安徽省十联考2022-2023学年高二英语上学期11月期中联考试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 联考 2022 2023 学年 英语 上学 11 期中 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、省十联考*合肥八中20222023高二上学期期中联考英语试题第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want?A. Something to eat. B. Something to drink. C. Somewhere to sit.2. Why is the woman late?A. She was calling for an amb
2、ulance. B. She was stopped by the police. C. The road was blocked.3. What does the man ask the woman to do?A. Review a report. B. Give a speech. C. Clean the conference room.4. What have the speakers already seen?A. Elephants. B. Monkeys. C. Bears.5. What are the speakers mainly talking about?A. An
3、accident. B. A motorbike. C. A plane model.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When might the woman get a table?A. At 7:45. B. At 8:00. C. At 8:15.7. What is the probable relationship b
4、etween the speakers?A. Driver and passenger. B. Waiter and customer. C. Friends.听第7段材料,回答第8至10题。8. What does the man want to do?A. Ask for an address. B. Order some supplies. C. Schedule a delivery.9. What items are unavailable at present?A. Lamps. B. Chairs. C. Tables.10. When will the woman make a
5、 payment?A. On September 12. B. This Friday. C. Next week.听第8段材料,回答第11至13题。11. Why does the woman call the man?A. To ask for leave. B. To sign up for classes. C. To apply for a job.12. What does the womans family company do?A. Do basic cleaning work. B. Cut grass in their town. C. Answer sales calls
6、.13. Where will the speakers meet?A. In the mans office. B. In the womans college. C. In the landscaping company.听第9段材料,回答第14至17题。14. How does Mary usually go to work?A. By car. B. On foot. C. By bus.15. How does the man find baking?A. Difficult. B. Tiring. C. Enjoyable.16. Who is Jim?A. The mans br
7、other. B. The womans husband. C. Marys husband.17. Where does this conversation take place?A. In the mans house. B. In a bakery. C. In a restaurant.听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the speakers favorite season?A. Spring. B. Summer. C. Fall.19. What does the speaker say about fall?A. It is cool and mild
8、. B. It causes inconvenience. C. It is a hot topic for people.20. Where does the speaker probably live?A. In the warm south. B. In the city. C. In the countryside.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AEuropean Cities That Are Making Streets Become Car FreeThe q
9、uality of life in cities would be so much better if they were car-free. So the following European cities are trying to reduce the number of cars in the streets. Copenhagen, DenmarkBeginning in the 1960s, Denmarks capital pioneered walker-only zones and the city now has over 321 kilometers of bike ro
10、utes. Over half of the people in Copenhagen ride bicycles to work. Denmark is building a superhighway of 28 routes for bikes thatll connect the city to its surrounding suburban areas. The first of the routes opened in 2014. Hamburg, GermanyThe German city is planning on making walking and biking the
11、 main forms of transportation by reducing the number of cars allowed in specific areas of the city by 2035. The project calls for a green network of places people can go to without cars, which will cover 40 % of Hamburg. The green network will include parks, playgrounds and sports fields. Milan, Ita
12、lyIn this Italian city, for every day that drivers leave their cars parked at home during working hours, theyll receive a 1.5 Euro ticket reward good for the use of public transportation. The city has buses, subways, trams (有轨电车) to choose from, so it pays to leave the driving to them. Paris, France
13、In 2017, the French capital announced it would ban diesel (柴油) cars by 2024. Cars that run on gas are expected to be removed by 2030. Theres already an older car ban from the city center for working hours on weekdays. “If you live in Paris and get rid of your car, you can claim benefits of around $
14、700 to buy a bike,” according to Fast Company.1. What is under construction in Denmark?A. A bike-sharing system.B. More bike-only zones.C. A green business network.D. A superhighway for bikes.2. Which city rewards people to take public transportation?A. Copenhagen, Denmark.B. Hamburg, Germany.C. Mil
15、an, Italy.D. Paris, France.3. Whats the deadline of removing all the cars that run on traditional energy by Paris?A. 2017.B. 2024.C. 2030.D. 2035.【答案】1. D 2. C 3. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。如果没有汽车,城市的生活质量会好得多。本文主要介绍了正在努力减少街道上的汽车数量的欧洲城市。【1题详解】细节理解题。根据“Copenhagen, Denmark”部分“Denmark is building a superhighway
