山东师大附中2020届高三6月份模拟检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东师大附中2020届高三6月份模拟检测英语试题 WORD版含解析 山东 师大附中 2020 届高三 月份 模拟 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、山东师大附中2017级模拟考试英语试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABeing stuck at home doesnt mean that learning sto
2、ps. In fact, its just the opposite. Here are some activities and resources to foster kids imagination and build their curiosity at home.Lets Get Down to the ScienceThe science lab at school may be closed, but you can still put on goggles and a white lab coat and learn at home. This Test Tube Experim
3、ent Kit will make you feel like a genius in no time. Kids will get the chance to learn about basic chemistry, physics, and more by creating pop-resistant bubbles, bouncy balls, and other objects.To Infinity(无穷)and BeyondEarth is a part of the Milky Way galaxy, but did you know there are around 100 m
4、illion galaxies in the universe? There are so many fun and fascinating things to learn about space that the possibilities truly go to infinity and beyond. A great way start your childs educational space adventure is with this Real Life Sticker and Activity Book.Take a Walk on the Wild SideBiology cl
5、ass is in session! Heres your chance to get up close and personal with a great white shark without putting on a wetsuit. This 4D Great White Shark Anatomy Kit allows you to get an inside look at what makes these predators of the deep so powerful. And then take an even deeper dive into a sharks world
6、 with I Am Shark .Take advantage of this time at home and find new ways to keep exploring the world around you.1. What is common among these activities above?A. They are all performed outdoors.B. They are all associated with physics.C. They are all carried out by the way of experimenting.D. They all
7、 recommend some resources for kids to study.2. Which book favors children interested in stars?A. This Test Tube Experiment Kit.B. Real Life Slicker and Activity Book.C. 4D Great White Shark Anatomy Kit.D. I Am Shark .3. The shared goal of the activities is to .A. gain financial benefitsB. save kids
8、from boredomC. explore new technologiesD. inspire kids to study at home【答案】1. D 2. B 3. D【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了几个适合孩子在家学习的活动。【1题详解】细节理解题。根据文章第二段中This Test Tube Experiment Kit will make you feel like a genius in no time. Kids will get the chance to learn about basic chemistry, physics, and more by creat
9、ing pop-resistant bubbles, bouncy balls, and other objects.(这个试管实验包会让你立刻觉得自己是个天才。孩子们将有机会学习基本的化学,物理,和更多的通过创造抗爆气泡,弹力球,和其他物体)以及文章第三段中A great way start your childs educational space adventure is with this Real Life Sticker and Activity Book.(你开始教育孩子关于太空冒险的方式是通过Real Life Sticker and Activity Book。)以及第四段中
10、This 4D Great White Shark Anatomy Kit allows you to get an inside look at what makes these predators of the deep so powerful. And then take an even deeper dive into a sharks world with I Am Shark.(这4D大白鲨解剖工具包让你深入了解是什么让这些深海捕食者如此强大。然后和我是鲨鱼一起更深入地探索鲨鱼的世界。)由此可知,这三个活动都给孩子推荐了学习资源。故选D。【2题详解】细节理解题。根据文章第三段中Th
11、ere are so many fun and fascinating things to learn about space that the possibilities truly go to infinity and beyond. A great way start yourchilds educational space adventure is with this Real Life Sticker and Activity Book. 关于太空,有很多有趣而迷人的东西值得我们去了解,因此太空的可能性真的可以无限延伸。你开始教育孩子关于太空冒险的方式是通过Real Life Sti
12、cker and Activity Book。由此可知,只有Real Life Slicker and Activity Book是关于太空的,故可能会吸引会对星星感兴趣的孩子。故选B.【3题详解】推理判断题。根据文章第一段中Being stuck at home doesnt mean that learning stops. In fact, its just the opposite. Here are some activities and resources to foster kids imagination and build their curiosity at home. 被
