山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(18)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 日照市 2014 高考 英语 阅读 理解 冲刺 全程 训练 18 答案
- 资源描述:
-
1、山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(18)及答案阅读理解 In a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from the traditional business model is on the rise. Actually, the past decades has seen more and more forests disappearing and globe becoming increasingly warm. People now realize that
2、this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable (可持续的) ways. That means growth with low carbon or development of sustainable products. In other words, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources. Today, sustainable develop
3、ment is a proper trend in many countries. According to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bigger over the next decades. China, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution.
4、It is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-speed trains. In addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油),which is produced without cutting dow
5、n valuable rainforest. In recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%. Governments can fully develop the potential of these new markets. First, they can set high targets for reducing carbon emissions (排放) and targets for saving and reusing energy. Besides, stronger
6、arrangement of public resources like forests can also help to speed up the development. Finally, governments can avoid the huge expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accelerate the change from traditional model to a sustainable one.The major c
7、hallenge of this century is to find ways to meet the needs of growing population within the limits of this single planet. That is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries.( ) 1. The traditional business model is harmful because of all the following EXCEPT
8、that _. A. It makes the world warmer B. it consumes natural resources C. it brings severe damage to forests D. it makes growth hard to continue( ) 2. What can we infer from Paragraph 2? A. China lacks wind and solar energy. B. China is the leader of the low-carbon market. C. High-speed trains are a
9、low-carbon development. D. Palm oil is made at the cost of valuable forests.( ) 3. To full develop the low-carbon markets, government can _. A. cut public expenses B. forbid carbon emission C. develop public resources D. encourage energy conservation( ) 4. We can learn from the last paragraph that b
10、usinesses have many chances to _. A. develop sustainable products B. explore new natural resources C. make full use of natural resources D. deal with the major challenge( ) 5. What is the main purpose of the passage? A. To introduce a new business model. B. To compare two business models. C. To pred
11、ict a change of the global market. D. To advocate sustainable development.这是一篇说明文,提倡低碳生活。41. 答案:B解析:细节理解题,根据第一段的“Actually, the past decades has seen more and more forests disappearing and globe becoming increasingly warm”“ must be able to develop in sustainable ways”可以排除A、C、D选项。42. 答案:B解析:推理判断题,根据第二
12、段“China, for example, has set its mind on leading that market”可以得出答案。3. D 细节理解题,根据第三段“targets for saving and reusing energy.”可以得出答案。“energy conservation”意为节约能源。4. A 细节理解题,根据“but it offers abundant new chances for sustainable product industries.”可以得出答案。5. D主旨大意题,根据全文,不难看出文章提倡的是低碳生活。Passage Twelve (We
13、 Should All Grow Fat and Be Happy)Heres a familiar version of the boy-meets-girl situation. A young man has at last plucked up courage to invite a dazzling young lady out to dinner. She has accepted his invitation and he is overjoyed. He is determined to take her to the best restaurant in town, even
14、 if it means that he will have to live on memories and hopes during the month to come. When they get to the restaurant, he discovers that this ethereal creature is on a diet. She mustnt eat this and she mustnt that. Oh, but of course, she doesnt want to spoil his enjoyment. Let him by all means eat
15、as much fattening food as he wants: its the surest way to an early grave. They spend a truly memorable evening together and never see each other again.What a miserable lot dieters are! You can always recognize them from the sour expression on their faces. They spend most of their time turning their
16、noses up at food. They are forever consulting calorie charts; gazing at themselves in mirrors; and leaping on to weighing-machines in the bathroom. They spend a lifetime fighting a losing battle against spreading hips, protruding tummies and double chins. Some wage all-out war on FAT. Mere dieting i
17、s not enough. They exhaust themselves doing exercises, sweating in sauna baths, being pummeled and massaged by weird machines. The really wealthy diet-mongers pay vast sums for health cures. For two weeks they can enter a nature clinic and be starved to death for a hundred guineas a week. Dont think
18、 its only the middle-aged who go in for these fads either. Many of these bright young things you see are suffering from chronic malnutrition: they are living on nothing but air, water and the goodwill of God.Dieters undertake to starve themselves of their own free will; so why are they so miserable?
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级下册语文说课课件-6.22颐和园∣鲁教版 (共31张PPT).ppt
