2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 5 LANGUAGES AROUND THE WORLD单元检测(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT LANGUAGES AROUND THE WORLD单元检测含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 WORLD 单元 检测
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 LANGUAGES AROUND THE WORLD单元综合检测(六)第一部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,共37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AAncient China produced many types of beautiful works of art. Among them, calligraphy, poetry and painting are the most famous. Often they would be put together in art.These became i
2、mportant starting with the Song Dynasty.Calligraphy is the art of handwriting. In the old times the Chinese considered writing as an important form of art. Calligraphers would practice for years to learn to write perfectly, but with style. Each of the over 40,000 characters needed to be written corr
3、ectly. And each stroke (笔画) in a character had to be written in a certain order.Poetry is also an important form of art. Great poets were famous all over the country, and all educated people were expected to write poetry. During the Tang Dynasty poetry was so important that writing poetry was part o
4、f the examinations to become a civil servant (文官) and work for the government.Chinese painting is often connected with calligraphy. It is one of the oldest artistic traditions in the world. The most traditional way of Chinese painting is known as “national painting” or “native painting” which is qui
5、te different from Western painting. People can draw mountains, buildings, birds, trees and water.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要介绍了中国的书法、诗歌和绘画这三种艺术形式,分别介绍了每种艺术形式的历史和重要性。1Calligraphers needed to write over _ characters correctly in the old times.A10,000B20,000C30,000D40,000D细节理解题。根据第二段中的“Calligraphers would pract
6、ice for years to learn to write perfectly, but with style. Each of the over 40,000 characters needed to be written correctly.”可知书法家们要练习多年,才能写出完美而又不失风格的书法。4万多个字,每一个字都需要正确书写。由此可知,古时候,书法家要正确书写4万多个汉字。故选D。2What was part of the civil servant examinations during the Tang Dynasty?APainting.BCalligraphy.CWri
7、ting poetry.DPlaying music.C细节理解题。根据第三段中的“During the Tang Dynasty poetry was so important that writing poetry was part of the examinations to become a civil servant and work for the government.”可知在唐代,诗词非常重要,写诗是成为文官和为政府工作的考试内容之一。由此可知,唐代的文官考试内容是写诗。故选C。3Whats the passage mainly about?AChinese art.BChin
8、ese examinations.CChinese history.DChinese dynasties.A主旨大意题。根据第一段中的“Ancient China produced many types of beautiful works of art. Among them, calligraphy, poetry and painting are the most famous.”可知古代中国产生了许多美丽的艺术品。其中,书法、诗歌和绘画最为著名。结合文章主要介绍了中国的书法、诗歌和绘画这三种艺术形式,分别介绍了每种艺术形式的历史和重要性。由此可知,这篇文章的主要内容是中国艺术。故选A。
9、BWhen I was in primary school, sometimes I would meet a girl of the same age as me. Lisa was never active, but she was always very sweet and nice. In the 5th grade she came to my class. She was absent a lot, and one day I had the courage to ask why. She told me she was sick, and she explained she wo
10、re a wig because her medicine made her lose her hair. We left it at that.Anytime Lisa came to class seldom I would hang around with her on the playground. I received much ridicule from my friends for this because they thought I was ignoring them for Lisa. My family education taught me to be nice, an
11、d I felt Lisas needs were much more important than others I knew.It had been months since Lisa was in our class, and one day our teacher was crying. She explained Lisa died the day before and would no longer be our classmate. She told us Lisa had fought a battle with cancer for years.I was shocked.