13、困在家里并不意味着学习停止。事实上,恰恰相反。这里有一些活动和资源来培养孩子们的想象力和建立他们的好奇心。故判断出这三个活动的共同目的是激起孩子的学习兴趣。故选D。BVijay Gupta is known to classical music lovers across the United States. He serves as first violinist for the Los Angeles Philharmonic. In that job, he often plays to large crowds, including many very rich people. Whe
14、n he is not performing, he organizes concerts for homeless people. They have reminded me why I became a musician, he said.Last week, Gupta was recognized for being a founder and the artistic director of Street Symphony. The group has performed at homeless shelters, jails and halfway houses for about
15、 eight years. Gupta is among the 25 winners of the 2018 MacArthur Fellowship, commonly known as the “genius grant.” Each winner will receive $625,000 over five years to use as they wish. The money is coming from a private group, the John D. and Katherine T. MacArthur Foundation. It awards grants (补助
16、金)to people whose work it considers exceptional and that “inspires hope in us all.” Gupta said he got the idea for Street Symphony while teaching Nathaniel Ayers, a trained musician whose mental illness led to homelessness.The 31-year-old grant winner said he does not know yet how he will spend the
17、money. He has been a performer since age seven and the award will give him space to breathe, plan and look ahead.”Another winner is Rebecca Sandefur, an associate professor of sociology and law in the University of Illinois. The Associated Press says her research actively supports new ways to involv
18、e poor communities in the U.S. justice system.47-year-old Sandefur created the first national mapping of civil legal aid providers. It shows which states had the financial resources to provide such aid and which did not. She also found that the cost of legal services is only one of the things preven
19、ting poor people from getting lawyers. Among the others are fears about unfairness in the legal system. Sandefur noted that a lot of attention has been paid to problems with the criminal justice system, but more attention must be paid to the civil side of the law, which also affects millions of peop
20、le.4. Why did Gupta win the award?A. For his achievements in classical music.B. For performing for large crowds.C. For organizing a group playing for the homeless.D. For the friendship with Nathaniel Ayers.5. What do we know about Mac Arthur Fellowship?A. It is founded by the government.B. It offers
21、 $625,000 to 25 winners in 2018.C. It allows the winners to use the money freely.D. It awards people who make great contributions to society.6. What was the extraordinary thing that Sandefiir did?A. She made it easier to get legal help for the poor.B. She made the legal system fairer.C. She paid mor
22、e attention to the criminal justice system.D. She offered legal aids to the poor freely.7. Which can be the best title for the passage?A. Grants winners, inspiring the poorB. The city homeless, in need of helpC. Vijay Gupta , an extraordinary violinistD. MacArthur Foundation, awarding exceptional wo
23、rk【答案】4. C 5. C 6. A 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要讲述了美国两位麦克阿瑟奖学金的获奖者Gupta和Sandefiir分别通过为流浪者演奏音乐和为穷人争取法律援助而激励穷人的故事。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的“The group has performed at homeless shelters, jails and halfway houses for about eight years.”可知,Gupta获得该奖是因为他组织的街道交响乐团为流浪者演奏音乐,故C项正确。【5题详解】细节理解题。根据第二段中的“Each winner will r
24、eceive $625,000 over five years to use as they wish.”可知,获奖者将在五年内获得625,000美元的奖金,供其随意使用,故C项正确。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“The Associated Press says her research actively supports new ways to involve poor communities in the U.S. justice system.”可知,美联社称,Sandefiir的研究为贫困地区参与美国司法系统提供了新途径,由此可知,Sandefiir使穷人更容易获得法律
