2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十四 Unit 1 The written word 牛津译林版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十四 Unit The written word 牛津译林版选修8 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十四 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、核心素养测评二十四 Unit 1The written word(限时35分钟). 阅读理解AMoney doesnt grow on trees but gold does. Scientists in Western Australia claim to have made a new discoverythey have found gold in the leaves and branches of trees. The researchers believe that the trees suck up the gold from deep underground, over 30
2、metres down. The discovery has been described as the first of its kind in the world. Australian gold exploration companies are pleased because it will make finding gold cheaper. Rather than drilling deep holes to find gold, they will be able to examine tree leaves and branches. The trees show what i
3、s happening under the earths surface. There is only a tiny amount of gold in the leaves. It would take 500 trees to make one gold ring. The gold is found using a special X-ray machine and a powerful microscope, which scan the leaves and branches. The claim is that this is the first time that gold pa
4、rticles have been found in living material. However, this might not be true. Ancient Chinese wisdom understood the connection between plants and the precious stones and minerals underneath them. They used plant life to find minerals and that was thousands of years ago. In the Zhou Dynasty, it was wr
5、itten in a book that a certain plant grew only near deposits (矿床) of gold. Over the next 2, 000 years, Chinese people wrote about different plants and how they grew, showing where minerals and precious stones such as jade, copper, lead, silver and gold were. Even more importantly, in the 1000s, Su S
6、ong described how Portulaca plants could yield mercury if crushed, dried and allowed to decay (腐烂). That was certainly the first time ever that a metal was obtained from a plant. The Previous Secrets of the Realm of the King of Xin, written during the Ming Dynasty, described how different metals wer
7、e observed and extracted (提炼) from certain plants. This knowledge was unknown in the rest of the world until about 1600, when a British man realised that oak trees grew larger and greener where there was alum in the ground. Maybe ancient Chinese knowledge has more to teach modern scientists. 【文章大意】本
8、文是一篇说明文, 介绍了澳大利亚科学家发现在树叶中可以找到金子, 事实上古代中国人早就发现了植物和矿物质之间的联系。1. According to Australian scientists, where can gold be probably found? A. In the roots of trees. B. In the leaves of trees. C. In the trees everywhere. D. In the underground near trees. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段中Scientists in Western Australia cla
9、im to have made a new discoverythey have found gold in the leaves and branches of trees. 可知, 澳大利亚西部的科学家们声称他们在树叶和树枝中发现了金子, 也就是说澳大利亚科学家认为在树叶中可以找到金子, 故选B。2. How can we tell whether there is gold or not? A. By drilling deep holes in the treesB. By cutting the leaves of trees into pieces. C. By examining
10、 the surface of the ground under the trees. D. By scanning the leaves and branches using a special microscope. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中The gold is found using a special X-ray machine and a powerful microscope, which scan the leaves and branches. 可知, 用一种特殊的显微镜扫描树叶和树枝可以知道是否有金子, 故选D。3. Who first found the l
11、ink between plants and minerals? A. Australian scientists. B. Su Song. C. Ancient Chinese people. D. A British man. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段中Ancient Chinese wisdom understood the connection between plants and the precious stones and minerals underneath them. ”可知, 中国古人的智慧就认识到植物与它们下面的宝石和矿物质之间的联系, 也就是说是古代中国人
12、最先发现植物和矿物质之间的联系的, 故选C。4. The author develops Paragraph 4 mainly by . A. using examplesB. making comparisonsC. listing figuresD. analyzing effects【解析】选B。推理判断题。根据第四段中The Previous Secrets of the Realm of the King of Xin, written during the Ming Dynasty, described how different metals were observed and
13、extracted from certain plants. This knowledge was unknown in the rest of the world until about 1600, when a British man realised that oak trees grew larger and greener where there was alum in the ground可知, 写于明朝的一本书中描述了从某些植物中观察和提取不同金属的过程, 而直到1600年左右, 一位英国人才发现, 在有明矾的地方, 橡树会长得又大又绿, 因此第四段是通过作比较的方法展开的, 故
14、选B。【知识拓展】佳词积累1. discovery n. 发现; 发觉2. exploration n. 勘探; 探测3. underground adj. 地下的; 地面以下的; 4. describe v. 描述; 形容; 把称为5. examine vt. 考查; (仔细地)检查BGoing back to school can be an anxious time for many students. But one institution in Texas is doing its part to make sure middle schoolers are returning re
15、freshed and inspired to learn. Through a process called the “bathroom inspiration project, ” teachers and administrators at Warren Middle School, spent their summer beautifying the schools restrooms by painting motivational murals (壁画) on each of the stalls (小隔间). Forming messages like “Your mistake