12、Lisa never spoke of her illness as if it could kill her. Well, all these years I have kept Lisa in my mind and heart. When I go through the important events in my life, I think of Lisa.Ive had a strong wish recently to find her mother and father. Id like to tell them that though they never met me, t
13、heir daughter had a sweet effect on my life. I have no idea what her parents first names are. I write to your column and hope you can point me in the right direction.Lisa was such a lovely girl. Maybe her parents would be comforted by the fact that after all these years they are not the only ones wh
14、o remember her.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章叙述了作者向一个报社栏目寻求帮助,来寻找已去世好友的父母的故事。4The underlined sentence in Para.1 probably means_.Awe kept on talking about her illness laterBwe discussed the topic and then left togetherCwe just stopped talking about her illnessDwe went away after talking about her illnessC句意猜测题。根据
15、文章第一段中的“She told me she was sick, and she explained she wore a wig because her medicine made her lose her hair.”可猜测,作者了解了丽莎的情况之后,就不再谈论她的病情了。故选C。5Why was the author being laughed at?ABecause she wore a wig to school.BBecause she always played with Lisa.CBecause she cried in the classroom. DBecause sh
16、e lost her friends because of Lisa.B细节理解题。根据文章第二段中的“I would hang around with her on the playground. I received much ridicule from my friends for this because they thought I was ignoring them for Lisa”可知,作者受到嘲笑,是因为作者总是跟丽莎玩。故选B。6What did the author learn from Lisa?ATo keep your illness a secret.BTo be
17、 nice to everyone everywhere.CTo face challenges in life bravely.DTo put others needs above yours.C推理判断题。根据文章第四段中的“When I go through the important events in my life,I think of Lisa.”可知,作者在遇到人生中重大事情的时候,总是想到与病魔作斗争的丽莎。从而推断出作者从丽莎身上学到了要勇敢面对生活中的挑战。故选C。7The author wrote this passage mainly to_.Aremember a
18、true friendBask for help to find a friends parentsCshow her concern for a friendDtell her experience of fighting cancerB推理判断题。根据文章倒数第二段中的“I have no idea what her parents first names are. I write to your column and hope you can point me in the right direction”可推断,作者写这篇文章的目的是在求助一个报社的栏目来寻找她朋友的父母。故选B。CC
19、anada is a bilingual country with “coofficial” languages. English and French enjoy equal status as the official languages of all government agencies in Canada. This means that the public has the right to communicate with and receive services from government in either English or French. Government em
20、ployees have the right to work in the official language of their choice in certain bilingual regions.Like the United States, Canada started as a colony. Beginning in the 1500s it was part of New France but later became a British colony after the Seven Years War. As a result, the Canadian government
21、recognized the languages of both colonizers: France and England. The Constitution (宪法)Act of 1867 admitted the use of both languages in federal courts. Years later, Canada strengthened its commitment to bilingualism when it passed the Official Languages Act of 1969, which reconfirmed the constitutio
22、nal origins of its coofficial languages.Recognition of both English and French protects the rights of all Canadians. Among other benefits, the 1969 Act recognized the Canadian citizens should be able to access federal laws and government documents, whether their native language was French or English
23、. The general law also requires that consumer products feature bilingual packaging throughout the country.The Canadian government is committed to advancing the equality and the use of English and French and provides support to the development of English and French minority communities. However, the
24、reality is that most Canadians speak English, and of course, many Canadians speak another language entirely.Although the federal government theoretically guarantees bilingual services in all areas, there are many regions where English is the clear majority language so the government does not offer s
25、ervices in French in those regions. Canadians use the phrase “where numbers justify ”to indicate whether a local populations language requires bilingual services from the government.While many Canadians are bilingual in English and French, Statistics. Canada finds that over 200 other languages were
26、reported as a language spoken by its people. About twothirds of the respondents who spoke one of these languages also spoke either English or French.【语篇解读】本文是一篇应用文。主要介绍了加拿大是一个双语国家。使用两种官方语言:英语和法语。说明了形成这两种官方语言的历史原因,以及这两种官方语言目前面临的现状。8Why are two official languages accepted in Canada?AThe languageusing
