分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 5 LANGUAGES AROUND THE WORLD单元测评练习(含解析)新人教版必修第一册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:392768
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:34.75KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 UNIT LANGUAGES AROUND THE WORLD单元测评练习含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 WORLD 单元
    资源描述:

    1、UNIT5单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Mrs Smith,Id like you to meet Jenny.We are majoring in computer science in the same university.W:Hello,Jenny.Glad to meet you.Come in and have a dri

    2、nk.1.Whats the probable relationship between the man and Jenny?A.Schoolmates.B.Couples.C.Neighbours.答案AM:Tell us about yourself,Anne.W:After I graduated from university in 2008,I worked as a tourist guide for 2 years before I found my present job as a middle school English teacher.2.Where is the wom

    3、an working now?A.In a university.B.In a middle school.C.In a travel agency.答案BW:Mr Smith,I hear that you travelled across Europe last summer.M:Yes,I started in Berlin,stayed in Paris for three days,and ended up in London.3.Which is the last stop of the mans journey?A.England.B.France.C.Germany.答案AW:

    4、People always say that Chinese is very hard to learn.Sometimes I wish I were learning French or English.Maybe theyd be easier.M:Maybe,but maybe not too.It all depends on what language you already speak.4.What language is the woman learning?A.English.B.French.C.Chinese.答案CW:Two tickets for tomorrow e

    5、venings concert,please.M:What time will you come,Madam?At 7:00 p.m.or 9:00 p.m.?W:At 7:00.I want to go to bed before 10:00 p.m.5.When will the woman go to the concert?A.At 7 p.m.B.At 9 p.m.C.At 10 p.m.答案A第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每

    6、小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Look at all these new books.Did you go downtown yesterday?M:No.I stayed at home all day yesterday.I surfed the Internet and bought the books online.W:They are all Chinese books.Are you learning Chinese now?M:I want to,but it is too difficult for m

    7、e.I bought the books for my little nephew.He is learning Chinese now.W:Thats interesting.Why does he want to learn Chinese?M:He is just interested in learning Chinese.Some of his friends are also learning Chinese.They probably think learning Chinese is fun.6.Where did the man buy the books?A.He boug

    8、ht them from the bookstore.B.He bought them from his nephew.C.He bought them on the Internet.答案C7.What does the mans nephew think of learning Chinese?A.It is interesting.B.It is useful.C.It is necessary.答案A听第7段材料,回答第8、9题。W:Hey,Liu.Whats up?M:I have a friend.Hes my best friend.He wants to learn Engli

    9、sh and hell pay 100 yuan per hour.Are you interested?W:I dont know.M:So I take it youre not interested.W:No,Liu.Dont get me wrong.I mean school will start on June 2nd,and Ill be very busy by then.M:Dont worry.My friend says he can work his schedule around your schedule.W:Well,I guess thatll be fine

    10、then.When can I meet him?M:Lets do it this way.Ill bring him to your house this Saturday.Then you two can make a schedule.W:Make sure you come before noon.Ill be picking up my friend at the airport in the afternoon.8.How much will the friend pay for an hour of teaching?A.100 yuan.B.150 yuan.C.200 yu

    11、an.答案A9.Where will the woman go this Saturday afternoon?A.To the school.B.To the airport.C.To a friends house.答案B听第8段材料,回答第10至12题。W:Any funny shows you are watching on the television?M:No,not really!W:Too bad!M:Yeah,I was watching a cartoon about lions.W:Was it funny?M:Very!W:What was it called?M:I

    12、dont remember for sure.W:Well,guess!M:I believe it was called JungleEmperor!W:Well,Im going to the movie store,and Ill look it up.M:If they have it,make sure you rent it!W:I will,because I love funny television.M:Me too.10.What was the man doing?A.Reading a book about lions.B.Watching a cartoon abou

