2021届高考英语一轮总复习 Book 6 Unit 5 The power of nature课时跟踪练 新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮总复习 Book Unit The power of nature课时跟踪练 新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 nature 课时 跟踪 新人
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练30 Unit 5 The power of nature.阅读理解AIf humans pump enough carbon dioxide(CO2)into the atmosphere,stratocumulus clouds(层积云)could disappear,and the Earths temperature could climb sharply to heights not predicted in current climate models.It would burn the planet.Thats the conclusion of a paper pub
2、lished in the journal Nature Geoscience and described in detail by Natalie Wolchover for Quanta Magazine.As Wolchover explained,clouds have long been one of the great uncertainties of climate models.Computer models that easily capture the complexity and detail of most climate systems just arent powe
3、rful enough to predict worldwide changes in the behaviour of clouds.But clouds are important.They reflect sunlight away from the Earths surface.And stratocumulus clouds are those white blankets you might have seen as you look out the window of the airplane,rolling out below you and hiding the ground
4、.Researchers suspect that certain sudden jumps in temperature may have been caused by changes to clouds like these.For the new research,scientists modeled just a small patch of sky using a supercomputer.They found that if carbon dioxide levels reach about 1,200 parts per million(ppm)in the atmospher
5、e,stratocumulus clouds will break up.Thats a very high carbon dioxide concentration.Right now,levels have climbed past 410 ppma dangerous change from 280 ppm before the Industrial Revolution.But humans put more and more CO2 into the atmosphere every year.If current trends continue,the Earth could re
6、ach 1,200 ppm within 100 to 150 years.This could happen if our society doesnt follow through on any of its commitments to reduce emissions(排放物),Wolchover reported.And even if it does,the result would be another 8 degrees Celsius of heat added to the global an average,on top of the dangerous changes
7、already underway due to greenhouse gases.Thats an enormous change,and it goes beyond predictions of worldwide ice melt and catastrophic sea level rise.And,once stratocumulus clouds are gone,Wolchover reported,they likely wouldnt reappear until atmospheric carbon dioxide levels dropped below where th
8、ey are currently.Theres still some uncertainty in the data.The 1,200 ppm figure could change as scientists look into the issue further.1What can we learn from Paragraph 2?AMost climate systems are not complex.BThe behaviour of clouds is uncertain and hard to predict.CTemperature changes affect strat
9、ocumulus clouds.DThe stratocumulus clouds protect planes from sunlight.2What does “it”refer to in Paragraph 4?AThe atmosphere.BThe earth.COur society. DThe result.3Which of the following statements would Wolchover most probably agree with ?AThe effects of CO2 emissions have been fully assessed.BStra
10、tocumulus clouds wont return if they are gone.CThe breakup of stratocumulus clouds could result in catastrophes.DOnce CO2 level reaches 1,200 ppm,stratocumulus clouds will go extinct.【语篇解读】本文主要介绍了人类如果继续向大气中排放二氧化碳可能造成的后果及原因。1解析:细节理解题。根据第二段中的“.clouds have long been one of the great uncertainties of cl
11、imate models.Computer models that easily capture the complexity and detail of most climate systems just arent powerful enough to predict worldwide changes in the behaviour of clouds.”可知,长期以来,云层一直是气候模式中很不确定的因素之一。轻易捕捉到大多数气候系统的复杂性和细节的计算机模型不够强大,无法预测世界范围内云雾状态的变化。由此可知,云雾状态是不确定的,很难预测。故选B项。答案:B2解析:词义猜测题。根据画
12、线词前一句中的“This could happen if our society doesnt follow through on any of its commitments to reduce emissions”可知,如果我们的社会不遵守减少排放物的承诺,在100到150年内地球二氧化碳的含量可能达到百万分之一千二。even if it does是对our society doesnt follow through.的一种让步情况,由此推知,it在此处指代our society,此处表示即使我们的社会遵守减少排放物的承诺,结果将是全球平均气温也会再增加8摄氏度。故选C项。答案:C3解析:
13、推理判断题。根据第三段中的“They found that if carbon dioxide levels reach about 1,200 parts per million(ppm)in the atmosphere,stratocumulus clouds will break up.”和第四段中的“If current trends continue,the Earth could reach 1,200 ppm within 100 to 150 years.on top of the dangerous changes already underway due to green
14、house gases.”以及第五段中的“Thats an enormous change,and it goes beyond predictions of worldwide ice melt and catastrophic sea level rise.”可知,当大气中的二氧化碳含量达到百万分之一千二百的时候,层积云就会散开,它所导致的变化是巨大的,其灾难性远大于全球冰层融化和海平面上升,即它所带来的灾难比全球冰层融化和海平面上升严重得多。综上可知,层积云散开会造成巨大灾难。故选C项。答案:CBMost dog owners are convinced that their fourl
15、egged friends know exactly what they mean when they use certain words like sit,stay or treat.However,researchers have always wondered whether dogs really understand human speech or if they rely on other information to get the meaning.For example,does the word “fetch”form a picture of a stick or ball
16、 in the dogs mind,or does the dog bring back the object based on the owners voice or gesture?A new study by scientists at Atlantas Emory University seems to indicate that “mans best friend” does indeed know what the owner is saying.The researchers began by asking the owners of twelve dogs of various
17、 kinds to train their pets to identify two toys of different materials,such as a toy animal and a ball.Once the dogs had mastered the task,they took turns inside a special scanner.The owners then tested their dogs language skill by first calling out the names of the toys they had been trained to rec
18、ognize and then saying meaningless words such as“bobbu”and“bodmick”while holding up random objects the dogs hadnt seen before.The scans suggested that the parts of the dogs brains responsible for processing of sounds showed different brain patterns when they heard words they were familiar with,compa
19、red with the ones they had never heard before.While that was not enough to prove that the dogs were picturing their toys when they heard the word,it did indicate some sort of recognition.The researchers believe this is an important step forward in understanding how dogs process language.Even more in
20、teresting was that the dogs brains showed a higher level of neural(神经的)activity at the sound of unknown words.This is the exact opposite of what happens in human brains,which get more active at the sound of familiar words.The researchers say the dogs may become cheerful at the sound of new words to
21、try to understand them in the hope of delighting their masters,“Dogs want to please their owners,and perhaps also receive praise or food,”says Emory neuroscientist Gregory Berns,senior author of the study.However,though your pet may understand human speech,the scientists recommend using visual signa
22、ls and smells for training.“When people want to teach their dogs a trick,they often use spoken command because thats what we humans prefer,”Prichard says.“From the dogs view,however,a visual command might be more effective,helping the dog learn the trick faster.”4Whats the purpose of the new study?A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361581.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
