go through the heartbreaking moment when their loving pet passes away.Why not make a clone of that dog then? This is the solutio

    10、n offered by a South Korean company, Sooam Biotech Research Foundation.The company has already successfully cloned at least 400 dogs, mostly for US customers, ever since it pioneered the technique in 2005.Now, Sooam Biotech has introduced its business to UK dog owners as well, offering them dogs tha

    11、t look just like their lost ones.To clone a dog, researchers first need to take a skin cell from a living dog or one that has just died.Meanwhile, another dog is selected to supply an egg.Researchers then replace the DNA in the egg with that from the skin cell and implant the egg into the womb(子宫) o

    12、f a female dog.The egg grows into a puppy over the following two months.The whole process takes less than a day, but it comes at a shockingly high pricearound 63,000.But if you cant afford it now, you can also save the cell in a laboratory and access it at a later date.However, magical as cloning mi

    13、ght sound, there is no guarantee that the cloned dog will be a perfect copy of the original one.Just like identical twins of humans, they share the exactly same DNA but there will still be small differences between them.“The spots on a Dalmatian(斑点狗) clone will be different,for example,” Insung Hwan

    14、g, head of Sooam Biotech, told The Guardian.Dog owners will also have to accept the fact that personality is not “cloneable”Apart from genes, personality is also determined by upbringing and environment, which are both random elements that cloning technologies simply cannot overcome, Professor Tom K

    15、irkwood at Newcastle University, UK, told The Telegraph.Perhaps bringing our dogs back by cloning is not the best way to remember them after all.Kirkwood, a dog owner himself, pointed out, “An important aspect of our relationship with them is coming to terms with the pain of letting go.”【语篇解读】本文主要介绍

    16、了克隆狗技术。1What service does Sooam Biotech Research Foundation offer?AMaking copies of pet dogs.BGiving pet dogs identical twins.CHelping dogs give birth to more puppies.DHelping dog owners love their dogs more.A细节理解题。根据第二段最后一句“Now, Sooam Biotech has introduced its business to UK dog owners as well, of

    17、fering them dogs that look just like their lost ones”可知,这家公司所提供的服务就是克隆已逝的宠物狗,故选A。2Which order is correct in the dog cloning process?aAn egg is taken from another dog.bA skin cell is taken from the pet dog.cThe egg grows into a puppy in two months.dThe egg is placed in the womb of a female dog.eThe D

    18、NA in the egg is replaced by the DNA from the skin cell.Aadbec.Baebdc.Cbadec.Dbaedc.D细节理解题。根据对第三段的整体理解可知,实验的第一步是从狗身上提取皮肤细胞,另一只被选择的狗提供一个卵子,将卵子中的DNA替换成皮肤细胞中的DNA之后,将卵子植入一只母狗的子宫,最后卵子在接下来的两个月中生长为一只小狗,故选D。3What can we learn about dog cloning from the passage?AIt has not been put into practice until recent

    19、ly.BIt is very popular among US and UK pet owners.CIt might not give the owners an exactly same dog.DIt is very expensive and usually takes half a year to complete.C细节理解题。根据第五段第一句“However, magical as cloning might sound, there is no guarantee that the cloned dog will be a perfect copy of the origina

    20、l one”可知,克隆狗和原来的狗可能并非完全一样,故选C。4What does Kirkwood think of dog cloning?AHe disagrees with it.BHe supports it.CHe is curious about it.DHe thinks it unbelievable.A观点态度题。根据最后一段Kirkwood说的话“An important aspect of our relationship with them is coming to terms with the pain of letting go”可知,他认为人类和宠物狗之间的关系的

    21、一个重要方面是要接受失去它们的痛苦;由此可推知,Kirkwood并不赞成克隆狗,故选A。.完形填空(2019惠州市调研考试)When 69yearold Dobrgyal started looking after the wild macaques (猕猴) at a scenic spot in Chinas Tibet Autonomous Region,their population_1_only 4050.Today, 18 years later, that same place is_2_to over 2, 800 Tibetan macaques.Dobrgyals rel

    22、ationship with the Tibetan macaques has been described as a_3_love story between man and monkeys.A former_4_keeper, Dobrgyal has been driving 5 km almost every day just to feed the macaques, show them_5_and make sure they are healthy._6_, he has even taken some of the sick animals home and_7_them ba

    23、ck to health.C reports that Dobrgyal has been the only one working as a_8_in the Gongbogyamda area for the last 18 years, and_9_him as the main reason that the macaque population is rising.Tibetan macaques are a(n)_10_species in China, and their food is provided by the Gongbogyamda forestry bureau(局

    24、), but its Dobrgyal who loads the bags into his truck and_11_it to the monkeys personally.Thanks to his_12_, the macaques have become very_13_with tourists, many of whom also help to_14_the animals.Having dedicated almost two decades of his life to the macaques, Dobrgyal now_15_himself about what wi