    13、t lions.C.Seeing a movie about lions.答案B11.How did the man like it?A.Very frightening.B.Very exciting.C.Very funny.答案C12.What does the man advise the woman to do?A.To buy one.B.To rent one.C.To borrow one.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:Excuse me.Are you Mr Atkins?M:Yes.You dont know me,of course.I am not a t

    14、eacher here.I just give oral exams here now and then.Dont be nervous.W:Nervous?Who?Me?M:Now,sit down,please.Im going to ask you a few questions.Then were going to have a short conversation in English.Do you understand?W:Yes,of course I do.But may I ask you something first?M:After the exam,please.Jus

    15、t focus on my question for a moment.First of all,why are you learning English?W:Why am I learning English?M:Yes,I mean what are you going to do with it?Are you going to be a teacher of English,or what?W:Please stop just a second.I really must ask you something first?M:Very well.If you insist.W:Would

    16、 you like a cup of coffee?M:Pardon?What did you say?W:You see.Im one of the teachers here.I came to ask you if youd like to have a cup of coffee.13.What is the man doing?A.Giving a lecture.B.Giving a lesson.C.Giving an oral test.答案C14.Who does the man take the woman for?A.A teacher.B.A student.C.A w

    17、orker.答案B15.When does the man want the woman to ask questions?A Before the exam.B.During the exam.C.After the exam.答案C16.What did the woman want to know?A.If the man wanted to have coffee.B.If the exam was over.C.If she could attend the test.答案A听第10段材料,回答第17至20题。Hello,everyone!My name is Bruce Hall.

    18、Im happy to be your English teacher.First of all,Id like to tell you something about myself.I was born in Paris.When I grew up,I wanted to make money.The winter of Paris is cold,but I didnt want to spend money on warm clothes.So I went to a warm placeEgypt,and led camels for tourists under the pyram

    19、ids.After some time,I went to study at California State University,with the money I had earned in Egypt.Later,I went to Salt Lake City and became a high school teacher.It is five years ago since I came to China as a teacher of English.I have taught a wide range of students,such as kindergarten class

    20、es,primary school children,teenagers,university students and adults.My classes are designed specially to meet the needs of each student whether they want to prepare for various exams,study business English,or generally learn to speak English.I love to talk about western culture,customs,traditions,li

    21、festyle and education system.Im an honest,friendly and reliable person,and I love to get to know new people and Im ready to accept new challenges as they come to me.So if you have any difficulty in learning English,please dont hesitate to come to me.17.Why does the speaker go to Egypt?A.It is cold.B

    22、.It is warm.C.It is beautiful.答案B18.Where did the speaker receive his college education?A.In France.B.In Egypt.C.In America.答案C19.When did the speaker come to China?A.Four years ago.B.Five years ago.C.Six years ago.答案B20.What does the speaker love to talk about?A.Western culture.B.Western music.C.Ch

    23、inese traditions.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAncient China produced many types of beautiful works of art.Among them,calligraphy,poetry and painting are the most famous.Often they would be put together in art.These became important starting with the

    24、Song Dynasty.Calligraphy is the art of handwriting.In the old times the Chinese considered writing as an important form of art.Calligraphers would practice for years to learn to write perfectly,but with style.Each of the over 40,000 characters (汉字) needed to be written correctly.And each stroke (笔画)

    25、 in a character had to be written in a certain order.Poetry is also an important form of art.Great poets were famous all over the country,and all educated people were expected to write poetry.During the Tang Dynasty poetry was so important that writing poetry was part of the examinations to become a

    26、 civil servant(文官) and work for the government.Chinese painting is often connected with calligraphy.It is one of the oldest artistic traditions in the world.The most traditional way of Chinese painting is known as “national painting” or “native painting” which is quite different from Western paintin

    27、g.People can draw mountains,buildings,birds,trees and water.【语篇导读】这是一篇说明文。文章主要介绍了中国的书法、诗歌和绘画这三种艺术形式,分别介绍了每种艺术形式的历史和重要性。21.What was part of the civil servant examinations during the Tang Dynasty?A.Painting.B.Calligraphy.C.Writing poetry.D.Playing music.答案C解析细节理解题。根据第三段中“DuringtheTangDynastypoetrywass

