分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021届高三英语人教版一轮复习课时跟踪:第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:365808
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:57KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高三英语人教版一轮复习课时跟踪:第1部分选修7UNIT UNDER THE SEA WORD版含解析 2021 届高三 英
    资源描述:

    1、第一部分教材知识突破选修七Unit 3Under the sea课时跟踪一练而就.阅读理解A(2020届河南省郑州市高三质检)Four teenage girls from Minnesota, US. 120 hours of nonstop togetherness. No cellphones. This is not a reality show, but an adventure journey. “It was really perfect,” said Julia Ruelle of her recent adventure to the Boundary Waters Cano

    2、e Area Wilderness with three of her childhood friends. “By unplugging, we had an amazing time.”Last year, the 16yearold took part in an essay contest and carried off a prize. The award was a 5day canoe and camping adventure with up to three friends. No parents or guides would be there. So Julia invi

    3、ted her friends Anna Wander, Madeline Wilson and Julianna Torelli.The four Minnetonka High School juniors arrived in Ely for training the day before they began the journey. They set out the next day at 7 a. m, quickly developing a routine. “We were done paddling by noon,” Julia said. “We ate lunch a

    4、t the campsites and then it was time for hammocks (吊床), reading, making friendship bracelets (手镯) and talking.”The girls had all some experience in the outdoors before.Anna had been to the Boundary Waters with her family. “I love how you are separated from everything in your life, especially technol

    5、ogy,” Anna said. Without her phone, she said, “Im less worried about things.” Madeline, too, had been to the Boundary Waters a few years back. “But this time, I had to paddle right and set up camp,” she said. The girls made fire and cooked meal together. No one was ever hungry or homesick, but they

    6、were nervous the final night as they waited out a thunderstorm. They left wet sleeping bags in one tent, and squeezed into another for the night. “Every thunderstorm in the Boundary Waters feels huge,” Julia said.On the car ride home, they were all on their phones catching up with friends. “It was a

    7、 little at a loss turning my phone on,” said Anna. “Mental health can be improved so much in the Boundary Waters. It really helps to get away and reconnect with yourself.”【语篇解读】本文主要讲述了四位女生远离父母和现代科技的一段旅程。她们在旅行中加深了友谊,学到了生存技能,这次旅行也让她们的身心得到了放松。1How did Julia Ruelle get the chance to camp?AShe won an ess

    8、ay contest.BShe was invited by her friends.CShe performed well in her school.DShe asked her parents for support.解析:选A细节理解题。根据第三段中的“Last year, the 16yearold took part in an essay contest and carried off a prize. The award was a 5day canoe and camping adventure with up to three friends.”可知,Julia在一次作文竞

    9、赛中获胜。而获得的奖励就是一次为期五天的独木舟和野营探险。故选A。2Why was the 5day adventure unique to the girls?AThey needed to complete many tasks.BThey needed to find a guide on their own.CThey had to live on a boat for several days.DThey had to live without their smartphones.解析:选D细节理解题。根据倒数第二段中的“I love how you are separated fr

    10、om everything in your life, especially technology,Anna said.”可知,这次为期五天的旅行对女孩们来说很特别,因为她们需要过一段没有手机的生活。故选D。3What can we know about the girls from the story?AThey had not got any camping experience before.BThey all felt refreshed after the adventure journey.CThey enriched their learning experiences by e

    11、xploring.DThey used to keep in close touch with their friends by phone.解析:选B推理判断题。根据最后一段中的“Mental health can be improved so much in the Boundary Waters. It really helps to get away and reconnect with yourself.”可知,女孩们在经历这段冒险之旅后都觉得身心焕然一新。故选B。B(2020届河北省“五个一名校”高三联考)Most people who own iPhones use them a

    12、s their alarm clocksmaking it very easy to check emails one last time before falling asleep and hard to ever feel away from work and social networks.Several years ago, my boss fainted due to exhaustion after staying up late to catch up on work. She banged her head and ended up with five stitches (缝针

    13、)and became what she calls a “sleep evangelist (传教士)”. Now she leaves her phone charging in another room when she goes to bed and encourages her friends to do the same. “I sent all my friends the same Christmas gifta lovely alarm clockso they could stop using the excuse that they needed their very a

    14、ttractive iPhones by their beds to wake them up in the morning,” she said.If your phone wakes you up in the morning, it may also be keeping you up at night. A 2008 study showed that people exposed to mobile radiation took longer to fall asleep and spent less time in deep sleep. “The study indicates

    15、that during laboratory exposure to 884 MHz wireless signals, components of sleep believed to be important for recovery from daily wear and tear are severely affected,” the study concluded.A quarter of young people feel like they must be available by phone around the clock, according to a Swedish stu

    16、dy that linked heavy cellphone use to sleeping problems, stress and depression. Unreturned messages carry more guilt when the technology to deal with them lies at our fingertips. Some teens even return text messages at midnight.Most of us choose not to set limits on our nighttime availability. Nearl

    17、y three quarters of people from the age of 18 to 44 sleep with their phones within reach, according to a 2012 Time poll. That number falls off slightly in middle age, but only people aged 65 and older are leaving the phone in another room as common as sleeping right next to it.【语篇解读】本文阐述了人们在睡觉时把手机放在

