广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(14) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练14 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 14 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(14)含答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。After years of study,I have known there are only two types of people in this world:those who get to the airport early and those who arrive as the plane is about to take off.If there were any justice in this world,the earlyairport p
2、eople would be rewarded for doing the right thing and the lateairport people would be punished.But the earlyairport people get ulcers(溃疡),heart attacks and bite their fingernails to the bone (急得团团转)The lateairport people are hardly aware that they are flying.A guy of that kind once said,“Dont hurry.
3、If you miss your flight,its because God didnt want you to go.”This is clearly a guy who is never going to get an ulcer.Earlyairport people suffer another“name”They are called exactly what they arewimps(懦夫)I know I am an earlyairport person for years.My luggage will get on the plane first,which makes
4、 it the last luggage they take off the plane after landing.Another strange thing:No matter how early I showed up,I was always told that someone had called two or three years ahead of me and asked for the best seat.I figured it was a trick.I figured there was someone in America who called every airli
5、ne every day and said,“Is that wimp Simon flying somewhere today?If he is,give me his seat.”After a lifetime arguing with my wife over whether I really have to pack 24 hours in advance and set the alarm clock four hours ahead,I have learned another fact about earlyairport people and lateairport peop
6、le:They always marry each other.1We can learn from the passage that_.Alateairport persons often get ulcers or heart attacksBearlyairport persons are always relaxed during the flightCearlyairport persons get their luggage first after landingDlateairport persons always take things easy解析:细节理解题。从第二段及第三
7、段所举事例可知,晚到机场的人总是沉得住气,不慌不忙,故选D。从第二段第二句可知A项和B项错;从第四段最后一句可知C项错。答案:D2The fifth paragraph mainly tells us_.Asomeone always plays tricks on the writerBthe airlines usually fool passengersCearlyairport persons always cant get good seatsDthe service of airlines is very bad解析:段落大意题。从第五段可知作者通过描述自己的亲身经历得出一个结论:
8、早到机场的人往往不能得到想要的座位,故C选项正确。A项是作者的一个玩笑。因为他总是得不到想要的座位,所以才会说I figured it was a trick;B项和D项无法从第五段推出。答案:C3The purpose of writing the passage is to_.Agive useful tips on taking a planeBoffer advice about catching a planeCexpress the writers anxiety about taking planesDshow peoples two attitudes toward catch
9、ing planes解析:意图推测题。通读全文不难推断出作者写此文章主要介绍了人们对于赶飞机的两种截然不同的态度,故D选项正确。答案:D4It could be inferred that the writers wife is_.Aan earlyairport womanBa lateairport womanCa hottempered womanDa sensitive woman解析:推理判断题。根据文章可知作者属于“早到机场的人。”文章的结尾提到了作者的另一个发现:早到机场的人总是与晚到机场的人结婚。由此,可推知作者的妻子属于“晚到机场的人”,故选B。答案:B5The writin
10、g style of the passage would be best described as_.AseriousBsimpleChumorous Dironic解析:推理判断题。综观全文,作者的写作风格诙谐幽默,妙趣横生,故选C。答案:C.(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:应用文话题:求职词数:378时间:5While you may be doing everything right,ignoring just one or two steps in the process may keep you from getting a job,espec
11、ially in this fierce market.Here is a checklist that covers some of the major links in the jobsearch chain.THE RESUMEMake sure it is uptodate and tailored to the types of jobs you are seeking for.Have someone else look at your resume.If you cannot afford a career coach,give your resume to friends or
12、 family members to scrutinizeHave copies of your resume printed so that you are ready to hand them out at interviews.COVERING LETTERSMaybe youve set up a few basic styles in advance,but thats not enough.Each covering letter should be designed to suit the job for which you are applying.THE WARDROBE(衣
13、橱)Check your wardrobe to ensure that you have the appropriate professional dress,including shoes,ready for interview.NETWORKINGDont isolate yourself from others for days.Network through email messages,phone calls,appointments and meetings keep you in touch with the outside world and prevent you from
14、 becoming depressed.APPLICATIONA glance at huge online job sites isnt usually the best way to find a job.You are more likely to succeed through the people you know via networking.THE FOLLOWUPIt is quite common to apply for a job but never hear back from the company.Take measures,such as following up
15、 with a phone call a week or so after you apply.If you know someone at the company,check whether that person will put in a good word for you.INTERVIEWSIf youve got plenty of interviews but no return calls or job offers,take a look at your interviewing skills.This is one area where investing in a car
16、eer coach may pay off.But if you cant afford one,try to find a job group or service that conducts free mock(模拟) interviews.SUPPORT SYSTEMSFinally,recognize that looking for a job is rather difficult.Even at the best of times,a job hunt is often about rejection,and that can be hard to endure.Staying
17、in touch with family,friends,professional networks and fellow job seekers can help you to maintain a positive attitude and a sense of perspective.【语篇解读】本文主要就求职过程中可能会遇到的问题给出了一些建议。1The authors purpose of writing this text is to _Asuggest graduates should find suitable jobsBtell people how to improve t
18、heir interview skillsCteach people how to get ready for an interviewDgive people some tips on searching for jobs答案D推理判断题。从第一段可知,作者写这篇文章的目的是让读者了解求职过程中要注意的一些细节问题。故选D项。2The underlined word “scrutinize” in Paragraph 2 can be replaced by “_”Acheck Buse Crewrite Dcriticize答案A词义猜测题。根据第二段“Have someone else
19、look at your resume”可知此处表示“让其他人看一下你的简历,如果聘不起职业导师的话,可以让朋友或家人检查一下”,由此可以推出scrutinize的意思是“检查”,故选A项。3Which of the following methods is wrong according to the text?AYou should have your resume read by your friends after finishing it.BYou should create different covering letters for the different jobs you
20、apply for.CSearching online is the most effective way to look for a job.DYou should wear professional clothes and shoes for the interview.答案C细节理解题。从文章第六段“A glance at huge online job sites isnt usually the best way to find a job.”可知C项正确。4What should you do if you dont receive any calls after lots of
21、interviews?AAsk a fellow job seeker to help you.BCarefully review your interviewing skills.CRewrite your resume as soon as possible.DGo to the managers offices to find out why.答案B细节理解题。根据倒数第二段内容可知,如果经过多次面试,却没有得到公司的回话,那面试者一定要重新审视自己面试过程中的一些技巧问题。故选B项。5It is implied in the text that_Apeople often pay no
22、 attention to writing their resumeBthe interview is the most difficult step for intervieweesCyour social network may help you a lot in your job huntDa career coach often offers free mock interviews to interviewees解析推理判断题。文章第六段隐含着这样一个信息:面试者要多参加社交活动,建立关系网,从而通过朋友更快地找到工作。答案C.(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出
23、最佳选项。体裁:科普文话题:健康生活词数:350时间:6Sleeping in a room with too much light has been linked to an increased risk of gaining weight,a study shows.A team at the Institute of Cancer Research in London found women had larger waistlines if their bedroom was “light enough to see across” at night.However,they say t
24、here is not enough evidence to advise people to buy thicker curtains or turn off lights.The women were asked to rate the amount of light in their bedrooms at night as:Light enough to read.Light enough to see across the room,but not read.Light enough to see your hand in front of you,but not across th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
