2021-2022学年新教材高中英语 课时素养检测十二 Unit 2 Travelling Around Period 4(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时素养检测十二 Unit Travelling Around Period 4含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 十二Unit 2Period 4. 阅读理解My name is Kobus Vermeulen. On February 16, 2015, I was one of five South Africans among the 100 people selected by Mars One to begin training to live on the Red Planet. The Dutch not-for-profits aim is simple: build a human colony (殖民地) on Mars. Since I have begun this
2、journey, the one question that people ask me most is why I want to leave a good planet for wasteland. Here is why. I have been interested in Mars since I was a child, and I always thought that if I had the opportunity to leave the planet, I would take it. So the why begins with a childs dream. Howev
3、er, as I grew, so did the why. In my eyes, since the 1970s the public has stopped trying to learn more about space. Weve put our dream aside. Were satisfied with getting our dose (一份) of the future from sci-fi movies and comic books. And so the first part of my motivation (动机) is to get people think
4、ing about space travel and the colonization (殖民化) of other planets in real terms again instead of just as sci-fi visions of the future. If we want that future, the truth is that we have to build it, and anything worth doing comes with risks. Somebody has to take the risks, and I, along with thousand
5、s of other people, am willing to take them. But it goes deeper than that. If the task of Mars One is even partially successful, it will encourage a new generation of scientists and engineers that will build us an even better future. Without a dream, there is no reason to build those things. The publ
6、ic that does not try to understand science and technology does not choose good leaders. Leaders who dont care for science and technology do not make budgets (预算) for it. Besides, without the money, the dream dies. Projects like Mars One are like a focusing lens (聚焦透镜) for dreams. It is an opportunit
7、y to change hearts and minds at the grassroots level. 【语篇概述】这是一篇说明文。能够到火星上去旅游甚至居住是作者从小就有的梦想, 所以作者参加了一项Mars One的项目, 并对此项目进行了介绍。1. What goal does Mars One want to achieve? A. To find life on Mars. B. To build colonies on Earth. C. To send astronauts to Mars. D. To help humans settle on Mars. 【解析】选D。细节
8、理解题。根据第一段中On February 16, 2015, I was one of five South Africans among the 100 people selected by Mars One to begin training to live on the Red Planet. The Dutch not-for-profits aim is simple: build a human colony on Mars. 可知, Mars One这项项目的目的就是把人类输送到火星上去。故选D。2. The underlined part “our dream” in Par
9、agraph 3 probably refers to “_”. A. living on another planet in spaceB. living a comfortable life on EarthC. creating sci-fi movies and comic booksD. realizing the colonization of other nations【解析】选A。推理判断题。根据第二段的叙述I have been interested in Mars since I was a child, and I always thought that if I had
10、 the opportunity to leave the planet, I would take it. So the why begins with a childs dream. 可知, 作者从小时候就想离开地球到另一个星球上生活, 到火星上去是他从小就有的梦想。所以, 此处说那个梦想被搁置一边了, 就是指的这个梦想。故选A。3. In the authors opinion, taking part in the task of Mars One is _. A. risky but worthwhileB. costly and helplessC. safe and intere
11、stingD. too dangerous and useless【解析】选A。细节理解题。根据文章倒数第三段If we want that future, the truth is that we have to build it, and anything worth doing comes with risks. Somebody has to take the risks, and I, along with thousands of other people, am willing to take them. 可知, 如果我们想要这样的未来, 事实是我们必须去建设它, 任何值得做的事
12、情都伴随着风险。总得有人去冒险, 而我, 和成千上万的人, 愿意去冒险。即参加这项计划存在着风险, 但同时很值得。故选A。4. The author believes that the action of going to Mars will _. A. help change his heart and mindB. help him become a famous scientistC. help lead to a better future for humansD. encourage people to protect the earth better【解析】选C。推理判断题。根据文
13、章倒数第二段第二句If the task of Mars One is even partially successful, it will encourage a new generation of scientists and engineers that will build us an even better future. 可知, 作者认为去火星的行动将会帮助人类建造一个更好的未来。故选C。. 阅读填句(2020牡丹江高一测试)Summer is the perfect time to relax. As you plan for your trip, here are some t
14、ips on how to protect yourself. 1Fight against the mosquitoes in the hot spots. There are many mosquito-borne illnesses in tropical regions, which are traditionally vacation hot spots. Therefore, mosquito repellent(驱蚊剂)that contains DEET should be an essential item in your travel bag. 2In less-devel
15、oped countries there is less equipment for clean water and public health. If you cant avoid unhealthful water, make sure you bring along a tea or coffee-making pot that will boil water for you. Youd better buy a case or two of water and check that all bottle caps are sealed to assure the bottled wat
16、er isnt just a refilled bottle of dirty tap water. Always protect your feet. Its best to wear slippers in the shower, but if you must be barefoot, put a towel down on the floor. 3 You should never walk barefoot in any area of a foreign country, including your hotel room. Be sure to eat safe fruits.