    18、身旁的做法严重影响睡眠质量。4Why did the authors boss start to enjoy sleeping?AHer friends encouraged her to sleep on time.BMobile phones couldnt wake her up on time.CHer friends sent her a lovely clock to wake her up.DShe got hurt due to working too late.解析:选D细节理解题。根据第二段中的“Several years ago, my boss fainted due

    19、to exhaustion after staying up late to catch up on work. She banged her head and ended up with five stitches (缝针).Now she leaves her phone charging in another room when she goes to bed.”可知,作者的老板因为熬夜工作而晕倒过,导致头部被缝了五针。那之后她吸取教训,开始享受睡眠。故选D。5Why did the authors boss give her friends alarm clocks as Christ

    20、mas gifts?AAlarm clocks dont give off any radiation.BAlarm clocks are better at waking her friends up.CShe advised them to replace phones with alarm clocks.DShe used alarm clocks to remind them not to work too late.解析:选C推理判断题。根据第三段中的“I sent all my friends the same Christmas gifta lovely alarm clocks

    21、o they could stop using the excuse that they needed their very attractive iPhones by their beds to wake them up in the morning”可知,作者的老板送朋友们闹钟是为了不让他们找借口把手机放床边,即不让他们用手机当闹钟。故选C。6What can we learn from the 2008 study?AMobile radiation makes people unable to fall asleep.BMobile phones can release 884 MHz

    22、 wired signals.CSleep can help people fight against radiation.DComponents of sleep can be seriously affected by wireless signals.解析:选D推理判断题。根据第四段中的“The study indicates that during laboratory exposure to 884 MHz wireless signals, components of sleep believed to be important for recovery from daily we

    23、ar and tear are severely affected.”可知, 2008年的一份研究表明,无线电信号会严重影响睡眠质量。故选D。7What is the best title for the passage?AHow Mobile Phones Affect SleepBWhy Alarm Clocks Are Better than PhonesCHow We Can Sleep Better at NightDHow Mobile Phones Affect Health解析:选A标题归纳题。根据文章内容可知,本文阐述人们在睡觉时把手机放在身旁的做法严重影响睡眠质量,即本文主

    24、要讲述的是手机与睡眠的关系。故选A。.七选五(2020届湖北省武汉市高三调研)When I first came to UK from China at 6, I entered the first grade. 1 I saw children throw their left over food into the large trash cansfrom halfeaten pizzas to untouched burgers. I watched them pour their milk into a white bucket. In China, this was a huge no

    25、no in school. We had to finish everything.One day, my first grade teacher announced that we would be having a party and everyone was told to bring something from their country. 2 My mom stayed up after her long day of work and made many dumplings. She put them in the fridge and woke up early in the

    26、morning to steam them and fry them so they would taste extra fresh when I brought them to school. They smelled great and looked golden brown after they were cooked.I was so excited to share these with my class and teachers. It was placed in the corner of the table next to all the other delicious foo

    27、d. 3 One or two kids bravely took a piece and knew what they were because they had it with their parents at a Chinese restaurant. At the end of the party, it was cleanup. My teacher walked up to me and asked, pointing to the dumplings, “Would you like to take these home?” I carefully replied, “No.”

    28、4 I thought she was going to share it with other teachers, but immediately after I said that, she threw all the dumplings into the trash and continued cleaning. I was confused; what just happened? 5 And today I still witness this frequently in my English friends. Please eat all your food or take it

    29、to go or share it or just get enough so you dont have to throw it away. Thank you.AIn China, “no” usually means “yes”BI got super excited and told my parents.CIt was very impolite to take your gift home.DThis was the biggest culture shock I have experienced.EWhen I got home, I shared the experience

    30、with my parents.FMany kids had the cookies and juices and were hesitant to try the dumplings.GI didnt understand why kids were getting their lunch food and not finishing it.【语篇解读】文章记述了作者小时候在英国上学,他看到孩子们把没吃完的食物扔进垃圾桶,对此很不解。之后在班内聚会(美食品鉴)活动中作者经历了很大的文化冲击。最后作者呼吁大家不要浪费食物。1解析:选G根据下文中的“I saw children throw th

    31、eir left over food into the large trash cans”和“In China,this was a huge nono in school.”可知,作者看到了同学们浪费食物,这在中国是不被允许的。G项“我不理解为什么孩子们不吃完他们带来的午餐。”符合语境。故选G。2解析:选B空前讲老师通知带自己国家的食物参加聚会;空后讲母亲熬夜准备食物。B项“我超级兴奋并告诉了我的父母。”承上启下,符合语境。故选B。 3解析:选F根据空后的“One or two kids bravely took a piece and knew what they were because they had it with their parents at a Chinese restaurant.”可知,一两个随父母去中餐店吃过饭的孩子勇敢地拿起了作者带来的饺子。F项“很多孩子都吃了饼干,喝了果汁,但却很犹豫地品尝饺子。”符合语境。故选F。4解析:选C空前讲老师问作者是否想要把饺子带回家,作者拒绝了。C项“送给别人的礼物又带走是不礼貌的。”符合语境。故选C。5解析:选D根据上文可知,作者拒绝把饺子带回家之后,老师立即把它扔到了垃圾箱里。作者对此十分困惑不解。D项 “这是我经历过的最大的文化冲击。”符合语境。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高三英语人教版一轮复习课时跟踪:第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365808.html
    相关资源 更多
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1