    28、oimportantthatwritingpoetrywaspartoftheexaminationstobecomeacivilservantandworkforthegovernment.”可知在唐代,诗词非常重要,写诗成为文官和为政府工作的考试内容之一。由此可知,唐代的文官考试内容之一是写诗。故选C项。22.Which of the following is NOT true according to the passage?A.Calligraphy,poetry,and painting are the most famous works of art in ancient Chin

    29、a.B.The strokes of each character can be written in any order.C.Poetry is an important form of art like calligraphy.D.Chinese painting is often connected with calligraphy.答案B解析细节理解题。根据第二段中“Andeachstrokeinacharacterhadtobewritteninacertainorder.”可知,汉字的每一笔都必须按照一定的顺序书写。由此可知,B选项“每个汉字的笔画可以按任意顺序书写”错误。故选B项

    30、。23.Whats the passage mainly about?A.Chinese art.B.Chinese examinations.C.Chinese history.D.Chinese dynasties.答案A解析主旨大意题。根据第一段中“AncientChinaproducedmanytypesofbeautifulworksofart.Amongthem,calligraphy,poetryandpaintingarethemostfamous.”可知,古代中国产生了许多美丽的艺术作品。其中,书法、诗歌和绘画最为著名。结合文章主要介绍了中国的书法、诗歌和绘画这三种艺术形式,

    31、分别介绍了每种艺术形式的历史和重要性,由此可知,这篇文章的主要内容是中国艺术。故选A项。BOne of the most important ways to learn and master the English language is to read,read,and read.It is said that a good reader is also a good writer and a good speaker.However,in todays world,reading is something that most children dislike doing.There are

    32、 simply so many distractions (分心的事物) that books,magazines,and newspapers are often ignored and they are in favour of video games and movies.And while video games and movies also play a role in helping the child learn the English language,they still cant quite compare to reading.And as a result,kids

    33、are learning less and less.Take a look at an elementary level textbook.Youll notice that the books for elementary students are filled with pictures and colours.Those pictures and colours in the elementary level textbooks arent there just for the sake (缘由) of design.Colours and pictures make us more

    34、engaged in the act of learning grammar.They catch our attention and help us retain (保留) more of what we read.This is especially true for little children who enjoy fun English.Children are quite easily distracted.When you ask them to sit down and read quietly,their minds will often wander and it wont

    35、 take long before you find them doodling (涂鸦) and not doing what you told them to do.But if a book is colourful enough to catch a kids attention,then youll have a better chance at getting the kid to sit down long enough to learn English.The same principle holds true for interactivity (互动).Like colou

    36、rs and pictures,interactive reading materials like English songs for kids also get the child engaged in what he or she is learning.Interactive reading materials get the child to focus since using them is almost like playing.【语篇导读】本文是一篇说明文。阅读很重要,但孩子阅读时很容易分心。24.Why do children dislike reading?A.They p

    37、refer newspapers.B.They prefer films.C.They prefer magazines.D.They prefer books.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“Therearesimplysomanydistractionsthatbooks,magazines,andnewspapersareoftenignoredandtheyareinfavourofvideogamesandmovies.”可知,孩子们不喜欢读书可能是因为他们喜欢看电影。25.Children will be interested in books that are .A.ful

    38、l of picturesB.explained clearlyC.written clearlyD.not very hard答案A解析细节理解题。根据第三段中的“Youllnoticethatthebooksforelementarystudentsarefilledwithpicturesandcolours.Thosepicturesandcoloursintheelementaryleveltextbooksarenttherejustforthesakeofdesign.”可知,孩子们会对充满图画的书感兴趣。26.Colourful books can help the child

    39、ren .A.do what they preferB.have a good timeC.fix their attention for a longer timeD.sit still and quietly答案C解析推理判断题。根据第三段中的“Coloursandpicturesmakeusmoreengagedintheactoflearninggrammar.Theycatchourattentionandhelpusretainmoreofwhatweread.”可知,丰富多彩的书籍可以帮助孩子们长时间集中注意力。27.Whats the main idea of the pass

