2020_2021学年高中英语Module5ATripAlongtheThreeGorgesGrammar课时素养评价外研版必修4202103161132.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 Module5ATripAlongtheThreeGorgesGrammar 课时 素养 评价 外研版 必修 4202103161132
- 资源描述:
-
1、Module 5 A Trip Along the Three GorgesGrammar. 选词填空1. You cant(mightnt, cant) pick the ball up in football. 2. This must (cant, must) be your dictionary, for your name is on the cover of it. 3. Im going to throw away all my old schoolbooks. But they may(need, may) be useful one day. 4. I wonder what
2、 that noise was. It couldnt(couldnt, mustnt) have been a firework because fireworks are forbidden. 5. Even a small personal computer can(can, should) store vast amounts of information. 6. Vicki, will you translate this poem? Sure! But could (could, must) I have a dictionary to help me? 7. The news t
3、hat Kate has gone to Shanghai cant (mustnt, cant) be true. I saw her in the library just now. 8. She said that she might (must, might) go and stay with her mother. But she was not sure. 9. Havent I told you already that you shall (need, shall) have my answer tomorrow morning? 10. Id like your brothe
4、r to help me with my homework. Do you think I should(would, should) ask him? . 完成句子1. Sorry, I cant go skating with you this afternoon. I have to take care of my little sister at home. 对不起, 今天下午我不能和你去滑冰了。我不得不在家照顾我的小妹妹。2. John may/might come to see us tonight, but he isnt very sure yet. 约翰今晚可能来看我们, 但
5、他还不是很确定。3. Put on more clothes. You must be feeling cold with only a shirt on. 多穿点衣服。你只穿了一件衬衫, 一定觉得冷。4. A computer cant think for itself; it must be told what to do. 一台计算机不能自己思考; 必须告诉它要做什么。5. If you will undertake the affair, I shall be very grateful. 如果你愿意承担这件事, 我将非常感激。. 阅读理解The Notre Dame (巴黎圣母院)
6、fire has been put out, but its spire (尖顶) and a large portion of its wooden roof have been damaged. The terrible destruction causes a sudden sharp pain to people around the world. “What a pity that we cannot see the damaged parts of the wonder anymore. ”But the good news is that there is at least on
7、e way of seeing them, namely through a video game called Assassins Creed: Unity. In this game, the player can travel to one city after another and enter the buildings exactly like what they are in reality, and see Notre Dame as it was before the fire. Further, with virtual reality technology, which
8、is already quite mature, one can even look around the undamaged Notre Dame as if it is still there. Maybe digital technology could help to better protect architectural cultural heritage. The idea of making digital models of ancient buildings to save their data dates back to the 1990s and the necessa
9、ry technology has continued to advance since then. By scanning the ancient buildings with lasers, building 3D models with multiple images, as well as measuring everything precisely, engineers can make a copy as accurate as the real one. As computers and smartphones are hugely popular, the digital mo
10、del has great useful value. First, it allows tourists to feel the cultural relics without touching them. The virtual tour of Dunhuang Grottoes in Gansu Province is a good example of this as tourists can view the paintings without standing near them. Furthermore, it can make the digitized cultural re
11、lics more famous by spreading awareness about them via the Internet. In 2000, a virtual tour of the Great Wall became very popular at the Hannover World Expo, which increased the number of foreign tourists visiting the site in the following years. Above all, it preserves all the information of the c
12、ultural relics. Of course, however precise a model is, it is not the original. Maybe we will have better technologies in the future, but the digital technology offers a practical way to preserve architectural cultural heritage at the moment. 【文章大意】这是一篇说明文。讲述运用现代技术的新手段数字副本保护建筑文化遗迹, 并说明了这种技术的优点。1. Wha
13、t can we see about Notre Dame in the game? A. The damaged Notre Dame. B. Its wooden shape. C. The big fire. D. Its original look. 【解析】选D。细节理解题。由第二段中的“In this game, the player can travel to one city after another and enter the buildings exactly like what they are in reality, and see Notre Dame as it