25、援助,故A项正确。【7题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了美国两位麦克阿瑟奖学金的获奖者Gupta和Sandefiir分别通过为流浪者演奏音乐和为穷人争取法律援助而激励穷人的故事,故A项正确。【点睛】本篇第4题主旨大意题难度较大,因为文章分为两个部分,没有整体的主题句,这就是需要我们抓住每一部分的主题句进行总结,通读全文特别是根据第二段中的“Gupta is among the 25 winners of the 2018 MacArthur Fellowship, commonly known as the “genius grant.”及倒数第二段中的“Another winn
26、er is Rebecca Sandefur, an associate professor of sociology and law in the University of Illinois.”可知,文章介绍了两位麦克阿瑟奖学金的获奖者Gupta和Sandefiir分别通过为流浪者演奏音乐和为穷人争取法律援助而激励穷人的故事,故A项正确。CCompassion and love are concepts that are often thought to be felt by humans only. As the most intelligent creatures to ever wa
27、lk the earth, we tend to assume that we are the only ones who can feel emotions. We forget that the speechless beings who live here with us - animals - also have the same capability.During a cold night in Ontario, Canada, a passer-by spotted something on the side of the road that made her stop -a sh
28、aking dog curled up in the snow.When she approached the pup, she discovered that she wasnt alone-she was cuddling five orphaned black kittens to keep them warm.The dog surely could have found a safer place to stay for the night, but she chose instead to help not just herself but other stray animals
29、as well.The Good Samaritan called Pet and Wildlife Rescue and an animal control officer picked them up. When they got to the shelter, it was apparent that a close bond had already been formed between the dog and the orphaned kittens. The staff decided to name the kind dog Serenity in honor of her se
30、lfless act.“Its truly heartwarming!” a shelter spokesperson told The Dodo. “It had been a very cold night so these kittens would have had a very hard time surviving.”Aside from requiring treatment for worm and flea infections, the orphaned kittens are now safe. Just like a proud and doting mother, S
31、erenity insisted on checking on her babies regularly to oversee their progress.The good news is that the kittens are now living with a foster family who will care for them until they are old enough to be adopted. Serenity, on the other hand, is still looking for a family.According to the shelter, sh
32、e loves zooming around in the yard and is big on playing. She is also quite jumpy, so she would do best in a home without small children.8. What did the passer-by see on the road?A. A dog curled up in the snow.B. Five kittens were in the snow alone.C. A dog was warming five kittens in the snow.D. A
33、dog found a safe place to stay for the night.9 What does the underlined word “she” in paragraph 3 refer to?A. The passer-by.B. The dog.C. The kitten.D. The spokesperson.10. Where is the dog Serenity now?A. Living in the shelter.B. Being adopted by a family.C. Staying with the kittens.D. Playing with
34、 some children.11. What can we draw from the story?A. Animals and humans should live in harmony.B. A sad end can be turned into a positive one.C. Animals have the same capability with humans.D. Animals can feel compassion and love like humans.【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】这是一篇记叙文。主要记叙了在加拿大安大略省的一个寒冷的夜
35、晚,路人在路上看到了一只狗在雪地里给五只小猫取暖的故事。这只狗本来可以找到一个更安全的地方过夜,但她选择不仅帮助自己,也帮助其他流浪动物。让人感悟到动物可以和人一样感受到同情和爱。【8题详解】细节理解题。根据第三段When she approached the pup, she discovered that she wasnt alone-she was cuddling five orphaned black kittens to keep them warm.可知当她走近这只小狗时,她发现自己并不孤单她依偎着五只失去父母的黑猫宝宝给它们取暖。由此可知,路人在路上看到了一只狗在雪地里给五只
36、小猫取暖。故选C。【9题详解】词义猜测题。根据后文was cuddling five orphaned black kittens to keep them warm.可知路人走近这只小狗时,她发现自己并不孤单她(狗)依偎着五只失去父母的黑猫宝宝给它们取暖。由此可知,she此处指的是给小猫取暖的狗。故选B。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段中Serenity, on the other hand, is still looking for a family.可知另一方面,Serenity仍在寻找一个家庭。由此可知,小狗Serenity现在住在收容所里。故选A。【11题详解】推理判断题。根
37、据文章第一段Compassion and love are concepts that are often thought to be felt by humans only. As the most intelligent creatures to ever walk the earth, we tend to assume that we are the only ones who can feel emotions. We forget that the speechless beings who live here with us - animals - also have the s
