山东省德州市2019-2020学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省德州市2019-2020学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 山东省 德州市 2019 2020 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高二英语试题本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。注意事项:1.答第I卷前考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用 橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号框。3.全部答案在答题卡上完成,答在试卷上无效。第I卷(满分95分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.
2、How is the man trying to lose weight now?A. By eating more fruit. B. By going on a diet. C. By riding a bike.2. Where does this conversation probably take place?A. On a bus. B. In the street. C. In a camera shop.3. What did the man do last night?A. He went to the library. B. He prepared for a test.
3、C. He joined in a party.4. Why is Ted invited to the party?A. The woman likes him.B. The mans mother insists.C. He is good at conversation.5. What does the man think about the womans words?A. She is too critical about weather.B. She should get used to clear seasons.C. He cannot agree more with her.第
4、二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独自。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小 题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6至7题。6. What is Dr. Jones doing at the moment?A. Having lunch outside. B. Having a meeting. C. Performing an operation.7. Why does the man wan
5、t to speak to Dr. Jones?A. To borrow some books from him.B. To ask him to give a lecture.C. To discuss something with him.听第7段材料,回答第8至9题。8. How does the man like the swimming pool in the Park Road?A. It is bigger and more modern.B. It is far away from his home.C. It is similar to the one in town.9.
6、Where are the two speakers going to eat on Thursday?A. A restaurant near the cinema.B. A French restaurant.C. A Roast Duck restaurant. 听第8段材料,回答第10至12题。10. What is wrong with the man?A. He failed in a big test.B He has nothing to recommend.C. He seems to get the flu.11. What is the womans advice?A.
7、Take the medicine with food.B. Go to see his doctor at once.C. Rest for 24 hours.12. How much is the change?A. $4. B. $6. C. $16.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the woman think of Walla?A. Pretty. B. Brave. C. Scary.14. What attracted the woman in Star Wars movies?A. The special effects and the story
8、.B. Scary characters.C. Different UFOs.15. Who does the man like best?A. Walla. B. Leah. C. Yoda.16. What are the speakers talking about?A. Outer space. B. Movie characters. C. Computer games.听第10段材料,回答第17至20题。17. What can we learn from the news?A No villager was killed.B. 15 houses were badly damag
9、ed.C. Over 200 people were made homeless.18. How many people were badly injured in the storm?A. Seven. B. Nine. C. Ten.19. What do we know about the farmer?A. His house was destroyed.B. His wife was missing.C. One of his children was killed.20. What did the woman do when she saw her house shaking?A.
10、 She tried to take something out.B. She rushed out with her children.C. She told her husband not to leave.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该选项涂黑。AWhich of the following books should you read? It is based on your next travel destination.As you
11、re traveling around Amsterdam , read “The Fault in Our StarsPreviously adapted into a film in 2014 , John Greens story of star-crossed teenagers famously includes a trip to Amsterdam. The Anne Frank House and The Rijksmuseum are two of many major destinations mentioned in the book. Plus, the bench f
12、rom the film adaptation of this novel has even become its own tourist spot.“The Elegance of the Hedgehog” is excellent reading for a trip to Paris.Before wandering down the Champs-lysees, open Muriel Barberys novel for a delightful look into the lives of wealthy Parisians. Set in a French apartment
13、building, the story follows two totally different people who discover they are kindred souls.Bring “One Hundred Years of Solitude to read in South America.A significant work of literature, Gabriel Garcia Mdrquezs classic follows generations of the Buendia family as they live in their South-American
14、town. Garcia Marquezs descriptions make the book a perfect read for visiting some of the breathtaking sights of South America.“Call Me by Your Name” should perhaps be read in the summertime , in Italy .This novel is said to take place in the Northern-Italian seaside region of Liguria. And if youve s