16、of 28 routes for bikes thatll connect the city to its surrounding suburban areas.(丹麦正在修建一条由28条自行车线路组成的高速公路,将城市与周边郊区连接起来。)”可知,丹麦正在建设自行车的高速公路。故选D。【2题详解】细节理解题。根据“Milan, Italy”部分“In this Italian city, for every day that drivers leave their cars parked at home during working hours, theyll receive a 1.5 E
17、uro ticket reward good for the use of public transportation.(在这座意大利城市,如果司机每天在工作时间把车停在家里,他们将获得1.5欧元的车票奖励,这对使用公共交通很有好处。)”可知,意大利米兰奖励人们乘坐公共交通。故选C。【3题详解】细节理解题。根据“Paris, France”部分“Cars that run on gas are expected to be removed by 2030.(预计到2030年,使用汽油的汽车将会被淘汰。)”可知,巴黎取消所有使用传统能源的汽车的最后期限是2030年。故选C。B21 Spoons
18、is a restaurant aimed at bringing back the appeal of intimate (亲密的) dining. “This restaurant kind of fell into my lap,” says chef and owner Ann Butler, “I own the cooking school next door to it, and this space was empty for quite some time, and it seemed to be saying, Do you want me?”After working i
19、n Fairfax and Chesterfield public schools, Butler started her cooking school, Edible Education, 12 years ago, hoping to change the dietary habits of kids.The occurrence of the pandemic halted Butlers cooking classes, as students were unable to attend in person. “We didnt have any kids taking classes
20、,” she says. “I didnt know how long itd be before we saw students again, so I thought, we got to do something.” So, Butler opened 21 Spoons in March of 2021, focused on small plates and shared bites from ratatouille flatbread to deep-fried deviled eggs.“I took it over at a time when everyone was clo
21、sing their restaurants in Richmond,” Butler says. This allowed her to start her new business in a way that made people feel more at ease during such a stressful time. Butler says the service and size of the restaurant-24 seats are what make people feel more comfortable and what allow them to open du
22、ring the pandemic. “We opened during a time when everyone was scared, so we wanted to build a space where you could come and rest, back to old-school, old-fashioned service.”Butler says the architectural plat (建筑区) for the space was unit 20. “I saw somewhere that a chef has 39 spoons,” she says, “an
23、d it was unit 20, so I thought, How about 21Spoons? since we opened in 2021.”While Butler says therell be no 22 Spoons, she describes 21 Spoons as a “creative gift”, allowing her to combine passions and build something beautiful for the community.4. What does the underlined word “halted” mean in par
24、agraph 3?A. Stopped.B. Improved.C. Added.D. Reduced.5. Which word best describes the atmosphere of eating in 21 Spoons?A. Amazing.B. Inspiring.C. Relaxing.D. Touching.6. Why is unit 20 mentioned in the text?A. It is where the restaurant is currently located.B. It started Butlers passion for the food
25、 industry.C. It is associated with the menu of the restaurant.D. It offered inspiration for naming the restaurant.7. In which section of a website can we probably read the text?A. History and education.B. Food and drink.C. Art and music.D. Shopping and style.【答案】4. A 5. C 6. D 7. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章
26、主要介绍了一家名为21 Spoons的餐厅,这家餐厅在流行病发生期间,给人们提供过了一个可以放松用餐的地方。【4题详解】词义猜测题。根据画线单词句中“as students were unable to attend in person(因为学生无法亲自参加)”可知,因为流行病的发生,学生无法亲自到学校上课。由此可知,流行病的发生导致巴特勒的烹饪课停课了。由此推知,划线词halted与stopped“(使)停止”意思接近。故选A项。【5题详解】推理判断题。根据第四段关键句“This allowed her to start her new business in a way that made
27、 people feel more at ease during such a stressful time. Butler says the service and size of the restaurant-24 seats are what make people feel more comfortable and what allow them to open during the pandemic. (这让她能够以一种让人们在如此紧张的时间里感到更加放松的方式开始她的新生意。巴特勒表示,餐厅24个座位的服务和规模让人们感到更舒适,也让他们在疫情期间能够营业)”可推知,在21 Spo
28、ons的用餐氛围是令人放松的。故选C项。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段内容“Butler says the architectural plat (建筑区) for the space was unit 20. “I saw somewhere that a chef has 39 spoons,” she says, “and it was unit 20, so I thought, How about 21Spoons? since we opened in 2021.” (巴特勒说,这个空间的建筑平台是第二十单元。“我在某处看到一位厨师有39个勺子,”她说,“这是第二十单元,所
29、以我想,21个勺子怎么样?因为我们是从2021开业的。”)”可推知,文中提到第二十单元是因为它为餐厅命名提供了灵感。故选D项。【7题详解】推理判断题。通读全文,结合第一段关键句“21 Spoons is a restaurant aimed at bringing back the appeal of intimate (亲密的) dining. (21 Spoons是一家旨在恢复亲密用餐吸引力的餐厅)”可知,本文主要介绍了一家名为21 Spoons的餐厅,这家餐厅在流行病发生期间,给人们提供过了一个可以放松用餐的地方。由此可知,这篇文章与饮食有关,我们可以在网站的食物和饮料部分阅读到这篇文章
