广东高明县2017高考英语一轮阅读理解精炼(四)及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东高明县2017高考英语一轮阅读理解精炼四及答案 WORD版含解析 广东 高明 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 精炼 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广东高明县2017高考英语一轮阅读理解精炼(四)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 F. Scott Fitzgerald, born on September 24, 1896, an American novelist, was once a student of St. Paul Academy, the Newman School and attended Princeton. University for a short while. In 1917 he joined the army and was posted in Alab
2、ama, where he met his future wife Zelda Sayre. Then he had to make some money to impress her. His life with her was full of great happiness, as he wrote in his diary: “My own happiness in the past often approached such joy that I could share it even with the person dearest to me but had to walk it a
3、way in quiet streets and take down parts of it in my diary.” This side of paradise, his first novel, was published in 1920. Encouraged by its success, Fitzgerald began to devote more time to his writing. Then he continued with the novel the Beautiful and Damned (1922), a collection of short stories
4、Thales of the Jazz Age (1922), and a play The Vegetable (1923). But his greatest success was The Great Gatsby, published in 1925, which quick brought him praise from the literary world. Yet it failed to give him the needed financial security. Then, in 1926, he published another collection of short s
5、tories All the Sad Young Men.However, Fitzgeralds problems with his wife Zelda affected his writing. During the 1920s he tried to reorder his life, but failed. By 1930, his wife had her first breakdown and went to a Swiss clinic. During this period he completed novels Tender Is the Night in 1934 and
6、 The Love of the Last Tycoon in 1940. While his wife was in hospital in the United States, he got totally addicted to alcohol. Sheila Graham, his dear friend, helped him fight his alcoholism. ( ) 1. How many novels written by Fitzgerald are mentioned in the passage?A. 5 B. 6 C. 7 D. 8( ) 2. Which of
7、 the following is the correct order to describe Fitzgeralds life according to the passage?a. He became addicted to drinking.b. He studied at St. Paul Academy. c. He published his first novel This Side of Paradise.d. The Great Gatsby won high praise.e. He failed to reorder his life.f. He joined the a
8、rmy and met Zelda.A. f-c-e-a-b-d B. b-e-a-f-c-d C. f-d-e-c-b-a D. b-f-c-d-e-a( ) 3. We can infer from the passage that Fitzgerald .A. had made some money when he met Zelda in Alabama.B. was well educated and well off before he served in the armyC. would have completed more works if his wife hadnt br
9、oken downD. helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital( ) 4. The passage is probably followed by a concluding paragraph about .A. Zeldas personal lifeB. Zeldas illness and treatmentC. Fitzgeralds friendship with GrahamD. Fitzgeralds contributions to the literary world 【语篇解读
10、】本片文章为记叙文,主要讲述了英国著名文学家弗兰西斯司各特菲茨杰拉德的生平、生活及其重要作品1.答案A。【解析】细节理解题。据题意,由文章中关键词novel可知,文章中提及到的弗兰西斯司各特菲茨杰拉德的小说有:This side of paradise,The Beautiful and Damned,The Great Gatsby,Tender Is the Night and The love of the last Tycoon,共计5篇。故选A项2.答案D。【解析】细节理解题。根据第一段中“was once a student of St. Paul AcademyIn 1917 h
11、e joined the army”可知弗兰西斯司各特菲茨杰拉德先在圣保罗学院学习,然后参加的军队。由此可知答案应为D项3.答案C。【解析】推理判断题。由第四段第一句“However, Fitzgeralds problems with his wife Zelda affected his writing”可以判断出C项4.答案D。【解析】推理判断题。根据人物传记的特点和本段对菲茨杰拉德生活、作品的描述,说明了菲茨杰拉德的作品对学界的意义,因此最后总结的一段是关于菲茨杰拉德对文学界的贡献的。故选D项2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳
12、选项。 Success can mean different things for different people. For some, success may be a large salary and a nice car. For others, it may mean a well-fed and happy family. For college students, it means making good marks or passing grades in order to earn a degree. And there lies a slight difficulty wi
13、th some college students. The way in which they achieve success may not always be that they earned it. Earning requires hard work, and most importantly, honesty. Some students cheat to simply gain success. On Aug. 30, news of the largest cheating scandal at Harvard University broke out. It is said o
14、n Thursday that the undergraduate class had a minimum of 250 students and possible cheating was discovered in roughly half the take-home exams. The investigation is still underway but consequences for those found guilty could range from a warning to a forced withdraw from the university for a year.
15、And some of the undergraduates in the course were seniors, so the latter consequence could also mean giving back their degree and maybe even losing the jobs acquired after graduation. Although such consequences may have a harsh negative and possibly life-changing impact on some students lives, I bel
16、ieve it is entirely necessary to ensure that academic integrity(诚信) is a respected and necessary requirement for academic success. Harvard University is commonly thought of as the top of higher education. It is a name anyone would like to put on their resume. Although some one will admit to knowing
17、the occasional student who found a way to cheat on an exam, the highest standards wont give way to cheating. In a word where academic integrity is sometimes lost in the pursuit of making the deans list, take pride when you make the effort to do your best and honest work. Success achieved in any way
18、is great, but success achieved honestly is the only success you can truly call your own. 28. Which of the following is the best title for the passage?A. Searching for the Lost Integrity B. Cheating is Common in UniversityC. Changing the Old Exam System D. Taking Measures on Examinations 29. Some stu
19、dents are different from others because_. A. they long for a well-fed and happy life B. they have difficulty in earning a degree C. they lack honesty when taking exams D. they only think about their own success 30. Which of the following does the underlined word “those” in the third paragraph refer
20、to?A. Students achieving high marks. B. Persons undertaking the investigation. C. Students cheating in the exams. D. Persons receiving degrees. 31. If the case found to be true,_. A. some undergraduates will lose their degree. B. some students will have to find jobs. C. some undergraduates will chan
21、ge their lives. D. some students will be hired from their posts. 32. Which of the following does the author agree with?A. Harvard University can provide higher education. B. Cheating has nothing to do with Harvard University. C. Success by hard work will make you feel proud. D. Success achieved in a
22、ny way is great and admirable. 参考答案28-32ACCAC 【陕西省西北工业大学附属中学2014第六次模拟】A阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C,D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。 OSCAR THEATREBOOKING- in personThe Box Office is open Monday to Saturday, 10 am-8 pm.- by postStating the performance and choice of seats, enclosing a cheque, postal order, or yo
23、ur credit card details to Oscar Theatre Box Office, PO Box 220, Main street. All cheques should be made payable to Oscar Theatre.- by telephoneRing 0844 847 2484 to reserve your tickets or to pay by credit card (Visa, MasterCard accepted).- on-lineComplete the on-line booking form at 21世纪教育网.DISCOUN
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋人教部编版(玉林)七年级语文上册习题课件:写作 思路要清晰 (共23张PPT).ppt