16、s dont define you” and “Scatter (撒播) kindness”, the brightly colored words are exactly what a young student needs to see when having a rough dayor any school day for that matter. And now that classes are officially in session, people are already noticing a positive impact. Since posting photos of up
17、grades to the school in July, Principal Joshua Garcia says that the alterations have aroused a great response. “Students have been talking about the murals from the moment the pictures had been posted. Some even took the time to find a reason to come up to the campus to see the murals, ” he says. “I
18、 think what makes this small little action so valuable is that it has set the tone for our campus. ”And not only is that important to students, parents, and fellow staff, but it is also vital for the schools new principal, who is trying to gain the trust of the community during a time in which trust
19、 is so necessary for schools. “Being new to the campus, I think the parents were able to see how much I value their children and have their best interest at heart, ” Garcia continues. “I have had many parents tell me how they can just feel a difference in the campus climate and how much they are enj
20、oying seeing their children wanting to come here. These murals have put trust back in the campus and its teachers, and by doing so we are able to build a culture in which our students want to be here and learn. ”【文章大意】本文是一篇说明文。得克萨斯州一所中学绘制卫生间文化墙, 用正能量的语言激励学生, 从而获得学生和家长的一致好评。5. What has happened at Wa
21、rren Middle School? A. Painting has become popular among most students. B. Some students have suffered great anxiety at school. C. Its toilets have been beautified with inspiring words. D. Motivational murals have been made in each classroom. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的Through a process called the “bathroo
22、m inspiration project, ” teachers and administrators at Warren Middle School, spent their summer beautifying the schools restrooms by painting motivational murals on each of the stalls. Forming messages like “Your mistakes dont define you” and “Scatter kindness”, 可知, 该中学用励志语言美化了卫生间的每一个小隔间。故选C。6. Wha
23、t does the underlined word “alterations” in Paragraph 3 probably mean? A. Rules. B. Arguments. C. Changes. D. Opportunities. 【解析】选C。词义猜测题。根据第二段the brightly colored words are exactly what a young student needs to see when having a rough dayor any school day for that matter. And now that classes are o
24、fficially in session, people are already noticing a positive impact. 这些色彩鲜艳的话正是年轻学生在度过艰难的一天或任何一天的学校生活时所需要看到的。现在课程正式开课了, 人们已经注意到了积极的影响。可知学校通过壁画这种形式改变了学校的氛围, 获得了积极的影响, 且根据本段画线单词前面的 Since posting photos of upgrades to the school和后面的have aroused a great response 可推知, 学校的这一改变也引起了大家好的反响。故画线部分单词alterations
25、在此意为“改变”。故选C。7. Whats students and parents attitude toward those murals? A. Negative. B. Ambiguous. C. Uninterested. D. Supportive. 【解析】选D。观点态度题。根据第四段中的Students have been talking about the murals from the moment the pictures had been posted. Some even took the time to find a reason to come up to the
26、 campus to see the murals (从这些照片发布的那一刻起, 学生们就一直在谈论这些壁画。有些人甚至花时间找了个理由来到校园看壁画)以及最后一段中的I have had many parents tell me how they can just feel a difference in the campus climate and how much they are enjoying seeing their children wanting to come here (已经有很多父母告诉我, 他们能感受到校园气氛的不同, 他们很高兴看到自己的孩子想要来这里)可推知, 学
27、生和家长对学校的这一举措持支持态度。故选D。8. What does Garcia intend to do according to the text? A. Reduce increasing anxiety. B. Build an artistic atmosphere. C. Create a trusting environment. D. Introduce a new culture to society. 【解析】选C。细节理解题。根据第五段中的it is also vital for the schools new principal, who is trying to g
28、ain the trust of the community during a time in which trust is so necessary for schools(这对学校的新校长来说也是至关重要的, 因为在这个信任对学校来说是如此必要的时期, 他试图赢得社会的信任)以及最后一段中Garcia所说的These murals have put trust back in the campus (这些壁画使校园重获信任)可推知, 校长Garcia希望创建一个家长对学校充满信任的大环境。故选C。【知识拓展】长难句分析And not only is that important to st
29、udents, parents, and fellow staff, but it is also vital for the schools new principal, who is trying to gain the trust of the community during a time in which trust is so necessary for schools. 分析: 本句为not only. . . but also. . . 连接的两个并列句。第一个分句中not only置于句首, 构成了倒装句; 第二个分句中who引导的定语从句修饰先行词the schools n
30、ew principal; 此句中定语从句in which trust is so necessary for schools 修饰先行词a time。翻译: 这不仅对学生、家长和同事很重要, 而且对学校的新校长也很重要; 在信任对学校来说如此必要的时候, 他正努力获得社会的信任。. 完形填空Life is colorful. Sometimes its just like potato salad; when its shared, it becomes a picnic. With three young children to bring up, my husband John and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357795.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