27、tradition caused by Canadas colonial history.BThe theoretical commitment made by Canadian courts in the past.CThe welcome attitude towards people coming from all over the world.DThe mastery of two languages of Canadians because of school education.A细节理解题。根据第二段第三句“As a result, the Canadian government
28、 recognized the languages of both colonizers: France and England.”可知,加拿大接受两种官方语言的原因是加拿大殖民历史形成的语言使用传统,故选A。9What is the current situation of official languages in Canada?APeople speaking English are superior because of their access to federal laws.BFederal governments have to provide bilingual service
29、s to all citizens in Canada.CFrench minority communities are given more support due to their languageusing history.DThere are more people speaking English than French in some parts of Canada.D细节理解题。根据第四段最后一句“However, the reality is that most Canadians speak English, and of course, many Canadians spe
30、ak another language entirely.”可知,加拿大官方语言的现实情况是说英语的人多于说法语的人,故选D。10What can we infer from the passage?AThe legal court usage of French and English was established in Canada in 1969.BSome Canadians in certain districts might speak neither English nor French.CEither French or English should be used on p
31、roducts in Canada according to the law.DEnglish has gained superior legal position to French because of bigger users in Canada.B细节理解题。根据第四段最后一句中的“many Canadians speak another language entirely”可知,许多加拿大人说另一种完全不同的语言,即既不说英语也不说法语,故选B。11Which is the best title of the passage?AThe Official Languages in Ca
32、nadaBCanada, a Multiplelanguage LandCBalancing English and French in CanadaDAdvancing English and French in CanadaA标题归纳题。本文是一篇说明文,主要介绍了加拿大有两种官方语言,形成这两种官方语言的历史原因以及官方语言目前面临的现状,故主要讨论了加拿大的官方语言,故选A。DThis could be the perfect gift for the partner, who embarrasses you on the dance floor. Smart socks, which
33、 can teach to dance, may be the answer for anyone with two left feet.The socks have been developed as a running tool to help runners improve their skills. Thanks to the socks, users can accurately record not only how far and fast they run but also how well. It means the user maximizes their performa
34、nce, and reduces damage to body and prevents hurt. The hitech socks are made of special fibers that watch the movements of your feet. They look, feel and can be washed like normal clothes.Sensors record each movement and send it by an ankle transmitter (脚踝发射器) to a smart phone. Then a “virtual coach
35、” application shows the information and can tell the user what they are doing wrong, and help to improve skill in any task with feet.The socks should be useful to athletes and weekend joggers. “People think running is so easy and of course everybody can do it but not necessarily safely and well,” Dr
36、. Davide Vigano said. A recent study showed that between 60 and 80 percent of runners got hurt per year. This is pretty much more than any other human activity. Researchers say the technology can also be developed to teach people how to dance, play sports such as golf, or even to help to teach women
37、 to walk better in high heels.Mr. Vigano said, “People could all benefit from the idea. We have had interest from all sorts of sports, like skiing, football, cycling and golf. Anything where you have to use your feet can use it. It could even be put in high heels to help women walk in them safely.”S
38、ocks are just the start, and the technology could be used in gloves, hats and boots. The socks, anklet and software package, are expected to be sold for around120, which will go on sale in March.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了一种即将上市的高科技袜子,它可以帮助人们跳舞、走路、跑步等各种体育活动。12What does the underlined part “anyone with two
39、left feet” refer to?APeople who are disabled.BPeople who are interested in dancing.CPeople who are not good at dancing.DPeople who invented the socks.C词义猜测题。根据画线部分前的“This could be the perfect gift for the partner, who embarrasses you on the dance floor.”可知,这可能是送给在舞池里让你尴尬的舞伴的完美礼物。由此可知,画线部分指的是“不擅长跳舞的人
40、”。故选C。13Whats special about fibers that the socks are made of?AThey feel much softer than normal clothes.BThey can monitor the movement of feet.CThey are expensive to produce.DThey act as a smart phone for users.B细节理解题。根据第二段中的“The hitech socks are made of special fibers that watch the movements of y
41、our feet.”可知,这种高科技的袜子是由特殊纤维制成的,可以观察你的脚的运动。由此可知,制成这种袜子的原料纤维能够监控你的脚步移动。故选B。14Which of the following is NOT mentioned about the socks?AThey can improve the skill of running.BThey can help women walk better in high heels.CThey can teach people to dance well.DThey can be worn for days without washing.D细节
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385016.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
