宁夏大学附属中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏 大学 附属中学 2020 2021 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏大学附属中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题(含解析)本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分, 共150分。考试时间120分钟。第 I 卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is Sally going tonight?A. To a party. B. To a shop. C. To a mountain.2
2、. Whats the relationship between the speakers?A. Host and guest. B. Doctor and patient. C. Teacher and student.3. What does the boy want to have?A. A dog. B. A rabbit. C. Some fish.4. What does the man suggest the woman do?A. Ignore the ad(广告).B. Get more information first.C. Order a computer right
3、away.5. What are the speakers talking about?A. When to relax(放松). . How to keep fit(健康). C. How to handle pressure(压力).第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What do we know about the woman?
4、A. She took a left turn.B. She called the police.C. She was driving through a yellow light.7. Where does the conversation take place(发生)?A. In a parking lot(停车场). B. In a police station. C. On the street.听第7段材料,回答第8、9题。8. When will the man be returning?A. On July 7th. B.On July 21st. C. On July 27th
5、.9. What kind of ticket will the man buy for his return flight?A. First class. B. Business class. C. Economy class(经济舱).听第8段材料,回答第10至12题。10. What did the woman do before the conversation?A. She had a meeting. B. She went to a club. C. She played tennis.11. How does the woman react to(反应) the news?A.
6、 Excited. B. Worried. C. Disappointed.12. What does the man want to do?A. Travel to Sweden. B. Become a professional athlete(专业运动员).C. Work and save money for college.听第9段材料,回答第13至16题。13. Which city is almost always warm?A. Seattle. B. Boston. C. San Diego.14. In which part of the United States most
7、 cities are hot all year round?A. The southern part. B. The eastern part. C. The western part.15. What is the weather like in Portland?A. It is very hot. B. It rains a lot. C. It is very cold.16. What do we know about the weather in Chicago and Boston?A. It is rainy in summer. B. It is cold all year
8、 round.C. It is very pleasant in the spring and autumn.听第10段材料,回答第17至20题。17. When does the box office open?A. 40 minutes before show time. B. 45 minutes before show time.C. 50 minutes before show time.18. How long is the running time of Road Trip?A. 1 hour 37 minutes. B. 1 hour 49 minutes. C. 1 hour
9、 53 minutes.19. What film can you see at 6:15?A. C Line. B. Go for the gold. C. Friends Forever.20. How much would a 12-year-old child pay for a ticket on the weekend?A. $2.00. B.$4.50. C.$6.00.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A 、B 、C 和 D四个选项中,选出最佳选项。ASPECIAL EVENTS THIS WEEKE
10、NDCaptain Good FellowDo your children enjoy interesting stories, funny games, and exciting dances? Captain Good Fellow will be ready to teach all these things to children of all ages at the City Theatre on Saturday morning at 10:00, Free.Walking Tour of the TownForget your worries on Saturday mornin
11、g. Take a beautiful walk and learn about local history. Meet at the front entrance of City Hall at 9:30. Wear comfortable shoes!Films at the MuseumTwo European films will be shown on Saturday afternoon at the Museum Theatre. See Broken Window at 1:30. The workers will be at 3:45. For further informa
12、tion, call 4987898.International PicnicAre you tired of eating the same food every day? Come to Central Park on Saturday and enjoy food from all over the world. Delicious and not expensive. Noon to 5:00 pm.Do You Want to Hear “The Zoo”“The Zoo”, a popular rock group from Australia, will give their f
13、irst US concert tomorrow night at 8:00 at Rose Hall, City College.1. You can probably eat Chinese, Italian, and Arab food_.A. at the front entrance of City HallB. at the BallgameC. at 5:00 pmD. at Central Park on Saturday2. You can see movies at _.A. the City CollegeB. the Museum TheatreC. the City
14、TheatreD. the Central Park3. If you are going on the Walking Tour, dont forget_.A. your worriesB. your beautiful walkC. your learning about local historyD. your comfortable shoes4. “The Zoo” is _.A. a park with lots of animalsB. US concertC. a music groupD. going to give the concert at 8:00 am【答案】1.