15、een the 2017 coming -of-age film adaptation of the book, youll already know the story describes beautiful summers in Northern Italy, complete with seaside encounters and lush greenery.If youre visiting New York City, enter the mind of Holden Caulfield.“The Catcher in the Rye” is a classic tale of a
16、lost teenagers unplanned trip to New York City. In the JD-Salinger novel, Holden visits a nightclub in the East Village, goes ice skating in Rockefeller Center , and takes his sister to the Central Park Zoo.1. What will you learn if you read “The Elegance of the Hedgehog?A. Amsterdam Bench.B. Parisi
17、ans life.C. Italian Summer Sights.D. Night clubs in New York.2. Which books have been adapted into films?A. The Fault in Our Stars & Call Me by Your Name.B. The Elegance of the Hedgehog & One hundred Years of Solitude.C. One hundred Years of Solitude & The Catcher in the Rye.D. The Catcher in the Ry
18、e & Call Me by Your Name.3. Which will attract you most if youre visiting New York City?A. The Elegance of the Hedgehog.B. One Hundred Years of Solitude.C. The Catcher in the Rye.D. Call Me by Your Name.【答案】1. B 2. A 3. C【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了五本书的情况,包括作者、故事概要等信息。【1题详解】细节理解题。根据第三段中Before wandering down
19、the Champs-lysees, open Muriel Barberys novel for a delightful look into the lives of wealthy Parisians.可知漫步在香榭丽舍大街之前,请打开Muriel Barbery的小说,让我们看看富有的巴黎人的愉快生活。由此可知,如果你读了The Elegance of the Hedgehog,你会了解到巴黎人的生活。故选B。【2题详解】细节理解题。根据第二段中Plus, the bench from the film adaptation of this novel has even become
20、its own tourist spot.(此外,这部小说改编电影的长椅甚至已经成为了自己的旅游景点)以及倒数第二段中And if youve seen the 2017 coming -of-age film adaptation of the book, youll already know the story describes beautiful summers in Northern Italy, complete with seaside encounters and lush greenery.(如果你看过2017年即将上映的改编自这本书的电影,你就会知道这个故事描述了意大利北部
21、美丽的夏天,还有海边的邂逅和郁郁葱葱的绿意)由此可知,The Fault in Our Stars 和Call Me by Your Name这两本书被改编成电影。故选A。【3题详解】细节理解题。根据最后一段标题If youre visiting New York City, enter the mind of Holden Caulfield.可知如果你正在纽约,请进入Holden Caulfield的思想。以及最后一段中“The Catcher in the Rye” is a classic tale of a lost teenagers unplanned trip to New Y
22、ork City. (The Catcher in the Rye是一个经典的故事,讲述的是一个迷路的少年去纽约的意外之旅)由此可知,如果你去纽约,The Catcher in the Rye会最吸引你。故选C。BAustralias Prime Minister Scott Morrison has expressed regret over his handling of the bushfire crisis damaging the country. The PM has faced mounting criticism over his governments response to
23、 the bushfires and its climate policy.Since September, bushfires have killed at least 28 people and destroyed thousands of homes. Mr Morrisons government has been accused of not doing enough to deal with climate change, which experts say could increase the strength, frequency and size of bushfires.
24、But in the interview, the PM defended the approach of the government, which he said took into account the effect of climate change on the bushfires.Each year there is a fire season during the Australian summer with hot, dry weather making it easier for flames to start and spread. Natural causes are
25、to blame most of the time, like lightning strikes in drought-affected forests. Humans can also be to blame. NSW police have charged at least 24 people with deliberately starting bushfires, and have taken legal action against 183 people for fire-related offenses since November, according to a police
26、statement.Bushfire conditions eased on Saturday, giving firefighters a temporary short break in areas where flames are still spreading. But authorities have warned that the huge fires, caused by high temperatures, wind and a three-year drought, will persist until there is adequate rainfall.About hal
27、f a billion animals have been affected by the fires across NSW, with millions likely dead. The figures for NSW include birds, reptiles, and mammals, except bats. It doesnt include insects and frogs, so the real number is almost certain to be higher, the ecologists said. Almost a third of koalas in N
28、SW may have been killed in the fires, and a third of their habitat has been destroyed, said Federal Environment Minister Sussan Ley.4. What can we learn in the first two paragraphs?A. The bushfires caused little damage in Australia.B. The PM criticized the climate policy.C. People are angry about th
29、e governments inadequate action.D. The government will change its response to the bushfires.5. What makes the Australian summer a fire season?A. Greenhouse effect.B. Lightning strike.C. Humans behaviour.D. Hot dry weather.6. What does the underlined word “persist mean in Para 4?A. decreaseB. lastC.
