2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(一)UNIT 1 CULTURAL HERITAGE(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业一UNIT CULTURAL HERITAGE含解析新人教版必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 分层 作业 UNIT
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(一).单词拼写1He has a key position in the department (部门)2They have accepted my application (申请) to join the club.3The teacher recommended some really worthwhile (值得的) novels to his students.4The committee (委员会) which was responsible for this decision would consider it over again.5It is the overal
2、l balance (平衡) of the diet that is important.6The tall walls are to prevent(阻止) the lions from escaping from the zoo.7The sudden loss(损失) of his money had made him very sad.8I attempted(尝试) to persuade my father to quit smoking,but in vain.9His research has contributed(贡献) greatly to our understandi
3、ng of this disease.10Both the blue and yellow dresses are pretty,but I prefer the former(前者).阅读理解AIndia is an ancient civilization with rich cultural heritage,and its cultural heritage has something to do with all major religions (宗教)of the world.Here we take a look at some of the top heritage desti
4、nations in India.Sun Temple,KonarkAs the name suggests this temple is all about the power of the sun God.A huge chariot (二轮战车)drawn by seven horses and twelve pairs of wheels reflect (反映) the importance which ancient people placed on the power of the sun.The pictures of animals and humans give this
5、place a special look.Churches GoaGoa is the only Indian state which was controlled by the Portuguese,so the scene in Goa is dotted (点缀)with Portuguese style churches.Some of the famous churches include the church of Saint Catherine,church of Saint Augustine and church of Saint Francis of Assisi.Thes
6、e churches show beautiful paintings and flower designs which make them a must visit.Ajanta and Ellora CavesThese caves contain well designed paintings which are widely regarded as the most outstanding works of Buddhist religious art.Taj Mahal,AgraBuilt on the bank of the Yamuna River,it is an excell
7、ent building.The writing and paintings on the outside structure provide the finest examples of the outstanding style of buildings.SanchiSanchi is a UNESCO world heritage site with numerous Buddhist temples dating back to the seventh and eighth centuries.On your visit to India,be sure to visit some o
8、f these heritage destinations.An Indian journey is not wonderful without experiencing the beauty of these heritage destinations.【语篇解读】本文主要讲的是印度的五个文化遗址。1What can we learn from the passage?AEllora Caves only have statues of animals.BIndian cultural heritage has something to do with religions.CThe Port
9、uguese controlled the whole India two centuries ago.DThe church of Saint Catherine is the earliest one in the world.B细节理解题。由第一段中的“India is an ancient civilization.the world.”可知,印度的文明和印度的宗教有很大关系。故选B。2What was thought important by the ancient Indians?A.Animals and food.BAncient civilization.CAncient t
10、emples.DThe suns power.D细节理解题。由第二段“A huge chariot.the power of the sun.(一个巨大的二轮战车对太阳的力量的重视。)”可知,印度人很重视太阳的力量。故选D。3What is the main idea of the passage?AIntroducing several top heritage destinations in India.BThe great effect that Indian religion has on culture.CIndia has rich cultural heritage in the
11、 world.DIndia is famous for its cultural heritage.A主旨大意题。由第一段最后一句“Here we take a look at some of the top heritage destinations in India.(下面我们来看看印度的一些顶级遗产地。)”可知,本文主要讲述的是印度的几个文化遗址。故选A。4Which place can you visit if you want to know something about Buddhist monument?ASun Temple,Konark.BChurches Goa.CAja
12、nta and Ellora Caves.DSanchi.D细节理解题。由倒数第二段“Sanchi is a UNESCO world heritage site with numerous Buddhist temples dating back to the seventh and eighth centuries.”可知,Sanchi拥有众多的佛教寺庙,它建于第七和第八世纪,是联合国教科文组织世界遗产。所以你如果想参观佛教的历史遗迹,就应该去Sanchi。故选D。BCollectors CornerPeople collect a wide variety of things,from
13、the obvious ones like stamps or coins,to the less common ones,such as beer bottles.Some collectors spend hours looking through junk shops and build a collection for a few pence per object,while other collectors might spend thousands of pounds on antiques(古董),fine china or rare paintings.Some people
14、collect for money,but most people do it for fun.Collecting is basically illogical(不合逻辑的)If you simply want to listen to a singers first record,you can get a copy at most record shops.A collector,however,will want to own an original 1955 disc,and will be willing to pay for it.What makes an item valua
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385528.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