15、 D 2. B 3. D 4. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了周末的几项活动安排,且每一个活动都详细地介绍了它的内容,活动的时间,应该注意的事项及联系方式等信息。【1题详解】细节理解题。根据International Picnic中“Come to Central Park on Saturday and enjoy food from all over the world. Delicious and not expensive.”(星期六到中央公园来品尝世界各地的美食吧。美味又不贵。)可知,周六你能在中央公园吃到中国菜、意大利菜和阿拉伯食物。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Fi
16、lms at the Museum中“Two European films will be shown on Saturday afternoon at the Museum Theatre.”(两部欧洲电影将会于星期六下午在博物馆剧院放映。)可知,你可以在博物馆剧院看电影。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据Walking Tour of the Town中“Wear comfortable shoes!”(穿舒适的鞋子!)可知,如果你要徒步旅行,别忘了穿舒适的鞋子。故选D项。【4题详解】推理判断题。根据Do You Want to Hear “The Zoo”中“The Zoo”, a
17、popular rock group from Australia”(“动物园”,一个澳大利亚的流行摇滚乐团)可知,“动物园”是一个音乐乐队。故选C项。BIn Canada you can find dogs,cats,horses,etc. in almost every family. These are their pets. People love these pets and have them as their good friends. Before they keep them in their houses,they take them to animal hospitals
18、 to give them injections(注射) so that they wont carry disease. They have special animal food stores,though they can get animal food in almost every kind of store. Some people spend around two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit peoples houses,they would be very glad to sho
19、w you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go and nobody is allowed to kill any animal in Canada. They have a law against kill
20、ing wild animals. If you killed an animal,you would be punished. If an animal happened to get run over by a car, people would be very sad.People in Canada have many reasons to like animals. One of them might be:Their family ties are not as close as ours. When children grow up,they leave their parent
21、s and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.5. The passage mainly talks about _.A. how to keep disease from petsB. pets in CanadaC. how to take good care of petsD. life of the old in Canada6. They giv
22、e their pets injections before keeping them at their houses because _.A. the pets are sickB. the pets are wildC. they want to stop them from carrying diseaseD. they want them to sleep on the way home7. This passage shows that Canadians _.A. hate animalsB. often kill animalsC. love animalsD. dont kee
23、p pets inside houses8. In Canada,children leave their parents when they grow up because _A. they dont love their parents any moreB. they can only find jobs far from their parentsC. their parents houses are too smallD. they wouldnt depend on their parents any more【答案】5. B 6. C 7. C 8. D【解析】本文是记叙文。文章讲
24、述了在加拿大,人们都喜欢养宠物,把宠物当朋友。【5题详解】主旨大意题。通读全文,文章第一段提到“In Canada you can find dogs,cats,horses,etc. in almost every family. These are their pets. People love these pets and have them as their good friends.”在加拿大,每家都养宠物,把宠物当朋友;第二段提到“People in Canada have many reasons to like animals.”加拿大人喜欢养宠物的原因是因为宠物能够成为老人的
25、朋友,不让老人感到孤独。文章是关于在加拿大,人们把宠物当朋友。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第一段中“Before they keep them in their houses,they take them to animal hospitals to give them injections(注射)so that they wont carry disease.”可知,加拿大人在家里养动物之前,带它们去动物医院注射,是因为这样可以防止它们携带疾病。故选C项。【7题详解】细节理解题。文章第一段提到“nobody is allowed to kill any animal in Cana
26、da. They have a law against killing wild animals. If you killed an animal,you would be punished. If an animal happened to get run over by a car, people would be very sad. (在加拿大,任何人都不允许杀死任何动物。他们有禁止捕杀野生动物的法律。如果你杀了动物,你会受到惩罚。如果一只动物碰巧被汽车辗过,人们会非常难过。)”由此可知,在加拿大,人们都喜欢动物,保护动物。故选C项。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“When chi
27、ldren grow up,they leave their parents and start their own life.” 可知,在加拿大,孩子们长大后离开父母是因为他们不再依赖父母,要开始自己的生活。故选D项。CIt is surprising that eating three meals a daybreakfast, lunch and dinnerhas been a custom only since 1890. Before this time, people only had two meals a daybreakfast and dinner.In the 16th
28、 century, breakfast was only to break ones fast(随便吃一点). But 200 years later it had become a large meal, not just for family, but for numbers of guests as well. It was a social event. It began at 10 a.m. and lasted until 1 p.m. Then breakfast began to be less popular. It became, instead, a lighter me
29、al and was taken at a much earlier hour. By 1850 it had been pushed back to 8 a.m. and became a family meal.Dinner,however,went to the other way. In the 16th century it was eaten at 11a.m. Years later, it had moved to the early afternoon, then to 5 p.m. By 1850 dinner time had reached 7 p.m. Lunch i
30、s a recent idea. It first appeared as a snack to fill the gap between breakfast and dinner.9. People did not have lunch _.A. until 1890B. after 1890C. since 1890D. by 189010. “ Dinner,however,went to the other way ” means “_ ”.A. Dinner didnt go there with breakfast.B. Dinner took the same way with