17、4 They may have been washed in the same water, or wiped with the same rag used to clean work surfaces in kitchens. The best advice is to bring your own peeler(削皮器)so that you know that something clean has been applied to the fruit. Enjoy the smell of roadside stands, not the food. Unless the food is
18、 piping hot when served, its best to stay away from roadside stands, no matter how good the smell of the food might be. If you are concerned about whether a restaurant is clean, order the food to go. 5A. Dont trust the local water. B. Any fruit served fresh may be polluted. C. Look out for any water
19、 not served in a bottle. D. The boxes may be cleaner than the plate or fork on the table. E. You should know how to keep yourself away from dirty fruits. F. They are necessary to avoid coming back with a major illness from your trip. G. Parasites(寄生虫)can enter the skin of your feet and travel to dif
20、ferent parts of the body. 【语篇概述】这篇短文就出游时的自我保护提出一些建议。1. 【解析】选F。考查上下文理解推理能力。根据本段提到夏天是放松的最佳时间, 这里有一些建议关于如何保护你自己。下文是具体建议。因此F项“他们对于避免在旅途中带着大病回来是有必要的。”符合语境。故选F。2. 【解析】选A。考查上下文理解推理能力。根据下面内容是关于旅游地的水不健康, 要自己带水或者煮水的工具, 可知A项“不要相信当地的水”可以概括下文的内容。故选A。3. 【解析】选G。考查上下文理解推理能力。根据本段标题“保护好你的脚”以及上文提到不要赤脚, 可知G项“寄生虫可以进入你脚部
21、的皮肤, 并传播到身体的不同部位。”符合语境。故选G。4. 【解析】选B。考查上下文理解推理能力。根据本段标题“一定要吃安全的水果”以及本段内容: 水果可能在同一水里洗过, 最好用自己的削皮器, 可知B项“任何新鲜的水果都可能被污染”放在句首, 符合语境。故选B。5. 【解析】选D。考查上下文理解推理能力。根据本段标题“享受路边摊的气味, 而不是食物。”以及空格前面“将食物打包带走”可知D项“这些盒子可能比桌子上的盘子或叉子更干净。”符合语境。故选D。. 完形填空I had arrived at the airport about 30 minutes before the check-in.
22、 It had been very 1 three days for me with lots of meetings. So I was glad to have the 2 time to make a note of what I needed to do the following day. But then came the 3 that my flight had to be 4 because there was a problem with the plane. As I sat waiting for my 5 to be called, I reflected on my
23、last meeting of the day. It was not a business meeting but rather a very enjoyable 6 with an old business friend I had not seen for over 12 years. Our lunch was spent recalling time gone by as well as filling each other in what had happened in our lives over the last 12 years. We both laughed and sm
24、iled as we recalled the good times and the great experiences we had 7 together. At the end of our time together, we both said how much we had 8 it and that we must do it again. It was great to have this additional time to replay in my mind all that we had talked about. I realized how important it wa
25、s to have regular 9 of the good times in our life. I was lucky enough to have had the chance to take a short break and reflect on the good things that had happened in my life over the last 12 years. It was somewhat like looking at an old photo album 10 in a cupboard in your house. There before your
26、eyes are lots of wonderful 11 that take you back to times and places, and most importantly to those people who are in the 12. My flight home was finally 13 three hours later. I smiled as I 14 the plane and realized that I was not at all 15 about the delay in the flight, as I had been able to spend t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392980.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