30、disappearD. run7. What can we infer from the last paragraph?A. More animals have been affected than the figure shows.B. A billion animals face extinction due to the fires.C. Koalas are in immediate danger of dying out.D. The huge fires have no influence on insects and frogs.【答案】4. C 5. D 6. B 7. A【解
31、析】本文是一篇说明文。主要讲述了澳大利亚政府没有采取足够的措施导致森火产生了严重的影响,从而引发民众的指责,森火还会持续直到有足够的降雨。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Australias Prime Minister Scott Morrison has expressed regret over his handling of the bushfire crisis damaging the country. 澳大利亚总理斯科特莫里森,对自己处理损害国家的山火危机一事表示遗憾。”及第二段“Mr Morrisons government has been accused of not
32、doing enough to deal with climate change, 莫里森政府被指责在应对气候变化方面做得不够”可知澳大利亚森火已经造成了严重的影响,人们为此对莫里森政府没有采取及时的行动表示愤怒,C选项。【5题详解】细节理解题。根据第三段首句“Each year there is a fire season during the Australian summer, with hot, dry weather making it easier for flames to start and spread. 每年澳大利亚夏季都会有一个火灾季节,炎热干燥的天气使得火焰更容易燃起和
33、蔓延。”可知炎热干燥的天气使夏季成为了一个火灾季,故选D项。【6题详解】词句猜测题。根据划线词所在的句子“But authorities have warned that the huge fires, caused by high temperatures, wind and a three-year drought, will persist until there is adequate rainfall. ”中的“until there is adequate rainfall. 直到有足够的降雨。”可森火会一直持续直到足够的降雨将它浇灭,所以换线词的意思是“持续”。故选B项。【7题详
34、解】推理判断题。根据最后一段“About half a billion animals have been affected by the fires across NSW, with millions likely dead. It doesnt include insects and frogs, so the real number is almost certain to be higher, 整个新南威尔士州约有五亿只动物受到火灾影响,数百万动物可能死亡。它不包括昆虫和青蛙,所以实际数字几乎肯定会更高。由此判断出,受影响的动物比数字所显示的要多。故选A选项。CFor top stud
35、ents from low-income families, applying to colleges is particularly difficult. One approach makes this whole process easier? Provide an adviser for them.Thats the idea behind CollegePoint, a program to help gifted students go to schools that match their intelligence. When a high school student takes
36、 a standardized testthe PSAT, SAT or ACTand they score in the 90th percentile, and their families make less than $ 80, 000 a year, they get an email from the program offering them a free adviser. The advisers listen, guide and answer students questions.Connor Rechtzigel, an adviser in Minnesota, see
37、s the importance of his role, for research shows that low-income students are far more likely to undermatch because they dont think they have what it takes to get in and because many dont even know what schools are out there. He helped high school senior Justice Benjamin, the first in his family to
38、apply to college, thinking about what his ideal learning experience was. Finally, Justice narrowed in on smaller schools where he could study environmental science and made his final choice: Skidmore College in New York.Figuring out how to pay for college is a major part of what CollegePoint adviser
39、s do. Nakhle, an adviser in North Carolina, is working with Hensley, an Ohio high school senior who cant get extra financial help from her family. They spent a lot of time comparing and analyzing her financial-aid award letters, which made her decision much clearer. Finally, the Ohio State Universit
40、y offered an option where she would pay nothing. Staying in-state wasnt her first choice, but it was the best option for her.8. What is the second paragraph mainly about?A. How CollegePoint works.B. The history of CollegePoint.C. Ways to apply for a free adviser.D. The challenge of choosing colleges
41、.9. What prevents low-income students from attending proper colleges?A. Thinking highly of their abilities.B. Knowing little about colleges.C. Lack of enough learning experience.D. Failure to pass the entrance exam.10. Why did Hensley finally choose the Ohio State University?A. She didnt want to sta
42、y far from home.B. Her favorite major was provided there.C. She would show her talents to the full.D. The university met her financial needs.11. What is the best title for the passage?A. Steps for Students to Choose Suitable CollegesB. CollegePointHow to Be a Financial AdviserC. Advisers Helping Col
43、lege Students to Score HighD. CollegePointHelping Students Select Ideal Colleges【答案】8. A 9. B 10. D 11. D【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一个名为CollegePoint的项目,主要是为了帮助来自低收入家庭的优等生去申请适合他们的大学。文中介绍了CollegePoint是如何工作的,以及项目中顾问的工作职责和列举了顾问为学生服务的事例。【8题详解】主旨大意题。根据第二段Thats the idea behind CollegePoint, a program to help gifte
44、d students go to schools that match their intelligence. When a high school student takes a standardized testthe PSAT, SAT or ACTand they score in the 90th percentile, and their families make less than $ 80, 000 a year, they get an email from the program offering them a free adviser. The advisers lis