    40、age?A.Reading is one of the most important ways in learning languages.B.All the books are full of pictures and colours.C.Interactivity and colourful designs are important to learn English.D.Interactive reading is very interesting for children.答案A解析主旨大意题。根据第一段第一句可知,阅读是学习语言最重要的方式之一。故选A项。CEach May sinc

    41、e 1956 people from across Europe and around the world have gathered around their televisions with friends and family for an evening of international entertainment:The Eurovision Song Contest.It may well be a fun event but perhaps its not the shared celebration of European language that it could be.I

    42、n the first ten years of Eurovision,the UK and Ireland were the only two countries to sing in English.Now English is what we expect.Is it that English is becoming,or has become the official language of music?From high streets in Hungary to supermarkets in Sweden,from bus stops in Bulgaria to parks i

    43、n Poland,people listen to English-language music everywhere.And people dont just listen,they sing it too!From sporting events in Spain to nightclubs in Norway,from concerts in Croatia to fitness classes in France,people sing along to popular songs in their everyday lives,in English.But why?For one e

    44、vening each year Eurovision is the dinner party of Europe.A dinner party to which each guest brings something special.Their clothing,tradition and food show their culture and their language shows the character of a nation.Although there are 50 nations with 83 languages,for Eurovision,English is the

    45、only language.Does Eurovision really represent Europe?English is an international language spoken by over 1 billion people worldwide.It is no surprise that so many musicians make music in English.Of course,music makes money and more listeners make more money.According to Ragnar Thorhallsson,singer a

    46、nd guitarist with the Icelandic indie band “Of Monsters and Men”,English is simpler and is easier to make rhythms(节奏).Could this be true?Lets remember that although English-language music is everywhere,music is not everything.As long as we continue to learn,to speak,to love,diversity(多样性) shall be v

    47、alued.After all,what fun is a dinner party if the guests cant communicate or express themselves in the way they choose?【语篇导读】本文是一篇议论文。文章通过介绍一年一度的欧洲歌唱大赛所使用的语言英语,以及英文歌曲当前在世界的盛行情况,探讨了英语是否已经成了音乐的通用语言。28.What do we know about Eurovision?A.Singers sing English songs.B.It helps protect European cultures.C.

    48、It is the most popular contest in the world.D.Singers mainly come from the UK and Ireland.答案A解析细节理解题。根据第一段中“EachMaysince1956peoplefromacrossEuropeandaroundtheworldhavegatheredaroundtheirtelevisionswithfriendsandfamilyforaneveningofinternationalentertainment:TheEurovisionSongContest.”再结合“Inthefirstte

    49、nyearsofEurovision,theUKandIrelandweretheonlytwocountriestosinginEnglish.NowEnglishiswhatweexpect.”以及最后一句的反问句“IsitthatEnglishisbecoming,orhasbecometheofficiallanguageofmusic?”可以看出,欧视是歌手唱英语歌曲的一个平台,故选A项。29.How does the writer show the popularity of English music in Paragraph 2?A.By asking questions.B.

    50、By giving examples.C.By making comparisons.D.By following the order of space.答案B解析推理判断题。根据文章第二段可知,从匈牙利的大街到瑞典的超市,从保加利亚的公共汽车站到波兰的公园,人们到处都在听英语音乐。人们不只是听,他们也唱!从西班牙的体育赛事到挪威的夜总会,从克罗地亚的音乐会到法国的健身班,人们在日常生活中用英语演唱流行歌曲。由此可以看出,作者在第二段是通过举例说明来展示英语音乐的广泛性。故选B项。30.Whats Ragnar Thorhallssons opinion of English?A.It is

