广西河池市2019-2020学年高二英语下学期期末考试教学质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 河池市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 教学质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广西河池市2019-2020学年高二英语下学期期末考试教学质量检测试题(含解析)考生注意:1.本试卷由四个部分组成。满分150分,考试时间120分钟。2.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区城内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。3.本卷命超范围:高考范围。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置
2、。听完毎段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the woman expected to do?A. Get to work on time. B. Offer better services. C. Work for extra hours. 2. What is the flight number?A. 725. B. 742. C. 747.3. When did the man start to go to that school?A. About two years ago. B. About three years ag
3、o. C. About five years ago. C. Thirsty.4. How does the man feel now?A. Tired. B. Hungry. C. Thirsty.5. What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. Waitress and customer. C. Doctor and patient.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最
4、佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How will the man get to the No.12 subway station?A. By taking the airport express train.B. By following people with big suitcases.C. By going down one block and turning left.7. Where does the conversation prob
5、ably take place?A. On a train. B. At the airport. C. In the street.听第7段材料,回答8、9题。8. What does the man say about David?A. He is smart. B. He is energetic. C. He is strange.9. How long does the woman sleep a day?A. Less than four hours. B. No more than six hours. C. At least seven hours.听第8段材料,回答10至12
6、题。10. What does the woman probably do?A. A sales manager. B. An oil producer. C. A lawyer.11. What do the speakers have in common?A. They travel a lot for business. B. They enjoy doing their work.C. They tried different jobs before.12. What does the man suggest doing?A. Getting together sometime. B.
7、 Sharing an interesting book.C. Exchanging addresses at once.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why does the woman look unhappy?A She argued with her mother. B. She lost all her pocket money.C. She got nothing from her mother.14. Why does the woman want more pocket money?A. To buy some clothes. B. To treat her fr
8、iends. C. To pay for music lessons.15. Who will decide when the woman can have more pocket money?A. The woman herself. B. The womans father. C. The womans mother.16. What does the man advise the woman to do?A. Help her mother in time. B. Talk to her mother in peace.C. Sit down and wait in silence.听第
9、10段材料,回答第17至20题。17. What does the speaker request the listeners to do with the course?A. Choose it fast enough. B. Regard it as a hobby. C. Take it seriously.18. When can the listeners take a class if they miss one?A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday.19. What can we know about the tests?A
10、. They are harder than expected. B. They are not challenging at all.C. They include two six-page papers.20. What should the listeners do to reach the speaker outside of class time?A. Go to her office at 6:00 pm on Friday. B. Make a call to her secretary to set up a time.C. Send emails to her secreta
11、ry for permission.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThe following are a few places recommended(推荐) by tourists.Pololu ValleyLying along the North Kohala Coast,it is home to the islands most beautiful sandy beaches with pleasant weather. Head east on the Ak
12、oni Pule Highway and drive to the end of the road before parking at the Pololu Valley Overlook where the trail(小径) begins. The hike(步行) is short at 2.5miles round-trip, but it has a couple of very steep sections that will get your heart beating fast.Papakolea BeachThe hike to Papakolea Beach will ta
13、ke you 2.5 miles each way to one of the worlds only green sand beaches. Drive along South Point Road and look for “Green Sand Beach” signs, then follow the road on foot to the beach below. The hike will take at least one hour each way with no shade, so dont forget your water, hiking footwear and sun