45、ten, guide and answer students questions.可知这就是CollegePoint背后的想法,一个帮助有天赋的学生去匹配他们智力的学校的项目。当一名高中生参加一项标准化考试,即PSAT、SAT或ACT时,如果他们的分数在90%以上,而他们的家庭年收入不到8万美元,他们就会收到该项目发来的电子邮件,为他们提供免费顾问。指导老师倾听、指导和回答学生的问题。由此可知,第二段的主要内容是CollegePoint是如何工作的。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第三段中Connor Rechtzigel, an adviser in Minnesota, sees th
46、e importance of his role, for research shows that low-income students are far more likely to undermatch because they dont think they have what it takes to get in and because many dont even know what schools are out there.可知明尼苏达州的一名顾问Connor Rechtzigel看到了自己所扮演的角色的重要性,因为研究表明,低收入家庭的学生更有可能落后,因为他们认为自己不具备入
47、学所需的条件,而且许多人甚至不知道那里有哪些学校。由此可知,对大学了解不多,阻碍了低收入家庭的学生上正规的大学。故选B。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中Nakhle, an adviser in North Carolina, is working with Hensley, an Ohio high school senior who cant get extra financial help from her family. They spent a lot of time comparing and analyzing her financial-aid award letter
48、s, which made her decision much clearer. Finally, the Ohio State University offered an option where she would pay nothing.可知Nakhle是北卡罗来纳州一名顾问,她正在与Hensley合作。Hensley是俄亥俄州的一名高三学生,她无法从家人那里获得额外的经济帮助。他们花了很多时间比较和分析她的助学金奖励信,这使她的决定更清楚了。最后,俄亥俄州立大学为她提供了一个免费的选择。由此可知,Hensley最终选择了俄亥俄州立大学,是因为这所大学满足了她的经济需求。故选D。【11题
49、详解】主旨大意题。根据第一段For top students from low-income families, applying to colleges is particularly difficult. One approach makes this whole process easier? Provide an adviser for them.可知对于来自低收入家庭的优等生来说,申请大学尤其困难。有一种方法能使整个过程更简单吗?有,那就是为他们提供顾问。结合文章主要介绍了一个名为CollegePoint的项目,主要是为了帮助来自低收入家庭的优等生去申请适合他们的大学。文中介绍了Co
50、llegePoint是如何工作的,以及项目中顾问的工作职责和列举了顾问为学生服务的事例。由此可知,D选项“CollegePoint帮助学生选择理想的大学”最符合文章标题。故选D。DWhen Denis wants to relax at work, he steps into a quiet room, sits in a chair, slips on a virtual-reality headset, and escapes to the beach. For Denis, that moment is a tool he relies on regularly to both reli
51、eve and prevent stress.Hes not the only one at his company to use the room, where workers can also use a headset to watch a moon walk, take a virtual roller-coaster ride or access a meditation (冥 想)app.Research shows VR can help reduce pain and anxiety. But its not yet clear why it works. Experts be
52、lieve its related to the technologys power to distract.“Whatever their problems are, whatever their stresses are, they can leave reality and have a different emotional mood, Denis said.Virtual-reality headsets havent taken off with consumers, but theyre now powerful and inexpensive enough for compan
53、ies to consider investing in them to help make workers and customers happier.The headsets may help people take a virtual break from their surroundings, but there are challenges to consider. Ramon Llamas, a tech-market researcher, noted that there could be challenges in handing out headsets. Some peo
54、ple get sick or dizzy while using virtual reality, and the headsets may get dirty or broken. Theres also the task of quickly familiarizing people with using the headsets, especially since VR adoption has been so limited and the ways they are controlled can vary.For now, Llamas said, hes concerned ab
55、out privacy and security. What if, for example, someone manages to hack into a headset and insert some content into what you re watching?Another potential issue is the management of the headsets and software that goes along with them. This is likely not a complication for an office like Umber Realty
56、s, where people can simply take a headset off if they feel something wrong. But it could be more of a problem if youre stuck in a dentists chair. “The last thing you want is that in the middle of pulling a tooth something goes wrong, Llamas said.12. What does Deniss company use Virtual Reality for?A
57、. Improving the customers experience.B. Showing the schedule of his company.C. Relieving pressure of the staff.D. Saving the trouble of transportation.13. How can the VR devices help the users by Denis?A. Escaping from reality for the moment.B. Improving their thinking ability.C. Designing work for
58、the company.D. Investing in a new industry.14. What problems is VR likely to have according to Ramon Llamas?A. Some hackers will surely endanger users health.B. It is hard for users to recognize familiar people.C. The company may have difficulty storing these devices.D. Some users may feel uncomfort
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-363113.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