    51、easy and beautiful.B.It should be used in all music.C.It is the best language in the world.D.It helps musicians make money easily.答案A解析细节理解题。根据倒数第二段倒数第二句“AccordingtoRagnarThorhallsson,singerandguitaristwiththeIcelandicindiebandOfMonstersandMen,Englishissimplerandiseasiertomakerhythms.”可知,据冰岛独立乐队“怪物和

    52、男人”的歌手兼吉他手RagnarThorhallsson说:“英语更简单,更容易产生节奏感。”因此可以看出,他认为英语歌曲简单上口,是押韵的语言。故选A项。31.What is mainly discussed in the text?A.Why we should protect language diversity.B.How language and music affect each other.C.Whether English is the official language of music.D.Why Eurovision is becoming more and more p

    53、opular.答案C解析主旨大意题。根据第一段最后一句“IsitthatEnglishisbecoming,orhasbecometheofficiallanguageofmusic?”可知,开头提出的一个话题就是英语是否成为音乐的通用语言。所以本文谈论的主题是英语是否成了音乐的通用语言,故选C项。DBirds dont need lessons in building nests.Fish dont need coaching to learn how to swim.All animals have instincts.Theyre born with natural abilities

    54、to do certain things.Wild animals also learn by copying their parents and practicing.And pets learn through training.But instincts and training arent the only keys to animals behaviour.Scientists say animals thoughts and feelings also influence their actions.Animals often make choices,plans,and sens

    55、ible changes.They can help others and solve problems.Some even make and use tools!If animals could talk,what would they say about their thoughts and feelings?A gorilla (大猩猩) born in captivity (关在笼子里) has helped answer that question.Koko,a gorilla,was taught to use sign language.She has learned hundr

    56、eds of words!Koko once had a pet cat she named All Ball.“Koko loves Ball,” she signed.“Soft good cat.” One time,she blamed the cat for biting her by signing “You bad dirty toilet!” When her pet died,Koko cried.“Sad for the sleeping cat,” she signed.Koko calls herself “fine animal gorilla”.She uses s

    57、ign language to argue,joke,and ask and answer questions.“Most animals cant use words to tell us their thoughts,” says Dr Jonathan Balcombe.“But Koko shows us that animals have their own ideas and feelings.” Dr Balcombe is a scientist at the Humane Society of the United States.He says theres even mor

    58、e to discover about animals through field studies.In field studies,people watch animals in their natural environment.“Scientists who study animals natural behaviours learn how animals live and think,” Balcombe says.“That knowledge can help others respect every animal who shares the planet with us.”【

    59、语篇导读】本文是一篇说明文。根据科学研究(大猩猩)Koko学肢体语言的例子得知,动物们也有思想,但是大多数动物不能用话语来表达,所以通过研究动物们的自然行为可以帮助人们照顾动物。32.The underlined word “instincts” in Paragraph 1 probably refers to the ability that .A.animals copy their parentsB.animals learn by practicingC.animals are born withD.animals learn through training答案C解析词义猜测题。根

    60、据第一段的“Theyrebornwithnaturalabilitiestodocertainthings.”可知,动物们天生具有做某种事情的能力。因此instinct意思是“天生的”。故选C项。33.The example of Koko shows that .A.an animal likes to have its own petB.an animal can learn to speak through trainingC.an animal has the natural ability to speakD.an animal can speak its mind答案D解析推理判断

    61、题。根据“KokooncehadapetcatshenamedAllBall.KokolovesBall,shesigned.Softgoodcat.Onetime,sheblamedthecatforbitingherbysigningYoubaddirtytoilet!Whenherpetdied,Kokocried.Sadforthesleepingcat,shesigned.”以及“ButKokoshowsusthatanimalshavetheirownideasandfeelings.”可知,(大猩猩)Koko的例子说明,动物可以表达出内心想法。故选D项。34.According

    62、to Balcombe,learning how animals live and think can .A.help people care for animalsB.teach animals to use wordsC.train animals to use toolsD.train animals to be cleverer答案A解析细节理解题。根据“Thatknowledgecanhelpothersrespecteveryanimalwhosharestheplanetwithus.”可知,了解动物们生活和想法可以帮助人们照顾动物。故选A项。35.What might be t

