分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section Ⅰ Welcome to the unit .doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:384814
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:36KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 Unit Getting along with others Section Welcome to the 2021 2022 学年 新教材 高中英语
    资源描述:

    1、Welcome to the unit & Reading.阅读理解AMy problems started after I went to a boarding (寄宿)school.I was only 14, and at first I missed my family a lot.I often called them and cried on the phone.But after two weeks, I found that I enjoyed being with my classmates at school.I had many friends who were boys

    2、. I thought of them as my best friendsbut only friends. I never guessed my friendships with boys would become a problem.Then, three months later, my friends told me that some teachers and girls said I was staying with boys all day long in order to get attention from them.Seven months after that, the

    3、 head teacher Mr Wang asked the class to choose some students to join the Students Union (学生会). I thought I could win, for I was doing well in school.I had already won prizes for the best math and English examination results. A week later, the list came out and it didnt include me.I was sad.Mr Wang

    4、came to me and said,“Dont be sad.I know youre excellent!Maybe you are a little distant from the girls in our class.They dont know much about you, so some of them didnt choose you.It doesnt matter.Do your best to get along well with everyone and I think youll make it next time.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要向我们描

    5、述了作者在14岁刚刚读寄宿学校时在学校的生活及与同学交朋友的情况。1What was the writers problem when she was first in the boarding school?AShe didnt like her new school.BShe didnt like her new teacher.CShe missed her family very much.DShe didnt get along well with her classmates.解析:选C细节理解题。根据第一段中的at first I misses my family a lot可知

    6、,作者刚进入寄宿学校时很想家,故选C。2Many of the writers friends in her new school were .AteachersBwomenCgirls Dboys解析:选D细节理解题。根据第一段中的I had many friends who were boys.可知,作者在新学校的大多数朋友都是男孩,故选D。3Why did the writer fail to join the Students Union?AHer teachers didnt like her.BSome girls didnt choose her.CShe was a poor

    7、student.DShe likes showing off herself.解析:选B细节理解题。根据最后一段中的Maybe you are a little distant from the girls in our class.They dont know much about you, so some of them didnt choose you.可知,有些女孩没有选择她使得作者没有加入学生会;故选B。4Which of the following is NOT true, according to the passage?AThe teacher thought she was

    8、an excellent student.BThe writer won prizes for the best science and English examination results.CThe writer was sad because she failed to join the Students Union.DThe writer didnt realize her friendships with boys would cause problems.解析:选B细节理解题。根据第二段中的I had already won prizes for the best math and

    9、 English examination results.可知,math不等同于science,故选B。BThe very wealthy English Baron Fitzgerald had only one child, a son, who understandably was the apple of his eye. His wife died when the child was in his early teens. So Fitzgerald devoted himself to fathering the kid. Unluckily the son died in hi

    10、s late teens.Meanwhile, Fitzgeralds wealth greatly increased. He spent a lot on art works of the masters.Later Fitzgerald himself became seriously ill. Before his death, he had carefully prepared his will (遗嘱) as to how his wealth would be settledto sell his entire collection at an auction (拍卖)Becau

    11、se of the large quantity and high quality of his collection, a huge crowd of possible buyers gathered for the auction. Many of them were museum directors and private collectors eager to bid (出价)Before the auction, the art works were shown, among which was a painting of Fitzgeralds son by an unknown

    12、artist. Because of its poor quality, it received little attention.When it was time for the auction, the auctioneer gaveled (敲槌) the crowd to attention. First the lawyer read from Fitzgeralds will that the first art work to be auctioned was the painting of his son.The poorquality painting didnt recei

    13、ve any bidders . except onethe old servant who had served the son and loved him, and who for emotional reasons offered the only bid.As soon as the servant bought the painting for less than one English pound, the auctioneer stopped the bidding and asked the lawyer to read again from the will. The cro

    14、wd became quiet, and the lawyer read from the will,“Whoever buys the painting of my son gets all my collection.” Then the auction was over.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了爱好收藏艺术品的菲茨杰拉德去世后遗产通过拍卖会拍卖的故事。5The English Baron Fitzgerald was .Aa museum directorBa master of artCan art collector Dan artist解析:选C细节理解题。根据第

    15、二段中的He spent a lot on art works of the masters.可知,菲茨杰拉德是一位艺术收藏家。故选C。6Why did the old servant bid for the painting of Fitzgeralds son?AHe served Fitzgeralds son and loved him.BHe saw that no one bid for it.CHe knew the content of the will.DHe found it cheap for him to buy.解析:选A细节理解题。根据倒数第二段中的except o

    16、nethe old servant who had served the son and loved him, and who for emotional reasons offered the only bid可知,老用人曾为富翁的儿子服务,出于情感的考虑拍下了这幅画。故选A。7What kind of person was the old servant?AProud. BKind.CFoolish. DClever.解析:选B推理判断题。根据倒数第二段中的The poorquality painting didnt receive any bidders . except onethe

    17、old servant who had served the son and loved him, and who for emotional reasons offered the only bid.可推测,这是一个非常善良的,有爱的老人。故选B。8Which of the following is the best title for this passage?AThe AuctionBThe Painting of the SonCThe Servant at the AuctionDOne Painting for All解析:选D标题归纳题。根据文章内容尤其是最后一段的内容可知,选项

    18、D:One Painting for All“买一副赠全部”,符合文意,适合作文章标题,故选D。CAdults understand what it feels like to be flooded with objects.Why do we often assume that more is more when it comes to kids and their belongings? The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.I fou