14、was before the fire. ”(在这个游戏中, 玩家可以在去一个城市之后去另一个城市游玩, 进入建筑, 就像他们在现实中一样, 并且能看到巴黎圣母院在火灾前的样子。), 可知在游戏中可看到巴黎圣母院原来的样子。2. What will engineers do to create a digital copy of the ancient buildings? A. Build 3D models of full size. B. Scan the photos of the buildings. C. Measure all the parts exactly. D. Impr
15、ove the technology needed. 【解析】选C。细节理解题。由第三段中的“By scanning the ancient buildings with lasers, building 3D models with multiple images, as well as measuring everything precisely, engineers can make a copy as accurate as the real one. ”(通过用激光扫描古建筑, 用多幅图像建立三维模型, 以及精确测量一切, 工程师可以制作出与真实建筑一样精确的副本。), 可知工程师会
16、精确测量所有古代建筑的各部件来创建古建筑的数字副本。3. How does the author prove the digital copy has vital practical importance? A. By giving examples. B. By classification. C. By comparison. D. By listing data. 【解析】选A。推理判断题。由第四段中的内容可知作者是举了敦煌莫高窟和长城两个例子, 说明数字副本的重要意义。4. What is the authors attitude towards the application of
17、the technology? A. Delighted. B. Supportive. C. Doubtful. D. Conservative. 【解析】选B。推理判断题。由最后一段中的“Maybe we will have better technologies in the future, but the digital technology offers a practical way to preserve architectural cultural heritage at the moment. ”(也许我们将来会有更好的技术, 但目前数字技术提供了一种切实可行的方式来保存建筑
18、文化遗产。), 可推断出作者对这项技术持有支持的态度。【方法技巧】推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系, 结合自己的生活常识和经验, 再通过逻辑推理和判断, 理解文章的言外之意, 从而揭示文章的深层涵义。推理判断题的答案可能不会在文章中直接找到, 因此推理时我们务必要忠于原文, 在文章中寻找并确定可推论的依据, 即: 已知部分推论的前提, 从中推测出未知部分推理的结论, 切忌妄加评论, 把自己的观点当成作者的观点。如在第4小题中, 最后一段中的“Maybe we will have better technologies in the future, but
19、the digital technology offers a practical way to preserve architectural cultural heritage at the moment. ”是已知部分, 通过结合原文进行合理地逻辑判断, 可推断出作者是持有支持的态度。. 完形填空(2020南宁高一检测)You never know how far a kind act can go. You dont know who it can 1, either. When Gloria Porter and Jeff Reick began 2, they had no idea
20、 how much it would 3others to shower (大量给予) people with kindness. 89-year-old Gloria Porter was lying in hospital. She couldnt leave her ward. So to 4boredom, she would often stare outside her window to watch construction workers building the new front entrance to the hospital. She wasnt expecting o
21、ne of the 5 to wave to her. She couldnt help but wave back at the kind 6. This was only the start of a special 7 between the two. Jeff Reick knew Porter was 8, so he decided to send a kind 9 to her by finding some chalk and writing “Get Well” on one of the beams (梁) facing her 10. “I just thought th
22、at was 11, ” Porter said. “So I should do something to12that. ”When Porter saw construction workers working high above the ground one cold, windy day, she grew13. She wrote “Stay safe” on a piece of paper, which she then 14on the window for the workers to see. “When I saw Stay safe on a piece of pap
23、er, I 15and said to my coworkers, Did you see that? ” Reick said. The hospital staff took photos of that and 16them on social media. The simple acts of kindness 17 and many people were employed in similar acts, including one woman who delivered 18 pizza to the construction workers. “I just try to le
24、ad by example and never expect so much19, ” Reick said. “If everybody 20does things like that, the world will be a better place. ”【文章大意】这是一篇记叙文, 讲述了一位老人和建筑工人之间通过简单的文字互相关怀的温暖故事。最终两人互相关爱的故事也感染了其他人。作者借此告诉我们, 人与人之间的温情可以传递下去, 最终影响着我们的社会。1. A. disturbB. employC. affectD. describe【解析】选C。考查动词辨析。disturb打扰; e
25、mploy雇佣; affect影响; describe描述。句意: 你也不知道它会影响谁。由下文“many people were employed in similar acts”可知, 很多人也做相似的善举。所以善意的行为影响了其他人。2. A. communicatingB. singingC. arguingD. explaining【解析】选A。考查动词辨析。communicating交流; singing唱歌; arguing争论; explaining解释。句意: 当Gloria Porter和Jeff Reick开始交流的时候, 他们不知道他们的交流会多么鼓励其他人去给予人们善
26、意。由下文“wave to her , writing Get Well, wrote Stay safe”可知, 两个人的交流方式是通过肢体语言和文字的形式。3. A. requireB. warnC. forceD. encourage【解析】选D。考查动词辨析。require要求; warn警告; force强迫; encourage鼓励。句意: 当Gloria Porter和Jeff Reick开始交流的时候, 他们不知道他们的交流会多么鼓励其他人去给予人们善意。由下文可知, 他们两个人的善意的行为, 影响了其他人, 鼓励了其他人给予人们善意。4. A. make forB. put
27、offC. figure outD. escape from【解析】选D。考查动词短语辨析。make for走向; put off延期; figure out弄清; escape from从逃跑。句意: 因此, 为了打发无聊, 她常常盯着窗外, 看建筑工人在修建医院的新前门。“常常盯着窗外, 看建筑工人在修建医院的新前门”的目的就是要打发无聊的时间。5. A. workersB. nursesC. doctorsD. patients【解析】选A。考查名词辨析。workers工人; nurses护士; doctors医生; patients病人。句意: 她没有预料到其中一个工人向她挥手。由前文
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383917.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