    63、he best title for the passage?A.Raising Animals as PetsB.Understanding AnimalsC.Training Animals to SpeakD.Protecting Animals from Danger答案B解析主旨大意题。根据最后一段“Scientistswhostudyanimalsnaturalbehaviourslearnhowanimalsliveandthink,Balcombesays.Thatknowledgecanhelpothersrespecteveryanimalwhosharestheplanet

    64、withus.”可知,通过研究动物们的自然行为可以帮助人们理解、尊重动物。“理解动物”这个标题切题。故选B项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 Learning a foreign language is more than just a help to your CV(简历).It will make you smarter,more perceptive(透视的) and even better at memory.36You become smarter.Speaking a forei

    65、gn language improves the ability of your brain by challenging it to recognise,understand meaning,and communicate in different language systems.Students who study foreign languages will score better on standardized tests than their monolingual (单语的) classmates,particularly in maths,reading,and vocabu

    66、lary.You become more perceptive.A study from Spain shows that multilingual(多种语言的) people are better at observing their surroundings.They are better at focusing related information and editing out the unrelated.37 Is it any surprise that Sherlock Holmes and Hercule Poirot know several kinds of langua

    67、ges?You build multitasking skills.Multilingual people,especially children,are skilled at switching between two systems of speech,writing,and structure.38 The research found that people who spoke more than one language made fewer errors in their driving.39Educators often compare the brain to a muscle

    68、,because it functions better with exercise.Learning a language involves memorizing rules and vocabulary,which helps strengthen that mental “muscle”. This exercise improves overall memory,which means that multiple language speakers are better at remembering lists or sequences.If you havent spoken a f

    69、oreign tongue since your A levels,your brain might not be gaining these bilingual benefits.40 People who begin language study in their adult lives can still achieve the same levels of fluency as a young learner,and still gain the same mental benefits,too.A.However,its never too late to learn a forei

    70、gn language.B.In one study,participants used a driving simulator(模拟器) while doing separate,distracting tasks at the same time.C.Your muscle improves.D.Below are several advantages of learning a foreign language.E.Theyre also better at discovering misleading information.F.Language speakers also devel

    71、op a better ear for listening.G.Your memory improves.答案36.D37.E38.B39.G40.A第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。While high school does not generally encourage students to explore new aspects of life,college sets the stage for that exploration.I myself went

    72、 through this 41 process and found something that has changed my experience at college for the better:I discovered ASLAmerican Sign Language(美式手语).I never felt an urge to 42 any sign language before.My entire family is hearing,and so are all my friends.The 43 languages were enough in all my interact

    73、ions(交往).Little did I know that I would discover my love for ASL.The 44 began during my first week at college.I watched as the ASL Club 45 their translation of a song.Both the hand movements and the very 46 of communicating without speaking 47 me.What I saw was completely unlike anything I had exper

    74、ienced in the 48.This newness just left me wanting more.After that,feeling the need to 49 further,I decided to drop in on one of ASL clubs meetings.I only learned how to 50 the alphabet that day.Yet instead of being discouraged by my slow progress,I was excited.I then made it a point to 51 those mee

    75、tings and learn all I could.The following term,I 52 an ASL class.The professor was deaf and any talking was 53.I soon realised that the silence was not unpleasant.54,if there had been any talking,it would have caused us to learn less.Now,I appreciate the silence and the 55 way of communication it op

    76、ens.【语篇导读】这是一篇记叙文。作者上大学的第一周接触了美式手语,手的动作和这种新的交流方式吸引了作者。作者从此便爱上了这种无声的交流方式。41.A.searchingB.planningC.naturalD.formal答案A解析根据上文的“.toexplorenewaspectsoflife,collegesetsthestageforthatexploration.”以及下文的“.andfoundsomething.”可知,作者自己经历了这个“探索”的过程,所以选A项。searching“探索的”;planning“计划的”;natural“自然的”;formal“正式的”。42.A

