2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十一 Module 3 Body Language and Non verbal Communication 外研版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十一 Module Body Language and Non verbal Communication 外研版
- 资源描述:
-
1、核心素养测评二十一 Module 3 Body Language and Non verbal Communication. 阅读理解 AWhen medical staff are in full scrubs(手术衣), their faces are almost completely covered by their caps and face masks, and we can only see their eyes and eyebrows. In order to solve the problem, doctor in Sydney Australia, called Rob
2、Hackett launched a campaign named “Theatre(手术室) Cap Challenge” to encourage medical staff to write their names and roles on their caps. At first, his colleagues didnt take it seriously. However, with time going on, it has been adopted around the world with studies from the US and UK reporting how th
3、is simple idea can decrease human errors in health care. “I went to a theatre where there were about 20 doctors and nurses in the room, ” Dr. Rob Hackett said. “I struggled to even ask to be passed some gloves because the person I was pointing to thought I was pointing to the person behind him, beca
4、use I dont know their names, ” said Rob. As we all know, doctors are a stressful profession. When faced with life and death, they need to save the patients life for a second. At the moment, effective communication is important. “The Theatre Cap Challenge is in response to the concern that avoidable
5、mistakes and poor communication are contributing to many harmful events for our patients, ” said Rob. “We need to develop systems which reduce mistakes and misunderstanding without causing any harm. Besides, we need to let the patients know were humans, ” he added. On the other hand, from the patien
6、ts viewpoint, caps with names on them can make patients more unworried. When everyone appears the same, it is extremely difficult to distinguish who is who. Knowing the name and position of every staff member around them can make them relaxed. 【文章大意】文章介绍了澳大利亚医生Rob发起了一项运动, 该运动旨在鼓励医务人员在手术帽上写上名字和职位, 以便
7、改善医务人员之间的交流, 减少错误的发生, 同时也使病人更加放松。 1. What can we learn from Paragraph 1? A. Hospital staff are asked to cover their faces in hospitals. B. Rob is in favor of writing names and roles on caps. C. Rob wanted to be a professional doctor in the near future. D. Robs idea can increase human errors in healt
8、h care. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段第二句中的 Rob Hackett launched a campaign named “Theatre Cap Challenge” to encourage medical staff to write their names and roles on their caps 可知, Rob发起一项运动, 鼓励医务人员在手术帽上写上名字和职位, 由此可知他支持在手术帽上写明名字和职位, 故B项正确。2. What can we know about the “Theatre Cap Challenge”? A. It can make th
9、e caps more fashionable. B. It is opposed by all the doctors and nurses. C. It aims to reduce mistakes and improve poor communication. D. It can help people pass some gloves in a theatre. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段中Rob的经历和第三段第一句中的“The Theatre Cap Challenge is in response to the concern that avoidable mistak
10、es and poor communication are contributing to many harmful events for our patients ”可知, “Theatre Cap Challenge”这项运动的目的是减少错误、改善交流不畅的局面, 故C项正确。3. Which of the following best explains “were humans” underlined in Paragraph 3? A. Were generous. B. Were negative. C. Were satisfied. D. Were kind. 【解析】选D。词义
11、猜测题。根据画线部分所在句及其前一句可知, 我们需要开发减少错误和误解而不对病人造成伤害的系统; 此外, 我们需要让病人知道医务人员也是人, 即让病人感受到医务人员的善意。D项与画线部分表达的意思最为接近。4. What may be the patients attitude towards the campaign? A. Supportive. B. Disapproving. C. Doubtful. D. Uncaring. 【解析】选A。观点态度题。根据最后一段第一句和最后一句可知, 手术帽标注名字以及职位可以让病人不再焦虑, 并且感到放松; 由此可推知, 病人对这一做法应该是支持
12、的, 故A项正确。BSign has become a scientific hot button. Only in the past 20 years have specialists in language study realized that sign languages are uniquea speech of the hand. They offer a new way to know how the brain generates and understands language, and throw new light on an old scientific controv
13、ersy(争议): whether language, complete with grammar, is something that we are born with, or whether it is a learned behavior. The present interest in sign language has roots in the pioneering work of one teacher at Gallaudet University in Washington, D. C. , the worlds only liberal arts university for
14、 deaf people. When Bill Stokoe went to Gallaudet to teach English, the school let him teach a course in signing. But Stokoe noticed something strange: among themselves, students signed differently from his classroom teacher. Stokoe had been taught a sort of gestural code, each movement of the hands
15、representing a word in English. At the time, American Sign Language (ASL) was thought to be no more than a form of pidgin English (混杂英语). But Stokoe believed the “hand talk”his students used looked richer. He wondered: Might deaf people actually have a genuine language? And could that language be un
16、like any other on Earth? It was 1955. Stokoes idea was academic heresy (异端邪说). It is 37 years later. Stokoenow devoting his time to writing and editing books and journals and to producing video materials on ASL and the deaf cultureis having lunch at a cafe near the Gallaudet campus and explaining ho
17、w he started a revolution. For decades educators fought his idea that sign languages are natural languages like English, French and Japanese. They thought language must be based on speech, the modulation (调节) of sound. But sign language is based on the movement of hands, the modulation of space. “Wh
18、at I said, ” Stokoe explains, “is that language is not mouth stuffits brain stuff. ”【文章大意】Stokoe认为sign language是一种天生的语言, 他为sign language做出了很大的贡献。5. The study of sign language is thought to be . A. a new way to look at the learning of languageB. a challenge to traditional views on the nature of langu
19、ageC. an approach to make the grammatical structure of a language simpleD. a try to clear misunderstanding about the use of language【解析】选B。推理判断题。根据第一段的They offer a new way. . . or whether it is a learned behavior. 可知, 手语提供了一种新方法, 用以探索大脑如何产生和理解语言, 并为一个长期以来的科学争端语言(连同语法)究竟是我们与生俱来的, 还是一种我们后天学会的行为提出了新的解释
20、。故手语是对语言的性质的传统观点的挑战, 所以选B 。6. The present growing interest in sign language was caused by . A. a famous scholar in the study of the human brainB. a leading specialist in the study of liberal artsC. an English teacher in a university for the deafD. some senior experts in American Sign Language【解析】选C。
21、细节理解题。根据第一段的The present interest in sign language has roots in the pioneering work of one teacher at Gallaudet University in Washington, D. C. , the worlds only liberal arts university for deaf people. 以及第二段的When Bill Stokoe went to Gallaudet to teach English可知, 现在对手语的兴趣是由Bill Stokoe, 一位教英语的老师激发的。故选
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357776.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023-2024部编版语文六年级下册要素课件14《学弈》.pptx
