内蒙古通辽实验中学2020-2021学年高一上学期自主检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古通辽实验中学2020-2021学年高一上学期自主检测英语试题 WORD版含解析 内蒙古 通辽 实验 中学 2020 2021 学年 上学 自主 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021-1学期自主检测试题高一英语试题第一部分:听力理解(共两节,30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你将听一遍。1. How will the man go to the park?A. By bus B. By car C. On foot2. What is the woman doing now?A. Having a meeting B. Having a meal C. Working3. Wha
2、t is the picture of?A. A city B.A farm C.A pet4. Where has the woman been?A. Guangzhou B. Beijing C. Shanghai5. What does the man say about the new film star?A. He is popular with young people.B. He is not handsome.C. He is a good actor.第二节(共15小题;每小题1.5分,共22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个
3、选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Why does the woman come to see the man?A. To say goodbyeB. To ask for adviceC. To invite him to a trip.7. Which country would the woman like to visit?A. Canada B. France C. Germany听第7段材料,回答第8至9题。8. Whats the man pro
4、bably going to do?A Buy a book B. See a doctor C. Enjoy some food9. How long will it take the man to walk there?A. About 10 minutes B. About 20 minutes C. About 30 minutes听第8段材料,回答第l0至12题。10. When does Ann always cook?A. On Fridays B. On Saturdays C. On Sundays11. What did the man plan to do tonight
5、?A. Eat out B. Watch a movie C. Visit his parents12. What is the relationship between the speakers?A. Boss and secretary B. Brother and sister C. Roommates听第9段材料,回答第l3至16题。13. Where does this conversation take place?A. In the office B. At home C. In the gym14. What does the man think of his project?
6、A. Important B. Difficult C. Interesting15. What will the man do to keep fit?A. Eat healthy food B. Have enough sleep C. Find peace of mind16. What can we learn about the man?A. Hes been very busy for a year.B. He made little progress before.C. He will come to the gym three times a week.听第10段材料,回答第l
7、7至20题。17. What is the speaker mainly talking about?A. The results of a music competitionB. The performers of each teamC. The history of school bands18. What is East Side good at?A. Singing B. Dancing C. Playing the guitar19. Who came first?A. Green Leaves B. Sunshine C. Summer Flowers20. When can we
8、 enjoy this show again?A. Next week B. Next month C. Next year第二部分:阅读理解(共两节,40分)第一节 (共15小题;每小题2分,共30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AArchitecture(建筑) After SchoolWe will learn about and build architectural models of the Eiffel Tower, the Burj Khalifa, the Tower Bridge, etc. Well learn
9、 to look with the eye of an architect, learn basic rules of architecture, and receive a handout with key terms and concepts(概念).Location: Hold It Office CenterPhone: 814-574-2211Email: IpelcharHappens: Ongoing every Wednesday from September 19th to October 24th at 3:45 pmGentle YogaAre you looking f
10、or ways to keep calm? To build up your body? Or are you simply looking to try something new? If the answer to any of these questions is “yes”, then this class is just for you! Gentle Yoga teaches you slow movements and different breathing skills; the purpose is to calm the mind.Location: Wellness in
11、 MotionPhone: 814-237-4005Email: wellnessinmotionstudioHappens: Ongoing every Wednesday from August 24th to December 19th at 9:00 amBook Donations(捐赠)-Fall HoursFall Hours for AAUW State College book donations are Monday 6-8 pm, Tuesday and Wednesday 9 am-2:30 pm, September 4th-December 19th. On the
12、se days and during these hours, bring books directly to the AAUW door and ring the bell. Someone will help you with your books.Location: AAUW State College Book WorkshopPhone: 814-466-6041Email: connieschroederDrink and DrawDrink and Draw is a free monthly event for local artists hosted in State Col
13、lege, Pennsylvania, North Atherton Street, on the last Wednesday night of every month, 7 pm-9 pm.Local artists are encouraged to bring their sketchbooks and communicate with other artists. We have themes(主题) each month. Open to ALL local artists of any age and skill level.Location: Champs Sports Gri