    77、.chooseB.readC.learnD.create答案C解析根据“Myentirefamilyishearing,andsoareallmyfriends.”可知,作者的家人和朋友都没有听力障碍,所以作者以前没有学习手语的冲动。43.A.officialB.foreignC.bodyD.spoken答案D解析由于家人和朋友都没有听力障碍,所以“口语”在日常的交往中就足够了。此处的“spokenlanguages”与上文的“signlanguage”相对应。44.A.meetingB.tripC.storyD.task答案C解析根据下文可知,这里讲述的是作者上大学第一周发生的事情,所以用s

    78、tory。45.A.recordedB.performedC.recitedD.discussed答案B解析作者观看手语俱乐部用手语表演一首歌曲。perform“表演”,符合语境。record“录音”;recite“背诵”;discuss“讨论”,都与文意不符。46.A.ideaB.amountC.dreamD.reason答案A解析idea“想法”;amount“数量”;dream“梦想”;reason“理由”。无声交流的想法吸引了作者,故A项符合语境。47.A.disturbedB.supportedC.embarrassedD.attracted答案D解析下文提到,作者看到的和他过去经历

    79、的完全不同。由此可知,作者被手语的动作和无声交流的想法所吸引,所以选D项。disturb“打扰”;support“支持”;embarrass“使困窘”,都不符合语境。48.A.endB.pastC.courseD.distance答案B解析根据前面的“.hadexperienced.”可知,此处填past,inthepast“在过去”。49.A.exerciseB.exploreC.expressD.explain答案B解析exercise“练习”;explore“探索”;express“表达”;explain“解释”。根据文章首句提到的“.encouragestudentstoexplore

    80、newaspectsoflife.”可知选B项。50.A.printB.writeC.signD.count答案C解析作者那一天只学会了用手语表示字母。print“印刷”;write“写”;sign“用手势表达”;count“数”,只有sign符合语境。51.A.chairB.sponsorC.attendD.organise答案C解析根据后面的宾语“thosemeetings”可知,此处应填attend,表示“参加那些会议”。52.A.missedB.passedC.gave upD.registered for答案D解析根据下文提到的professor可知,作者选了美式手语这门课程。reg

    81、isterfor意为“注册,选课”,符合语境。53.A.prohibitedB.welcomedC.ignoredD.repeated答案A解析由于教授本人就失聪,所以课上“禁止”谈话。prohibit“禁止”;welcome“欢迎”;ignore“忽视”;repeat“重复”,只有A项符合语境。54.A.LastlyB.ThusC.InsteadD.However答案C解析上文提到“不久我就意识到这种沉默很令人愉快”,下文又说“如果有人说话,我们会学得少”,由此可知instead(反而)为最佳选项。55.A.easyB.popularC.quickD.new答案D解析根据第三段最后的“Thi

    82、snewnessjustleftme.”可知,此处应为“thenewwayofcommunication”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2020全国卷)DecoratingwithPlants,FruitsandFlowersforChineseNewYearChinese New Year is a 56.(celebrate) marking the end of the winter season and the beginning of spring.This is why decorating wi

    83、th plants,fruits and flowers 57.(carry) special significance.They represent the earth 58.(come) back to life and best wishes for new beginnings.These are some of the most popular in many parts of the country:Oranges:Orange trees are more 59. decoration;they are a symbol of good fortune and wealth.Th

    84、ey make great gifts and you see them many times 60.(decorate) with red envelopes and messages of good fortune.Bamboo:Chinese love their “Lucky Bamboo” plants and you will see them often in their homes and offices.61.(certain) during the holiday period,this plant is a must.Bamboo plants are associate

    85、d 62. health,abundance and a happy home.They are easy 63.(care) for and make great presents.Branches of Plum Blossoms(梅花):The 64.(beauty) long branches covered with pink-colored buds (蓓蕾) make fantastic decorations.The plum trees are 65. first to flower even as the snow is melting (融化).They represen