14、screen!Hawaii Tropical Botanical GardensTake the self-guided hike through the gardens for a mile or two, passing by more than 2,000 different species of native Hawaiian plants, flowers and trees. The gardens are only open from 9:00 am to 5:00 pm, with admission ending at 4:00 pm. Also, entry costs $
15、20 for adults, $5 for children ages 6 to 16, and free for children under six.Mauna Loa LookoutThe Mauna Loa Trail begins an 18-mile uphill to the top of the volcanobut dont worry, youll only need to hike a couple of miles to get there. This is the largest volcano on earth and the weather here is cha
16、nging rapidly. Snow or driving rain are possible at any time of year. High altitude storms can occur without warning. Youd better pay attention to the local weather forecast or weather information on the website before hiking.1. What do the first two places have in common?A. The beaches are attracti
17、ve.B. The weather is unique.C. The hike is dangerous.D. Theyre fit for cycling.2. Who are interested in Hawaii Tropical Botanical Gardens?A. Animal lovers.B. Bird hunters.C. Plant lovers.D. Journalists.3. What are you advised to do to visit Mauna Loa Lookout?A. Cover 18 miles to the volcano.B. Hike
18、with experienced visitors.C. Try to avoid visiting the volcano.D. Get the weather information in advance.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。主要介绍了四个游客推荐的旅游地点。【1题详解】细节理解题。根据第二段中Lying along the North Kohala Coast,it is home to the islands most beautiful sandy beaches with pleasant weather.(它位于北科哈拉海岸,拥有岛上最美丽
19、的沙滩和宜人的天气)以及第三段中The hike to Papakolea Beach will take you 2.5 miles each way to one of the worlds only green sand beaches.(到Papakolea海滩的徒步旅行将带你走2.5英里到达世界上唯一的绿色沙滩之一)由此可知,前两个地方共同之处是海滩很吸引人。故选A。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段中Take the self-guided hike through the gardens for a mile or two, passing by more than 2,00
20、0 different species of native Hawaiian plants, flowers and trees.可知在花园中进行一到两英里的自助徒步旅行,沿途会经过2000多种不同的夏威夷本土植物、花草和树木。由此可知,植物爱好者对夏威夷热带植物园感兴趣。故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中Youd better pay attention to the local weather forecast or weather information on the website before hiking.可知在徒步旅行之前,你最好留意一下当地的天气预报或网站上的天气信
21、息。由此可知,参观莫纳罗亚瞭望台你应该提前获得天气信息。故选D。BShortly after graduating in 2012, Dutch fashion designer Bas Timmer heard some upsetting news. While he had been busy drawing designs for his new brand, a friends father, who was homeless, had died of hypothermia(体温过低)just meters away from his studio. The young man s
22、et aside his personal ambitions and instead used his design skills to create Sheltersuita jacket that doubles as a sleeping bag to protect the worlds homeless against extreme weather.To transform the coat into a sleeping bag, the wearer simply zips(用拉链拉上)on a second piece to the bottom. The suits la
23、rge hood(兜帽)helps protect against bright street lights at night, while a built-in scarf adds warmth and protection. When not in use,the “portable shelter” can be tucked away in the accompanying backpack.The designer had originally intended to create a limited number of Sheltersuits and then go back
24、to develop his clothing brand. “I thought, OK, Im going to make 100,” he says. However, demand for the product, which was an instant hit, has never stopped. Over the past four years, Timmer and his team have distributed 6,000 Sheltersuits to the homeless in Europe.To help pay for the production cost
25、, Timmer set up the Sheltersuit Foundation, which accepts donations from both groups and individuals. Since March 2019, the team has also been using its factory to create clothing, bag and other things for paying customers.Though Timmers efforts are deserving to be praised,the special clothing is no
26、t the solution(解 决)to this serious social issue,which is largely the result of income loss and the rising house prices in US cities like San Francisco and New York. Hopefully, governments, groups and individuals will come together to find a way to help the people that are down on their luck.4. What
27、did Timmer do after knowing a friends fathers death?A. He took aim at the poor.B. He went to comfort his friend.C. He closed his studio at once to design a new brand.D. He created a kind of jacket against coldness for the homeless.5. Which of the following can replace the underlined phrase “tucked a