    25、ll happen to them if his physical_16_no longer allows him to take care of them properly.“Now Im so old, nearly 70 years old,” Dobrgyal said recently.“In the_17_of my life I will do my best to take care of the monkeys, but if someday my health_18_me feeding them anymore, I will have my sons replace m

    26、e.”_19_, the furry creatures will be able to rely on their_20_human father for many years to come.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要叙述了在Dobrgyal的努力下,野生猕猴的数量增加,同时他们之间也建立了一份真挚的感情。1A.numberedBreducedCconfirmedDturnedA根据下文“Today,18 years later,that same place is_to over 2,800 Tibetan macaques”的提示可知,此处表示它们的数量总共(numbered)

    27、只有40到50只。2A.seenBfunChomeDknownC根据上文“looking after the wild macaques(猕猴)at a scenic spot in Chilnas Tibet Autonomous Region”的描述可知,18年后的今天,这里是2 800多只西藏猕猴的家(home)。3A.mouthwateringBheartbreakingCbreathtakingDheartwarmingD根据下文“Dobrgyal has been driving 5 km almost every day just to feed the macaques,sho

    28、w them_and make sure they are healthy”的描述可知,此处为Dobrgyal和西藏猕猴之间的关系被描述为人类和猴子之间的一个暖人的(heartwarming)爱的故事。4A.forestBhouseCgardenDsoccerA根据上文中的“looking after the wild macaques(猕猴)at a scenic spot”可推知,此处应为Dobrgyal以前是一个森林(forest)看守人。5A.honorBrespectCaffectionDmercyC根据上文“Dobrgyals relationship with the Tibet

    29、an macaques has been described as a_love story between man and monkeys”的描述可知,此处为向它们表达喜爱(affection),并确保它们是健康的。6A.In returnBOn occasionCIn vainDOn purposeB根据上文“Dobrgyal has been driving 5 km almost every day just to feed the macaques,show them_and make sure they are healthy”的描述可知,此处前后形成语意上的衔接,所以此处为偶尔(

    30、On occasion),他也带一些生病的猴子回家照顾。7A.expectedBsentCforcedDnursedD根据上文“he has even taken some of the sick animals home”的描述可知,此处为照顾(nurse)它们直到它们恢复健康。8A.feederBleaderCfriendDfarmerA根据上文“Dobrgyal has been.just to feed the macaques”的描述可知,此处表示作为唯一的饲养员(feeder)。9A.guessesBcreditsCassumesDquestionsB根据上文“C reports

    31、that Dobrgyal has been the only one working as a_in the Gongbo gyamda area for the last 18 years”的描述可知,此处前后形成并列关系,表示“并认为猕猴数量上升是Dobrgyal的功劳”。10A.aggressiveBprotectedCdangerousDcontrolledB根据常识和空后的“and their food is provided by the Gongbo gyamda forestry bureau(局)”可知,西藏猕猴在中国是受保护的(protected)动物。11A.donat

    32、esBdeclaresCreturnsDdeliversD根据空前的“loads the bags into his truck and”可知,此处为亲自把食物送给(deliver)猴子。12A.wisdomBbraveryCeffortsDintentionsC根据上文的内容及语境可知,由于Dobrgyal所做出的努力(effort),西藏猕猴在游客中很受欢迎(popular)。13A.popularBconfidentCshyDcautiousA参见上题解析。confident“自信的”;cautious“谨慎的”。14A.raiseBfeedCbuyDobserveB根据上文“the m

    33、acaques have become very_with tourists”可知,此处前后形成因果关系,表示许多游客也帮忙去喂养(feed)它们。15A.concernsBadvisesCpredictsDcommentsA根据下文“what will happen to them if his physical_no longer allows him to take care of them properly”可知,让Dobrgyal担心(concerns)的是如果他的身体状况(condition)不再允许他充分地照顾猕猴了怎么办。16A.ageBbodyCattitudeDcondit

    34、ionD参见上题解析。17A.processBmiddleCrestDnextC根据上文“Now Im so old,nearly 70 years old”的描述可知,此处表示“在我的余生中(In the rest of my life)”。18A.keepsBpermitsCallowsDpreventsD根据上文“In the_of my life I will do my best to take care of the monkeys”可知,此处前后形成转折,也即“但如果有一天我的健康状况阻止(prevent)我再喂养它们,我会让我的儿子们接替我”。19A.UnfortunatelyBHopefullyCGenerallyDActuallyB根据空后的“the furry creatures will be able to rely on their_human father for many years to come”可知,此处为表达希望,故Hopefully“有望”符合语境。20A.officialBtypicalCadoptiveDspiritualC这些毛茸茸的动物在未来的许多年里将有望能够依靠收养它们的人类父亲生存。adoptive“收养的”符合语境。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习课时提能练35Module5Cloning外研版选修6.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357677.html
    相关资源 更多
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc
  • 人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1