宁夏回族自治区银川市第九中学2016届高三第二次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏回族自治区银川市第九中学2016届高三第二次模拟考试英语试题 WORD版含解析 宁夏回族 自治区 银川市 第九 中学 2016 届高三 第二次 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、银川九中2016届第二次模拟考试高三英语试卷 第 I 卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want to do tonight? A. Go out to eat. B. Eat at home. C. Learn how to cook.2. What does the woman most probably th
2、ink of the man? A. Naughty.B. Kind-hearted. C. Careless.3. Why is there no food left in the fridge? A. Jim ate all the food. B. Alice took all the food. C. Jim took all the food to the kitchen.4. How does Susan probably look now? A. Pleased. B. Surprised.C. Upset.5. What does the mans father want hi
3、m to be? A. A musician.B. A doctor.C. A programmer.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What time is it now? A. 11:00 am.B. 11:30 am. C. 12:00 noon.7. Where does the conversa
4、tion take place? A. On the train.B. At the train station. C. At the restaurant.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why cant Adam go boating with the woman tomorrow? A. He is busy preparing a speech contest. B. He is taking a vacation in China now. C. He has to work overtime tomorrow.9. What will the man do tomorrow?
5、A. Read a new book. B. Write at home all day. C. Spend an hour in the park.听第8段材料,回答第10至12题。10. What was the news about? A. Jennys famous songs. B. Jennys saving a babys life. C. Jennys winning a music contest.11. How much money did Jenny receive? A. 2,500 dollars.B. 3,000 dollars.C. 5,000 dollars.1
6、2. What do we know about the woman? A. She performed at the TV station. B. She is well known to the public. C. She is an unknown songwriter.听第9段材料,回答第13至16题。13. In which city did the man live? A. Shanghai.B. Beijing.C. Wuhan.14. What was the mans main reason for going to Los Angeles? A. To visit his
7、 aunt. B. To visit his grandma. C. To study English there.15. What did the man think of the people in Los Angeles? A. Direct. B. Humorous. C. Rude.16. Where did the man usually eat when he was in Los Angeles? A. At restaurants. B. At a university. C. At his aunts home.听第10段材料,回答第17至20题。17. What insp
8、ired the speaker to eat in a more healthy way? A. A report about Americans eating habits. B. A report about a restaurant owner. C. A report about fast food restaurants.18. What do we know about Alice Waters restaurant? A. It is famous in the US. B. It was started in France. C. It used to be a fast f
9、ood restaurant.19. Where do the vegetables used by Alice Waters restaurant come from? A. Overseas markets. B. Supermarkets. C. Local farms.20. How much weight has the speaker lost in the past five years? A. 30 pounds. B. 40 pounds. C. 70 pounds.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题
10、所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASIGN YOUR CHILD UP FOR “FLY TO THE MOON CLUBAND ENJOY A FREE FLIGHT TO ANY DESTINATION IN ASIA!With a registration fee of just $ 50 per child, children under the age of 12 can join Eagle Airways FLY TO THE MOON CLUB as members. They can then enjoy the same benef
11、its onboard Eagle Airways newest Boeing-797 to any destination in the world!BENEFITS YOU CANT MISS!l A free flight to any destination in Asial 30% off any course at Tanya Language Schooll 20% off any purchase made at Ruby Bookstorel A free notebook with every purchase above $50 at Starlight Statione
12、ryl A free bowl of dessert for a family of four at Dons Diners with every set dinner orderedl A birthday gift on your childs birthdayl A free album containing pictures taken during the journey All booking made before 12 September will receive free travel insurance for the entire family! Insurance is
13、 issued by Live Life Insurance Group.10% OFF ALL BOOKINGSfor departures from 5 to 11 September 2015*Child must be accompanied by two paying adults.*Terms and conditions apply.21. One of the benefits mentioned in the advertisement is _.A. a free flight to any destination in the worldB. 30% off any bo
14、ok purchased at Ruby BookstoreC. a free bowl of dessert at any restaurant at the airportD. a discount on any course at Tanya Language School22. Which of the following bookings may receive the most benefits?A. B C. D. 23. Which of the following is TRUE according to the advertisement?A. You need to pa
15、y $ 50 to sign up a child for the club.B. Club members enjoy free travel insurance for any flightC. The advertisement is intended for students of all ages.D. Any child must be accompanied by at least one paying adult.【考点】广告布告【试题解析】本文是一篇说明文,是一则关于飞奔月球俱乐部的广告,该广告目的是在于吸引想去亚洲旅行的孩子们。1根据benefits you cant mi
16、ss标题下的第二个,减免百分之30的tanya语言学校的课程费用,故选D。考点定位:考查细节理解2根据图中偏下部的内容All bookings made before 12 September will receive free travel insurance for the entire family! 可以知道在9月12日之前预定可以得到免费保险,10% OFF ALL BOOKINGS for departures from 5 to 11 September预定日期在2015年5到11号离开的可以享受百分之10的减免。故选D。考点定位:考查细节理解3据主标题下面第一句With a r