28、way” in paragraph 2?A. Raised.B. Removed.C. Put away.D. Given back.6. What made Timmer keep producing Sheltersuits?A. Great demand.B. Huge profits.C. Unique styles.D. Personal ambition.7. Why did Timmer found the Sheltersuit Foundation?A. He found it hard to make money.B. He hoped to raise money for
29、 production.C. He was unwilling to make clothes with his own money.D. He expected more people to participate in the creation.【答案】4. D 5. C 6. A 7. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了主人公Timmer为流浪汉们制作防护服的故事。【4题详解】细节理解题。根据“a jacket that doubles as a sleeping bag to protect the worlds homeless against extreme weather.”(
30、一件夹克兼作睡袋,保护世界上无家可归的人抵御极端天气。)可知他在得知朋友父亲的死讯后,做了一件能够保护无家可归的人对抗严寒的夹克,故选D。【5题详解】词句推测题。根据“When not in use”可知,便携避难所是在不需要用的时候被放在背包中,所以tuck away意思是“收起”的意思,故选C。【6题详解】细节理解题。根据“However, demand for the product, which was an instant hit, has never stopped.”(然而,对该产品的需求从未停止过,该产品一炮而红。)由此可知,巨大的需求使得Timmer公司继续生产防护服,故选A
31、。【7题详解】细节理解题。根据“To help pay for the production cost, Timmer set up the Sheltersuit Foundation”(为了帮助支付制作成本,Timmer建立了避难所保护基金会。)可知,Timmer建立防护服基金会是为了帮助支付生产成本,故选B。CTeens and younger children are reading a lot less for fun, according to a Common Sense Media report published on Monday.While the decline(下降)
32、 over the past decade is steep for teen readers, some data in the report shows that reading remains a big part of many childrens lives,and indicates how parents might help encourage more reading.According to the reports key findings, “the proportion(比例) who say they hardly ever read for fun has gone
33、 from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively(分别地) today.”The report data shows that pleasure reading levels for younger children, ages 2-8, remain largely the same. But the amount of time spent in reading each passage has declined, f
34、rom closer to an hour or more to closer to a half hour per passage.When it comes to technology and reading, the report does little to suggest parents looking for data about the effect of e-readers and tablets on reading. It does point out that many parents still limit electronic reading, mainly due
35、to concerns about increased screen time.The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading. Data shows that kids and teens who do read frequently, compared to infrequent readers, have more books
36、in the home,more books purchased for them, parents who read more often,and parents who set aside time for them to read.As the end of school approaches, and school vacation reading lists loom(逼近) ahead, parents might take this chance to step in and make their own summer reading lists and plan a famil
37、y trip to the library or bookstore.8. Whats the proportion of 17-year-olds who rarely read for fun today?A. 8%.B. 9%.C. 22%.D. 27%.9 Why do many parents limit electronic reading?A. Buying e-books costs too much.B. Children are addicted to e-books.C. It is a waste of time to read e-books.D. It may be
38、 harmful to childrens health.10. The key role in helping children to read lies in_.A. ParentsB. teachersC. interestsD. environment11. In which section of a newspaper may this text appear?A. Health.B. Education.C. Science.D. Entertainment.【答案】8. D 9. D 10. A 11. B【解析】这是一篇说明文。通过报告讲述了青少年和更小的孩子们的阅读现状。报告
39、中的一些数据显示,阅读仍是许多孩子生活中的重要组成部分,并指出父母如何能帮助和鼓励孩子更多地去阅读。【8题详解】细节理解题。根据第二段中the proportion(比例) who say they hardly ever read for fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively(分别地) today 1984年,13岁的8%和17岁的9%的人说他们几乎从不为乐趣而读书,而现在这一比例分别
40、上升到了22%和27%。可知如今,17岁的青少年中很少去读书消遣的比例是27%。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第五段中It does point out that many parents still limit electronic reading, mainly due to concerns about increased screen time. 报告指出,许多家长仍然限制电子阅读,主要是因为担心屏幕时间增加。可知许多家长限制电子阅读,因为它可能对孩子的健康有害。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段中The most hopeful data shared in
41、the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading. 报告中分享的最有希望的数据显示,有明确的证据表明,在阅读方面,父母为孩子提供了榜样和重要的指导。可知帮助孩子阅读的关键在于父母。故选A项。【11题详解】推理判断题。根据第一段Teens and younger children are reading a lot less for fun, according to a Common Sense M
