2021-2022学年新教材高中英语 Unit 1 Laugh out loud Period 1课时素养检测(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Laugh out loud Period 1课时素养检测含解析外研版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Laugh out loud课时素养检测 一Unit 1Period 1. 阅读理解(2020浙江师大附中高二检测)The boss of a big company needed to call one of his employees about a serious problem with one of the main computers. He dialed the employees home phone number and was greeted with a childs whisper, “Hello?” The boss asked, “Is your da
2、ddy at home?” “Yes,” whispered the small voice. “May I talk with him?” the man asked. To the surprise of the boss, the small voice whispered, “No. ” Wanting to talk with an adult, the boss asked, “Is your mommy there?” “Yes,” came the answer. “May I talk with her?” Again the small voice whispered, “
3、No. ”Knowing that it was impossible that a young child would be left home alone, the boss decided he would just leave a message to the person who should be there watching over the child. “Is there anyone besides you?” the boss asked the child. “Yes,” whispered the child, “a policeman. ”Wondering wha
4、t a policeman would be doing at his employees home, the boss asked, “May I speak with the policeman?”“No, hes busy,” whispered the child. “Busy doing what?” asked the boss. “Talking to daddy and mommy and the fireman,” came the whispered answer. Growing concerned and even worried as he heard what so
5、unded like a helicopter (直升机) through the earpiece on the phone, the boss asked, “What is the noise?” “A helicopter. ” answered the whispered voice. “What is going on there?” asked the boss, now alarmed. In a serious whispering voice the child answered, “The search team just landed the helicopter. ”
6、 Alarmed and concerned and more than just a little disappointed, the boss asked, “Why are they there?” Still whispering, the young voice replied along with an unclear giggle (窃笑),“They are looking for me. ”【语篇概述】本文是一篇记叙文。本文讲述一家大公司的老板需要给他的一个员工打电话,说他的一台最重要的电脑出了问题,但接电话的是个小孩,声音很小,他的话引起老板的好奇、担心、害怕,老板就一直追
7、问他,结果是这个孩子在耍花招,捉弄大人。1. Why did the boss call the employee?A. A main computer had broken down. B. He wanted to join in the game. C. He wanted to talk to the child. D. He always cared about his employees. 【解析】选A。细节理解题。由第一段“The boss of a big company needed to call one of his employees about a serious p
8、roblem with one of the main computers. ”可知,一家大公司的老板要给他的一个员工打电话,告诉他的员工一台最重要的电脑出了严重的问题。所以老板给员工打电话是因为一台最重要的电脑坏了。故选A项。2. Which of the following can replace the underlined word “alarmed” in Paragraph 7?A. Inspired. B. Interested. C. Warm-hearted. D. Frightened. 【解析】选D。词义猜测题。由第七段“Growing concerned and eve
9、n worried as he heard what sounded like a helicopter through the earpiece on the phone”可知,当他听到电话里的声音听起来像直升机时,他越来越关心,甚至担心起来。老板的心情的变化: 由关心到担心,然后才会是惊吓。所以通过上下文的语境,可以判断出frightened“害怕的”可以取代第7段中画线的“alarmed”。故选D项。3. According to the passage, what was happening in fact?A. The boss was offering help. B. The c
10、hild was playing a trick. C. The employee was in danger. D. The child was missing. 【解析】选B。推理判断题。由最后 Still whispering, the young voice replied along with an unclear giggle, “They are looking for me. ”可知,这个小孩在低语,这个稚嫩的声音伴随着不太清晰的窃笑声回答说: 他们正在找我。所以判断出这个孩子在耍花招。故选B项。. 阅读填句(2020长沙高二检测)A good laugh is like a
11、mild workout. It exercises the muscles, gets the blood flowing, decreases blood pressure and improves sleep patterns and the immune system. 1Dont take life too seriously. We all have obstacles in life and we all make mistakes. 2 In fact, if you can laugh light-heartedly at your own fault, youll find
12、 that you give yourself extra happiness and confidence increase that can get you over any obstacle. Find the humour in a bad situation. Sure, there are some situations where you are really sad. 3 The next time you feel the stress levels rising, take a minute to think about the funny side of the situ
13、ation and laugh over the things you cannot control. This will lower your blood pressure, blood sugar levels and heart rate. Remind yourself of funny moments from the past. Perhaps a friend told you a great joke the other day or your children or pets did something amusing. 4 Sometimes just reliving a
14、 funny moment can cause the endorphins (内啡肽), natural painkillers, to kick in. 5 As the saying goes, laughter is contagious (会传染的). So make a point of seeking out positive people who arent afraid to laugh at themselves and are good at finding humour in lifes situations. Young children are especially
15、 skilled at finding laughter and joy in everyday moments. A. Take control over your emotions. B. There is no reason to blame yourself for it. C. However, most situations in life have funny sides. D. Surround yourself with fun people who like to laugh a lot. E. The following are some ways to enjoy mo
16、re laughter and joy in your life. F. Studies show that people with pets have lower levels of depression and stress. G. Call on these memories frequently, especially when feeling sad, angry or stressed. 【语篇概述】本文属于说明文,告诉我们大笑对健康很有好处,同时文章中还给出了一些让我们更快乐、有更多笑声的建议。1. 【解析】选E。上文A good laugh is like a mild wor
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384484.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