17、egistration fee of just $50 per child,children under the age of 12 can join Eagle AirwaysFLY TO THE MOON CLUB as members可以知道一个12岁以下的孩只要50美元就可以加入俱乐部。【答案】21-23:DDABSome years ago, writing in my diary used to be a usual activity. I would return from school and spend the expected half hour recording the
18、 days events, feelings, and impressions in my little blue diary. I did not really need to express my emotions by way of words, but I gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper. After all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?When I was thirt
19、een years old, I went on a long journey on foot in a great valley, well equipped with pens, a diary, and a camera. During the trip, I was busy recording every incident, name and place I came across. I felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detai
20、led description of my travels. On my last night there, I wandered out of my tent, diary in hand. The sky was clear and lit by the glare of the moon, and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows. I automatically took out my pen.At that point, I understood that nothing
21、 I wrote could ever match or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley. All I remembered of the previous few days were the dull characterizations I had set down in my diary.Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or fee
22、ling. I still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaningful. I take pictures, but not very often only of objects I find really beautiful. Im no longer blindly satisfied with having something to remember when I grow old. I realize that l
23、ife will simply pass me by if I stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.I dont want to wake up one day and have nothing but a pile of pictures and notes. Maybe I wont have as many exact representations of people and places; maybe Ill forget certain facts, b
24、ut at least the experiences will always remain inside me. I dont live to make memories-I just live, and the memories form themselves.24. Before the age of thirteen, the author regarded keeping a diary as a way of _.A. observing her school routineB. expressing her satisfactionC. impressing her classm
25、atesD. preserving her history25. What caused a change in the authors understanding of keeping a diary?A. A dull night on the journey.B. The beauty of the great valley.C. A striking quotation from a book.D. Her concerns for future generations.26. What does the author put in her diary now?A. Notes and
26、 beautiful pictures.B. Special thoughts and feelings.C. Detailed accounts of daily activities.D. Descriptions of unforgettable events.27. The author comes to realize that to live a meaningful life is _.A. to experience itB. to live the present in the futureC. to make memoriesD. to give accurate repr
27、esentations of it【考点】人生百味【试题解析】作者一直以来都在认真记录每天所发生的事情,然而,有一天,他突然觉得更应该把一些特别的,有意义的东西记下来。1由文章第一段的最后一句话“After all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?”可知,我认为通过看过去经历的记录是保存过去的一种方式,故选D项。考点定位:考查细节理解2由第三段的第一句话“At that point, I understood that nothing I wrote could ever match or replace the
28、 few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley”可知,山谷的美让我意识到没有什么能比得上让自己去体验美。故选B项。考点定位:考查细节理解3由第四段第一句话“Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling”可知现在“我”只把一些特殊想法和感受写在日记里,故正确答案为B项。4由最后一段的最后一句“I dont live to make memoriesI just liv
29、e,and the memories form themselves”可知A项正确,C项不正确;由第四段最后一句“I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera,busy preserving the present so as to live it in the future”可知B项错误。由最后一段第二句话“Maybe I wont have as many exact representations of people and places;maybe Ill forget certain fa
30、cts,but at least the experiences will always remain inside me”可知D项错误。【答案】24-27:DBBACIf you live in a big city, there are many things to drive you crazy on your daily route, and its not just overcrowded subway trains.Vicky Zhao is a mainlander working in Hong Kong. For her, one thing she cant put up
31、with is people standing on the wrong side of the escalator(自动扶梯)in subway stations. “Escalators help us move faster and save time. It isnt a place to rest,” the 24-year-old says. “I often see tourists block the way with their suitcases or chatting on the escalators during rush hours. It annoys me to
32、 no end.”Admitting she is not the patient type, Zhao says things are much better in Hong Kong than in cities on the mainland where “stand right, walk left” signs are often ignored.The logic behind the “stand right, walk left” escalator etiquette(礼仪)seems obvious. Even though you may want to catch yo
33、ur breath while youre transported up or down, you should still consider others and leave enough space for people in a hurry, so that they can run and catch the train.Many cities escalators, including Londons and Beijings, use the “stand right, walk left” system to speed up the flow of people.(Austra