30、。故选B项。CJason M. Allen was almost too nervous to enter his first art competition. Now, his award-winning image is stirring debates about whether art can be generated by a computer, and what, exactly, it means to be an artist.In August 2022, Allen, a 39-year-old game designer who lives in Pueblo West,
31、 Colorado, won first place in the “digital arts/digitally-operated photography” category at the Colorado State Fair Fine Arts Competition. His winning image, titled Thatre Dopra Spatial, was made with Midjourneyan artificial intelligence system that can produce detailed images when fed written promp
32、ts (提示).Allens winning image looks like a bright cross between a classic and modern painting. Its one of three such images he entered in the competition. Allen posted excitedly about his win on Midjourneys Discord server on August 25, along with pictures of his three entries; it spread quickly on Tw
33、itter days later, with many artists feeling angry about Allens win because of his use of AI to create the image. “He just pressed a few buttons to make a digital art piece,” one Twitter user wrote. “Were watching the death of art unfold before our eyes.”However, to get the final three images he ente
34、red in the competition, Allen said, he took over 80 hours. First, he played around with phrasing that led Midjourney to generate images of women in nice dresses and space helmets. Over time, with slight adjustments to his written prompts, he created 900 repeating processes of what led to his final t
35、hree images. He gave the final touch to those three images in Photoshop. Then he ran the images through another software program called Gigapixel AI that can improve resolution (分辨率) and had the images printed at a local print shop.Allen is glad that the debate over whether AI can be used to make ar
36、t is getting so much attention. “Rather than hating the technology or the people behind it, we need to recognize its a powerful tool and use it for good so we can all move forward,” Allen said.8. What do we know about Theatre Dopera Spatial?A. Its beauty is widely accepted.B. Its creation is an easy
37、 process.C. It shows the death of traditional art.D. It has caused a lot of arguments.9. What did Allen do to create his entries?A. He searched for smart written prompts.B. He edited his final images in Photoshop.C. He fed Midjourney with famous paintings.D. He developed the software named Gigapixel
38、.10. What is Allens attitude to the debate over Al-created art?A. Worried.B. Uncaring.C. Positive.D. Annoyed.11. What might be the best title for the text?A. AI Beats Out Human Artists in the Art FieldB. AI Won an Art Contest and Artists Are Angry C. An Artist Wins State Fair Art Contest and LaughsD
39、. The Artist From Pueblo West Is Defending His Work.【答案】8. D 9. B 10. C 11. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国科罗拉多州博览会艺术比赛中,AI画作拿一等奖惹怒人类艺术家,并引发热议。【8题详解】推理判断题。根据第三段“it spread quickly on Twitter days later, with many artists feeling angry about Allens win because of his use of AI to create the image. “He jus
40、t pressed a few buttons to make a digital art piece,” one Twitter user wrote. “Were watching the death of art unfold before our eyes.”(几天后,这张照片在推特上迅速传播,许多艺术家对艾伦的获奖感到愤怒,因为他使用了人工智能来创作这张图像。一位推特用户写道:“他只是按了几个按钮就做成了一件数字艺术品。”“我们正在目睹艺术的死亡在我们眼前展开。”)”可推断,太空歌剧院这部AI作品引起了许多争论。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第四段“He gave the fi
41、nal touch to those three images in Photoshop. (他在Photoshop中对这三张图片进行了最后的润色。)”可知,艾伦创作他的参赛作品时,用Photoshop编辑他的最终图像。故选B。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“Allen is glad that the debate over whether AI can be used to make art is getting so much attention. “Rather than hating the technology or the people behind it, we nee
42、d to recognize its a powerful tool and use it for good so we can all move forward,” Allen said. (艾伦很高兴关于人工智能能否用于艺术创作的争论得到了如此多的关注。艾伦说:“我们不应该憎恨这项技术或它背后的人,我们需要认识到它是一个强大的工具,并把它用于善,这样我们就可以向前迈进。”)”可推断,艾伦对关于他创作的艺术的争论持积极的态度。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据第二段的“In August 2022, Allen, a 39-year-old game designer who lives
43、 in Pueblo West, Colorado, won first place in the “digital arts/digitally-operated photography” category at the Colorado State Fair Fine Arts Competition.(2022年8月,生活在科罗拉多州普韦布洛西部的39岁游戏设计师艾伦在科罗拉多州博览会美术比赛中获得了“数字艺术/数字操作摄影”类别的第一名)”和第三段“it spread quickly on Twitter days later, with many artists feeling an