38、ame capability.可知同情和爱通常被认为是只有人类才能感受到的概念。作为地球上有史以来最聪明的生物,我们往往认为自己是唯一能感知情感的人。我们忘记了与我们生活在一起的无语的生灵动物也有同样的能力。结合文章主要讲述了小狗Serenity被路人发现给五只失去父母的黑猫宝宝取暖的故事,由此可推知,我们能从这个故事中了解到动物可以像人类一样感受到同情和爱。故选D。DA decade ago, colored lights danced around the living room on New Years Eve and happy music was played. Upstairs,
39、the children were asleep. But I wasnt feeling happy. In mid-December, my husband and I had been informed that he had cancer and that he was going to die. He had less than a year left, the doctors said.In the years since that painful season, I have come to look back upon New Years Eve. New Years Eve
40、brings a halt to the endless commitments that fill our daily lives and a chance to reflect. New Years Eve is full of possibility and anticipation. What will be the surprising experiences and delightful successes in the coming year? But also, what disappointments are waiting for us in the next twelve
41、 months?In many ways, New Years Eve and the days that surround it are a line between past and future. That line is made up of a series of moments of transition (过渡) that take us out of the old and into the new. Transition can be challenging for many of us. Its about letting go of the familiar and di
42、ving headlong (迅猛地) into the unfamiliar.Just as, back then, I had to face letting go of the life I had led with my beloved husband and stepping into a new world as a widowed mom, I find that each year I have to step out of the version of me that suited the year that is ending and ease into the versi
43、on of me who will rise to the goals I am holding for myself for the year ahead.Last year at this time, I sat in a chair in southern France and drank in the stillness (沉静) and beauty of the countryside around me. The three children I had brought into this world talked and laughed around the table bes
44、ide me as we enjoyed a lunch of bread and cheese.I was filled with a sense of joy and I had a glowing (热情洋溢的) heart that was full of hope. It was another ending and another beginning. May we all transition into the best of what lies ahead. May we all find happiness in this holiday season.12. What ca
45、uses authors unhappiness on New Years Eve a decade ago?A. The pressure she faced in her work.B. The health problem her husband faced.C. The information received from her family.D. The relationship between her and her husband.13. What does the underlined word “halt” most probably mean?A. End.B. Start
46、.C. Change.D. Meaning.14. Whats the authors attitude towards the thing people should do at New Year?A. Set challenging goals for the next year.B. Break with daily routines and form a new habit.C. Spend more time with family members.D. Think about the past and get ready for the future.15. Whats the m
47、ain purpose of writing the passage?A. To memorialize her husband.B. To show how she got through a hard time.C. To share her view of New Years Eve.D. To remind us that uncertainty is part of life.【答案】12. B 13. A 14. D 15. C【解析】这是一篇记叙文。本文主要描写了作者在经历了十年前丈夫得癌症、变成一个丧偶母亲后,对除夕夜的一些感悟。【12题详解】细节理解题。根据“In mid-D
48、ecember, my husband and I had been informed that he had cancer and that he was going to die.”(12月中旬,我和我丈夫得知他患了癌症,将会死亡。)可知,十年前作者难过的原因是丈夫的患病。故选B。【13题详解】词句猜测题。根据后文“to the endless commitments that fill our daily lives”(对充满了我们日常生活的无尽的任务)可推测出,除夕夜终止了那些无尽的任务。end意为“结束”。故选A。【14题详解】推理判断题。根据“Transition can be c
49、hallenging for many of us. Its about letting go of the familiar and diving headlong (迅猛地) into the unfamiliar.”(对我们许多人来说,过渡会是一项挑战。这是关于离开我们熟悉的和猛地进入我们所陌生的一个时期。)推测出,作者对人们在新年应该做的事的态度是思考过去,准备好迎接将来。故选D。【15题详解】推理判断题。本文主要描写了作者在经历了十年前丈夫得癌症,变成一个丧偶母亲后,对除夕夜的一些感悟。因此作者写此篇文章的目的是为了分享她对除夕夜的看法。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