    19、nd the preholidays a good time to encourage young children to donate lessused things, and it worked.Because of our efforts, our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness.She chose to sell a few larger obje

    20、cts that were less often used when we promised to put the money into her school fund (基金) (our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor)For weeks, Ive been thinking of bigger, deeper questions: How do we make it a habit for them? And how do we train ourselves to help them live with,

    21、need, and use less? Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this.I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep his interest.I expected that one toy would keep his attention for about five minutes, ten minutes, max.I chose a red rubber b

    22、allsimple, universally available.We passed it, he tried to put it in his mouth, he tried bouncing it, rolling it, sitting on it, throwing it.It was totally, completely enough for him.Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch.We both became absorbed in the simplicity of

    23、playing together.He had my full attention and I had his.My little experiment to find joy in a single object worked for both of us.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者引导孩子主动捐献玩具,并从玩耍单一玩具中获得快乐的做法。9What do the words “more is more” in Paragraph 1 probably mean?AThe more, the better.BEnough is enough.CMore money, mor

    24、e worries.DEarn more and spend more.解析:选A词义猜测题。根据第一段最后一句The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.可以推断出,人们通常认为越多越好。故选A。10What made Georgia agree to sell some of her objects?ASaving up for her holiday.BRaising money for a poor girl.CAdding the mo

    25、ney to her fund.DGiving the money to a sick mother.解析:选C细节理解题。根据第二段中的She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund (基金)可知,当我们承诺给她把卖玩具的钱放到她的教育基金里时,她同意卖玩具。故选C。11Why did the author play the ball with Shepherd?ATo try out an idea.

    26、BTo show a parents love.CTo train his attention.DTo help him start a hobby.解析:选A细节理解题。根据第三段中的Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this.以及最后一段最后一句My little experiment to find joy in a single object worked for both of us.可知,作者跟Shepherd玩球是为了测试自己的一种想法是否可行。故选A。12Wha

    27、t can be a suitable title for the text?ATake It or Leave It BLive More with LessCA Lesson from Kids DThe Pleasure of Giving解析:选B标题归纳题。根据第一段可知,作者想要教会孩子how to live more with less,后面几段描写了作者的具体做法,故选B。.阅读七选五Making Peace with Your Parents.As a teen, youre going through big changes physically and mentally.

    28、 Your interests are increasing. 1 .Here is the challenge: Kids need to explore the world in new ways, and parents need to protect them from the dangers that are all out in that world. These conflicts can easily set off fireworks in otherwise calm houses. Sometimes conflicts cant be avoided. But by p

    29、aying attention to the building blocks of successful relationships, you can work towards making home a happy and healthy place for you and your parents.For example, try to find a time to talk when your parents are not angry, tired, distracted or hungry. A good time to talk is when youre all relaxed.

    30、 Timing is everything. If the conversation begins to turn into an argument, youd better calmly and coolly ask to stop the conversation for now. 2 Listen to what your parents are saying, and repeat it back to them. This shows them that youre listening. 3 Respect is the building block of good communic

    31、ation. People who respect each other and care about each others feelings can disagree without getting things ugly. 4 How do you build trust? Trust comes by actually doing what you say youre going to do. Some teens find that doing fun activities with their parents can improve their relationships. Som

    32、etimes we forget that parents are more than rulemaker theyre interesting people who like to watch movies and go shopping just like their teenagers! What do you do if you are trying your best, but your relationship with your parents continues to be rocky? 5 You can find supportive adults, such as a t

    33、eacher or a coach, who can lend an ear. Remember you can only change your own behaviour. Your parents are the only ones who can change theirs.AYou may consider seeking outside help.BAnd then youll be able to accept what your parents say.CYou can pick it up again when everyones more relaxed.DFaced wi

    34、th the challenge, children dont know what to do.EAnd your desire to take control of your own life is growing.FIt also gives them a chance to clear things up if youre not on the same page.GYou are more likely to get along with your parents and have more independence if your parents believe in you.语篇解

    35、读:本文是一篇说明文。文章论述了十几岁的年轻人,有了更多的欲望,想自己独立,必然和父母有分歧,作者针对这类人群给出了一些如何和父母和平相处的建议。1E上文Your interests are increasing.描述的是十几岁年轻人的一项具体变化。E项(自己掌控自己生活的欲望也在增长)也是变化之一,符合文意,故选E。2C根据上文youd better calmly and coolly ask to stop the conversation for now可知,当谈话变成争论时,你最好冷静下来,要求暂停。C项You can pick it up again when everyones m

    36、ore relaxed.承接上文,符合文意,故选C。3F根据上文Listen to what your parents are saying, and repeat it back to them.This shows them that you are listening.可知,把父母说的话再重复一下,表明你在仔细听他们讲话,F项(如果你和他们意见不一致,他们也有机会将事情解释清楚)承接上文,说明了重复父母所说的话的好处。故选F。4G下文How do you build trust?讲述的是如何才能建立信任。上下文的语意应该保持一致性。G项You are more likely to get along with your parents and have more independence if your parents believe in you.符合文意,故选G。5A根据后文You can find supportive adults, such as a teacher or a coach, who can lend an ear.可知,你可以找愿意支持你,倾听你的成年人,比如老师或教练。A项(你可以考虑找外援)能够引起下文,符合文意,故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section Ⅰ Welcome to the unit .doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384814.html
    相关资源 更多
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc
  • 人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1