31、breakfast.C. Dinner is different from breakfast.D. Dinner is the same with breakfast.11. Breakfast became a family meal since the _ century.A. 17thB. 18thC. 16thD. 19th12. The passage is mostly concerned with(涉及)_.A. what people eat for breakfast.B. what people eat for dinner.C. the history of suppe
32、r.D. the history of the three meals.【答案】9. A 10. C 11. D 12. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了早餐、晚餐的演变和午餐出现的历史。【9题详解】推理判断题。根据第一段中“It is surprising that eating three meals a daybreakfast, lunch and dinnerhas been a custom only since 1890. Before this time, people only had two meals a daybreakfast and dinner.”(令人惊讶的
33、是,一日三餐早餐、午餐和晚餐从1890年开始才成为一种习俗。在此之前,人们一天只吃两顿饭早餐和晚餐。)可知,直到1890年,人们才开始吃午餐。故选A项。【10题详解】词句猜测题。根据第三段中“In the 16th century it was eaten at 11a.m. Years later, it had moved to the early afternoon, then to 5 p.m. By 1850 dinner time had reached 7 p.m. ”(在16世纪,人们在上午11点吃它。几年后,时间已经转移到了下午早些时候,然后到了下午5点。到1850年,晚餐时
34、间已经到了晚上7点。)由讲述晚餐的时间越来越迟,与上文早餐发展方向的不同,可知,划线句“Dinner, however, went to the other way”意思是“晚餐的发展不同于早餐”。故选C项。【11题详解】细节理解题。根据第二段中“By 1850 it had been pushed back to 8 a.m. and became a family meal.”(到了1850年,早餐被推迟到早上8点,变成了一顿家庭聚餐。)可知,从19世纪开始,早餐就成为了一顿家庭聚餐。故选D项。【12题详解】主旨大意题。根据第一段中“It is surprising that eating
35、 three meals a daybreakfast, lunch and dinnerhas been a custom only since 1890. Before this time, people only had two meals a daybreakfast and dinner.”(令人惊讶的是,一日三餐早餐、午餐和晚餐从1890年开始才成为一种习俗。在此之前,人们一天只吃两顿饭早餐和晚餐。)以及下文对早餐和晚餐历史演变的介绍和午餐出现的描述,可知,这篇文章主要是关于三餐的历史。故选D项。DI was never very neat, while my roommate K
36、ate was extremely organized. Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled (贴标签) everything. I always, looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both g
37、ot tired of each other.War broke out one evening. Kate came into the room. Soon, I heard her screaming, Take your shoes away! Why under my bed! Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder.The room was filled with anger. We could not have sta
38、yed together for a single minute but for a phone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled (爬) under her covers, sobbing.Obviously, that was something she should not go through phone. All of
39、a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.Slowly, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so into my work that I even didnt noticed Kate had sat up.She was watching, her tears dried and her expression on
40、e of disbelief. Then, she reached out her hands to grasp mine. I looked up into her eyes. She smiled at me. Thanks.Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didnt always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.13. What made Kate angry on
41、e evening?A She couldnt find her books.B. She heard the author shouting loud.C. She got the news that her grandma was ill.D. She saw the authors shoes beneath her bed.14. The author tidied up the room most probably because _.A. she was scared by Kates angerB. she hated herself for being so messyC. s
42、he wanted to show her careD. she was asked by Kate to do so15. What might be the best title for the story?A. My Friend KateB. Hard Work Pays OffC. How to Be OrganizedD. Learning to Be Roommates【答案】13. D 14. C 15. D【解析】这是一篇记叙文。作者与室友生活习惯迥异,冲突在所难免。在室友遭遇悲痛之时,作者以实际行动表达自己的同情,从而和好。作者从中懂得一个道理:让步、清扫和保持是处理室友关
43、系的关键。【13题详解】 细节理解题。根据第二段中“I heard her screaming, “Take your shoes away! Why under my bed!” 我听到她在尖叫:“把你的鞋子拿走!”为什么在我床底下!可知,室友生气是因为作者把她的鞋子放在Kate床下面。故选D。【14题详解】 推理判断题。根据第四段中“All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.”可知,突然,一股暖暖的同情之情油然而生。由此判断出作者整理房间是出于对室友悲伤的同情而表达自己的关切。故选C。【15题详解】主旨大
44、意题。作者与室友生活习惯迥异,冲突在所难免。在室友遭遇悲痛之时,作者以实际行动表达自己的同情,从而和好。作者从中懂得一个道理:让步、清扫和保持是处理室友关系的关键。所以短文的最佳标题为“ 学会成为室友”。故选D。第二节:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Here are some tips on listening_16_.Relax yourself_17_. You need to relaxThis will help you with your listen
45、ingListen carefully to the first sentence.The first sentence tells a lot about the whole passage. For example, if,at the beginning, you hear “Many shops in many parts of China have decided to take away all kinds of Japanese goods off their shelves, but some people say its not a good idea. Our report
46、er says”,_18_.Think when youre listening._19_ For example, you can think of the following questions:What happened? When,where and how? What was the result and what did the speaker want to tell us? In this way, you may understand the passage better._20_Its important for you to remember some important
47、 facts. For example, if the passage is a science report, you should try to remember its findings, and how the scientists got their results. This is also helpful to your listening.A. Listen to important factsB. Pay attention to key wordsC. Maybe they can help you in one way or anotherD. When youre li
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋七年级语文上册人教版(江西专版)习题课件:6(共25张PPT).ppt
