2021-2022学年新教材高中英语 模块综合检测3(含解析)北师大版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 模块综合检测3含解析北师大版必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 模块 综合 检测 解析 北师大 必修 第二
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ABorn in 1965,Shania Twain was the second of five children in her family.At the age of two,she moved with her mother and two sisters to Timmins,a town north of Toronto.When Shania was eight years old,her mother took her to many different bars,clubs and concerts t
2、o perform.In high school,Shania joined a local band,with which she often performed.After that,Shania moved to Toronto,where she continued singing. When Shania was 21 years old,her parents were killed in a car accident.She had to take over the role of parent to her younger siblings(兄弟姐妹)Taking care o
3、f two teenage brothers and a sister was a Gordian knotSuddenly,she had to pay the bills,keep food on the table,and make a living.Anyway,Shania managed to pay the bills by singing here and there.In 1991,Shania went to Nashville,the home of the country music industry.In 1993,she recorded Shania Twain,
4、her first CD.In 1995,her next CD,The Woman in Me,which had eight hit songs,sold more than ten million copies.Her third CD,Come on Over,was also popular and she had another hit song.Shania and Robert Lange,a famous producer,got married in 1993.After finishing her 2000 world tour,she decided to take a
5、 break from performing.In August 2001,they had a lovely son,whom they named Eja.After September 11th,Shania decided to spend more time on her family and stayed at home until the fall of 2002.Her reappearance in the music world put her face on magazine covers and country music publications.She also b
6、egan to promote her new CD,Up,on TV shows.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了加拿大著名的乡村音乐女歌手仙妮亚唐恩的成长之路。1According to the text,Shania_Awent to Timmins in 1965Bwas born into a musical familyCrecorded her first CD in high schoolDbegan singing in public at an early ageD细节理解题。由第一段中的“When Shania was eight years old,her
7、mother.to perform.”可知,仙妮亚很小的时候就开始在公开场合演唱了,故选D项。2The underlined part “a Gordian knot” in Paragraph 2 probably means “_”Aa big businessBa difficult taskCa social activityDa simple problemB词义猜测题。由第二段内容可知,父母离世后,仙妮亚不得不照顾弟弟妹妹,支撑起这个家,这是一项艰巨的任务。故选B项。3Whats the right order of the events in Shania Twains life
8、?aShe moved to Nashville.bShe married Robert Lange.cShe lost her parents forever.dShe promoted Up on TV shows.eShe recorded The Woman in Me.Ac,a,b,e,dBa,c,e,b,dCc,b,a,d,eDa,b,e,d,cA细节理解题。由第一段中的“Born in 1965”和第二段中的“When Shania was 21 years old,her parents were killed”可知,她失去父母是在1986年;由第三段中的“In 1991,Sh
9、ania went to Nashville”和“In 1995,her next CD,The Woman in Me”;最后一段中的“Shania and Robert Lange.got married in 1993.”和“until the fall of 2002.Up,on TV shows”可知,应选A项。BListening to music is considered a good thing for adults.Indeed it is.Scientific studies have proven it.Music has so many good effects on
10、 our body,mind and mood that this world will certainly not be a good place without music.Then,is music good for children? Some parents think so and let their children learn or listen to music.But some parents dont know the importance of music to children.Here are some reasons why music is important
11、to children.First,music is good for childrens intelligence.Studies have proved that children who learn music are likely to have higher intelligence than those who have no interest in or dislike music.This is because the brain gets stimulated (刺激) by the rhythm and tone of music.Music also has soothi
12、ng (抚慰的) effect on children and helps remove their stress.Todays children are under a lot of stress from schoolwork.Being under too much stress impairs childrens health.Luckily,listening to music can help them feel better.Music can improve childrens moods.Some children are sad by nature.They seem to
13、 be lost in their own thoughts and dont take interest in their surroundings.In such cases,a method known as “music therapy” comes to their rescue.It changes their moods and places a new kind of spirit in them.Music is also a universal language that children ought to learn.Our world has become a glob
14、al village.People are getting more and more interested in other cultures and countries.Music can help them in understanding foreign cultures.Now we can say that music is very important not only to adults but also to children.So children should be encouraged to learn music or listen to music.【语篇解读】小孩
15、接触音乐对他们很有好处,父母应该多让小孩接触音乐。4By mentioning scientific studies in Paragraph 1,the author wants to show _Awhy adults should listen to musicBchildren should listen to musicClistening to music is only good for adultsDwhy scientists are interested in musicA推理判断题。根据第一段中的“Listening to music is considered a go
16、od thing for adults.Indeed it is.Scientific studies have proven it.”可知,作者是为了表明听音乐对成人有益处,也就是为什么成年人应该听音乐。5What does the underlined word “impairs” in Paragraph 3 mean?AHarms.BChanges.CImproves.DShows.A词义猜测题。根据“Luckily,listening to music can help them feel better.”可知,画线词所在的句子是指“太多压力会伤害孩子的健康”。6The last b
17、ut second paragraph shows that listening to music means_Alearning languages betterBunderstanding foreign cultures betterCaccepting the fast developing world easilyDshowing greater interest in other culturesB细节理解题。根据倒数第二段中的“Music can help them in understanding foreign cultures.”可知,听音乐可以帮助孩子们更好地理解外国的文
18、化。7What would be the best title for the passage?AWhy do Children Love Music?BHow to Choose Music for ChildrenCHow to Teach Children Music EasilyDWhy is Music Important to Children?D标题归纳题。根据文章内容可知,本文主要是讲为什么音乐对小孩很重要。CHaving a light electric bike that can be folded(折叠) in to fit your backpack would be
19、very practical,dont you agree? Well,it seems Smacircle is the answer.Inventors have created an electric bike called Smacircle which is not only as light as two newborn babies but folds up and fits in a backpack.The ebike can reach speeds of 20 km/h and is controlled with a smartphone app.The ebike f