14、llPhone: 814-256-7388Email: drinkanddrawsc1. Which of the following helps you relax(放松)?A. Gentle YogaB. Drink and DrawC. Architecture After SchoolD. Book Donations-Fall Hours2. Which number should you call if you have some books to give away?A. 814-574-2211B. 814-466-6041C. 814-237-4005D. 814-256-7
15、3883. How often does Drink and Draw hold meetings?A. Once a monthB. Twice a weekC. Three times a weekD. Four times a month.【答案】1. A 2. B 3. A【解析】【分析】本文是应用文。文章介绍了几个活动的相关情况。【1题详解】细节理解题。根据Gentle Yoga部分中“Gentle Yoga teaches you slow movements and different breathing skills; the purpose is to calm the mi
16、nd.(温和瑜伽教你缓慢的动作和不同的呼吸技巧,目的是使你的大脑平静下来。)”可知,Gentle Yoga能够帮助你放松。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Book Donations(捐赠)-Fall Hours部分中“book donations”“Phone: 814-466-6041”可知,如果你有一些书要捐赠给别人,你应该拨打电话814-466-6041。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Drink and Draw部分中“Drink and Draw is a free monthly event”可知,Drink and Draw 是每月组织一次活动。故选A。BLizzy B
17、rown, a 42-year-old mother of three from East Riding, Yorkshire, was diagnosed with cancer when she was 14 years old. Ms Brown received the diagnosis having woken up frightened on her 14th birthday. She was admitted to a hospital in Cambridge in 1989, where she was told that she shouldnt expect to s
18、urvive into adulthood.While being monitored (监护) at the hospital, Ms Brown was looked after by a kind nurse called Debbie Bye. Ms Brown has never forgotten the good care that Ms Bye provided during her time of need. “My prognosis (预断) was very poor,” Ms Brown said. “I wasnt expected to live more tha
19、n five years, but now Im 42 with three children and theres not a wheelchair in sight. She might have thought she was doing her job but it went above and beyond that. I remember watching Debbie work and being so inspired by the way that she did things. She showed me that children are children no matt
20、er what is wrong with them and she treated us all the same.”The childhood cancer survivor always wondered what had happened to the nurse over the years,which is why she decided to put a call out on Twitter. Ms Brown tweeted an appeal to find Ms Bye, with her tweet being shared more than 1,000 times.
21、 Her action proved successful, as the two women were eventually able to make contact (取得联系) thanks to the power of social media.“To be there when Lizzy was given her prognosis was something I will never forget, said Ms Bye, who has since retired (退休) from hospital work and now works part-time in a s
22、chool. “She was a teenager in denial and over the years I have often wondered what happened to her and came to the only conclusion I could and thought she had passed away. I am blown away.”4. What do we know about Ms Bye?A. She is in poor health now.B. She still works in the same hospital.C. She for
23、got about Lizzy Browns situation.D. She once worked whole-heartedly as a nurse.5. What did Lizzy Brown do to find Ms Bye?A. She turned to the Internet.B. She visited quite a few places.C. She asked many relatives for help.D. She made a public appeal in local papers.6. By saying “I am blown away.”, M
24、s Bye means that she felt_.A. scaredB. excitedC. pitifulD. nervous7. What is the purpose of the text?A. To report a moving reunion.B. To warn us of the danger of cancer.C. To show us how to live a healthy life.D. To give advice on how to treat nurses.【答案】4. D 5. A 6. B 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了少年时期罹
25、患癌症的幸存者Lizzy Brown在30年后与当时悉心照顾自己的护士Debbie Bey相聚的感人故事。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的“While being monitored (监护) at the hospital, Ms Brown was looked after by a kind nurse called Debbie Bye. Ms Brown has never forgotten the good care that Ms Bye provided during her time of need.(Brown女士在医院接受监护时,一位名叫Debbie Bye的好心
26、护士照顾着她。布朗女士从未忘记拜女士在她需要的时候给予她的悉心照顾)”可知,Ms Bye曾经全身心地投入到护士工作中。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“The childhood cancer survivor always wondered what had happened to the nurse over the years, which is why she decided to put a call out on Twitter.(这位童年时期的癌症幸存者总是想知道这些年来护士发生了什么,这就是为什么她决定在推特上发出呼吁)”可知,Lizzy Brown通过网络寻找
