2021-2022学年新教材高中英语 Unit 6 At one with nature Section Ⅰ Starting out .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit At one with nature Section Starting out 2021 2022 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Starting out & Understanding ideas.阅读理解AA campaign (活动) is being launched to encourage children to surrender 30 minutes of screen time a day to head for the great outdoors.The Wild Network a collaboration (合作) of nearly 2,000 organisations is attempting to attract youngsters away from the television
2、 and computer screen and to fields, woods and parks.Members of the network include the National Trust, the Royal Society for the Protection of Birds (RSPB), Play England and the National Health Service (NHS) sustainable development unit.Organisers say it is the UKs biggest ever campaign to reconnect
3、 children with nature and outdoor play, and claim it could help improve fitness, mental alertness (机敏) and general wellbeing.A documentary film, Project Wild Thing, which forecast the launch at more than 50 cinemas across the UK also looked at the increasingly fragile link between children and natur
4、e.Andy Simpson, chairman of the Wild Network, said, “The tragic truth is that kids have lost touch with nature and the outdoors in just one generation.Time spent outdoors is down, roaming (漫步) ranges have fallen largely, activity levels are declining and the ability to identify common species has be
5、en lost.”Suggestions of how to get more time in nature include collecting conkers (七叶树果), camping or snail racing, and observing autumn colours on trees.The network also aims to make suggestions to politicians on how government can do more to get children muddy and brighteyed.This is not the first t
6、ime the message of “less screen, more play” has been brought up.Children in the 1980s were requested to do the same by the BBC TV series Why Dont You, which somewhat confusingly called on its viewers to “switch off your TV set and go to do something less boring instead.”语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一项让孩子远离电视和
7、电脑屏幕,去亲近大自然的活动。1What does the underlined word “surrender” in Paragraph 1 probably mean?AGive up.BGet around.CTake up. DRun away.解析:选A词义猜测题。由第二段中的attract youngsters away from the television and computer screen可知,画线词所在句意为正在开展的这项活动是为了鼓励孩子们每天放弃30分钟屏幕时间去户外。由此可知此处是“放弃”的意思。故选A项。2For what purpose is the Wil
8、d Network organised?ATo make children read more books.BTo help children tell the natural world.CTo encourage children to take part in outdoor activities.DTo get children out of too much homework from school.解析:选C细节理解题。由第二段的第一句The Wild Network a collaboration (合作) of nearly 2,000 organisations is att
9、empting to attract youngsters away from the television and computer screen and to fields, woods and parks.和最后一句可知,组织Wild Network的目的是鼓励孩子们到户外去,亲近大自然。故选C项。3“Less screen, more play” was first put forward by .AWild Network Bthe BBCCthe National Trust DPlay England解析:选B细节理解题。由最后一段内容可知,这个想法最开始是在20世纪80年代由B
10、BC提出的。故选B项。4What can we infer from the passage?AThe government will play an important role.BChildren have already been close to nature.CPoliticians have controlled the campaign.DTV viewers will turn away from television.解析:选A推理判断题。根据倒数第二段的内容可知,该组织还旨在针对政府应该如何做才能让孩子们去户外玩耍而给从政者提建议。由此可知,政府在这件事上也将起到重要的作用
11、。故选A项。BAlong the coast of Cornwall, the UK, by the white beaches near St Austell, a superhero stands tall.What is this superheros weapon of choice? She has two, actually: in one hand, a large recycling bag, and in the other, a heavyduty litter picker.Meet Pat Smith, the 71yearold ecowarrior (环境卫士) a
12、lso known as “Action Granny”Pat set herself a task to clear the plastic from 52 beaches in Cornwall and Devon.The former teacher jumped into action after watching a film called A Plastic Ocean, which described the range of plastic pollution damaging the worlds oceans and killing sea life.“It was rea
13、lly lifechanging for me,” says Pat.“Until that point, I hadnt realized there was a problem with plastic in the ocean.I went home from the theater and was really bothered.We have been consuming so much plastic that we are causing an ocean crisis.I said to myself Ive got to do something about it.”From
14、 January 1 until December 31, 2018, Pat cleaned one beach every week.Yet even with the year over and her task completed, she hasnt stopped.Pat is also picking up litter and so are her children in the playground, “My daughterinlaw said last week that she had organized a lifterpicking activity in the
15、playground with other children.That just shows you that when people are exposed to what you do, they are very likely to follow in your footsteps.”Joining Pat today is Marta, a research fellow at the Basque Center for climate Change, who has travelled from Spain to Cornwall to show support for Pats a
16、ction.She also explained her intention of cooperation to Pat.As an environmentalist herself Marta knows how important it is to work hand in hand, and she would like to show her sincerity.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了一位退休教师有感于电影介绍的塑料污染危害而决定清理塑料垃圾的故事。5How does the author start the text?ABy raising a question.BB
17、y giving a definition.CBy describing a situation.DBy introducing a familiar film.解析:选C推理判断题。根据第一段第一句Along the coast of Cornwall, the UK, by the white beaches near St Austell, a superhero stands tall.可知,本文是以介绍地理位置和环境特点开始的。故选C。6What made Pat decide to clean beach plastic?AHer title as a superhero.BHer
18、 using too much plastic.CHer previous job as a teacher.DHer watching A Plastic Ocean.解析:选D细节理解题。根据第二段中的The former teacher jumped into action after watching a film called A Plastic Ocean, which described the range of plastic pollution damaging the worlds oceans and killing sea life.可知,Pat是通过观看电影塑料海洋后
19、,才决定采取行动清理海滩塑料袋的。故选D。7Why did Marta go to Cornwall?ATo ask for support from Pat.BTo advocate Pat and work together with her.CTo raise peoples awareness of climate change.DTo show the importance of protecting the environment.解析:选B细节理解题。根据最后一段中的Joining Pat today is Marta, a research fellow at the Basq
20、ue Center for climate Change, who has travelled from Spain to Cornwall to show support for Pats action.She also explained her intention of cooperation to Pat.可知,Marta来到Cornwall的目的是支持Pat的行动并愿意和她一起工作。故选B。8What can be a suitable title for the text?AA Retired Teachers War on Plastic WasteBThe Cooperatio
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385064.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