20、olds up into a backpack in less than ten seconds,by which time its no taller than 49cm.It weighs a little over 7kg and can be suitable for riders of different sizes.Powered by a 240W motor and builtin battery,this ebike allows you to ride up to 20 km distance.The first models have been made and test
21、ed,and its makers are seeking further investment with an aim to bring it to the mainstream market.Chinese designers believe it might change the way people commute (通勤) to work.They can avoid crowded public transport,simply go through heavy traffic,perfect to commute in the city when their destinatio
22、n is too far to walk yet too close to drive.CEO Gavin Yang,from Shenzhen in China,said,“Smacircle is a special creative design invented to fill in the gap in short commute personal transportation.”“Our team has spent countless hours on research and development,and are determined to bring the people
23、the best possible solution for short commutes,”he said.As it has not yet hit the market,there is no price available.“We have spent almost two years developing this Smacircle ebike and now we have made the concept a reality,”said Mr.Yang.【语篇解读】文章介绍了一款名为Smacircle的电动自行车。8What is the main idea for the p
24、assage?AIt mainly introduces Smacircle.BIt advertises for the ebike.CGavin Yang looks for business partners.DGavin Yang has changed how people travel.A主旨大意题。根据第一段“Having a light electric bike that can be folded in to fit your backpack would be very practical,dont you agree? Well,it seems Smacircle i
25、s the answer.”和下文内容可知,文章介绍了一款名为Smacircle的电动自行车。故选A项。9Which of the following statements is true?AThe bike is 94cm tall after you fold it.BYou can ride within 20 km with a full battery.CThe ebike has been made a reality in the market.DEveryone can commute to work on the ebike.B细节理解题。根据第二段中的“The ebike
26、folds up into a backpack in less than ten seconds,by which time its no taller than 49cm.”可知,A项“自行车折叠后是94厘米高”错误;根据第二段中的“Powered by a 240W motor and builtin battery,this ebike allows you to ride up to 20 km distance.”可知,B项“你可以在充满电的情况下骑20公里以内”正确;根据最后一段中的“As it has not yet hit the market,there is no pri
27、ce available.”可知,C项错误;根据倒数第二段中的“Our team has spent countless hours on research and development,and are determined to bring the people the best possible solution for short commutes,he said.”可知,D项“每个人都可以骑电动自行车上班”错误。故选B项。10What does the underlined word “hit ” in the last paragraph mean?ABeat.BCross.CRe
28、ach.DAffect.C词义猜测题。根据后文“there is no price available”可以推断,此处为“电动自行车还没有上市”,可知,此处“hit”意为“到达,抵达”。故选C项。11What is Gavin Yangs attitude towards the future of the ebike?AIndifferent.BWorrying.CUnsure.DPositive.D推理判断题。根据倒数第二段“CEO Gavin Yang,from Shenzhen in China,said,Smacircle is a special creative design i
29、nvented to fill in the gap in short commute personal transportation.Our team has spent countless hours on research and development,and are determined to bring the people the best possible solution for short commutes,he said.”和最后一段中的“We have spent almost two years developing this Smacircle ebike and
30、now we have made the concept a reality”可知,Gavin Yang对电动自行车的未来持积极态度。故选D项。DFor the most part,you are probably only exposed to the music that is played on your favourite radio programmes,TV shows, music websites or the music that your friends and family members enjoy.While you probably know a lot about
31、 your favourite type of music,it can be a rewarding experience to enlarge your horizons (眼界),discovering artists and types of music that youre not familiar with.Who knows,you might discover you like certain types of music you never even considered.Have you ever wondered about the history and influen
32、ces of your favourite types of music?For example,did you know that rock and roll originated from the blues,and that the blues began as a form of musical expression for African Americans during slavery?Did you know that most hip hop is heavily influenced by early R&B and jazz?There are many fun ways
33、to learn about different musical styles and their historical roots.For example,if you like hip hop,listen to some of your favourite CDs and take note of the samples the performers used to create the songs.There is a possibility that the artists used parts of older songs to create the music.You can g
34、o to the library or online to learn more about the artists and listen to more of their music by checking out CDs from the library or downloading songs online for a small fee.You can learn so much about culture and history just by paying attention to different types of music and what is being express
35、ed in the songs.There are so many different styles of music to learn about,and you owe it to yourself to make an effort to listen to and learn about them【语篇解读】本文通过举例的方式,鼓励大家去学习和了解更多的音乐知识和音乐类型。12The main topic of this passage is _Acreating musicBperforming musicCenjoying your favourite musicDlearning
36、 about musicD主旨大意题。文章首尾呼应,从第一段中“.it can be a rewarding experience to enlarge your horizons,discovering artists and types of music that youre not familiar with.”和末段中“There are so many different styles of music to learn about,and you owe it to yourself to make an effort to listen to and learn about th
37、em.”可知,文章主要鼓励人们学习和了解更多的音乐知识。13What music did African Americans use to express their feelings of being slaves?ARock and roll.BThe blues.CHip hop.DJazz.B细节理解题。从第二段中的“.the blues began as a form of musical expression for African Americans during slavery?”一句可知答案为B。14How can you learn about culture and hi
38、story through music?ABy writing down the names of the music.BBy creating music from older songs yourself.CBy caring about what is being expressed in music.DBy keeping a record of fees after downloading songs online.C细节理解题。从最后一段中“You can learn so much about culture and history just by paying attentio
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385350.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