42、edia report published on Monday. 根据常识媒体周一发布的一份报告,青少年和更小的孩子们正在减少出于兴趣的阅读。可知本文主要是通过报告讲述了青少年和更小的孩子们的阅读现状,因此这篇文章可能出现在报纸的教育领域。故选B项。DA huge 3D printer is now building new homes in the countryside in Southern Mexico. It is the worlds first 3D-printed village. Could this be part of the global housing solutio
43、n?The 500-square-foot houses are finished with roofs, windows and the inside parts. A nonprofit organization called New Story leading the project believes that the new construction could be part of the solution for affordable housing in some of the places in the world. The organization hopes to buil
44、d 50 new houses by the end of 2020, replacing the ones that residents built themselves out of wood, metal and whatever materials they could afford.The families live in a seismic zone that usually suffer from flooding. Building something that will stand up to an earthquake and keep them dry during he
45、avy rains is a key consideration when it comes to the design.New Story has been helping families in need of shelter. It has built more than 2,700 homes in South America and Mexico since it was founded in 2014. This is the first home-building project that its done with 3D printing.Each house takes 24
46、 hours, which is about two times faster than it takes to build a home with regular construction. The house has two bedrooms, one bathroom, a living room and a kitchen. And the houses can resist powerful earthquakes.The technology is there and the application to building homes for those in need bring
47、s a lot of hope for the future. Experts say 3D printing is not science fiction. We have moved beyond science fiction into reality.3D printers build homes faster, better and less expensively. In the future, this will be humanitys perfect housing solution that matches our highest values and ideals.12
48、What do we know about New Story?A. It must be a famous company.B. It values 3D printing technology.C. It earns a lot by building houses.D. It takes the lead in 3D printing technology.13. Whats the focus for people living in the earthquake zone to build houses?A. Predicting floods.B. Resisting earthq
49、uakes.C. Saving building costs.D. Using expensive materials.14. What does the author think of 3D printing?A. It is hard to apply.B. It is science fiction.C. It has a bright future.D. It has perfectly solved housing problems.15. Whats the best title for the text?A. A Huge 3D PrinterB. New Story, a Gr
50、eat NonprofitC. The Worlds First 3D-printed VillageD. 3D-printed Houses, Popular Worldwide【答案】12. B 13. B 14. C 15. C【解析】这是一篇说明文。在墨西哥南部的乡村,一台巨大的3D打印机正在建造新房。这是世界上第一个3D打印的村庄。一个名为New Story的非营利组织领导了这个项目,认为这种新建筑可以成为世界上一些地方经济适用房解决方案的一部分。文章还介绍了3D打印房的内部结构情况以及未来的前景。【12题详解】推理判断题。根据第二段中A nonprofit organization
51、 called New Story leading the project believes that the new construction could be part of the solution for affordable housing in some of the places in the world.可知领导该项目的一个名为New Story的非营利组织相信,这种新建筑可以成为世界上一些地方经济适用房解决方案的一部分。由此可推知,New Story重视3D打印技术。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段The families live in a seismic zo
52、ne that usually suffer from flooding. Building something that will stand up to an earthquake and keep them dry during heavy rains is a key consideration when it comes to the design.可知这些家庭生活在经常遭受洪水的地震地带。在设计时,一个关键的考虑因素是建造能够抵抗地震并在暴雨中保持干燥的建筑。由此可知,生活在震区的人们建造房屋的重点是抵抗地震。故选B。【14题详解】推理判断题。根据最后一段中The technolo
53、gy is there and the application to building homes for those in need brings a lot of hope for the future.(技术已经存在,为有需要的人建造房屋的应用给未来带来了很多希望)以及In the future, this will be humanitys perfect housing solution that matches our highest values and ideals.可知在未来,这将是人类最完美的住房解决方案,符合我们的最高价值观和理想。由此可推知,作者认为3D打印前景很好。故
54、选C。【15题详解】主旨大意题。根据第一段A huge 3D printer is now building new homes in the countryside in Southern Mexico. It is the worlds first 3D-printed village. Could this be part of the global housing solution?可知在墨西哥南部的乡村,一台巨大的3D打印机正在建造新房。这是世界上第一个3D打印的村庄。这能成为全球住房解决方案的一部分吗?结合文章还说明了一个名为New Story的非营利组织领导了这个项目,认为这种新
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-376741.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