27、曾经照顾过自己的护士。故选A项。【6题详解】词句猜测题。根据最后一段中的“She was a teenager in denial and over the years I have often wondered what happened to her and came to the only conclusion I could and thought she had passed away.(她是个拒绝接受现实的少女,多年来我一直在想她出了什么事,得出了唯一的结论,以为她已经去世了)”可知,Ms Bye原本以为Lizzy Brown已经去世了,所以能见到她,自己感到很兴奋。由此推知,I
28、am blown away应该是她感到“很兴奋”的意思。故选B项。【7题详解】推理判断题。通读全文可知,文章讲述了14岁时身患癌症的Lizzy Brown得到护士Debbie Bey的悉心照顾。大约30年后她通过在Twitter网站上发帖,经千余次转发后得以与这位护士相见。由此推知,本文的目的是报道一次感人的团聚。故选A项。CWhen Hurricane Florence landed in North Carolina on the morning of September 14, it wasnt 90-mile-an-hour winds that officials feared mo
29、st. It was water. The 400-mile-wide-storm brought heavy rain and a 10-foot wave of seawater. Roads were destroyed. Trees fell down. More than 600,000 homes and businesses on the East Coast lost power. And it was just beginning.By afternoon, the winds had slowed. But as the storm moved west, it broug
30、ht great amounts of rain to North and South Carolina. By the end of Florences second day on land, North Carolina had gotten more than 30 inches of rain, a new record. The National Center said the results would be “catastrophic”.North Carolina governor Roy Cooper surveyed the situation in his state o
31、n September 15. “Floodwater are still spreading,” he said afterwards, “and the risk to life is rising.”It is hard to tell how many of the 1.7 million people along the East Coast who were ordered to leave actually did, or could. Even when skies cleared, on September 17, people were dying for help. Fl
32、oodwaters trapped people on rooftops. Federal and state authorities(官方) in the Carolina saved hundreds of people by plane, boat, etc. Others were saved by volunteers.By September 18, Florence had left at least 32 people dead. There was more trouble on the way. “Wilmington, North Carolina, was cut of
33、f by floods. The hardest-hit areas will remain underwater for days to come,” Chris Vaccaro, of the National Oceanic and Atmospheric Administration, told TIME for Kids. “Rivers that have already flooded areas may continue to rise as more water flows down.”Brock Long, head of the Federal Emergency Man
34、agement Agency, said, “Recovery is always a very hard thing for people when theyve lost their livelihoods,” he said. “But were going to be okay.”8. What did officials fear most when Hurricane Florence hit the city?A Its high traveling speedB. The area it affectedC. The water it broughtD. Its strong
35、wind9. What does the underlined word “catastrophic” in Paragraph 2 mean?A. Extremely badB. Totally differentC. Far more commonD. A little disappointing10. How were things going along the East Coast on September 17?A. The hurricane grew stronger than ever.B. Communication was totally cut off.C. River
36、s and streams stopped rising.D. Most trapped people were saved.11. How is the text developed?A. By providing examplesB. By making comparisonsC. By following the order of timeD. By following the order of importance【答案】8. C 9. A 10. D 11. C【解析】【分析】本文是新闻报道。文章报道了飓风“佛罗伦萨”于9月14日上午登陆北卡罗来纳州后造成的严重后果以及对被困人们救援
37、的情况。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段中“it wasnt 90-mile-an-hour winds that officials feared most. It was water. The 400-mile-wide-storm brought heavy rain and a 10-foot wave of seawater.(官员们最担心的并不是时速90英里的大风。它是水。这场400英里宽的风暴带来了暴雨和10英尺高的海浪。)”可知,当飓风“佛罗伦萨”袭击这座城市时,官员们最担心的是由于飓风引起的大量的降水和海浪。故选C。【9题详解】词句猜测题。文章第三段中提到 “Flood
38、water are still spreading, he said afterwards, and the risk to life is rising.(洪水还在蔓延,他后来说,生命的危险在上升。)”。可知,飓风带来了很严重的后果。由此可以猜测,“catastrophic”意思为“很严重的,灾难性的”。故选A。【10题详解】细节理解题。文章第四段中提到“when skies cleared, on September 17, people were dying for help. Floodwaters trapped people on rooftops. Federal and sta
39、te authorities(官方) in the Carolina saved hundreds of people by plane, boat, etc. Others were saved by volunteers.”(在9月17日,天放晴,联邦和州当局用飞机、船等救了数以百计的被困的人们。其他人也被志愿者救了出来)。由此可知,在9月17日,大部分被困的人们获救。故选D。【11题详解】推理判断题。文章第一段中提到“in the morning of September 14”,飓风在9月14日上午登陆;第二段提到“By afternoon”,第三段提到“September 15”,第