34、lia is an exception and you should stand on the left side instead.)But some cities discourage people from moving on escalators out of safety reasons. In Hong Kongs subway stations there are regular announcements asking people to “stand still” on escalators. Even so, most people in this fast-paced ci
35、ty observe the “stand right, walk left” etiquette.But the people who stand on escalators defend themselves by telling the walkers not to be so impatient. The BBC quotes one stander as saying:“If the person is in such a rush, why not just take the stairs? Even when the escalator is packed and theres
36、nowhere to move, I see these same people complaining about not being able to pass.Whatever the escalator etiquette is in the place you live or visit, do what most people are doing and always be mindful of others: leave enough space between each other, dont stay at the end of the escalator, and if so
37、meone is blocking your way, a simple “excuse me” is enough.28In the second paragraph, the underlined word It refers _.Athe authors living in the big city of Hong KongBbeing crowded on the subway trains m rush hoursCpeoples blocking the way or chat on the escalatorsDpeoples standing on the right side
38、 resting29When on the escalator, a majority of local people in Hong Kong _.Astand still as the railway stations requireBignore the “stand right, walk left” signsCuse the stairs instead of escalatorsDfollow the “stand right, walk left” etiquette30What can be inferred from the 6th paragraph?ANot every
39、one follows the “stand right, walk left” etiquette.BThe BBC is against the “stand right, walk left” etiquette.CPeople should be patient and take the stairs if possible.DPeople shouldnt complain about the crowded escalators.31Which of the following statements is the writers opinion?APeople should sta
40、nd right no matter where they are.BPeople should do as the Romans do and consider others.CPeople should do as they like on the escalators.DPeople should be seriously criticized when they block the way.【考点】社会现象【试题解析】本文主要介绍了大城市,尤其是香港的乘坐自动扶梯的礼仪。1it 代指前句中的block the way with their suitcases or chatting o
41、n the escalators。故C选项正确。考点定位:考查细节理解2根据第五段most people in this fast-paced city observe the “stand right, walk left” etiquette一句,可知大部分人遵守“stand right, walk left”的礼仪。故答案选D。考点定位:考查细节理解3本段主要介绍了在香港有些人并没有遵守“stand right, walk left”的礼仪。故答案A正确。考点定位:考查推理判断4根据最后一段Whatever the escalator etiquette is in the place
42、you live or visit, do what most people are doing and always be mindful of others一句可知作者建议乘坐电梯要“入乡随俗”,故答案B正确。【答案】28-31:CDABDNowadays more and more people are talking about genetically modified foods ( GM foods). GM foods develop from genetically modified organisms (有机体), which have had specific change
43、s introduced into their DNA by genetic engineering techniques. These techniques are much more precise where an organism is exposed to chemicals to create a nonspecific but stable change. For many people, the hightech production raises all kinds of environmental, ethical, health and safety problems.
44、Particularly in countries with long farming traditions, the idea seems against nature.In fact, GM foods are already very much a part of our lives. They were first put on the market in 1996. A third of the corn and more than half the cotton grown in the U. S. last year was the product of biotechnolog
45、y, according to the Department of Agriculture. More than 65 million acres of genetically modified crops will be planted in the US this year. The genetic genie is out of the bottle.However, like any new product entering the food chain, GM foods must be subjected to careful testing. In wealthy countri
46、es, the debate about biotech is not so fierce by the fact that they have a large number of foods to choose from, and a supply that goes beyond the needs. In developing countries desperate to feed fastgrowing and underfed populations, the matter is simpler and much more urgent: do the benefits of bio
47、tech outweigh the risks?The statistics on population growth and hunger are disturbing. Last year the worlds population reached 6 billion. The UN states that nearly 800 million people around the world are unhealthy. About 400 million women of childbearing age don t have enough iron, which means their
48、 babies are exposed to various birth defeats.As many as 100 million children suffer from vitamin A deficiency, a leading cause of blindness.How can biotech help? Genetic engineering is widely used to produce plants and animals with better nutritional values. Biotechnologists have developed genetical
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380865.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