    86、t the promise of spring and a renewal of life.答案56.celebration57.carriesing59.than60.decorated61.Certainly62.with63.to care64.beautiful65.the第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)假定你是李华,有网友Mike就学习中国书法在博客上提出问题,请你接着他的博客写一篇文章。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。MikeHi,everybody,how to learn Chinese calligraphy?Li

    87、Hua参考范文Hi,Mike.In fact you are not alone.Many people,including some of my classmates,feel it hard to write with a writing brush.However,it is very important to learn the artistic handwriting of characters.Ill give you some suggestions to be a good user of the writing brush.First you have to be patie

    88、nt.Second,you have to keep practising since practice makes perfect.Lastly,you should pay attention to the use of calligraphy models.Just be confident and practise hard and youll be an expert in Chinese calligraphy.第二节概要写作(满分25分)阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Being able to communicate effectively with oth

    89、ers is an essential skill for people of all ages.Most people can benefit from improving their communication skills.Some of the best tips for developing communication skills are to learn and practice effective listening,seek feedback (反馈) and use appropriate body language.One step to developing and i

    90、mproving communication is to learn and practice effective active listening skills.Active listening involves a person listening carefully and attentively to the person speaking,restating what the other person has said and listening more than talking.This kind of listening has more of a focus on under

    91、standing and encouragement than on giving advice and solutions,unless they are requested.Another tip is to use feedback for different types of communication.Before sending out an important email to a boss or colleague,for example,it can be helpful to have another person to read the email for correct

    92、ness.People giving speeches and presentations are always well advised to practice them before an audience and to ask for feedback before giving the real speech or presentation.Practicing communication and seeking feedback in these ways can help to ensure that there will be no improper expressions in

    93、 your email.It is also essential to use appropriate body language and eye contact.These nonverbal cues can convey the feeling behind what people are saying and should match their words.What you should keep in mind is that you should know when and how to use them.Using direct eye contact and body lan

    94、guage that indicates openness,like uncrossed arms,can help to get across that a person is ready and willing to listen and speak openly.参考范文There are many ways to improve our communication skills,three of which are effective:listening,seeking feedback and using appropriate body language.(要点1) While listening,we should listen carefully instead of giving advice unless asked.(要点2) Seeking feedback from a third party can help avoid improper expressions.(要点3) To use body language in our communication,we should remember when and how to use it properly.(要点4)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 5 LANGUAGES AROUND THE WORLD单元测评练习(含解析)新人教版必修第一册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392768.html
    相关资源 更多
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修4 UNIT 5 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修4 UNIT 5 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修3 UNIT 2 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修3 UNIT 2 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修2 UNIT 3 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修2 UNIT 3 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷9 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷9 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷40 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷40 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷37 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷37 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷35 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷35 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷30 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷30 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷29 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷29 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷27 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷27 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷24 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷24 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷22 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷22 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷17 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷17 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 2 ROBOTS 5 SECTION Ⅴ WRITING WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 2 ROBOTS 5 SECTION Ⅴ WRITING WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷16 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷16 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 1 LIVING WELL 6 单元要点回扣 WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 1 LIVING WELL 6 单元要点回扣 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷13 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷13 WORD版含答案.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(2)(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(2)(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(1)(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(1)(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section B导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section B导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section A导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section A导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修四新素养同步讲义:UNIT 4 BODY LANGUAGE 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语必修四新素养同步讲义:UNIT 4 BODY LANGUAGE 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR WORD版含答案.doc
  • 云南省富民一中2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省富民一中2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程课件:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT .ppt2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程课件:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT .ppt
  • 2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程能力提升:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT-SECTION 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程能力提升:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT-SECTION 3 WORD版含答案.doc
  • 云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语9月月考试题201807110253.doc云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语9月月考试题201807110253.doc
  • 云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语11月月考试题.doc云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语11月月考试题.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修五练习:UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc2019-2020学年人教版英语必修五练习:UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1