40、四段提到“on September 17”,第五段提到“By September 18”。由此可以推断,文章是按照时间顺序来展开的。故选C。DWith unfamiliar environments, a heavier workload (工作量), and social challenges, the change from primary school to high school is difficult.When 800 new high schoolers graded their feelings of worry on a scale (量表) of one to ten, o
41、ne quarter said seven or more, suggesting serious stress (压力). Disturbingly, these uneasy youth were the most likely to cut classes, start smoking or even get involved in (卷入) self-harm, according to McGill University researcher Dr. Nancy Heath, who has studied the students for three years.Luckily,
42、theres a good cure for your high schoolers worries volunteering. Parents are already struggling with over-scheduled kids, but the mental-health benefits of this particular after-school activity are widely recognized. “Theres clear evidence (证据) that doing something for others can help people manage
43、stress,” Heath says. The biggest benefit is making new friends. High school is a social minefield (雷区). Teens struggling to find new friends can feel lonely.They need a back-up social scene outside the classroom, Heath suggests. “Volunteering and getting involved gives a sense of community and belon
44、ging.” Team sports and some hobbies are social, but they cant match the other benefits of volunteering. Serving food in a soup kitchen or chatting with lonely old people forces a teenager to focus on the needs of others, instead of thinking about their own worries.Weve found that, among youth who vo
45、lunteer through our service programs, 61 percent report feeling increased self-respect. Theyre 1.3 times more likely to have a strong sense of self than their peers (同龄人), and are more comfortable adapting to (适应) changes, according to an independent study by research firm Mission Measurement.This w
46、inter, encourage the new high school student in your house to find a cause theyre interested in and get involved. It wont help them find their locker, but it will ease the stress.12. What would anxious high schoolers probably do according to Heath?A. Disturb their schoolmates.B. Damage the environme
47、nt.C. Stay away from school.D. Harm other students.13. Why does the author encourage kids to volunteer?A. It may reduce their mental pressure.B. It may be good for their physical health.C. It may help improve their learning skills.D. It may free them from their busy schedules.14 What can we learn ab
48、out youth volunteers form Mission Measurements study?A. They are glad to help their peers.B. They begin to respect other people.C. They are able to fit in with the new conditions.D. They know more about their problems than peers.15. For whom is the text mainly written?A. Researchers.B. Teachers.C. S
49、tudents.D. Parents.【答案】12. C 13. A 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了由于不熟悉的环境、繁重的学业和社会挑战,从小学到高中的转变是困难的。这些不安的年轻人是最有可能逃课,开始吸烟,甚至自残。幸运的是,有一种方法可以很好地解决高中生的烦恼做志愿者。【12题详解】细节理解题。根据第二段“Disturbingly, these uneasy youth were the most likely to cut classes, start smoking or even get involved in (卷入) self-harm, ac
50、cording to McGill University researcher Dr. Nancy Heath, who has studied the students for three years.”可知,令人不安的是,根据麦吉尔大学研究这些学生三年的南希希思博士的研究,这些不安的年轻人是最有可能逃课,开始吸烟,甚至自残。由此可知,根据希思的说法,焦虑的高中生可能逃课。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据最后一段“This winter, encourage the new high school student in your house to find a cause theyr
51、e interested in and get involved. It wont help them find their locker, but it will ease the stress.”可知,今年冬天,鼓励你家里的新高中生找到他们感兴趣的事业,并参与其中。虽然不能完全帮他们摆脱烦恼,但却能帮助缓解压力。由此可知,为什么作者鼓励孩子们去做志愿者是因为它可以减少他们的精神压力。故选A项。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Theyre 1.3 times more likely to have a strong sense of self than their peers (同
52、龄人), and are more comfortable adapting to (适应) changes, according to an independent study by research firm Mission Measurement.”可知,调查公司Mission Measurement的一项独立研究显示,他们拥有强烈自我意识的可能性是同龄人的1.3倍,而且更能适应变化。由此可知,青年志愿者能够适应新的环境。故选C项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“根据最后一段“This winter, encourage the new high school student i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396033.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
吉林省长春市第五中学高考语文专项复习课件:现代文阅读第二章专题一高频考点四.ppt