44、gry about Allens win because of his use of AI to create the image. (几天后,这张照片在推特上迅速传播,许多艺术家对艾伦的获奖感到愤怒,因为他使用了人工智能来创作这张图像。)”及全文可知,文章主要介绍了美国科罗拉多州博览会艺术比赛中,AI画作拿一等奖惹怒人类艺术家,并引发热议。所以“AI Won an Art Contest and Artists Are Angry(AI赢得了艺术比赛,惹怒人类艺术家)”作为文章标题最为合适。故选B。DAs temperatures rise to record levels and wild
45、fires happen around the world, the need to meet net zero targets has never been more urgent. At the same time, increasing climate resilience (适应力) across food systems will be needed to fight rising hunger, according to UN General Assembly President Abdulla Shahid.Agrivoltaic farming (光伏农业), which us
46、es the shaded space under solar panels (太阳能电池板) to grow crops, could be a way out. In the system, solar panels have to sometimes be lifted or suspended to allow plants to grow beneath them. Another option is putting them on the roofs of greenhouses. This allows enough light and rainwater to reach th
47、e crops and provides access for farm machinery.Certain crops appear to grow well when grown in such environments, according to many recent studies. Researchers in South Korea have been growing a kind of vegetable underneath solar panels. The panels are positioned 23 metres off the ground and sit at
48、an angle of 30 degrees, providing shade and offering crops protection from the sun. The researchers, from Chonnam National University, discovered that the vegetable produced was a deeper shade of green, thus attracting many consumers.Elsewhere, Agrivoltaic systems in East Africa are allowing farmers
49、 to make better use of land. An Agrivoltaic farming project in Kenya is using solar panels held several metres off the ground, with gaps in between them. The shade from the panels protects vegetables from heat stress and water loss. This has resulted in rural farmers being able to grow a greater ran
50、ge of higher-value crops. The project effectively harvests the power of the sun twice, the researchers say.Overall, Agrivoltaic farming is one way of using the same area of land to produce more food while also rolling out more sources of renewable energy. According to Brite Solar CEO Dr. Nick Kanopo
51、ulos, who is a highly skilled solar energy expert, its a new way of farmingone that is fully electric, runs on renewable resources, and is capable of producing the food we need to feed the future.12. What is the second paragraph intended to introduce about Agrivoltaic farming?A. How it is built.B. H
52、ow it is accepted.C. How it is spread.D. How it is developed.13. What does the underlined word “them” in paragraph 2 refer to?A. Crops.B. Plants.C. Solar panels.D. Roofs.14. What is the advantage of Agrivoltaic farming over traditional farming?A. It uses land more efficiently.B. It saves money on la
53、bor costs.C. It can reduce wildfire risks.D. It is easily managed.15. What does the author refer to when evaluating Agrivoltaic farming?A. A common belief.B. An experts opinion.C. A conclusion of previous research.D. An organizations announcement.【答案】12. A 13. C 14. A 15. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了光伏
54、农业及其优点。【12题详解】主旨大意题。根据第二段“Agrivoltaic farming (光伏农业), which uses the shaded space under solar panels (太阳能电池板) to grow crops, could be a way out. In the system, solar panels have to sometimes be lifted or suspended to allow plants to grow beneath them. Another option is putting them on the roofs of g
55、reenhouses. This allows enough light and rainwater to reach the crops and provides access for farm machinery.(光伏农业,利用太阳能电池板下的阴影空间种植作物的农业可能是一种出路。在该系统中,太阳能电池板有时必须抬起或悬挂,以便植物在其下方生长。另一个选择是把它们放在温室的屋顶上。这使得足够的光和雨水到达作物,并为农业机械提供通道。)”可知,本段主要介绍光伏农业的搭建方式。故选A。【13题详解】词句猜测题。根据第二段“In the system, solar panels have to
56、 sometimes be lifted or suspended to allow plants to grow beneath them. (在该系统中,太阳能电池板有时必须抬起或悬挂,以便植物在其下方生长。)”可知,此处的them指代的是前句中的solar panels(太阳能电池板)。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第四段“Elsewhere, Agrivoltaic systems in East Africa are allowing farmers to make better use of land. (在其他地方,东非光伏系统使农民能够更好地利用土地。)”和最后一段“O
57、verall, Agrivoltaic farming is one way of using the same area of land to produce more food while also rolling out more sources of renewable energy.(总的来说,光伏农业是一种利用同样面积的土地生产更多粮食,同时也推出更多可再生能源的方式。)”可推断,光伏农业较于传统农业更能提高土地的利用率。故选A。【15题详解】细节理解题。根据最后一段“According to Brite Solar CEO Dr. Nick Kanopoulos, who is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389664.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
